Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
-
Arkadaşlar kararın 2021 kazananlarının durumuna bir etkisi oldu mu veya ilerde olma ihtimali var mı?
-
Bugün mail atmakla uğraşırken aklıma https://ais.usvisa-info.com/en-tr/iv sitesinden grup işlemlerinden acil randevu alma seçeneği geldi. Ancak grup işlemlerini ararken yanlışlıkla "add applicant" sekmesine bastım. Yeni bir aday ekleme gibi algıladı ve şu anda ana ekrandan gitmiyor. Belki yanlış başlıkta yazdım ama şu an burası aktif olduğu için buradan yazmak istedim. Bu işlemi iptal ettirmek için ne yapmalıyım? Daha önce bu şekilde birşey yaşayan oldu mu acaba?

-
@salih2825 maalesef Türkiye'de yapıyorlar ais de Türkçe İngilizce Farsça çıkıyor Ankara'da. 4 Haziran'da gümrük açılmış sadece.Seyahet ile ilgili hala yasak var haberleri çıkıyor.Azerbeycan yazdım 1 Haziran'da açıldı diye haberleri görüyorum ama İran'da yok inşaallah olmazda boş olur. :))
-
Hakimin neden 25 Eylül'e tarih verdiği hakkında bir bilgisi olan var mı? Tarih seçimi çok özenli bence. Komple aylık ilerlemeyi görmek istiyor olsaydı 30 Eylül veya 1 Ekim olabilirdi.
24 Eylül'de EO kararını gözden geçirme için yine toplanacaklar (devam mı tamam mı diye). Ve ertesi gün de hakim dv sürecinin ilerleyişi için tekrar bir karar verecek. Sanki gözdağı veriyormuş gibi geldi bana. Hani "Bakın sizin otoriteniz sarsılmasın diye EOyu kaldırmadım ama son şansınız kendiniz kaldırın yoksa 25inde ben kaldırırım" der gibi bir tarih.. -
@zıpzıp Brit Simon'ında dediği gibi "Sizin çoook vaktiniz var, lütfen 2020'ye odaklanalım" :) Şu anda sizde bir aksilik gözükmüyor arkadaşlar, hele ki 2020 süreçleri sorunsuz tamamlanırsa Ocak'ta başlayacak 2021 görüşmeleri daha erken bile başlayabilir.Tek yapmanız gerkeen sıkı takip etmek. Lütfen sabır. görüyorsunuz neler çekiyoruz :( Şükür ki böyle bir probleminiz yok :(
-
@heroinchains Ocakta başlasın da hiç sıkıntı yok. Yeter ki başlasın. Ya da yeter ki başlayacağı tarih kesin olsun desem daha doğru. Belirsizlik psikolojik olarak çok yoruyor.
Mesela gelip deseler ki Ezgi sen formunu doldurdun gönderdin, artık yapacağın bir şey yok, git biraz tatil yap, 1 Ocaktan itibaren süreçle ilgilenmeye devam edersin. Mart'ta da gelirsin vizeni veririz. Ne güzel olurdu :) -
@EzgiLera 2020 talihsizi olarak ben hiç yorum yapmayayım "belirsizlik" hakkında o halde :see-no-evil_monkey:
-
@heroinchains 2020ler en azından normal başladı. Biz talihli olduğumuzu öğrendiğimiz günden beri belirsizlik içindeyiz 😅 Ama iki yıl için de çok zor gerçekten. Umarım önce 2020ler sonra 2021ler için süreç güzel biter! 2020leri gönderdikten sonra biz de gideriz :)
-
@EzgiLera İnan normal başlamak daha kötü. çünkü bir çok kişi "normal" süreceğini düşünerek evini,arabasını sattı,işini bıraktı. Sizler en azından tedbirli davranabiliyorsunuz :) Önce hayal kurup , sonra hayal kırıklığı içerisinde değilsiniz. Umarım hepimiz hayallerimize kavuşuruz! :love-you_gesture:
-
@zıpzıp, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
Arkadaşlar kararın 2021 kazananlarının durumuna bir etkisi oldu mu veya ilerde olma ihtimali var mı?
2021i etkileyip etkilemediği henüz belli değil aslında. Dv2020 yazmış kararında sürekli, DV değil. Muhtemelen bunu net olarak 25 Eylülde öğreneceğiz.
Ama kendi çıkarımım:
Dv2020'yi EO dışına çıkartmasının sebebini son tarihin yaklaşmış olması şeklinde yazmış. Diğer vize türlerini (aile birleşmeleri gibi) EO dışına çıkartmamış çünkü onlar için bir "deadline" söz konusu değil.
Şimdi buradan 2 çıkarım yapıyorum.
1- DV2020yi EO dışına çıkartmasının sebebi son tarihin yakın olması ise Ocaktan sonra DV2021 için hala 9 ay süre kalıyor olduğu için DV2021 bu karardan etkilenmemiştir. Yani yine Ocakta başlar.
2- DV2020yi EO dışına çıkartmasının sebebi bir son tarihinin "var olması" ise o zaman DV2021 de etkilenmiştir çünkü her ne kadar çok yakın bir tarih olmasa da sonuçta bir "deadline" var. Öyleyse Ekim'de başlar.Kararını anlamak için ya talihli arkadaşların mülakat maili almasını ya da 25 Eylülü bekleyeceğiz :)
-
Brit Simon'ın önerdiği taslak mail ;
Dear Sir/Madam,
As you should be aware on Friday September 4, Judge Mehta issued an order to the Department of State which directs the agencies such as DoS, KCC and the embassies to process and adjudicate DV2020 cases by the September 30th deadline. Judge Mehta has asked for a report of progress (including actions taken or not taken) for review on September 25th.
Additionally Judge Mehta found the following:
(1) the State Department’s policy of not reviewing and adjudicating non-exempt visas
is not in accordance with law, is in excess of statutory authority, and is arbitrary and capricious;
(2) the State Department’s non-processing of 2020 diversity visa applications constitutes agency
action unreasonably delayed; and (3) the State Department’s exclusion of 2020 diversity visa
applications from its guidance on mission critical services is arbitrary and capricious.He then ordered:
“Defendants shall undertake good-faith efforts, directly and through their designees, to expeditiously process and adjudicate DV-2020 diversity visa and derivative beneficiary applications and issue or reissue diversity and derivative beneficiary visas to eligible applicants by September 30, 2020”
Given this judgement from the Federal court, which has jurisdiction in these matters, I am contacting you to request your immediate cooperation so that my case can be adjudicated by the deadline and according to the order of the judge.
-
@salih2825 Observerin hesabı yanlış biz 270 case tespit ettik
-
@yigitroun Dv 2020 için dağıtılması düşünülen vize sayısı 54650 olarak açıklanmıştı, bunlardan 12322 adedi dağıtıldı, refused+Ap =4869 (maalesef ap sayısını mart 2020den itibaren ap lerin refused olarak gösterilme karar verilmesinden dolayı tam olarak bilemiyoruz yoksa refused sayısı bizi ilgilendirmiyor ama ap sayısı için vize saklanabilir bunun için kalan vize sayısından ap miktarını çıkarılması gerekir)
Ama bildiğimiz verilerden yorumlarsak 54650 - 12322 =42328 dağıtabilecek vize kalır elimizde, bunun 2 bin küsürunu ap diye ayırsak bile toplam 40 bine yakın ellerinde vize var diyebiliriz
-
@gezgin34 konsolosluğun göçmen vize soru formundan ulaşmayıda unutmayın lütfen ⬇️
https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/
-
@gezgin34 evet 3 bağlantıdan iletişime geçeceğiz
3.seçenekte mavi yazının içinde link gömülü lütfen üzerine tıklayın
-
@marvin tüm taslak örneklerini detaylıca ayrı ayrı paylaşacağım şimdi
-
@ata_ksk konu başlığına Regarding Federal Court Decision: Interview Request yazıyoruz
Ankara konsolosluğunun e-mail adresi [email protected]
Evet mutlaka göçmen vize soru formundanda ulaşacağız, asıl muhatap aldıkları bu form
-
@gezgin34 Regarding Federal Court Decision: Interview Request
-
@simin sponsorluk belgesi için aşağıdaki konu başlığına bakın lütfen ⬇️
https://yesilkartforum.com/forum/post/2598Onay e-maili Congratulations Records indicate diye başlıyor en son 33 binlere kadar evrak onay e-maillleri gelmişti
-
@heroinchains [email protected] den gelen e-mail spama düşmüş olabilir
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum