[Arşiv] Sayılarla DV2021
-
@muhalif, içinde söyledi: Sayılarla DV2021
Bülten açıklandı.Europe için 4800 current oldu.Hayırlısı olsun.
bülteni de bırakalım :)
-
132 bin seçilen açıklandığından beri her yeni paylaşılan veride 2018 yılı ile benzer bir yıl olacağını destekleyen bir şey buluyoruz. 2018'de Ekim bülteninde Kasım current CN 4500 açıklanmış bugün açıklanan Kasım current CN 4800. Current olan sıra numaraları 2018 ile paralel gidiyor . Sürece devam oranı %60'ın altına düşmedikçe 25.000 CN üzeri için current olma ihtimali yok gibi.
-
@crazycells
ılk bultende 2500, ikincisinde 4800 current oldu.
Bu durumda surec dıyelımkı Ocak ayında basladı.
Ocak'ta 2500'den sonrası ıcın mulakat verılebılır mı ?
Subat'ta 4800'e kadar mulakat verılmesı zorunlu mu ?
( Evrakların zamanında gonderıldıgını ve onayların da alındıgını dusunursek ) -
@gucarslan siz ''bu yılın 2018 ile benzer geçeceğini'' söylemiştiniz, bende daha erken biraz daha beklemek gerekir demiştim , galiba sizin dediğiniz gibi olacak...
-
@muhalif, içinde söyledi: Sayılarla DV2021
@crazycells
ılk bultende 2500, ikincisinde 4800 current oldu.
Bu durumda surec dıyelımkı Ocak ayında basladı.
Ocak'ta 2500'den sonrası ıcın mulakat verılebılır mı ?
Subat'ta 4800'e kadar mulakat verılmesı zorunlu mu ?
( Evrakların zamanında gonderıldıgını ve onayların da alındıgını dusunursek )Şuan ki açıklanan 4800 sayısı şubatın değil kasım ayının bülteni, o sebeple Ocak ayında başka bir uzatma olmaz ise tabii ki de 2500 sonrası içinde mülakat verilmeye başlanacak ve Şubat ayı içinde öyle sadece 4800 e kadar mülakat verilmesi gibi bir zorunluluk yok.
-
@DunyalilardanT çünkü seçilen sayısı, ilk bülten ve kcc'nin çalışma düzeni bunu gösteriyordu. umarım değişir.
-
Yalnız 2018 normal bir yıldı ...
-
@Masda anormal olarak nitelendirmedim zaten. sadece kişi sayıları ve vize oranlarına bakıldığında düşük bir yıldı. current olan cnler vb.bilgiler benzesiyor.
-
Kasım ayı için 4800 current oldu. Her ne kadar 2018 yılını anımsatıyor olsa da aslında bir o kadar da 2018 yılından iyi ilerliyoruz bence.
Şöyle ki 2018 için ilk ay 2600 sonraki ay 4500 açıklanmıştı. Yani 1900 numaralık bir artış vardı.
Bizim için (2021) ilk ay 2500 sonraki ay 4800 açıklandı. Yani 2300 numaralık bir artış var.
Tabi çok harika bir artış olduğunu söylemek mümkün değil ama şu detaya dikkat çekmek istiyorum: 100bin üzerinde talihli seçilen yıllar (2012/2013/2014/2015/2018) içerisinde en fazla artış 2500 kişi ile 2012 yılında olmuş ama Avrupa'dan seçilen kişi sayısı sadece 31k ve 2012de Avrupa current olmuş. Onun dışında 2021den fazla artış olan bir yıl yok. Bu göreli olarak epey olumlu bir sayı.
Hadi şimdi bunları geçelim. Kıyaslama yaparken göz önünde bulundurmamız gereken bir diğer unsur Corona. Corona ya rağmen KCC gayet normal çalışıyor gibi duruyor. Yani her zamanki tembelliğiyle :)
Ama bu ayki en önemli unsur DV2020lerin sürecinin EO'da istisna sayılıp KCC nin tekrar onlar için yoğun olarak çalışmaya başlaması. KCC DV2020 için öyle yoğun çalışıyor ki şu an sürecin başındaki gibi hızlı bir şekilde talepler/onaylar ilerlemiyor. Özellikle şu son 2 haftadır epey durağan süreç. Buna rağmen yine de birçok yıldan iyiyiz. Tabi bunun etkilerini aslında önümüzdeki ayın bülteninde göreceğiz asıl ama yine de şu an moral bozmak için hiç sebep yok.
Olur da önümüzdeki bültende de bunca etkene rağmen 2018 verilerinin üstüne çıkabilirsek daha kimse tutamaz bizi :) -
@EzgiLera Size katiliyorum. 15XXX CN olan bir kullanici. CN yakinmis
-
@muhalif, içinde söyledi: Sayılarla DV2021
@crazycells
ılk bultende 2500, ikincisinde 4800 current oldu.
Bu durumda surec dıyelımkı Ocak ayında basladı.
Ocak'ta 2500'den sonrası ıcın mulakat verılebılır mı ?
Subat'ta 4800'e kadar mulakat verılmesı zorunlu mu ?
( Evrakların zamanında gonderıldıgını ve onayların da alındıgını dusunursek )evet, dosya numarasi Ocak'ta aktif olan herkes mulakat tarihi alabilir demek.
Ama siraya gore gittiklerini biliyoruz, o nedenle dusuk numaralardan ve evraklari tam olanlardan baslayacaklardir mulakat tarihlerini vermeye.
-
Merhaba malumunuz bu sene 132 bin küsur bir rakam açıklandı. 2014 140 bin 2015 ise sanırım 125 bin civarı ve bu her iki yılda 40 binler dahi current olmuş. Bu iki yılın kazananların surece devam etme oranı rakamlar arasındaki boşluklar toplam işlenen vize vb verilere ulaşabilecegim bir kaynak var mı ? Teşekkür ederim.
-
Merhaba arkadaşlar, çeşitlilik vizesi kapsamında verilen güncel vize sayısı aşağıdaki gibidir.

-
@north, içinde söyledi: Sayılarla DV2021
Merhaba malumunuz bu sene 132 bin küsur bir rakam açıklandı. 2014 140 bin 2015 ise sanırım 125 bin civarı ve bu her iki yılda 40 binler dahi current olmuş. Bu iki yılın kazananların surece devam etme oranı rakamlar arasındaki boşluklar toplam işlenen vize vb verilere ulaşabilecegim bir kaynak var mı ? Teşekkür ederim.
Pasaport bilgilerinin onceden eklenmesi surece devam etme oranini ciddi sekilde degistirebilecek bir sart, o nedenle birebir kiyas yapmanizin dogru oldugunu dusunmuyorum. Dunyadaki genel duruma gore yilda yila insanlarin "gocmen olma" istegi degisebiliyor...
-
@GümüşYaka Eylul ayi aciklanmis mi acaba? Ben en cok Eylul rakamlarini merak ediyorum...
-
-
@crazycells teşekkür ederim. birebir kıyas yapmak doğru değil haklısınız hem pasaport kuralı hem de belki de pandemi bu yılki süreci farklı etkileyecektir muhakkak. sanırım ocak ayında biraz daha netleşecek.
-
eylül 2020 vize istatistikleri açıklanmış. rapora göre ankara eylül 2020'de;
*DV1 - 151
*DV2 - 87
*DV3 - 74vizesi işlemiş.
ilgili rapora buradan ulaşabilirsiniz.
-
@gucarslan DV1, DV2 ve DV3'ün anlamları nedir hocam? Talihli, eş, çocuk gibi bir ayrım mı?
-
@ErayG, içinde söyledi: Sayılarla DV2021
@gucarslan DV1, DV2 ve DV3'ün anlamları nedir hocam? Talihli, eş, çocuk gibi bir ayrım mı?
evet, tam olarak o.
dv1 asıl talihli
dv2 eş
dv3 çocuklar
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
36
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum