[Arşiv] Sayılar ile DV 2018
-
@asilcenk zaman geçtikçe ve datayı gördükçe sana hakveriyorum :) Ancak beklemek de yoruyor insanı ve dataya giriyor bir şekilde. KCC'nin nasıl düşündüğünü ve düşünebileceği üzerine tez üretiyoruz resmen :)
-
bu sene bi şeylerden ders almışlar bence 2019 a baktığım zaman tr den düşük numaralı çok arkadaş var 200 bile var
-
Dersten ziyade, her seneyi bir önceki seneye göre yönetiyorlar bence. 2018'de bu kadar vize almak isteyen olunca 2019'da bol keseden vize dağıtmamışlardır diye düşübnüyorum.
Bu sene bizdeki şansızlık herkez vizesini almak istedi. Hepsine hayırlı olsun, umarım hepsi vizenin hakkını verir ve çok güzel bir yaşam kurarlar ABD'de...
-
@metert hocam inanın bilmiyorum. Bu maalesef bizim ilkel hesaplamalarımızla olacak bir konu değil. KCC'nin elinde daha fazlası var. Adamlar ready ve ap'lerin issued olma oranını vs gibi daha fazla istatistik veriye sahip. Bir de redistribution konusu var. Brit current sorunusuna kesin hayır derken , 35K sorusuna "bilmiyorum, bekle gör" yanıtı vermişti birisine.
-
@superdem22 bekle ve gör ü herkese diyor radikal bir şey söylemek fazla ileri olabilir güvenli dedikleri risk altında artık .bence insanlardan tepki almamak için öyle diyor
-
bir hesaplama yapıyorum kesin geliyor bana . sonra tekrar hesaplama yapiyorum kesinlikle gelmiyor :)) nasıl bir olayın içindeyiz :))
-
18300 kotası ile benim hesabıma göre en kötü 25 bin seviyesine geliyor.
Hesabım çok basit. Her binlik Case ler de ISSUED oranı ortalama %33. Derivative Rate 2.25.
Buradan 18300 sayısına 25 binlerde ulaşıyorlar.
Ama unutulmaması gereken bir şey var. Son 6 binlik case ler de ortalama %26 larda. Buda 33 olan ortalamayı aşağı çekiyor böyle giderse. Ek vize ve ortalama düşüşü 30 binlere kadar getirebilir. -
Salam dostlar. Son fikirleriniz nedir sizlerin ? sizcə 32k və yuxarı case numberlərə sıra gələrmi ? Hər birinizə uğurlar arzu edirəm
-
peki sayın @arnblt sizin hesabınıza göre 30 binlere kadar gelmesini sağlayacak ek vize sayısı nedir ?
-
En kötü durumda en az 4000 ek vize gerekli bence. İyimser tahminle en az 2000.
-
Cok yuksek degil mi? Herkes farkli bi sayi buluyor kim daha dogruya yakin bilemiyorum.280xx icinse 3 3.5 gibi gerekiyordur sizin hesabiniza gore o zaman
-
Ben sürecin başından beri gidişatı dikkate alıyorum. Ama son dönemde ortalamalar düşmeye başladı. Bence bu Ukrayna Özbekistan gibi ülkelerin bitmiş yada azalmış olmasından kaynaklanıyor. Deriv. Rate de düşecek bence. Ben aynı kalırsa ve 18300 kotası ile en az 4000 ek vize gerekeceğini düşünüyorum.
-
@arnblt selamlar bu hesabi sadece issued oranlari ile mi yapiyorsunuz? Yoksa ap ve gecmisten gelen readyleri hesaplamaniza katiyor musunuz?
Ben ap ve gecmisten gelen ready leri hesaba kattigimla 23K seviyelerinde 18300 leri goruyor.
Umarim ilerleyen aylar dediniz gibi gelisir ve soz ettiginiz rakamlari goruruz.
-
@arnblt Hesaba çok girmeden KCC'nin olası bir yaklaşımını tahmin ediyorum, son 1 veya 2 aya düzeltme ataklarını koydular. Yani bu kadar ağırdan almaları bence buna işaret. İstedikleri rakamı en yaklaşık tutturabilmek için bizim gibi tahminlerde bulunuyorlar. Eğer giderek daha "fine tune" yapmazlarsa (giderek azalan sayıda dosya çağırmak) o zaman son ay yüksek rakamlara çıkabilirler. Ağustos'a 23.000 altında kalırsa o zaman kesinlikle ince ayar yapmak istiyorlar demektir.
-
@onur1601 Kasım 2017 den itibaren geçmişten gelen AP+Ready ler vardı. Zaten hesaplamalardaki sıkıntı ve ümitsizlik yaratan şeyler bunlar. AP ve Ready ler sanki vize almış gibi düşünülüyor. Ben baştan beri gidişata bakarak yorum yaptım. Zaten bundan sonra daha kötüye gitmez.
Biz süreçle ilgili olduğumuzdan dolayı sanki herkes GC etrafından dönüyor zannediyoruz. Herkes kaçıyor denilen Türkiyeden bile anca 1000 vize verildi şu ana kadar.
Tekrar belirteyim benim gönlümden geçen 30 bin. 18300 vize ile 25 binler zor değil. En basitinden son bültendeki artışı kalan iki bültene sayı olarak uygulasanız 25 bini geçiyor. -
Ben de kendi tablolarımı paylaşayım. Ön bilgi: Case number ile değil saf case numberla çalıştım. Yani 0-20915 arası olan. Ve bunları 1000'lik parçalara bölerek response ve issued'ları bularak 2017 ile karşılaştırdım.
Önce response gelsin:

Görüldüğü gibi response'lar bariz yüksek. Ukrayna ve Özbekistan'dan kurtulduktan sonra response düşecek gibi bir argüman vardı. Malesef. Geçen seneyle karşılaştırın, o da düşmüyor, yükseliyor. (11000-12000-13000 in response una bakabilirsiniz bunun için)
İyi haber, vize issued düşük.

Issued'lar biraz daha düşük kalmış. Hatta bu kadar yüksek response'a göre oranlarsanız bariz şekilde düşük. Peki bunun nedeni nedir?
- Bir şekilde refuse oranını artırıp dengelemeye çalışıyor olabilirler
- En korkutucu olasılık: Sonradan gelenler olacak
Ben 2. durum gerçekleşebilir mi acaba diye bir değerlendirme yaptım. Ve bunu anlayabilmek için 2017'nin 20 mayıs'ına kadar olan vizelerle 2017'nin sonunda olan vizeleri karşılaştırdım. Sonuç üzücü:

Kısacası 2017'deki gibi ilk cn'lerden insanlar gelip kalan vizeleri çatır çatır emebilirler. 2017'de emmişler çünkü.
-
Benim düşüncem eger ortada bir kota var ise bu 18300 rakamı değil 50K oldugu ve 18300'un sadece hedef oldugu.
KCC'nin bu hesapları nasıl yaptığını bilen var mı önceki yıllardaki tecrubelere de dayanarak ? Şimdi yazılımcı kafasıyla dusununce bu adamlarda 'real time' işleyen bir sistem varsa eger yani tüm region'ları birbiriyle korelasyon halinde mi yürütüyorlar yoksa her region kendi içinde mi değerlendiriliyor ? KCC bu korelasyon için mi çalışıyor ? Ya da son 1-2 ay kalaya kadar regionlar bağımsız işleyip sonra mı regionlar arası korelasyon sağlanıyor ? -
Geriden gelip vize yeme olayı bu sene çok fazla değil sanırım. Çünkü formu geç doldurmak artık mülakat tarihini etkilemiyor deniyor. @superdem22 bende 18300 diye bir sınıra inanmıyorum. Ayrıca böyle giderse 50000 vizeyi verebileceklerini bile düşünmüyorum. Onun için son ay ciddi artışlar olabilir.
-
@burak-yavuzalp Bu ready'lerin kaç aylık dönemde geldikleri de önemli. Örneğin adam Şubatta ready ve Mayısta mı mülakata giriyor yoksa Nisanda Ready iken mi Mayısta giriyor. Bu Cohort açısından süre de çok önemli olacak. Çünkü @arnblt dediği gibi ready'ler çok sabit gidiyor yıl içinde bu kalan sureyı de baz alırsak baya önemli unsur olur.
-
@arnblt Sistemin değiştiği varsayımı brit'e aitti hocam. İlk bülten 2600 olarak yayınlanınca "yavaştan alıyorlar çünkü sistem değişti" varsayımı attı ortaya ve buna destek olarak da "artık case sırasına göre alınacağını" savundu. Yavaş yavaş da tüm forumlarda yayıldı.
Hocam sizle eski forumda ağırdan alınmasının nedenleri üzerine konuşmuştuk, 2017 vizelerinin bitmesiyle ilgili haber çıkmıştı, ben tam o zaman şüphelenmeye başlamıştım süreçle ilgili. Şöyle bir yorum yapmışım o konuda:
--- 16 eylül 2017 ---
Biraz sıkıntılı süreç valla. KCC sistem değişikliği ile ilgili üzülmedim, hep pozitif düşündüm hala da ümitlerim var, ama şunu da söylemem gerek DV2017 ile ilgili bu haber beni endişelendirdi. Demek ki eskiden ABD'ye göç bu kadar popüler değildi, kazananlar pek gitmiyordu, şimdi anladığım kadarıyla kazananlar harıl harıl işlemleri yapıp gidiyor. Tüm dünyadaki gergin atmosferin ve savaş ihtimalinin insanları gitmeye motive ettiğini düşünüyorum.
Dediğim gibi, büyük ihtimalle en başından beri numaraların düşük gitme nedeni response rate ve artan göç trendiydi. Brit ilk başta hatırlarsınız çok optimistikti konuyla ilgili, o yüzden sistem değişikliği gibi bir yorum yapmış olabilir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum