Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • @gorkem34 malesef marttan beri bekliyorum ben, nisan, mayıs, haziran, temmuz, ağustosta aldığım randevular iptal oluyor, en son 25 ocak 2021 e aldım ama ondanda pek ümidim yok. Şuan baktığımda ankara 2021 agustos ayında, istanbul 2021 temmuz ayında gün veriyor.


  • gürcistan ve ukrayna gibi ülkelerden başvuru yapılabiliyordu bir ara ama o dönem türkiyede elçilik kapalıydı. bu iki ülkede durum daha iyi gibi. bir bakın isterseniz.


  • @Umutcum zaten yıl sonuna kadar vize verilmeyeceği yazmıyor mu İnternet sitelerinde, yanlışsa düzeltin lütfen


  • @Umutcum ds-160 formunu doldurmadan bir şekilde randevu verilebilecek tarihler görülebiliyor mu? Yoksa randevu tarihi belirleyebilmek için veya boş randevu tarihlerini görebilmek için ds-160 formunu doldurup ödemeyi de yapmak mı gerekiyor?


  • Selam arkadaşlar,

    Şu an amerikada kız arkadaşım var 1 senedir birlikteyiz , evlenme kararı almak üzereyiz fakat öncesinde birlikte yaşamak istiyoruz daha iyi tanımak için birbirimizi ve kendisi beni amerikaya davet etti ve şuan turist vizesine başvurabiliyor muyuz ? B1/B2 vizesi alabiliyor muyuz? K1 vizesine başvurmuyoruz şu an tavsiyeniz nedir?


  • @fenercag, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Selam arkadaşlar,

    Şu an amerikada kız arkadaşım var 1 senedir birlikteyiz , evlenme kararı almak üzereyiz fakat öncesinde birlikte yaşamak istiyoruz daha iyi tanımak için birbirimizi ve kendisi beni amerikaya davet etti ve şuan turist vizesine başvurabiliyor muyuz ? B1/B2 vizesi alabiliyor muyuz? K1 vizesine başvurmuyoruz şu an tavsiyeniz nedir?

    Maalesef bu amacla alabileceginizi sanmiyorum, dediginiz planda amaciniz ne is, ne turizm, ne de tibbi tedavi...

    Belirttiginiz amaca en yakin vize turu sizin de bahsettiginiz K1 Nisanlilik vizesi, fakat bunun icin ABD'ye giris yaptiktan sonraki 90 gunde evlenmeniz gerekiyor; maalesef bunun disinda ABD vatandaslarinin erkek veya kiz arkadaslari icin ayrilan bir vize turu yok. Ya, bu isten bagimsiz olarak bir vize alip dediklerinizi yapacaksiniz, ya da evlilik karari aldiginizda surece devam edeceksiniz.


  • @crazycells Sormak istediğim konu şu K1 vizesine başvurmak için yüzyüze görüşmemiz gerekli bu yüzden onu ziyaret etme amaçlı b2 vizesine başvurabilir miyim? Ayrıca şu an b2 vize türüne başvuru yapabiliyor muyum ve görüşme günü veriliyor mu?


  • @fenercag, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @crazycells Sormak istediğim konu şu K1 vizesine başvurmak için yüzyüze görüşmemiz gerekli bu yüzden onu ziyaret etme amaçlı b2 vizesine başvurabilir miyim? Ayrıca şu an b2 vize türüne başvuru yapabiliyor muyum ve görüşme günü veriliyor mu?

    Evet, ziyaret etmek yani gorusmek amaciyla B1/B2 vizesine basvuru yapabilirsiniz.

    Mulakat tarihi veriliyordu en son ama aylar sonrasina maalesef.


  • Merhaba; yakın zamanda turist vizesi için başvuru yapan oldu mu? Ne zaman randevu tarihi veriliyor?


