Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Diş için sağlık sigortası tavsiyesi

Taşındı Sağlık
7 5 1.0k 5

• Merhabalar,
    USCIS'te statu degisimi icin basvuruda bulundum. Bu sure zarfinda da Social Security Numaram hala yok. Fakat esim OPT statusu altinda calisiyor. Acaba onun alabilecegi ve eslerin de faydalanabilecegi (social security numaram olmasa dahi) bir saglik sigortasi turu var midir? Dis problemim icin cok ihtiyacim var ve her danistigim doktor X-ray oneriyor ve hepsi cok yuksek fiyatlar. Bu konuda yardimci olursaniz cok mutlu olurum. TEsekkur ederim.

• @kirik is yeri kendisine "dental" sigorta saglamiyor mu? Biliyorsunuzdur ABD'de genelde sigortalar is yeri uzerinden yapiliyor... Bu tur durumlarda kucuk bir miktar ekstra odeyerek esinizi de ekliyorsunuz genelde saglik + dis + goz sigortalarina...

Bir de aradiginiz gibi bir cevap degil ama soyle bir onerim olabilir...

Groupon'da New York civarinda cok fazla discinin X-ray + teshis + dis temizleme gibi paketleri 30-60 dolar arasinda sattigina denk geldim.

https://www.groupon.com/

Sizin yasadiginiz yere (veya en yakindaki buyuk sehre) gore belki siz de benzer bir paket bulabilirsiniz. X-ray'lerin kopyalarini almayi unutmayin (flash bellek goturebilirsiniz yaninizda)...

• @crazycells TEsekkur ederim bilgiler icin. Ben Maine eyaletinde yasiyorum. O yuzden burada aradigim herkes X-ray kopyasi bende olmasina ragmen, bizdeki prosedurumuzden dolayi tekrardan X-ray cekilmeniz gerekiyor tarzinda aciklamalar yaptilar. O yuzden sormak istedim. Tesekkur ederim tekrardan.

• @kirik, içinde söyledi: Diş için sağlık sigortası tavsiyesi

@crazycells TEsekkur ederim bilgiler icin. Ben Maine eyaletinde yasiyorum. O yuzden burada aradigim herkes X-ray kopyasi bende olmasina ragmen, bizdeki prosedurumuzden dolayi tekrardan X-ray cekilmeniz gerekiyor tarzinda aciklamalar yaptilar. O yuzden sormak istedim. Tesekkur ederim tekrardan.

Gecmis olsun size de... Bir ya da iki gun once cekilmis X-ray'i hepsinin kabul etmesi lazim aslinda :) tarihi gecmis olursa anlasilir da... guncelse, dislerin durumunda bir farklilik olmamasi lazim...

• ⭐⭐

bizim burada western dental var ben kendilerinden sigorta satin aldim aylik 15 dolar hic ssn felan sormuyorlar healtcare uzerinden aldigim bir sigorta degil kendi sagladiklari bir imkan bu tur dental kliniklerin kendi sigortalari varsa alabilirsiniz muayene temizlik x ray bedava amalgam doldu tek yuzey 25 dolar beyaz dolgu tek yuzey 70 dolar kanal 200-250 olmasi lazim ole cok kotu degil. yasadiginiz yer de bol subesi olan buyuk dental kliniklerin kendi sitelerini bir cek edin isterseniz.

• @kirik, içinde söyledi: Diş için sağlık sigortası tavsiyesi

@crazycells TEsekkur ederim bilgiler icin. Ben Maine eyaletinde yasiyorum. O yuzden burada aradigim herkes X-ray kopyasi bende olmasina ragmen, bizdeki prosedurumuzden dolayi tekrardan X-ray cekilmeniz gerekiyor tarzinda aciklamalar yaptilar. O yuzden sormak istedim. Tesekkur ederim tekrardan.

Dis doktoru son durumu gorebilmek ve ona gore tedavi uygulamak icin genelde muayene sirasinda x-ray isterler. Birde malesef bazilari faturayi sisirmek icin de istiyor olabilirler.

• ⭐⭐

@kirik Dikkat etmeniz gereken bir durum da şu: Diş sigortası yaptırsanız bile önleyici hizmetler dışındaki işlemlerde 6 ay gibi bekleme süreleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu süre geçmeden sigortadan yararlanamazsınız maalesef.

Sigortalar pahalı, tedaviler pahalı, sigorta yaptırsanız bile sigortanın devreye girmesinden önce cebinizden çıkması gereken meblağlar yüksek... Hepimize kolay gelsin.

Benzer Başlıklar

• Amerika'da turistler için en iyi sağlık sigortası hangisidir?

Taşındı Sağlık
    26
    0 Oy
    26 İleti
    7k Bakış
    ayvalik10A
    @aysenalkan yurtdışı doğum olarak teminat yok. Sadece yurtdışı yatarak tedavi olarak teminat var.
  • F-1 vizesi ve sağlık sigortası hakkında

Sağlık
    5
    0 Oy
    5 İleti
    439 Bakış
    T
    @crazycells, içinde söyledi: F-1 vizesi ve sağlık sigortası hakkında @denizkaya, içinde söyledi: F-1 vizesi ve sağlık sigortası hakkında Arkadaşlar merhaba.. Geçtiğimiz günlerde bir üniversiteden lisans programı için kabul aldım. Bir sağlık sigortası yaptırmam gerekiyor sanırım. Bu konu hakkında bilgi verebilirseniz harika olur. *Türkiye'den mi, ABD'den mi sigorta yapmak daha mantıklıdır? *Fiyat/performans açısından en uygun şirket hangisidir? (Eyaletim Florida) *Sigortayı aylık ödeme imkanımız oluyor mu? Cevaplayabilirseniz çok iyi olur.. Teşekkür ederim! Siz vize almak icin gereken saglik sigortasindan mi bahsediyorsunuz? Yoksa baska bir amacla mi? F1 vize konusundan direkt aktariyorum: @Yeşilkart-Forum, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri saglik sigortasi: bu konuda yine okulla irtibata gecip, onerdikleri yerleri ve fiyatlari ogrenebilirsiniz. Bazi durumlarda okul sigorta yapiyor, bazi durumlarda sizin yapmaniz gerekiyor. Ben daha once ABD'ye J1 vizesi alirken su siteyi kullanmistim: https://www.isoa.org/ Aylik aylik sigorta yapmak mumkun, F/M/J vizeleri ve OPT icin bu siteyi kullanabilirsiniz. Bu site zaten vizeler icin gerekli sartlari bildiklerinden size ona gore policeler sunuyorlar. Eger sizin kullandiginiz baska siteler varsa yine cekinmeden bu konuda belirtebilirsiniz. (ekleme: soyle bir site de mevcut https://www.internationalstudentinsurance.com/) https://yesilkartforum.com/forum/post/141 Merhaba, ISOA ve diğer sigorta şirketleri geçmişteki rahatsızlıkları kapsayan bir sigorta poliçesine sahipler mi? Örneğin bir sigorta şirketine Amerikada 1 yıllık f1 vizesi ile ailemle birlikte kalacağımı belirttim. Gelen yanıt şu şekilde: Kısaca geçmişteki rahatsızlıklardan kaynaklı bir durum olması halinde bize ekstra bir maliyet çıkacağını belirtmişler. Peki sizin bildiğiniz farklı bir durum var mıdır? Aşağıda paket kapsamını belirtmişler ve diğer detaylar. Thanks for your email. A plan option that is suitable for you and your family on F1 and F2 visas is the Patriot Exchange plan. The Patriot Exchange plan is an excellent option for those who need travel medical coverage outside of their Country of Residence. The plan is designed to cover you for new eligible injuries and illnesses that occur after the effective start date of coverage. This plan can be purchased for as little as 5 days and up to a year. It's renewable up to 4 years total as long as you maintain a valid student visa. Benefits include: Policy overall maximum $5,000,000 Coverage per injury/illness options from $50,000 up to $500,000 Deductible option from $0 to $500 per condition 100% coinsurance after deductible Prescription medications Emergency medical evacuation and repatriation Mental health Covid-19 coverage Optional coverage for sports, legal assistance, and loss personal property and liability To view the benefits of the plan, please visit the following link: https://www.internationalstudentinsurance.com/patriot-exchange/benefits.php Patriot Exchange plan will not cover a pre-existing condition during the first year of coverage, and could cover it for up to $500 per year after 12 months of continuous coverage. This means that any expenses incurred due to the pre-existing conditions would be an out of pocket expense for you, meaning, you would be fully responsible for the cost of those services. If you do need assistance in your native language, hospitals typically work with interpreter agencies and that can facilitate communication between the treating physician and you. This plan works with the UnitedHealthcare network. You can locate providers using your zip code through the search tool here: https://www.internationalstudentinsurance.com/network/img/uhc.php
  • Amerikaya gelen misafirlerin sağlık masrafları?

Sağlık
    2
    3 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    knnrnK
    @schadow Gelmeden önce seyahat sağlık sigortası yaptırmak gerekiyor. Ufak tefek şeyler için hastaneye değil de Urgent Care merkezine gitmek daha hızlı ve ucuz olur. Genelde her mahallede bir urgent care vardır, Google haritalarında bulabilirsiniz.
  • Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

Sağlık sagliksigortasi
    936
    17 Oy
    936 İleti
    87k Bakış
    erenottiE
    @denizezgi Yaptırın. Public charge, ABD göçmenlik hukukunda, bir kişinin devletin geçim desteğine bağımlı olup olmadığına bakılan bir değerlendirmedir. Ama her kamu desteği public charge değildir. Healthcare gov’da kullanılan premium tax credit (PTC) public charge değerlendirmesine girmez, sosyal yardım (welfare) sayılmaz ve ileride vatandaşlığınız için (naturalization) bir sorun teşkil etmez. Bu durum USCIS tarafından açıkça belirtilmiştir. Çünkü bu destek nakit yardım olmadığı için kişiyi geçindirme amacı taşımaz, vergi sistemi üzerinden verilen bir vergi indirimi veya sübvansiyondur. Ancak bazı sağlık yardımları public charge olabilir, karıştırılmaması önemli, bunları iyi öğrenmek lazım. Public charge olanlar: • Medicaid yani uzun süreli bakım için örneğin huzurevi, nursing home vs. • Cash assistance (SSI, TANF gibi) Benim örneğim de şu: Ben DC’de yaşıyorum, burası eyalet statüsünde olmadığı için Healthcare gov burda geçmiyor, DC Health diye kendi sağlık sistemi var. Şuanda çalıştığım işyerim Nisan ayı gibi beni sağlık sigortası kapsamına alacağı için bu arada (3-5 ay) sigortasız kalmamak adına bir başvurayım bakayım dedim, tüm belgelerimi yükledim (residency, paystub, immigration etc). Önce $680 tax credit onaylandı, sonra yanlışlık yapmışız, halen değerlendiriyoruz diye notification yolladılar ve tax crediti iptal ettiler, şaka gibi :D Bende bunun üzerine Türkiye’deki aile hekimi/sağlık ocağı sistemine benzer, oturduğum eve 0.5 mile uzaklıkta MedStar diye bir klinikten ücretsiz üyelik aldım, Healthy DC Plan böyle mini bir plan da sunuyor, tamamen ücretsiz, 0 deductible, copay, vs vs. Yani örnek veriyorum, grip oldunuz - antibiyotik mi yazdırmanız lazım, acil fenalaştınız mı, parmağınız mı kırıldı, mideniz mi zehirlendi gibi gibi ayaklı tedavi ve rahatsızlıklarda ve rapor yazdırmada gayet iş görecek bir plan. Sizde Healthcare’den bakınız, eğer böyle planları varsa yaptırabilirsiniz, zira PTC kullansanız bile fark ödeyebilirsiniz, deductible vs yani o kadar hastane kullanan biri misiniz onu düşünün. Şüpheli bir hastalık durumunda zaten basar Türkiye’ye giderim diye düşünüyorum, Allah’tan Türküz ve böyle bir imkanımız var, elin Amerikalısı napsın, bu sömürü sistemine mahkum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k