Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] Sayılarla DV2021

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
482 72 33.5k 69

• @EzgiLera, içinde söyledi: Sayılarla DV2021

rduğunu düşünüyordum. Ama videoyu izledikten sonra acaba seçilip mülakatta mı elenecekler diye düşünmeye başladım. Eğer mülakatta eleme gibi bir düşünceleri varsa bu durum

forumda bir arkadaş vardı bi geldi hemen geri kayboldu sahte pasaportla başvurup kazanmış nasıl bu işin içinden çıkarım tarzında bir soru sormuştu. (belki başka yerde de görmüş olabilirim bu arkadaşı ama eminim bu durumdan )

• @Rhonster, içinde söyledi: Sayılarla DV2021

@EzgiLera, içinde söyledi: Sayılarla DV2021

rduğunu düşünüyordum. Ama videoyu izledikten sonra acaba seçilip mülakatta mı elenecekler diye düşünmeye başladım. Eğer mülakatta eleme gibi bir düşünceleri varsa bu durum

forumda bir arkadaş vardı bi geldi hemen geri kayboldu sahte pasaportla başvurup kazanmış nasıl bu işin içinden çıkarım tarzında bir soru sormuştu. (belki başka yerde de görmüş olabilirim bu arkadaşı ama eminim bu durumdan )

facebook grubundaydi sanirim dediginiz kisi...

• @EzgiLera, içinde söyledi: Sayılarla DV2021

Dün BritSimonın Avrupa için hazırladığı videoya bir göz gezdirdim. Bir detay dikkatimi çekti. Dedi ki; pasaport kuralından dolayı mülakatlarda elenecekler olacaktır (sahte pasaport numarası verip de kazananlar). Avrupa için bu durum pek yoktur ama Afrika'da yoğun olduğunu düşünüyorum dedi.
    Bu sene pasaport kuralı için ilk olacak. Ben, sahte pasaport numarası verip de kazananların "has not been selected" sayfasını görerek boşlukları oluşturduğunu düşünüyordum. Ama videoyu izledikten sonra acaba seçilip mülakatta mı elenecekler diye düşünmeye başladım. Eğer mülakatta eleme gibi bir düşünceleri varsa bu durumu hesaba katarak 132bin kişi seçmiş olabilirler. Bu sene Afrika bölgesinden seçilen çok Avrupa'dan az. Ülke kotaları, sahte pasaportlar derken aslında seçilen sayısının 70-80bin civarı olduğunu düşünürsek bu kadar erken ümitsizliğe kapılmanın bir anlamı kalmaz.
    Pasaport olayı ile ilgili net bilgimiz var mı? Ben biraz bakındım da net bir şey bulamadım. @crazycells

Mumkundur... Boyle dosyalarin ben de Afrika ve Asya'da daha cok oldugunu dusunuyorum, fakat vize alamayacak 80.000 kisinin sahte pasaport bilgisiyle basvuru yaptigini pek sanmiyorum...

• @EzgiLera zaten sahte pasaport numarası verenler evrak mailin de pasaportun sayfasını gonderemeyecegi için zaten mülakata bile takilamayacak diye düşünüyorum.

• Burada asıl belirleyici; seçilenlerin yüzde kaçının sürece devam edeceği olacaktır. Ülke kotasına takılan kişileri çıkarttığımızda geriye kalanların en fazla yüzde 50 sinin sürece devam etmesi benim gibi yüksek numaraların şansını arttıracaktır diye düşünüyorum.

Genelde sürece devam etme yüzde 60 civarında olduğundan yüzde 10 luk bir kayıp pandemi ve Amerika’da ki durumlar göz önüne alındığında mümkün görülebilir.

Zaten en başından itibaren beklemek üzerine kurulan bu sistemde yine beklemede olacağız. 30k üstü için Ağustos ve Eylül bizim ayımız olacak :). Umudum bu yönde.

• Yabancı forumda Arnavutlu 33k birisi ile konuşuyordum. Ben EU için gördüğüm en yüksek rakam 39k deyince, EU 50k dosya numaralı arkadaşının olduğunu söyledi. Eğer yalan söylemiyorsa yüksek dosya numaralı arkadaşlar için olumlu bir haber.

• ⭐⭐⭐

@Masda, içinde söyledi: Sayılarla DV2021

Yabancı forumda Arnavutlu 33k birisi ile konuşuyordum. Ben EU için gördüğüm en yüksek rakam 39k deyince, EU 50k dosya numaralı arkadaşının olduğunu söyledi. Eğer yalan söylemiyorsa yüksek dosya numaralı arkadaşlar için olumlu bir haber.

Cok ilginc ama bu. Türkiye’den ya da Rusya’dan 39000’den sonra birinin bulunmamasına ragmen 50k’ya kadar CN bulunmasi bana olası gelmiyor.

• @Sono, içinde söyledi: Sayılarla DV2021

@Masda, içinde söyledi: Sayılarla DV2021

Yabancı forumda Arnavutlu 33k birisi ile konuşuyordum. Ben EU için gördüğüm en yüksek rakam 39k deyince, EU 50k dosya numaralı arkadaşının olduğunu söyledi. Eğer yalan söylemiyorsa yüksek dosya numaralı arkadaşlar için olumlu bir haber.

Cok ilginc ama bu. Türkiye’den ya da Rusya’dan 39000’den sonra birinin bulunmamasına ragmen 50k’ya kadar CN bulunmasi bana olası gelmiyor.

Adama özelden yemin ettirecem şimdi ))

• @Masda Brit Simon da sanki bir videosunda 50k duydum diye bahsetmişti.

• @Masda hangi forumu takip ediyorsunuz?

• @islek, içinde söyledi: Sayılarla DV2021

@Masda hangi forumu takip ediyorsunuz?

Başka bir forumu paylaşmak kurallara aykırı ise özür dilerim. Ara sıra bu forumu takip ediyorum.
    https://forums.immigration.com

• @Masda amacımız reklam yapmak olmadığından sorun olmaz diye düşünüyorum. Sadece öğrendiğimiz bilgileri paylaşmak olacak.

• Rusyadan 50 binli bir sayı olmaması çok ilginç değil. Adamlar zaten sınırı geçmiş. Belli bir sayıdan sonra kurada çıkmamaları olasılık dahilinde. Türkiyeden çıkmaması garip. Eğer gerçekten de 39 k üstü yoksa TR yığılmaları daha önlerde demektir. Bu da kötü bir şey değil.

• Şöyle bir etli kanlı 55k da bulursak tadından yenmez :)

• @crazycells 80bin kişi değildir de 15bin kişi bile sahte pasaport ile kazanmış olsa, bu 25-30bin talihli yapsa, ülke kotaları falan da derken sayı 80binlere geriliyor zaten. Onlar da bu hesabı yaparak 132bin kişi seçmiş olabilirler çünkü başka türlü 132bin hiç akla mantığa uygun değil.
    Ama sahte pasaport ile kazanan olduğuna emin miyiz? Ve kazanıp, sonrasında pasaport çıkarttıklarında mülakatta eleneceklerine emin miyiz? Lise ve üzeri okul şartı da var ama mezun olmadan başvuru yapıp, kazandıktan sonra liseyi bitiren olduğunu da duymuştum. Pasaport kuralı da öyle olur mu? Başvururken yoktu ama bakın artık var gibisinden?

• ⭐⭐⭐⭐

@Rhonster Gerçekten sahte pasaport ile kazandıyda ve troll değilse demek ki bu 132binde sahte pasaportlular var ve yüksek seçilen sayısı için iyi bir şey.

• @ÜZEYİR-KOŞULAN Evrak maili gelene kadar pasaport çıkartabilirler. Sonuçta başvurduğu pasaport ve ds260ı doldurduğu pasaport farklı olan insanlar da var. Ben de onlardan biriyim mesela (soyadı değişikliğinden dolayı). Kazandığını öğrenen gider çıkartır. Zor bir şey değil. Ama kcc bu belgeleri kabul edecek mi etmeyecek mi önemli olan o. Sonuçta pasaport değiştirenleri kabul ediyor. Ama sahte numarayla kazanıp gerçek pasaport çıkartanları kabul edip etmeyeceklerini bilemiyoruz.

• ⭐⭐⭐

@ÜZEYİR-KOŞULAN Evrak maili gelene kadar pasaport çıkartabilirler. Sonuçta başvurduğu pasaport ve ds260ı doldurduğu pasaport farklı olan insanlar da var. Ben de onlardan biriyim mesela (soyadı değişikliğinden dolayı). Kazandığını öğrenen gider çıkartır. Zor bir şey değil. Ama kcc bu belgeleri kabul edecek mi etmeyecek mi önemli olan o. Sonuçta pasaport değiştirenleri kabul ediyor. Ama sahte numarayla kazanıp gerçek pasaport çıkartanları kabul edip etmeyeceklerini bilemiyoruz.

KCC, başvurulan pasaport ile DS260'daki pasaport farklı olunca, başvurulan pasaportun da taratılmasını istiyor ve pasaport farklılığının sebebini soruyor. Bu yüzden sahte numarayla başvurup, sonra pasaport çıkartanlar KCC'nin evrak onayı aşamasını geçememiş olacak.

• ⭐⭐⭐⭐

@Sono Eğer illa eski pasaportu da istiyorlarsa güzel haber. Yeni pasaportu gönderip, başvurduğum pasaportu kaybettim bu yenisi diye bir açıklama yapıp sistemin açığından faydalanmak söz konusu olabilir mi bilmiyorum. Keşke bir örnek olsa da bu durumdan emin olsak.

• ⭐⭐⭐

@Sono Eğer illa eski pasaportu da istiyorlarsa güzel haber. Yeni pasaportu gönderip, başvurduğum pasaportu kaybettim bu yenisi diye bir açıklama yapıp sistemin açığından faydalanmak söz konusu olabilir mi bilmiyorum. Keşke bir örnek olsa da bu durumdan emin olsak.

Şöyle bir video buldum. İzlemedim ama bırakayım:

Ekleme: Hızlıca göz attım. Kayıp durumunda yasal olarak zaten polise başvurulması gerektiği için, KCC'ye pasaport kaybının doğru olduğunu kanıtlamak için başvuru (dilekçe, resmi ilan vb.) dökümanının gönderilmesi istenecek diyor.

https://www.youtube.com/watch?v=bU3hTXRL_Rc

Benzer Başlıklar

• [Arşiv] Sayılarla DV2022

389
    4
    25 Oy
    389 İleti
    42k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • [Arşiv] Sayilarla DV2020

359
    0 Oy
    359 İleti
    30k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 17 Oy
    8k İleti
    916k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k