Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

• ⭐⭐

@muhalif, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells hocam selamlar,

Benım eşime çıktı cekılıs.Sonra evlendık ve oyle gonderdık ds260'ı.
    Sonra da evraklarımız onaylandı.Sımdı mulakat maılı beklıyoruz.
    Bugun konusurken aklımıza geldı.Açıkçası iki korkum var;

1.si ben 2 kere turist vizesi reddi yedim.ikisinde de sebep belirtilmedi.Muhtemelen o zamanlar işsiz olmam, maddi durumumun iyi olmaması sebebiyle red yedim diye düşünüyordum.Peki turist vizesi reddim sebebiyle mulakatta eşime DV1 vizesini verip bana vermeme ihtimalleri olur mu ?
    2. si bu reddedilmeler sebebiyle AP'ye kalma durumum olur mu ?

1- Hayır şu anki durumunuzun turist vizenizle bir alakası yok. Şartları sağlıyorsanız ve evliliğiniz gerçekse sizde vize alacaksınız eşiniz ile beraber.

2- Sanmıyorum. Ama bilemeyiz bol şans dilerim.

• Merhaba, Bosna Hersekten iş vizesi alma düşüncesindeyim. Aldıktan iki ay sonra oraya yerleşip işimle ilgilenceğim. Bu süreçte CN ım current olursa ve mülakat yeri olarak Bosnayı seçersem vizeyi alıp almamam konusunda ne gibi etkisi olur Bosna Herseğe taşınmamın ?

• @breezyguy sorularınıza daha net cevaplar alabilmek için lütfen sürecinizi imzaniza taşıyın.

• Merhaba, case numaram 11 binlerde.. haziran da ds 260 formu doldurmustum ancak agustosta dogum yaptigim icin Eylül de formu actirip tekrar kapattirdim.. bana hala evrak talep formu gelmedi.. 14 binlere ulasmis herhalde.. Kcc ye mail attim. 13 kasim da aldigim Cevabi gonderiyorum.. ne yapmam gerekiyor acaba? Yardimci olabilir misiniz?

Thank you for your inquiry.

Your DS-260 has been processed. You should have received, or will soon receive, an email from the Kentucky Consular Center giving you instructions to complete in order for your case to continue processing. Please follow the instructions in the email. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Please refer to the visa bulletin at travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month. Once an interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check dvlottery.state.gov.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@stafilokok, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba, case numaram 11 binlerde.. haziran da ds 260 formu doldurmustum ancak agustosta dogum yaptigim icin Eylül de formu actirip tekrar kapattirdim.. bana hala evrak talep formu gelmedi.. 14 binlere ulasmis herhalde.. Kcc ye mail attim. 13 kasim da aldigim Cevabi gonderiyorum.. ne yapmam gerekiyor acaba? Yardimci olabilir misiniz?

Thank you for your inquiry.

Your DS-260 has been processed. You should have received, or will soon receive, an email from the Kentucky Consular Center giving you instructions to complete in order for your case to continue processing. Please follow the instructions in the email. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Please refer to the visa bulletin at travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month. Once an interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check dvlottery.state.gov.

ilk olarak sizden ricamız sürecinizi imzanıza taşıyım..

bebeğiniz hayırlı olsun, sağlıklı ve güzel bir hayatı olur umarım.

ilk kontrol etmeniz gereken kısım formu tekrar başarıyla submit edip etmediğinzi olsun lütfen. sonrasında dediğiniz gibi şuan evrak talepleri 14.000lerde ama sizin cn'nizi geçeli baya oldu. bu tür durumlarda talihli arkadaşlara talep maili beklemeden evraklarını göndermelerini tavsiye ediyoruz. çünkü şuan sizin sıranız geçti normal şartlarda siz bu talebi almış olmanız gerekiyordu. bu yüzden aile fertlerinin hepsi için evraklarınızı kcc'ye göndereblirsiniz. bir çok arkadaşımız bu şekilde yaptı ve evraklarının alındığına dair otomatik maillerini aldılar.

• @YapayalnızGotoU-S, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Öncelikle Herkese Selam. Beklentileri Üzere Güzel Haberler almaları dileğiyle. Benim bir sorum olacak. Bilen lütfen cevaplasın. Eşimden resmi olarak boşanmıştım. 2021 Greencard çekilişine katıldım 32xxx geldi. Ds260 form sayfasında 2 adet form açıldı doldurulması gereken. Birisi benim için diğeri 9 yaşındaki oğlum için. Kendiminkini doldurup gönderdim. Ancak oğlumun formunu gönderemiyorum. Çünkü boşandığım eşim izin vermiyor.İkna da edemiyorum. Soru 1- Oğlumun formunu doldurup göndermezsem bir sıkıntı olur mu? Soru 2- Kendi formumu doldururken ilgili form sorusuna yalnız gideceğimi belirtmiştim.Bu durumda oğlumla ilgili formu doldurma ve gönderme şartım ortadan kalkmaz mı?

Form acik kalabilir, gondermek zorunda degilsiniz. Sadece tamamlanan ve gonderilen formlar dikkate alinir.

• @muhalif, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells hocam selamlar,

Benım eşime çıktı cekılıs.Sonra evlendık ve oyle gonderdık ds260'ı.
    Sonra da evraklarımız onaylandı.Sımdı mulakat maılı beklıyoruz.
    Bugun konusurken aklımıza geldı.Açıkçası iki korkum var;

1.si ben 2 kere turist vizesi reddi yedim.ikisinde de sebep belirtilmedi.Muhtemelen o zamanlar işsiz olmam, maddi durumumun iyi olmaması sebebiyle red yedim diye düşünüyordum.Peki turist vizesi reddim sebebiyle mulakatta eşime DV1 vizesini verip bana vermeme ihtimalleri olur mu ?
    2. si bu reddedilmeler sebebiyle AP'ye kalma durumum olur mu ?

Zaten sayin @Ryback cevaplari vermis. 2. sorunuza ek olarak, vize reddinden dolayi AP'ye kalmazsiniz.

• @breezyguy, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba, Bosna Hersekten iş vizesi alma düşüncesindeyim. Aldıktan iki ay sonra oraya yerleşip işimle ilgilenceğim. Bu süreçte CN ım current olursa ve mülakat yeri olarak Bosnayı seçersem vizeyi alıp almamam konusunda ne gibi etkisi olur Bosna Herseğe taşınmamın ?

ABD'ye tasinmayi dusundugunuz surece olumlu ya da olumsuz bir etkisi olacagini sanmiyorum.

Fakat hem size en yakin ABD konsoloslugunun gocmen vize verdigine emin olmalisiniz, hem dosya transferi icin yeteri zaman olacagina... o nedenle sayin @gucarslan 'in dedigi gibi bilgilerinizi imzaniza tasimalisiniz.

• Merhaba,

Greencard süreci malesef şuan için belirsizlik arz ediyor.. Numaramız ortalama olarak avantajlı olmasına rağmen malesef ki bu süreç pandemi kaynaklı bir takım engellerle karşılaşabilir. Talihli eşim.. Bir konuda bilgi almak istiyorum. İngiltere için Ankara Antlaşması bu 31 aralık 2020 itibariyle sonlanacak ve İngiltere puan sistemi ile göçmenlik sürecine geçecek. Ankara Antlaşması için ben başvuru başlatırsam ve onaylanır ise, greencard sürecimiz olumsuz olarak bundan etkilenir mi acaba?

• @orchuns, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba,

Greencard süreci malesef şuan için belirsizlik arz ediyor.. Numaramız ortalama olarak avantajlı olmasına rağmen malesef ki bu süreç pandemi kaynaklı bir takım engellerle karşılaşabilir. Talihli eşim.. Bir konuda bilgi almak istiyorum. İngiltere için Ankara Antlaşması bu 31 aralık 2020 itibariyle sonlanacak ve İngiltere puan sistemi ile göçmenlik sürecine geçecek. Ankara Antlaşması için ben başvuru başlatırsam ve onaylanır ise, greencard sürecimiz olumsuz olarak bundan etkilenir mi acaba?

Hayir, ikisi birbirinden bagimsiz, farkli ulkelere ait surecler.

• @gucarslan cok tesekkur ederim. Peki istenen evraklara ulasabilecegim bir yer var mi acaba?

• @stafilokok evrak mailinde hepsi yazacak istenilen evrakların. ayrica bu linkteki ilk iletide bulabilirsiniz;

https://yesilkartforum.com/forum/topic/3423/dv2021-mulakat-deneyimleri

• @gucarslan Cok tesekkur ederim.. evrak talep maili gelmedi bana, o yuzden sormustum aslinda.. birsey daha soracaktim.. gonderdiginiz linkte evraklar turkce ya da ingilizce olabilir diyor. Nufus kayit ornegini filan noter tasdikli tercume ettirmek gerekir mi? Daha once Bascu ran bir yakinim o sekilde gondermisti de..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@stafilokok hayır gerekmez. adli sicil kaydini e-devlet üzerinden ing. alabilirsiniz ve onu ing. gönderebilirsiniz. bunun dışında tercüme ettirmeniz gereken evraklari (sizin almanız gerekirse tabi) yolladığım linkten bakabilirsiniz.

• @gucarslan Tamam, tesekkur ederim.

• Merhaba, sizin fikrinizi almak istediğim bir konu var. Benim case mumaram 22xxx, nişanlım ise su anda amerikada greencardi var ve onumuzdeki sene vatandaşlığını alacak. Is yerimden bu sene (en geç haziran ayında) nikah sebebiyle ayrılmak istiyorum, birikmis tazminatim olacagi icin. Bu yüzden resmi nikahi kıymak istiyoruz ancak benim sürecim bu konuda nasil etkilenir hiç fikrim yok. Greencard sürecinde nikah tarihine karar vermek için neyi göz önünde bulundurmaliyim evrak talebi, mülakat vs. Ds260 formunu doldurmuştum. Telegram grubunda sorduğumda @gucarslan 'dan F2A vize kategorisini öğrendim ancak benim için hangi yol daha avantajlı olacak bilemiyorum, sitede bu vize kategorisine dair bilgilendirme yazısını da okudum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz? Teşekkür ederim. @crazycells

• Merhaba KCC'ye DS-260 formuna eşimi eklemek için ve bazı bilgileri değiştirmek için mail attık. Ortalama geri dönüş süreleri ne kadar(Cuma akşam mail atmıştık). Teşekkürler şimdiden.

• @Muhammed-Kas ortalama 3 günde cevap veriyorlar. bu arada bazen cevap gelmese bile form açılmış oluyor. siz kontrol edin bu haftaici yine de mail gelmese bile.

• Merhabalar case numaram 130xx'lerde excel listesine göre 130xx için evrak talep mailleri geleli yaklaşık 1 ay oldu fakat henüz evrak talep mailim gelmedi re-open durumum da yoktu ve ds260 gönderimi sonrası confirmation maili almıştım aynı zamanda lottery başvurusunda kullanmış olduğum mail adresim, ardından 19 Kasım tarihinde durumu sorgulamak için [email protected] mail gönderdim ve auto reply geldi fakat ona da henüz cevap maili gelmedi nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden teşekkürler.

• @UgurMutlu, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhabalar case numaram 130xx'lerde excel listesine göre 130xx için evrak talep mailleri geleli yaklaşık 1 ay oldu fakat henüz evrak talep mailim gelmedi re-open durumum da yoktu ve ds260 gönderimi sonrası confirmation maili almıştım aynı zamanda lottery başvurusunda kullanmış olduğum mail adresim, ardından 19 Kasım tarihinde durumu sorgulamak için [email protected] mail gönderdim ve auto reply geldi fakat ona da henüz cevap maili gelmedi nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden teşekkürler.

merhaba. bugün itibariyle evrak talepleri 14.900lerde bir arkadaşımıza geldi. sizin dosya numaranızı geçeli baya oldu. mail atıp sormanız çok iyi olmuş. cevapları genelde min 10 gün içinde veriyorlar. bugün yarin bir cevap verirler diye düşünüyorum. gecen hafta 3 gun calismadilar çünkü, thanksgiving day sebebiyle. gelecek cevap beklemeniz yönünde olabilir. sizin durumunuzdaki arkadaşlar (yani sırası geçen ve evrak talebi almayan) kararlarını evraklarını göndermek yönünde aldi. kisaca evrak talebi beklemeden gonderdiler. size tavsiyem ilk olarak ds260'i başarılı bir şekilde submit ettiginize emin olun ve gelecek cevaba istinaden dilediğiniz şekilde ilerleyin. bol sans..

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    1 İleti
    301 Bakış
    P
    Merhabalar Yaklaşık 1.5 senedir kaçak olarak Amerikada kalıyordum ve 3 ay önce amerikalı kız arkadaşım ile evlendim ailemdeki acil sağlık sorunundan dolayı acil sağlık iznine başvurmak istiyorum.Amerikaya geri geldiğimde sınırda sorun yaşarmıyım?Yaşayacak olursam gitmeden bunun önlemini nasıl alabilirim?Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler evlilik green card i-751
    226
    0 Oy
    226 İleti
    15k Bakış
    yigit mert celikY
    Merhabalar I-751 formunu doldurdum ve receipt aldim kendim tir soforuyum ve cdl yenilemek icin dmv ye gittigimde mektupla beraber kabul etmediler benden 10 yillik green cardin physical kart halini istediler, tek isim bu bunu cozmenin bi yolu yok mu?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k