Benim insurance firmam bana dava açıyor!
-
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bu benim için değil bi yakınım için gerekliydi teşekkürler tekrardan 😊
-
@ayvalik10 forumun her derde deva olabilmesi gercekten çok değerli. Soruyu ben sormadım ama cevaplamak için gösterdiğiniz çabaya teşekkür ederim. :) Hayırlı akşamlar.
-
@kundekari günaydın biz burada ailenin her bireyi gibi birbirimizi kollarız zor anlarında yanında oluruz sıkıntılarını çözeriz ondan dolayı cık cuk cik gibi yaşanmamış kesinliği olmayan dedikodu sözler yada hava duran konuşmalara inanmayız. mesleğimden dolayı bir şey yazıyorsan doğruluğundan emin olmalısın ki ilk defa gelenler de evet burası gerçekten de bilgi ve tecrübe dolu bir forum desinler.
-
Bunun için bir avukata danışmak şart o kesin. Ama uberin aktif olması illa sizi çalışmış saymaz. Yolcu taşırken yaptığınız kaza ile araba boşken yaptığınız kaza aynı şey değil ve uber yolcu yokken kaza yaptığınızda bunu ödemez. Siz yolcu olmadığı için uber yapmıyordunuz mahkeme açılsa anca uberden o zaman bilgi isteyebilir. Ki mahkemede online olduğunuz bile ortaya çıksa eve gidiyorumdum km yapsın diye açtım dersin. uber de böyle bir bilgiyide mahkeme olmadan vereceğinide sanmıyorum ki uberin verdiği dedikleri cevap bile belki çalışmış olabilir demiş. Israrcı olun cevap olarak ben çalışmıyordum demeye devam edin bu sırada da avukatla kesin görüşün. Avukatsız işinizin çözüleceğini sanmıyorum.
-
@nopanic0, içinde söyledi: Benim insurance firmam bana dava açıyor!
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bu benim için değil bi yakınım için gerekliydi teşekkürler tekrardan 😊
Güzel kardeşim; hikayene burada yazdığın gibi "....bir yakınımın başına .... geldi" diye doğrusunu yazsaydın ,insanların sana yardım etmeyeceğini mi sandın?
Burada meydana gelen ne değişik olaylar ve yaşam hikayeleri okudum,Mutlaka birileri tarafından yanıtları samimiyetle verildiğini gördüm.
Başkasının sorununa yanıt bulmadaki gayretinize ,aynı samimiyetle cevaplar bulacağınızı unutmayınız. -
@gkhanfeez Avukatla, mahkemeyle uğraşırsan hem bir sürü zamanın hem de binlerce doların gider. Sigortanın istediği parayı ödemek suçu kabul etmek anlamına gelmez, mahkemeyle uğraşacak vaktim, avukata verecek param yok anlamına gelir. O sırada Uber yapmıyordum dediğin zaman onlar aksini kanıtlayan bir şey bulmadığı sürece doğru kabul edilir.
-
@gkhanfeez sen bu araba ile uber yapıyor musun yapıyorsun. Kaza anında yapmasan bile sonuçta bu araç ticari kazanç elde ediyor musun. Bu yüzden uber yaptığını sigorta da belirtmek zorundasın. Avukat senin paranın tamamını alır sonra karar verilince üstüne de cezayı ödersin. Çünkü HAKSIZSIN. Alınan poliçeler de kesinlikle bu özel durumlar yazar. Türkiyeden sana örnek yazı koyuyorum. Sonuçta şirket sana en baştan uyarıyor. Sen bu saatten sonra hiç bir hak talep edemezsin. Türkiye de %20 ben öderim diyor. Aynı şekilde poliçeyi elinize alın ve dikkatli okuyun ondan sonra avukata gidemez zaten sigortacılıkta hiçbir zaman hayali konuşma ya da ispatsız uygulama olmaz. Eğer şirket para istiyorsa bir yerden ispatı vardır. Ondan avukata sadece para kaptırırsın.

-
@knnrn, içinde söyledi: Benim insurance firmam bana dava açıyor!
@gkhanfeez Avukatla, mahkemeyle uğraşırsan hem bir sürü zamanın hem de binlerce doların gider. Sigortanın istediği parayı ödemek suçu kabul etmek anlamına gelmez, mahkemeyle uğraşacak vaktim, avukata verecek param yok anlamına gelir. O sırada Uber yapmıyordum dediğin zaman onlar aksini kanıtlayan bir şey bulmadığı sürece doğru kabul edilir.
Burada kesin bir durum var sigorta blöf yapıyor o kesin çünkü uber bir tane araştırmacıya bu eleman bizim sistemimizde kayıtlı ve “he may have been active” demez. Yasaların böyle güzel işlediği bir ülkede böyle bir bilgiyi neden versin mantıklı geliyor mu. Ayrıca müşteri yokken uber açık ve müşteri bekliyorsunuz diyelim bu durumda uber bile sizi çalışıyor olarak görmüyor ve çalışma saatinizi durduruyor sadece sistemde aktif olarak duruyorsunuz. Sigorta şirketine uber yaptığını bildirmemek bir suç değil risk sadece, şirket bunu anlarsa aylık ödemenizi artırır sadece size şantaj yapamaz bu şekilde. Şirket kazanacağını bilse niye uğraşsın verir mahkemeye alırlar parayı zaten hazırda avukatları vardır.
-
Bu konuda Sayin @ayvalik10 ile ayni fikirdeyim. Siz aracinizi ticari amacla kullaniyorsunuz. O yuzden arac sigortasi yaptirirken "business" olarak kullandiginizi belirtmeniz gerekiyordu. Sadece haftasonu uber yapsaniz bile, ticari duruma girer.
Kaza aninda musterinin aracda olup olmamasi birsey degistirmez, veya uber saatinizin acik olup olmamasi. Onemli olan genel anlamda arabanin hangi purpose ile kullanilmasi.
Eyalete gore biraz degismekle birlikte, sigorta yaptirirken, hangi amacla aracin kullanilacagi ve is icin kac mile commute yapilacagi sorular arasindadir. Isyeri ve ev arasindaki mileage bile sorulur.
Avukata bos yere para odemeyin. Kazanmaniz oldukca zor. Sigortanin elinde kullanacak saglam bilgi olmasaydi, size fraud yaptiniz diye mektup gondermezlerdi.
-
@MySea Başıma gelen benzeri bir olayda Aps açıktı ve müşteri almaya giderken kaza yaptım.Aps açık ve müşteriye giderken oldugu için firma benim sigortamla da konuşarak bütün zararları karşıladı.Sigortacıların kulagı delik.Sizin uber yaptıgınızı ögrenebilirler.Yalana ve 1400 $ için ugraşmaya gerek yok.Avukatlar daha fazlasını alır ve zararlı çıkarsınız!
-
Ben uygulama online iken kaza yaptım duran arabaya çarptım. Sigortaya da hiç bir şey söylemedim. Karşı tarafı ödediler. Geico idi şirket. Uber ya da benzeri şeyleri yaptığınızı öğrenme gibi seçenekleri yok bence. Ubere sormaları lazım onuda uber bir mahkeme kararı olmadan neden yanıtlasın. Yolcu varken kaza yaparsanız zaten uber bir şekilde karşılamak zorunda kalıyor. California da bir kaç kişi de gördüm zararı uber ve lyft mahkeme yoluyla karşılamak zorunda kalmışlardı eğer yolcu varsa.
-
@gkhanfeez Eger aracinizi is amacli kullaniyorsaniz, sigortaya bunu bildirmeniz gerekiyor. Yani delivery, taxi, uber, lyft vb. Aksi takdirde, eger sigorta sirketi bunu bir sekilde ogrenirse, size herhangi bir odemeyi reddetme hakki olur. Olay herhangi bir sekilde mahkemelik olursa, zaten kesinlikle ogrenirler. Yada karsi tarafin sigortasindan ogrenebilirler. Hep bu riski tasiyarak aracinizi kullanmak zorunda kalirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
43
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum