Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

• @Muhtaradana InshAllah hepimiz gideriz.Siz de gidenlerden olmalisiniz bu sene. emekleriniz var.

• Curtis Morrison yeni bir mandamus davası daha açıyormuş, bu sefer başvurmak için fiyatı 1000$ dan 500$ a çekmişler, dava kazanıldığında asıl talihli 1500$ + her aile üyesi için ek 500 $ daha ödemede yapılacak, son katılım tarihi ise 25 temmuz olarak belirlenmiş

ayrıntılar için ⬇️

https://curtismorrisonlaw.com/dv-2

• @Muhtaradana Bey güncel bilgiler için çok teşekkürler.

• @Semihmete davalarda zaman kisitina vurgu yapildi. Fiscal yerin uzatilamayacagi ve bizim bu sebeple hakkimizi kaybedecegimiz. Bu dogrultuda karar alinirsa bize faydasi olur. Olmazsa adam zaten puanlama siatemi getirecekmis. muhtemelen 2021lerinde burnundan getirir. Olan bu iki sene kazananlarin umutlarina olur.

• Sevgili @crazycells daha once 30 eylulun uzatıldıgi bir durum yasanmis sanirim bir bilgin var mi bu konuda?

• @hadiharmandar, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@crazycells Geçici süreli karar acaba ne kadar sürer? Kararın üst mahkemede bozulana kadar verilebilecek vizeler, karar bozulursa geçersiz sayılabilecek mi? Bir de en son Supreme Court DACA konusunda Trump 'ın beklediğinden farklı karar verdi. Düşük olasılık demişsiniz ama belki yine bi sürpriz yaparlar inşallah.

DACA daha farkli bir durum, DACA programindaki kisiler bebekken ABD'ye gelmis kisiler, Amerika'da cocukluklarini yasamislar, ABD'de okula gitmisler, ABD kulturuyle buyumusler ve ortalama bir Amerikalidan hicbir farklari yok. Trump bu kisilere ulkenize geri donun diyor, ama bu kisilerin ulkesi zaten ABD :) Zihinlerinde baska bir ulkeye dair hatira yok :) O nedenle mahkeme karari sasirtici olsa da, normal (tarafsiz) bir mahkemede verilecek karar buydu diye dusunuyorum...

Maalesef gecici surenin ne kadar olacagini ben de bilemiyorum, net bir zamani olacagini da sanmiyorum... ama zaten ilk sart konsolosluklarin acik olmasi, konsolosluklar acilmazsa vize almak zaten mumkun degil.

Dediginiz karardaki surecte yasal olarak vize almak sorunlu olmadigi icin verilen vizelerin daha sonra gecersiz sayilacagini sanmiyorum. Neticede o anki yasalara gore vize alabilmek mumkun olacak...

• @ozlemc, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Sevgili @crazycells daha once 30 eylulun uzatıldıgi bir durum yasanmis sanirim bir bilgin var mi bu konuda?

Evet daha once kisaca bahsedildi; ama karar hangi kosullarda, nasil verildi ve konsoloslugun uygulamasi ne oldu? Bunlari bilmiyoruz maalesef... 30 Eylul tarihinin esnetilmesini beklemek dogru olmaz, zira konsoloslugun bir kapasitesi oldugu icin konsolosluga ek yuk bindirmek diger tum vize sureclerini olumsuz etkiler, bu karar bir magduriyeti giderirken baska magduriyetler yaratmis olur. Mahkemenin bu sekilde bir karar verecegini sanmiyorum.

• Bu arada Kiev büyükelçiliğinden dün veya bir önceki gün vizesini almış ama ilk girişini yapamayarak vize süresini geçirmiş bir kişinin sorusuna aşağıdaki cevap verilmiş

Sanırım bu konuda her konsolosluk farklı davranıyor

Göçmen vizeniz 23 Nisan 2020'de verilip yazdırıldıysa ve küresel salgın nedeniyle vizenin geçerlilik süresi boyunca ABD'ye seyahat edemediyseniz ve vizeniz sona ererse, vizenizi yenilemeniz onaylanabilir. Lütfen bize aşağıdakileri gönderin:

Vizenizin kopyası

Pasaportun ilk sayfasının kopyası (biyografik bilgi)

ABD'de tahmini seyahat tarihi

Her vakayı ayrı ayrı ele alacağız ve vizenizi yenileme hakkınız olup olmadığını belirleyeceğiz. Vizenizi yenilemeniz onaylanırsa, büyükelçiliğinizde vize ücretinizi ödeyebileceğiniz bir tarih belirlemek için bir sonraki adımlarınız hakkında talimatlar verilecek ve davanızda yeni bir tıbbi muayeneye ihtiyaç duyulacağı konusunda bilgilendirileceksiniz. Vizenizi yenilemeniz onaylansa bile, vizenizin belirli bir süre içinde veya belirli bir tarihte yenileneceğini ve hazır olacağını garanti edemeyeceğimizi lütfen unutmayın. Örneğin, DV-2020 programının katılımcıları, 30 Eylül 2020'de vize güncellemesini garanti edemeyiz

• @Caghan hikayenizi okudum. Gerçekten bu kadar tesadüf olabileceği aklıma bile gelmezdi. Aramızda birer hafta var sanırım “8 kasım“ tarihinde sabah çok büyük bir heycanla konsolosluk yolunu tuttum. 30 yaşındayım ve bekarım banka hesabımda yüklü miktarda para ve 2 adet hisseli ev göstermeme rağmen benden de sponsor bulmamı talep ettiler. Tabi ilk olarak bir yıkılış yaşadım.
    Hikayenizdeki diğer bir tesadüf bende Grafik ve fotoğraf üzerine Artdirektörlük yapıyorum.
    Sponsoru bulmam baya bir zaman aldıktan sonra 24 Şubat itibariyle vizem basıldı.
    Pandeminin patlaması uçak biletimin iptal olması sebebiyle yola çıkmadım.
    Hikayenizi okuyunca gerçekten yalnız olmadığımı farkettim.
    Şimdi çalışmayıda vize dolayısıyla bıraktığım için mecburi tatildeyim.
    Umarım bizler içinde olumlu bir gelişme olur.
    Kendinize iyi bakın.

• ⭐⭐⭐

@B_cool, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@Caghan hikayenizi okudum. Gerçekten bu kadar tesadüf olabileceği aklıma bile gelmezdi. Aramızda birer hafta var sanırım “8 kasım“ tarihinde sabah çok büyük bir heycanla konsolosluk yolunu tuttum. 30 yaşındayım ve bekarım banka hesabımda 16 bin dolar 2 adet hisseli ev göstermeme rağmen benden de sponsor bulmamı talep ettiler. Tabi ilk olarak bir yıkılış yaşadım.
    Hikayenizdeki diğer bir tesadüf bende Grafik ve fotoğraf üzerine Artdirektörlük yapıyorum.
    Sponsoru bulmam baya bir zaman aldıktan sonra 24 Şubat itibariyle vizem basıldı.
    Pandeminin patlaması uçak biletimin iptal olması sebebiyle yola çıkmadım.
    Hikayenizi okuyunca gerçekten yalnız olmadığımı farkettim.
    Şimdi çalışmayıda vize dolayısıyla bıraktığım için mecburi tatildeyim.
    Umarım bizler içinde olumlu bir gelişme olur.
    Kendinize iyi bakın.

Merhaba, Hangi şehre gitmek istemiştiniz?

• Merhaba sayın @crazycells , kongresi üyesi Grace Meng göçmenlik ile ilgili bir düzenleme teklifi sunmuş ve bununla ilgili detaylarıda aşağıda paylaşacağım linkte açıklamış. Benim anladığım kadarıyla 2020 fiscal year içeresinde kullanılamayan vizelerin 2021 yılına, 2021 dekilerin de 2022 yılına aktarılması şeklinde bir tasarı. Yani boşta kalmış vizelerin çöp olması yerine sonraki senelere aktarılmasını istemiş. Sizden ricam metni bizim için okuyup fikirlerinizi paylaşabilir misiniz? Sizce bu tasarı ile kazanılan imtiyazların da aktarılması gibi bir durum söz konusu mu yoksa boşta kalan vizelerin aktarılıp o sene içerisinde bir şekilde dağıtılması mı? Yani DV-2020 kazananları bu tasarı geçerse seneye mülakata girip vizelerini alabilirler mi? Teşekkür ederim.

https://meng.house.gov/media-center/press-releases/meng-immigration-amendment-passes-key-house-committee?s=09

• @ozN aman tanrım , nolur böyle birşey olsun.

• @Sono
    Washington Dc’de aile dostumuzun yanına gidecektim.

• ⭐⭐⭐

@B_cool, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@Sono
    Washington Dc’de aile dostumuzun yanına gidecektim.

Deneyimli arkadaşların yorumları daha önemli elbette ama 16k Dolar, ek göstergeleriniz ve aile dostunuzun yanına gidecek olmanızı da ekleyince, Washington DC icin çok zorlayıcı olmuş gelmiş bana.

• @B_cool yukarıdaki yazınız "Umarım bizler içinde olumlu gelişme olur" demişsiniz.
    Sizin durumununda olumsuz olan nedir. Hala geçerli bir vizeniz var.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ozN, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Merhaba sayın @crazycells , kongresi üyesi Grace Meng göçmenlik ile ilgili bir düzenleme teklifi sunmuş ve bununla ilgili detaylarıda aşağıda paylaşacağım linkte açıklamış. Benim anladığım kadarıyla 2020 fiscal year içeresinde kullanılamayan vizelerin 2021 yılına, 2021 dekilerin de 2022 yılına aktarılması şeklinde bir tasarı. Yani boşta kalmış vizelerin çöp olması yerine sonraki senelere aktarılmasını istemiş. Sizden ricam metni bizim için okuyup fikirlerinizi paylaşabilir misiniz? Sizce bu tasarı ile kazanılan imtiyazların da aktarılması gibi bir durum söz konusu mu yoksa boşta kalan vizelerin aktarılıp o sene içerisinde bir şekilde dağıtılması mı? Yani DV-2020 kazananları bu tasarı geçerse seneye mülakata girip vizelerini alabilirler mi? Teşekkür ederim.

https://meng.house.gov/media-center/press-releases/meng-immigration-amendment-passes-key-house-committee?s=09

Cok guzel bir gelisme, umarim Senato'da da bekledigi ilgiyi gorebilir; fakat su an icin cok umutlanmayalim derim sayin @ozN

Vize kotasi problemini kokten cozebilecek tek yol boyle bir yasa cikarip var olan gocmenlik yasalarina istisna getirerek "override" etmek olurdu, bunun bir Temsilci tarafindan dile getirilmesi bile bence guzel bir baslangic; fakat bu yazida fikir bildiren herkes zaten gocmenligi destekleyen gruplardan. Bunun bir de "Republicans" denilen tarafininin oldugunu unutmamamiz lazim. Cumhuriyetciler maalesef gocmenlige sicak bakmiyorlar, ve bu yasa tasarisi Meclis'ten gecse bile Senato'da kalma ihtimali yuksek bir tasari. Senato'da hala Cumhuriyetcilerin sayisi fazla, secimden sonra da bu sekilde kalacagi ongoruluyor maalesef.

Cumhuriyetcilerin bu konudaki goruslerini ilerde duyariz buyuk ihtimal, ama bu surecte zamanla cok kotu yarisacagiz maalesef... Kongre bu hafta calismaya basladi ama Agustos'un ilk haftasina kadar calisip sonra tatil verecek yine. Sanirim Eylul basinda tekrar acilacak. Bu surecte bu yasa tasarisinin tartisilmasi icin az zaman olacak gibi gorunuyor, cunku bu iki hafta icerisinde yeni bir ekonomik stimulus paketi cikarmak Kongre'nin onceligi olacaktir diye dusunuyorum.

• @arnblt benim vizem 1 mayıs 2020 tarihi itibariyle doldu.

• @Sono ordaki memurların insafına kalmış bir durum.
    Mali olarak hiç zorlanma ihtimalim yoktu. İş bulmamda çok sıkıntı değildi.
    Tabi o günkü halet-i-ruhiyeniz bile etkili oluyor konsolosluk sırasında vize verilmeyen çok kişi gördüm. Tek tavsiyem
    İşiniz hazır değilse sponsor bulmadan gitmeyin.

• ⭐⭐

@B_cool Vize almışın ve gitmemişin 🤷‍♂️ Vallahi pesss

• @Semihmete mart ayına girerken korona olayları patladı diye hatırlıyorum. pasaport teslimi olarak 24 şubat gözüküyor arkadaşın imzasında. Hazırlığını bu süre içinde tamamlayamadı demekki baya bir talihsizlik olmuş. Umarım olumlu haberler alırız

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    6k İleti
    785k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • [Arşiv] Sayılarla DV2021

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    482
    9 Oy
    482 İleti
    34k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    8k İleti
    916k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k