Texas, Austin
-
Herkese Merhaba,Eylül sonunda Türkiye'den Austin'e taşınmayı planlıyoruz.Apartments araştırdığımızda application yapmak gerekiyor.Bunun da ortalama 50$ gibi bir fee si var.Bizim kredi skorumuz henüz yok.Başvuru yaptığımızda çıkmama olasılığı nedir?Çıkmazsa application fee geri verilecek mi?İlk kez ev kiralayacağız dikkat edilmesi gereken etmenler neler?Apartmentsların sistemi hakkında değerli yorumlarınızı paylaşabilir misiniz?Şimdiden teşekkürler.
-
@Semihmete ilk greencard ciktiginda esimin abisi aynen bu cumleyi kurmustu. 1.Helal yoldan kazanilan tum para kutsaldir.
2. Daha 5 ayda yillardir buranin en basarili olan bir is yerinde calisiyorum ve manager oldum. Buraya gelenler beyin gocu. Kaliteli bir kesim ,iyi egitimliler . Begenmediginiz fabrika isine girer yillar sonra en iyi yerlere gelirler siz merak etmeyin. Onemli olan Orumcek agi kafali olmamak. -
@evsna, içinde söyledi: Texas, Austin
Herkese Merhaba,Eylül sonunda Türkiye'den Austin'e taşınmayı planlıyoruz.Apartments araştırdığımızda application yapmak gerekiyor.Bunun da ortalama 50$ gibi bir fee si var.Bizim kredi skorumuz henüz yok.Başvuru yaptığımızda çıkmama olasılığı nedir?Çıkmazsa application fee geri verilecek mi?İlk kez ev kiralayacağız dikkat edilmesi gereken etmenler neler?Apartmentsların sistemi hakkında değerli yorumlarınızı paylaşabilir misiniz?Şimdiden teşekkürler.
Burada iki tur sekilde kiralik evler var. Birincisi Turkiyedeki gibi sahibinden kiralik evler. Ikincisi ise site yonetimleri trafindan kiralan evler. Her turlu kiralik icin basvuru yaptiginiz zaman kredi gecmisi (credit history), kira gecmisi (rental history), gelir durumunu gosteren belgelr sizden istenir ve size background check yapilir.
Apartment complex olarak degerlendirirsek, bir daireyi tutmak istediginizde basvuru yaparsiniz. Bu basvuru ucretleri kisibasi olarak odenir cunku sozlesmede evde yasayacak insanlari belirtmeniz gerekir. Bir ev tutayim icinde 6-7 kisi yasarim nasilsa diyemiyorsunuz (en azindan yasal olarak). Cocuklar icin basvuru ucreti aliniyor mu onu bilmiyorum, bilen biri aydinlatabilir. Basvuru ucretleri iade edilmez. Sizin verdiginiz belgelere gore sizi kabul ederler.
Her sitenin sartlari farklidir. Kira ve kredi gecmisi olmadigi durumlarda daha fazla depozito isteyebilirler. Bazi siteler kira bedelinin 3 kati gelir gostermenizi bekler. Sitelerle gorusup sartlari netlestirmeniz lazim.
Ilk kez ev kiralanirken dikkat edilmesi gereken bir suru husus var. Butce, muhit, ise uzaklik, evin durumu, sitenin demografisi, cocuk var ise okul durumu vb. -
@evsna Hangi baslikta vardi unuttum ama ev kiralarken dikkat edilecekleri uzunca yazmistim. Bazi sitelerde kredi skoru olmadigindan 1-2 kira depozit alinir. Normalde kredi skorunuz olsa 100-200$ depozit. Buraya gelen 2 arkadastan 2 kira depozit aldilar.
Basvuru ucreti yetiskin basina aliniyor. Cocuk icin herhangi bir ek ucret yok. Genelde 3. parti sirketlerden inceleme hizmeti aldiklarindan bu ucreti her iki durumda da iade etmiyorlar. Eyalet/sehir kurallari geregi kisi/metrekare hesabi var. Apartman kompleksi yonetimleri de giriste size evin kapasitesi hakkinda uyarida bulunuyor. Genellikle 7 gunden daha uzun sureli misafirleri de haber vermenizi (normalde izin verilmiyor) istiyorlar. Denizasiri misafirlere OK dediler ama.
Sozlesmeler ellerindeki evlerin durumuna gore ama genelde yillik oluyor. ama 3 aylik, 6 aylik, 9 aylik da olabiliyor (erken cikan olduysa seneyi tamamlamak icin veya ellerinde cok ev varsa ve olu sezonsa size uyan herhangi bir surece). -
@caglaror @sigmoidalmammal Değerli bilgileriniz için teşekkürler, aydınlatıcı oldu.Anladığım kadarıyla kredi skoru olmadan depozito bedeli siteden siteye değişkenlik gösteriyor. Benzer durumda olupta depozito bedelini 100-200 dolara çekebilen var mı? Örneğin banka hesaplarında 5-6 aylık kira bedelini nakit göstererek.
-
@evsna hic duymadim. Minimum 1 kira oluyor. Bazi siteler belirli bir gelir ister. Kimisi 7-8 aylik kirayi hesapta gotmek ister. Kimisi de bunlara bakmaz o minimum 1 kira depoziti hep oluyor kredi skoru ve tarihcesi olmadigi durumda.
-
@Semihmete siz gider gitmez müdür mü olmayı hayal ediyosunuz? Diplomanızı geçerliliği yok ve o begenmediğiniz işciliğin o kadar güzel maası var ki! Çok ararsınız iş bu gidişle.. Tabi gidebilirseniz..
-
Bu semihmete amerikanin herseyini elestirip herseyine muhalif olup bir de gelip yasamak mi istiyor? Gelmeden once Saglik raporu alirken birde psikologa gorunsun. Zira burada cok para tutar boyle seyler.
-
1 haftalığına Houston’dan Austin’e geldim şehri keşfetmek için. Şehir merkezi çok tepeli,inişli çıkışlı ve yollar kötü. Onun haricinde şehir Houston’a göre canlı ve şirin.
Austin’de kimler yaşıyor burdan? Burdayken görüşüp tanışabiliriz.. -
@Erkangeziyor, içinde söyledi: Texas, Austin
1 haftalığına Houston’dan Austin’e geldim şehri keşfetmek için. Şehir merkezi çok tepeli,inişli çıkışlı ve yollar kötü. Onun haricinde şehir Houston’a göre canlı ve şirin.
Austin’de kimler yaşıyor burdan? Burdayken görüşüp tanışabiliriz..Merhaba , havası nasıl ? Houstona göre daha kuru ve güzel havası var diyorlar :)
-
@Masda, içinde söyledi: Texas, Austin
@Erkangeziyor, içinde söyledi: Texas, Austin
Austin’de kimler yaşıyor burdan? Burdayken görüşüp tanışabiliriz..Merhaba , havası nasıl ? Houstona göre daha kuru ve güzel havası var diyorlar :)
Ben bi fark goremedim havasinda. 2-3 saatlik mesafede,pek bi farki olmaz gibi
-
@evsna Bankadaki nakit gercekten ise yaramiyor maalesef. Duzenli gelir gormek veya depozit istiyorlar. Co-signer kabul edenler olabilir ama onermem (olmak isteyen varsa bile). Evden cikarken cok buyuk aksilik yoksa buyuk oranda depoziti iade ederler (hali yikatma vb icin 100-150$ kesebilirler).
-
@evsna, içinde söyledi: Texas, Austin
@caglaror @sigmoidalmammal Değerli bilgileriniz için teşekkürler, aydınlatıcı oldu.Anladığım kadarıyla kredi skoru olmadan depozito bedeli siteden siteye değişkenlik gösteriyor. Benzer durumda olupta depozito bedelini 100-200 dolara çekebilen var mı? Örneğin banka hesaplarında 5-6 aylık kira bedelini nakit göstererek.
Kredi skoru olmadan ben 400 yerine 800 ödemiştim kira da 1000 dolardı. Şu an en son taşındığım siteye hiç depozito vermedin hatta ilk ayda 855 yeride 299 kira ödedim taşınma işi bedavaya geldi neredeyse 😂
-
@gkhanfeez super ,nasil oldu peki abi ? Memnunmusun yeni yerinden ?
-
@HockeyUmpire2, içinde söyledi: Texas, Austin
@gkhanfeez super ,nasil oldu peki abi ? Memnunmusun yeni yerinden ?
texas kotu degil daha cok gezmedik ama bol yesilli isler de guzel basladi simdilik memnunuz :)
-
@Ercan-Tekoglan merhaba bende ziraat mühendisliği 4. Sınıftayım okul bitince başvurumu yapmak istiyorum. Deneyimlerinizi ve gözlemlerinizi öğrenmeyi çok isterim. Geri dönüş yaparsanız sevinirim.
-
Merhaba @Bircan-Alkan , mezun olur olmaz gelme sansin olursa tecruben olmadigi icin master ile devam edip sonrasinda sektore girmeni tavsiye ederim. PCA ve CCA seklinde iki sinav var. CA civarinda cok tutulan belgeler. PCA bizdeki bitki koruma belgesi gibi dusun CCA da bitki besleme agirlikli danismaklik olarak dusunebilirsin bu iki sertifika ile rahat is bulabilecegini dusunuyorum. En onemlisi de ingilizce seviyen akici olmasi lazim.
-
Benim de gitmek istediğim yerlerden biridir hep ama nasip olmadı malum hala has not been :(
-
Ben doğasını çok sevdiğim Portland, Oregon civarından, sıcağını hiç sevmediğim Austin, TX ' a taşınmayı düşünüyorum şu an, acı ama gerçek :D
-
@nicely oregon'dan birilerini yakalamışken bir kaç soru :)
gerçekten neden oregon'dan ayrılmayı düşünüyorsunuz?aslında sorumu biraz geniş tutmam yanlış olmuş. merak ettiğim; bir insanı oregon'dan tx'e getiren nedenler neler? (özel sebepler hariç tabi) :)
*eski iletileriniz portland güzellemeleri ile dolu çünkü
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
56
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum