Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

• @Nur-Sönmez, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

"Eger dilerlerse hizlandirirlar, yine de bu onlara kalmis bir sey"

Maalesef bu dedikleri dogru, benim de tecrubelerim ve duyduklarim bunu gosteriyor. USCIS gorevlilerinin (field office'teki) pek cok basvuru ve istegi hizlica halledebilecek yetkileri var, ama iste bunun icin ikna etmek gerekiyor.

Bu arada sunu da ogrendimki, AOS paketi icin para odedigimizden oturu, ekstra bir ucret odememize gerek yokmus.

2 Ekim'den once hizlica gonderin, cunku 2 Ekim'den sonra uygulamalar degisiyor ve I-131 icin ayrica ucret odemeniz bekleniyor...

Simdi formu doldurduk, ekine de durumu izah eden bir dilekce yazdik. Esimin ehliyetini, iki adet resmini de forma ve dilekceye ekleyecegiz. Size iki sorum var.

Yukarida yazdigim dokumanlara ek olarak yollamamiz gereken baska evrak var mi?
    Ayrica formu ve evraklari hangi adrese gondermeliyiz?

Tesekkurler

Evet, ucret odemeyeceginiz icin size gonderilen I-485 receipt belgesini gondermelisiniz, neden ucret odemediginizi bilsinler... I-797C Notice of Action belgesi gondermis olmalari lazim... Bunun disinda herhangi bir eksik gorunmuyor, konudaki bilgiler yeterli...

Size gonderilen receipt number'in ilk 3 hanesini yazar misiniz? Gonderim adresi buna gore degisecek... Bu 3 harf MSC , EAC , SRC , LIN , WAC olabilir veya 3 harf olmayabilir...

https://www.uscis.gov/i-131-addresses

• @Ist-to-NY, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

-Green Card'izin (ya da gocmen statunuzu gosteren diger resmi belgelerin) onlu arkali fotokopisi demissiniz ya

Burada mesela pasaporttaki kismin fotokopisi yeterli olur mu?

Evet, Green Card henuz elinizde degilse bu da yeterli olur...

• #anchor(@crazycells Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Bize gönderilen receipt numarası ‘MSC’ ile başlıyor.

• @Nur-Sönmez, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@crazycells Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Bize gönderilen receipt numarası ‘MSC’ ile başlıyor.

MSC, Chicago'ya gidiyor... Su adrese gonderebilirsiniz:

USCIS Chicago Lockbox

For U.S. Postal Service :
    USCIS
    P.O. Box 805887
    Chicago, IL 60680-4120

For FedEx, UPS, and DHL deliveries:
    USCIS
    Attn: FBAS
    131 S. Dearborn, 3rd Floor
    Chicago, IL 60603-5517

• @crazycells Ben de dün yolladığınız linkden bakarak o adrese yollamıştım zaten. 😊

• Gidis gelis tarihim kesinlesti.10 agustos -28 eylul . Alirim degil mi permit'i sure yeterli olur . Herkese alinmasi tavsiye ediyorum dedim simdi bu sekilde ucreti oder alamazsam cok komik duruma duserim :)

Gidis gelis tarihim kesinlesti.10 agustos -28 eylul . Alirim degil mi permit'i sure yeterli olur . Herkese alinmasi tavsiye ediyorum dedim simdi bu sekilde ucreti oder alamazsam cok komik duruma duserim :)

Simdiden formlari ve postayi hazirlayin, ABD'ye girdiginiz ilk gun postaya verirsiniz.

• @Ist-to-NY Merhaba, iyi yolculuklar şimdiden. Kalış süreniz kısa gibi dikkatli olmanız ve bir fikriniz olması açısından kendi sürecimle ilgili bilgi vermek istedim belki yardımcı olur. 18 Haziran tarihinde başvurum alındı, notice of action belgesi de elime ulaştı ama iki ayın dolmasına yaklaşıyorum henüz biyometrik randevu tarihi vermediler. Eylül ortasına kadar çıkış yapmam gerekiyor, artık bir şekilde rica edip hızlandırmaya çalışacağım. Umarım siz de hızlı bir şekilde halledebilirsiniz.

• @mrspock Kibarliginiz icin cok tesekkur ederim. Pandemi surecinden dolayi pek yetistirebilecegimi sanmiyor aslinda ben de icten ice, kalis surem 50 gun sayilir aslinda ancak sizinde basvuru gununden bugune 50 gun olmus zaten coktan.. Ekim basinda donecegim ve buyuk ihtimalle haziran basinda tekrar gidecegim zaten. Alinabilecek bir risk aslinda degil mi @mrspock @crazycells ?? Permit alabilirim gibi durmuyor sanirim sure bakimindan

@mrspock Kibarliginiz icin cok tesekkur ederim. Pandemi surecinden dolayi pek yetistirebilecegimi sanmiyor aslinda ben de icten ice, kalis surem 50 gun sayilir aslinda ancak sizinde basvuru gununden bugune 50 gun olmus zaten coktan.. Ekim basinda donecegim ve buyuk ihtimalle haziran basinda tekrar gidecegim zaten. Alinabilecek bir risk aslinda degil mi @mrspock @crazycells ?? Permit alabilirim gibi durmuyor sanirim sure bakimindan

Basvuru yaptiktan sonra sonuc alana kadar 7/24 USCIS'i ve field office'i telefonla rahatsiz etmenizi tavsiye ederim :) Bol sanslar...

Eger ilk basvurunuz degerlendirmeden ABD disina cikarsaniz sureciniz iptal oluyor, diger durumda ise eger hala biyometrik randevuya giremediyseniz erteleme ihtimali olabilir, fakat en ideali tum sureci bitirmeden ABD'den disari cikmamaniz.

• Pandemi dolayisiyla bir sure daha belki gidemem diyerekten dusunerek Permite basvurmaya karar verdim.Bir kac ufak sorum olacak sizlere emin olmak 'icin;
    Nerdeyse butun formu okumaya calistim ama genellikle insanlar benim gibi soru sormuslar :) Islem en uzun tahmini ne kadar surer?kac gun orada bulunmam gerekir yani tahminen. Bunun tabikide ongorulebilir olmadigini biliyorum ama @crazycells ailemi biraz hazirlamam lazim simdiden ona gore o yuzden tahmini bir sure gerekiyor bana :)
    Formlari digital ortamdan doldurma sansimiz yok degil mi kagit kalem usuluyle doldurulmasi gerekiyor.
    Parayi nasil gonderecegimiz kismini anlamlandiramadim.Nakit olarak mi koyuyroz yoksa check haline mi donusturmemiz gerekiyor.
    Nasil gonderecegim kismini da oradayken Vatandasi olan arkadaslarima sorarak halledecegim. Simdiden tesekkurler

Pandemi dolayisiyla bir sure daha belki gidemem diyerekten dusunerek Permite basvurmaya karar verdim.Bir kac ufak sorum olacak sizlere emin olmak 'icin;
    Nerdeyse butun formu okumaya calistim ama genellikle insanlar benim gibi soru sormuslar :) Islem en uzun tahmini ne kadar surer?kac gun orada bulunmam gerekir yani tahminen. Bunun tabikide ongorulebilir olmadigini biliyorum ama @crazycells ailemi biraz hazirlamam lazim simdiden ona gore o yuzden tahmini bir sure gerekiyor bana :)
    Formlari digital ortamdan doldurma sansimiz yok degil mi kagit kalem usuluyle doldurulmasi gerekiyor.
    Parayi nasil gonderecegimiz kismini anlamlandiramadim.Nakit olarak mi koyuyroz yoksa check haline mi donusturmemiz gerekiyor.
    Nasil gonderecegim kismini da oradayken Vatandasi olan arkadaslarima sorarak halledecegim. Simdiden tesekkurler

Su an icin I-131 online gonderilmiyor diye biliyorum, fakat yavas yavas USCIS online islemlere geciyor, o nedenle USCIS sayfasinda "online filing" bolumunu gorurseniz bilin ki baslamis demektir :) ama su an kontrol ettim, henuz yok :)

Bilgisayarda doldurup ciktisini alabilirsiniz. Money order ve check kabul ediliyor. Check'i Turkiye'den almayin, ABD'den alin... Eger check alacak zaman yoksa, USPS'lere gidip money order da yaptirabilirsiniz...

Formu ve parayi posta ile gondereceksiniz. USPS'ten gonderebilirsiniz yine...

Ilk gonderimi yapip biyometrik randevu icin tarih bekleyin, ben yerinizde olsaydim bu tarihi alir almaz USCIS kapilarina dayanip, ABD disina cikma nedenlerimi anlatarak acil biyometrik randevu talep ederdim... Egitim amaciyla bu sekilde ayni gun biyometrik randevuya girenler oldu... Tabii, bu sizin ikna yeteneginize ve oradaki USCIS gorevlisinin iyi niyetine bagli biraz...

• @crazycells Hakkinizi odeyemem gercekten cok tesekkurler. Siz daha once formu gitmeden doldurun demistiniz ya,ben ciktilari aldim ancak tarih yaziyor sol alt kisimda kagitlarda.Benim Amerika giris tarihim ve kagitlardaki tarihlerin uyusmamasi sikinti cikarir mi sizce ahahah.Sonucta o tarihta Usa de degildim.. Iyice paranoyak ettiler bizi gercekten lutuf mu kulfet mi diye dusunuyor bazen insan :)

@crazycells Hakkinizi odeyemem gercekten cok tesekkurler. Siz daha once formu gitmeden doldurun demistiniz ya,ben ciktilari aldim ancak tarih yaziyor sol alt kisimda kagitlarda.Benim Amerika giris tarihim ve kagitlardaki tarihlerin uyusmamasi sikinti cikarir mi sizce ahahah.Sonucta o tarihta Usa de degildim.. Iyice paranoyak ettiler bizi gercekten lutuf mu kulfet mi diye dusunuyor bazen insan :)

problem olmaz :)

• Merhaba,

Bilgi olması açısından başvuruyu houston'dan yaptım. Evrakları hatta zarfı bile Türkiye'de hazırlamıştım. 27 Temmuz'da USPS ile urgent olarak Dallas'a yolladım. 28 Temmuz'da teslim aldılar. Çeki money order olarak USPS'den nakit aldım ve zarfa koydum. 6 Ağustos'da reciept number yolladılar. Şimdi progress mailini bekliyorum. Sonra Türkiye'ye dönüp randevu mailini bekleyeceğim. Yardımları için @crazycells ve @redsat2000 teşekkür ederim.Selamlar

NOT:Türkiye'ye döndüğüm için başvurumun iptal olabileceğini biliyorum. Bu almam gereken bir risk. İletmiş olayım.

• @redsat2000 Merhaba, LIN ile başlayan Receipt number size hangi tarihte geldi. Receipt number geldikten sonra biyometrik randevu ile arasında 1 basamak daha var değil mi? Yoksa sadece receipt number yolladıkları mail ve randevu mailimi olarak 2 aşamamı var?

Aslında konuyu epey araştırmıştım ama başka bir arkadaşın facebook'da ki beyanı kafamı karıştırdı.

• @gülden, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Merhaba,

Bilgi olması açısından başvuruyu houston'dan yaptım. Evrakları hatta zarfı bile Türkiye'de hazırlamıştım. 27 Temmuz'da USPS ile urgent olarak Dallas'a yolladım. 28 Temmuz'da teslim aldılar. Çeki money order olarak USPS'den nakit aldım ve zarfa koydum. 6 Ağustos'da reciept number yolladılar. Şimdi progress mailini bekliyorum. Sonra Türkiye'ye dönüp randevu mailini bekleyeceğim. Yardımları için @crazycells ve @redsat2000 teşekkür ederim.Selamlar

NOT:Türkiye'ye döndüğüm için başvurumun iptal olabileceğini biliyorum. Bu almam gereken bir risk. İletmiş olayım.

Basvurunuzu kabul etmisler, o nedenle ABD'den cikmis olmanizi sorun etmeyebilirler.

• @gülden, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@redsat2000 Merhaba, LIN ile başlayan Receipt number size hangi tarihte geldi. Receipt number geldikten sonra biyometrik randevu ile arasında 1 basamak daha var değil mi? Yoksa sadece receipt number yolladıkları mail ve randevu mailimi olarak 2 aşamamı var?

Aslında konuyu epey araştırmıştım ama başka bir arkadaşın facebook'da ki beyanı kafamı karıştırdı.

Simdi biyometrik randevunun tarihinin belirtildigi mektubu alacaksiniz...

• @crazycells çok teşekkür ederim. Her zamanki gibi ilaç gibi bir bilgi oldu. 😃

• ⭐⭐⭐⭐

@gülden selam iş nedeniyle akşam maillere bakabiliyorum. @crazycells sorularınızı cevaplamış sanırım. Şuan bir sıkıntıniz yok.Basvuru kabulünde yani notice de yazili tarihte ABD de olmanız yeterli. Lin numarasi yani receipt numarasına ait notice den sonraki aşama biometrik ve fingerprintin olduğu randevu de sıra. Benim bir kaç gün sonra başvuru onayı tarihine göre 1 ay dolmuş olacak. Halen bir ses yok Uscis den . Umarım artık gönderirler Benim planım 28 Eylüle göre idi. Siz eğer randevu gelirse ileri bir tarihe erteleyin ona göre tekrar dönüş yaparsınız.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k