  • 3 sefer otomatik ertelendi randevum simdi de Aralık ayına verdiler. Sistem otomatik atıyor bence. Muhtemel ki yine ertelenecek. İsabet oldu benim için fuarlar da ertelendi usa da.


  • @ozkan8158 merhaba. peki bu ertelemelerde tarafınıza mail ile bilgi veriliyor mu yoksa siz mi girip kontrol ediyorsunuz?

    bir de aralık ayının başları mı yoksa sonları mı?


  • @gucarslan Aralık ayının sonu. Aracı şirket veriyor bilgiyi. Konsolosluktan tarafıma bilgi gelmiyor. Fuar için gidecektim şirketi adına.


  • @ozkan8158 anladım, teşekkür ederim. bol şans..


  • Herkese selamlar
    Deneyimli arkadaşlardan öneri almak istiyorum.
    Teksas houstonda yaşayan yeşilkartlı arkadaşım var.
    Onun yanına gitmek istiyorum.
    Eşim 2022 yeşilkart başvurusunda bulundu. 2 yaşında oğlum var. Türkiyede çok vasıflı olmayan (1seneyi biraz geçti)bir işte çalışıyorum. Daha önce 5 yıllık ve askerlikten önce 1.5 ve 1 yıllık belgelenebilir iş geçmişim var.
    Türkiyede tapusu olan bir evim var.
    Başvuru için neler yapmam gerekli ve ne kadar para göstermem gerekli olur.
    Deneyimli arkadaşlardan yorum rica ediyorum.


  • @gardianrano, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Herkese selamlar
    Deneyimli arkadaşlardan öneri almak istiyorum.
    Teksas houstonda yaşayan yeşilkartlı arkadaşım var.
    Onun yanına gitmek istiyorum.
    Eşim 2022 yeşilkart başvurusunda bulundu. 2 yaşında oğlum var. Türkiyede çok vasıflı olmayan (1seneyi biraz geçti)bir işte çalışıyorum. Daha önce 5 yıllık ve askerlikten önce 1.5 ve 1 yıllık belgelenebilir iş geçmişim var.
    Türkiyede tapusu olan bir evim var.
    Başvuru için neler yapmam gerekli ve ne kadar para göstermem gerekli olur.
    Deneyimli arkadaşlardan yorum rica ediyorum.

    ilk olarak şuan türkiye'deki abd konsoloslukları kapalı ve ne zaman açılacakları hakkında net bir bilgi henüz yok. bunu lütfen göz önünde bulundurun..

    diğer kısma gelirsek. vizelerin onaylanma durumu tamamen görüşmeyi yapan konsolosluk yetkilisinin takdirine kalmıştır. elbette onaylanma durumu sizin kendisini bütün bilgilerinizle (maddi bilgiler de dahil) ikna etmenizle de alakalı. burada alacağınız yorumlar ve tavsiyeler sadece kişilerin kendi görüşü ve %100 kesin sonuç verecek değil. bu yüzden başvurunuzu yaptıktan sonra görüşmeyi yapan yetkiliyi geri dönmeye ikna edecek bütün verileri toplayın ve başvurunuzu yapın.

    başvuruda göstermeniz gereken miktar vb konular kişiden kişiye değişir. burada amaç yukarıda da dediğim gibi ülkenize geri döneceğinizi kanıtlamanız. (iş ve maddi durumlar ile birlikte)

    bol şans.

  • ⭐⭐

    B1 -B2 vizesi ile Amerika'ya giris yapmak icin pasaport suresinin bitis tarihi son 6 ay dan fazla olmasi lazim degil mi ?


  • @HockeyUmpire2, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    B1 -B2 vizesi ile Amerika'ya giris yapmak icin pasaport suresinin bitis tarihi son 6 ay dan fazla olmasi lazim degil mi ?

    evet, ABD'ye giriste minimum 6 ay daha olmali.


  • @HockeyUmpire2, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    B1 -B2 vizesi ile Amerika'ya giris yapmak icin pasaport suresinin bitis tarihi son 6 ay dan fazla olmasi lazim degil mi ?

    Bu arada eger bahsedilen kisi TC vatandasiysa, 6 aylik pasaportu olmasa da sorun olmayabilir ama kesinlikle herhangi bir sorun yasanmamasi ve acil durumlarda gecikmelerin onune gecmek icin tum seyahati kapsayacak bir pasaporta sahip olmasini tavsiye ederiz :)

    Daha once CBP'nin sayfasinda gormustum, fakat foruma aktarip aktarmadigimi hatirlamiyorum, o nedenle tekrarlamis olayim. Bazi ulkelerden ABD'ye gelen kisiler 6 aylik pasaporta sahip olmasa da sorun olmuyor, bu ulkelerden gelen kisiler seyahatini kapsayacak kadar gecerli bir pasaporta sahip olsalar da olur. Turkiye de bu ulkelerden biri... Yani ABD'yi seyahat eden kisi 2 hafta sonra Turkiye'ye donecekse, pasaportunun 2 haftalik surede gecerli olmasi yeterli. https://www.cbp.gov/sites/default/files/assets/documents/2017-Dec/Six-Month Club Update122017.pdf


  • @crazycells bizim sansimiz Ali Cihan'cim cok sagol ne guzel bir bilgi 🥰💐


  • Herkese merhaba,

    Forumda muhakkak merak ettiğim sorunun cevabı bir konu içerisinde geçmiştir ama yeni kayır olduğum için kullanımı şuan telefonda olduğum için beceremedim.

    Sormak istediğim bir kaç soru var. Cevaplarsanız şimdiden memnun olurum.

    Şuan için konsolosluk kapalı bilindiği üzere ve ne zaman açılacağı da belli değil ( Resmi olarak )

    Ben konsolosluk sonrası turist vizesi almak istiyorum. Amacım amerika da iki farklı bölgede oturan arkadaşlarımı ziyaret etmek.

    Kimseye yük olmak istemediğim için otel rezervasyonlarımı falan yapacağım, kendi ödemelerim ve harcamalarımı karşılayacağım. Ama amacım iki arkadaşımı da görmek.

    Hiç yurtdışı tecrübem olmadığı için kimisi, arkadaşın mektup yazsın seni davet etsin diyor, kimisi davet etme vize alımlarında sıkıntı oluyor gezmeye gideceğim demelisin diyorlar vb.

    Ayrıca belirtmekte fayda var 1 yıldır işleyen bir reklam ajansım var. Yönetici ve sahibiyim, kendime ait bir evim ve tapulu hissem mevcut.

    Bunları görüşmeye giderken götürmem gerekli midir? Bir artısı olabilir mi? O kadar değişken ki internette verilen bilgiler kafam allak bullak. 1 hafta ülke görelim gezelim dedim ama işin içinden çıkamadım :)

    Buraya kadar okuduysanız şimdiden teşekkürler, tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum.

    Not; Yabancı dilim pek iyi değil.


Benzer Başlıklar

  • Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    122 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • Madem ki Greencard Olmuyor, B1/B2 deneme vakti

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    129
    10 Oy
    129 İleti
    7k Bakış
    celinesyC
    @metedemir01 Merhaba, ablanizi sponsor göstermekten kastınız ,seyehat masraflarinizi kim karşılayacak diye bir soru var oraya ablanizin bilgilerinizi yazmak mı ? Mesela ablam doktor garanti olması adına onu yazsam mi diye düşündüm ama burada artık kaç yaşinda olduğumuz da önemli değil mi
  • 0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    CediC
    Benim önerim Avrupa dahil yurt dışı gezinizde gıda maddelerini valizde taşımayın. Sizin için pirinç nohut olabilir ancak güvenlik bin bir türlü insanla karşılaşıyor canınız sıkılmasın
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum