Green Card veya da Vatandaşlığa giden süreç...
-
Arkadaşlar Twitter'da gezinirken NASA da çalışan bir kişinin paylaşımına denk geldim kendisi son 7 yıldır NASA projelerinde çalıştığı halde hala green card dahi alamamış.. beni de düşündürdü haliyle sormak istediğim soru ABD de üniversite okuduktan sonra alınan OPT den sonra ki süreç nedir ve en önemli soru tabi ki kaç yıl sürüyor vatandaşlık veyada green card alması bu konuyu bileniniz varsa cevap verirse çok sevinirim..
-
@LordBolton, içinde söyledi: Green Card veya da Vatandaşlığa giden süreç...
Arkadaşlar Twitter'da gezinirken NASA da çalışan bir kişinin paylaşımına denk geldim kendisi son 7 yıldır NASA projelerinde çalıştığı halde hala green card dahi alamamış.. beni de düşündürdü haliyle sormak istediğim soru ABD de üniversite okuduktan sonra alınan OPT den sonra ki süreç nedir ve en önemli soru tabi ki kaç yıl sürüyor vatandaşlık veyada green card alması bu konuyu bileniniz varsa cevap verirse çok sevinirim..
Green Card almadan vatandas olamiyorsunuz.
Henuz
Green Card alma yontemlerikonusunu foruma aktaramadim, cunku bittigini dusunmuyorum; ama tamamlaninca aktaracagim. Su konulardan da gorebileceginiz gibi:https://yesilkartforum.com/forum/category/2/yeşilkart-greencard-ve-göçmenlik
Dediginiz durumda
Is Dayanakli Gocmen Vizealmaniz lazim, yani yapacaginiz isin sartlari saglamasi, ayrica sirketinizin sponsor olmasi lazim. NASA'da calismak direkt bir Green Card alma sebebi degil. -
@crazycells uluslararası ilişkiler mezunu bu işe dayanaklı göçmen vizesi so h1b alabiliyor mu yoksa daha becerikli yetkin meslekler için mi geçerli oluyor bu?
-
@LordBolton, içinde söyledi: Green Card veya da Vatandaşlığa giden süreç...
@crazycells uluslararası ilişkiler mezunu bu işe dayanaklı göçmen vizesi so h1b alabiliyor mu yoksa daha becerikli yetkin meslekler için mi geçerli oluyor bu?
alacagi vizeyi mezun oldugu bolumden ziyade, ABD'de yapacagi is belirliyor. Nerede is bulduysa o kuruma/sirkete hangi vize ile gelecegini sorsun, zaten kendileri dogru sekilde yonlendirirler.
H1B calisma vizesi oluyor, once bu vizeyi almali. Sonrasinda ABD'ye girip, CV'sini guclendirip EB kategorisinden Green Card'a basvuru yapmali.
-
Merhaba,
Benim ve eşimin Greencardlarımız var. 2019 yılının sonunda eşim Türkiyede doğum yaptı. Pandemi sebebi ile bebek ile yolculuk yapmasını istemedik.
Ben her ay Amerikaya gittim. Fakat eşim gidemedi.Bebek 1.5 yaşına geldi. Şimdi Amerikaya geri dönüş yapacağız. Büyükelçilik ile görüştük. Bebek için Uluslararası Doğum belgesi ve Türk Pasaportu ile 2 yaşını doldurmadan giriş yapabilir dedi. Fakat daha sonra nasıl bir prosedür olduğunu bilmiyoruz.
Amerikaya giriş yaptıktan sonra ne yapacağız?
-
-
Merhaba,
ds260 göçmen vizesini doldururken 16 yaşından sonra kaldığın adres kısmına e devlette bulunan tarihçeli yerleşim yeri ve bilgileri raporunda
yazan adres bilgilerini yazsam yeterli olur mu yoksa orada yazılı olmayan ama kaldığım üniversite yurdu vs gibi adresleri de yazmam gerekli mi? -
-
DS260 formunu doldururken submit etmemişsek bir önceki satıra ya da önceki sayfalara dönüp düzeltme yapmamız mümkün mü? Mümkünse nasıl olacak ? Save yaptıktan sonra geri dönüp düzeltebilir miyiz? Bu şekilde formu kontrollü bir şekilde örneğin bir haftada doldursam sorun olur mu? Cevaplar için şimdiden teşekkürler
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum