Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] Sayılar ile DV 2018

Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
3.5k 142 1.1m 21

• @Burak-Yavuzalp peki sizin hesaplamaniz nedir?verilebilecek vize hakkinda bi tahmininiz var mi

• @onur1601 Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

@barisaslanpence selam bu hesaba gore maalesef 28K altinda kaliyor
    @periscope selam AS 7500 civari sanirim. 5000 biraz iyimser geldi bana gel orta yolda bulusalim :) senin soz ettigin agir ilerleme konusuna katilmakla beraber AS ve AF bolgelerindeki nunaralarin tumunun son iki ayda cagirilacagini dusunuyorum. Temmuzda gordukki AF ile EU arasinda ucurum olmamasini istiyorlar. He burada cagirdiklari tum id lerin ne kadariyla gorusme yapabilirler o kismi muamma. Ben bir sekilde AF yi 19K uzerine tasiyacaklarini dusunuyorum. Umarim yaniliyorumdur.

benim anlamadığım şu current olduğunda bunun avrupaya faydası var mı? yani ağustos ta afrika ve asya current olsa vizelerin dağıtımı için yeterli zaman kalıyor mu? şahsi düşüncem ağustosta düşük bir artış olacak, 23900 maksimum. eylül için olacaksa yüksek bir artış olabilir. 27-28-29-30 bin gibi bir sayıyla kapanabilir?
    belki 30 binide geçer ama kazananların yancı oranı ve avrupaya vize aktarıp aktarmayacaklarına bağlı bu durum.

• Ağustosta acaba neden dusuk bekliyorsunuz?

• @periscope açıkcası Asia'nın evet ama Africa'nın current olması EU için iyi bir haber olmaz. EU'nun current olabilmesi için Africa'yı belli sayıda finalde kesmeleri gerekir. Eğer Africa current olacaksa önümüzdeki ay current olması belki istenen şey olabilir.

• Şöyle kabaca bir hesaplama yaptım. Hata varsa söyleyin lütfen. Neden her bölgenin current olamayacağını biraz gösteriyor.
    Mayıs sonu max issued 29K gibi bir rakam oluyor ve toplam 18K ap + ready var .. Mayıs ayı sonuna kadar verilen issued visa'lar 40K gerçek ID'den gerçekleşiyor. Yani issued olma oranı kabaca 29K/40K = 0 ,725
    Mayıs ayı tüm region'larda Mayıs sonrası görüşme bekleyen gerçek id sayısı 27K. Bu 27K içinde Ceac'daki 4K'lık ap+ ready çıkardığımızda 24600 gibi bir rakam kalıyor. Önceki döneme göre sampling uygularsak ; 24600 * 0,725 =18K gibi bir rakam çıkıyor. Böylece yıl sonu toplam 18K + 29K = 47K
    Kalan ID'lerin de ap+ ready üreteceğini düşünürsek 11K gibi bir rakam da Eylül sonuna kadar açığa çıkıyor. Kabaca 18K + 11K = 29K gibi bir ap+ ready potansiyeli olacak. Buradan her türlü 3K'yı çıkartır KCC. Yani ap + ready'lere bir şekilde güveniyor KCC.

Burada iyi nokta ise Africa'nın hızlı issued'a dönüşmemesi ve refuse'ların fazlalılığı. Zaman da azaldığına göre bu bir kaç ay Africa'nın ne yapacağı çok önemli
    Burada EU'nun current olabilmesi için Africa ve Asia'yı belli sayıda kesmesi gerekir sanırım.

• sayın @superdem22 hesaplamarınıza göre 280XX cnye hala umut var mı ?

• Hala hesap mı yapıyorsunuz? :)

Bırakın arkadaş, gerek yok, salın çayıra belki mevlam kayırır bizleride. Ben öyle yaptım...

Bunda da vardır bir hayır, tut bacağından ayır oldu bizim iş...

• @asilcenk 23k diyorduk min 22 bile gelmedi 😊

• @metert aynen 23k altı gelmez o kadar da olmaz diyorduk, adamlar bize inat açıklıyor sanki bülteni :) Aha bak böyle diyorlar 22kbile yapmayalım mort olsunlar falan diyorlar orada oturup. Sonrada gülüyorlar bize :)

• @asilcenk zaman geçtikçe ve datayı gördükçe sana hakveriyorum :) Ancak beklemek de yoruyor insanı ve dataya giriyor bir şekilde. KCC'nin nasıl düşündüğünü ve düşünebileceği üzerine tez üretiyoruz resmen :)

• bu sene bi şeylerden ders almışlar bence 2019 a baktığım zaman tr den düşük numaralı çok arkadaş var 200 bile var

• Dersten ziyade, her seneyi bir önceki seneye göre yönetiyorlar bence. 2018'de bu kadar vize almak isteyen olunca 2019'da bol keseden vize dağıtmamışlardır diye düşübnüyorum.

Bu sene bizdeki şansızlık herkez vizesini almak istedi. Hepsine hayırlı olsun, umarım hepsi vizenin hakkını verir ve çok güzel bir yaşam kurarlar ABD'de...

• @metert hocam inanın bilmiyorum. Bu maalesef bizim ilkel hesaplamalarımızla olacak bir konu değil. KCC'nin elinde daha fazlası var. Adamlar ready ve ap'lerin issued olma oranını vs gibi daha fazla istatistik veriye sahip. Bir de redistribution konusu var. Brit current sorunusuna kesin hayır derken , 35K sorusuna "bilmiyorum, bekle gör" yanıtı vermişti birisine.

• @superdem22 bekle ve gör ü herkese diyor radikal bir şey söylemek fazla ileri olabilir güvenli dedikleri risk altında artık .bence insanlardan tepki almamak için öyle diyor

• bir hesaplama yapıyorum kesin geliyor bana . sonra tekrar hesaplama yapiyorum kesinlikle gelmiyor :)) nasıl bir olayın içindeyiz :))

• 18300 kotası ile benim hesabıma göre en kötü 25 bin seviyesine geliyor.
    Hesabım çok basit. Her binlik Case ler de ISSUED oranı ortalama %33. Derivative Rate 2.25.
    Buradan 18300 sayısına 25 binlerde ulaşıyorlar.
    Ama unutulmaması gereken bir şey var. Son 6 binlik case ler de ortalama %26 larda. Buda 33 olan ortalamayı aşağı çekiyor böyle giderse. Ek vize ve ortalama düşüşü 30 binlere kadar getirebilir.

• Salam dostlar. Son fikirleriniz nedir sizlerin ? sizcə 32k və yuxarı case numberlərə sıra gələrmi ? Hər birinizə uğurlar arzu edirəm

• peki sayın @arnblt sizin hesabınıza göre 30 binlere kadar gelmesini sağlayacak ek vize sayısı nedir ?

• En kötü durumda en az 4000 ek vize gerekli bence. İyimser tahminle en az 2000.

Benzer Başlıklar

• 42 Oy
    20 İleti
    4k Bakış
    EzgiLeraE
    @MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi :) https://www.cnn.com/2024/06/20/politics/trump-green-cards-gradutate-college/index.html Seçim vaadi :) Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb. Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek… Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde :)
  • [Arşiv] Sayilarla DV2020

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    359
    0 Oy
    359 İleti
    30k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • [Arşiv] Sayılar ile DV 2019

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    127
    2 Oy
    127 İleti
    32k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k