New Jersey
-
Bu ileti silindi! -
@serkanist Köprünün hemen altının Edgewater olduğunu bilmiyordum. Ben de sayenizde öğrendim. Asıl ben teşekkür ederim.
Bana da, San Diego başlığı altında, @hadi-BE fotoğraf eklemeyi öğretti. Sayfanın en altındaki "Cevap"a basıyoruz. En altta iki metin kutusu açılıyor. İstediğimiz fotoğrafı masaüstü ya da içinde bulunduğu klasörden tutup, soldaki kutunun içine sürüklediğimizde, fotoğraf iletimize eklenmiş oluyor. Göndermeden önce, sağdaki kutuya bakarak, fotoğrafın iletiye eklenmiş olduğunu teyit edebiliyoruz. Sonra "Gönder"e basınca, gidiyor.
Hatta @hadi-BE bana aşağıdaki görselleri de gönderdi. Bana çok yardımı oldu. Sizin de işinize yarar umarım.

-
@kingocali sayenizde ben de ogrenmis oldum :D

-
Vallahi atıyorum fotolar büyük geliyor :)
-
Teşekkür Ederim ne demek :)
Sen şuan neredesın dostum nj demı :?ben kaldım hem edgewater hem west newyork da oda nj içinde bir yer buralar hep nehre yakın yerler ve en güzel yerleri alpina falan zengin yeri ama milyon dolarlık evler var .

-

-

-
Fotoğraf var ama büyük iphone çektim 2 mb üstü sanırım atamıyorum elimden geldikçe atarım :)
-
! -
Bunlarda Bizden olsun :)
-
@aliarmgn Sağ olsun, @hadi-BE sayesinde, "kartopu etkisi" yaşadık; hepimiz bir şeyler öğrendik :)
@serkanist Nerede? :) Arkadaşlarım New York'ta, hatıralarım San Diego'da, gönlüm Los Angeles'ta, aklım Anchorage'da; bedenimse mahpus İstanbul'da :D
-
Anlaşıldı tamam senı sormuştum @aliarmgn hocam nj biliyorum .
bende işte geçen yıl bu zamanlarda gittim tam bu zamanlar kaldım 2 ay - donduk geri .
baktık işi bırakıp gidilmez doların hali ne olacağı belli değil- okul falan bir yandan çalışma - dedik en iyisi gc çıkarsa geliriz - onu bekliyoruz çıkarsa gideriz çıkmazsa - riske edemiyorum şu halde kendimi- bekleyeceğim - 9 yılım var emeklilik için 45 olacağım - sonra giderim diyorum bir macera yaşarım kısmet tabi.
şu hastalık bir geçse !!!
-
Hepimiz için hayırlısı olsun her daim dileğim bu yonde :) selamlar saygılar.
-
@serkanist Ben ilk yüksek lisansımı San Diego'da yaptım. Ocak 2001 - Nisan 2004 arası, 3 sene, 2 ay, 10 gün San Diego'da yaşadım. Aralık 2019 - Ocak 2020 arası, New York (San Diego öncesi 5, San Diego sonrası 23, toplam 28 gün) ve San Diego'ya (5 gün) turistik bir gezi yaptım. Gitmişken, New Jersey'e de birkaç defa girip çıktım. Bu (ve birkaç yurt içi) seyahatler dışında kalan ömrümün tamamının geçtiği İstanbul'a lanet ettim. Malı, mülkü sattım. Tam güneye yerleşmeye hazırlanıyordum; green card çıktığını öğrendim. Ama bir yandan hastalık var; bir yandan Trump var; dosya numarası da yüksek. Bir yere kımıldayamadım. Kilitlendim; kaldım. Allah'tan, bütün parayı 6,78'den Dolar'a bağlamıştım. Vizeyi alabilirsem New York'a, alamazsam Balıkesir ya da Tekirdağ'a gideceğim :D
Bir lisans, biri Amerika'da, iki yüksek lisans bitirdim. Ama, olur da Amerika'ya gidersem, beni aç ve açıkta bırakmayacağına güvendiğim bir sanatım ya da zanaatım yok. O yüzden, ben de bütün birikimimi riske atıp, green card olmadan Amerika'ya gitmeyi göze alamıyorum. O yüzden de, hepimiz için hayır dileklerine sonuna kadar katılıyorum :) Herkese selamlar, saygılar bizden...
-
@serkanist hocam dogrusunu yapmissiniz burada kacak yasamak cok mantikli bir olay degil.Yasayacak sekilde para kazanirsiniz ama genel anlamda ben o durumda olmaktansa Turkiyede yasamayi tercih ederim.
-
@kingocali Hocam burada cok ekstrem bir durum olmazsa ben acikta kalacaginiz dusunmuyorum bir cok insan ayni sekilde buraya tasinip yeni bir hayat kuruyor.Kuramayanlarda var tabi ama azinlikla .
-
@aliarmgn San Diego'da, okuldan sonraki 1 senelik Optional Practical Training sürem içinde, dandik işlerde çalışıp, adam gibi bir iş aradım; bulamadım. Memlekete döndüm; adam gibi bir iş aradım; bulamadım. Ömrüm boyunca, abidik gubidik KOBİ'lerde, rütbede ve iş yükünde ağır, maaşta ve katma değerde hafif işlerde çalıştım. Kariyer anlamında, taş üstüne taş koyamadım; bir arpa boyu yol gidemedim. İngilizce'm çok iyi. İyi bir eğitimim var. İyi bir birikimim var. Bugüne kadar, Türkiye'de hep bunların ekmeğini yedim. Ama kariyer namına, hiçbir şeyim yok. Amerikalılar da, yalnızca kendilerinin sahip olmadıkları bilgi ve becerilere sahip olanları adam yerine koyuyorlar, malum. O yüzden, Amerika'da iş tutabilmek konusunda, kendime hiç güvenmiyorum. Cesaretlendirici sözleriniz için çok teşekkür ederim ama, San Diego'daki başarısızlığım, cesaretimi de, şevkimi de epey bir kırdı. Dediğim gibi, ancak cebimde green card'la ve arkadaşlarımın yanında cesaret edebilirim. Olmazsa, kalan hayatımda, Balıkesir'in köyünde ya da Tekirdağ'ın kasabasında inziva... :)
-
@kingocali cikarsa haberleselim hocam,ben de ayni durumdaydim,sikayetci degilim ama daha iyisi icin ugrasiyorum ins seneye daha iyi olacak :)
-
@serkanist light image resizer programı piyasada en başarılı kullanımı en basit küçültme programı
-
@serkanist, içinde söyledi: New Jersey
Fotoğraf var ama büyük iphone çektim 2 mb üstü sanırım atamıyorum elimden geldikçe atarım :)
evet, 2048 KB'den kucuk olmasi gerekiyor maalesef.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum