Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

• @crazycells usps kutuya birakildigini soyledi ve suanda onlarda olmadigini bildirdi. Biz de dc deki protestolar vs derken gecikebilecegini dusundugumuz icin uscis’le kontakt kurmakta acele etmedim ama yarin arayip durumu bildirecegiz.

• @akhilleus, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

@crazycells usps kutuya birakildigini soyledi ve suanda onlarda olmadigini bildirdi. Biz de dc deki protestolar vs derken gecikebilecegini dusundugumuz icin uscis’le kontakt kurmakta acele etmedim ama yarin arayip durumu bildirecegiz.

O durumda iyi edersiniz, USCIS call center'i arayip yeniden istekte bulunun.

bir de suradan, I did not get the card deyip yeniden isteyin...

https://egov.uscis.gov/e-request/Intro.do

Form ismini I-765 olarak secin.

• @crazycells cok tesekkur ederim. Peki bu islemi yaptiktan sonra asagi yukari yeni kartin teslim suresi hakkinda bilgin var mi, ne kadar surer aceba?

• @akhilleus, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

@crazycells cok tesekkur ederim. Peki bu islemi yaptiktan sonra asagi yukari yeni kartin teslim suresi hakkinda bilgin var mi, ne kadar surer aceba?

Normal kart ile ayni olacaktir maalesef. Belki USCIS call center'i ararsaniz, onlarin hizlandirma ihtimali olabilir.

• @crazycells nasil yani en az 3-4 ay mi, sanki isleme yeniden baslanmis gibi mi ilerleyecekler? zaten o surede greencard gorusme tarihimiz gelir yuksek ihtimalle dolayisiyla basvurmaya bile gerek kalmaz bu durumda.

@crazycells nasil yani en az 3-4 ay mi, sanki isleme yeniden baslanmis gibi mi ilerleyecekler? zaten o surede greencard gorusme tarihimiz gelir yuksek ihtimalle dolayisiyla basvurmaya bile gerek kalmaz bu durumda.

evet, eger kaybolmussa yeniden cikartilacak. Resmi bekleme suresinden emin degilim maalesef, ama yeniden baslanmis gibi ilerleyecekler...

USCIS call center'i arayip bir sormaniz iyi olur...

• Teşekkürler bugünden itibaren islemleri başlattım once post office gittim daha once aramistik ama bir de yuz yüze sordum yoktu. USCIS kayıp formunu doldurduk ama ileri bir tarihe cevap maili aldık. USCIS'le contact kurmak imkansıza yakin call center uzun bekleyişlere ragmen dusmuyor. Zaten devamla internet sitesine yönlendirip duruyorlar çok can skci. ilerleme sagladikca buraya deneyimleri aktaririm.

Teşekkürler bugünden itibaren islemleri başlattım once post office gittim daha once aramistik ama bir de yuz yüze sordum yoktu. USCIS kayıp formunu doldurduk ama ileri bir tarihe cevap maili aldık. USCIS'le contact kurmak imkansıza yakin call center uzun bekleyişlere ragmen dusmuyor. Zaten devamla internet sitesine yönlendirip duruyorlar çok can skci. ilerleme sagladikca buraya deneyimleri aktaririm.

sanirim california zamaniyla acilis yapiliyor, onun tam acilis zamanini ogrenin ve o dakika aramaya baslayin... Bu sekilde 2-3 saatlik bekleme suresini 10 dk'ya indirmeniz mumkun :) bol sanslar...

• @crazycells aradim konustuk uzun bekleyisten sonra ama pek tatmin edici degildi ve bazi sorulari cevaplayamadi. Mesela dediki sureci yeniden baslatacaksinkz sifirdan basliyormus gibi formu doldurun ve bekleyin bu da demek oluyor ki aylar surecek yine.

Ben de dedim ki yakin zamanda gorusme gunu verecekler bu durumda i765’in gelis suresinden daha erken zamanda greencardimi alacagim dolayisiyla ead carda basvurmam mantikli degil oyle degil mi, call centerdaki kisi cevaplayamadi birseyler geveleyerek absorve etti soruyu gecistirdi.

Greencard gelince zaten otomatikmen calisabilecegim tum haklari elde ediyorum dedigimde ead kart olmadan calisilmiyor dedi. Ben mi yaniliyorum, greencard varsa serbestsin zaten. Kaldi ki ead kart greencard alinana kadarki surecte kisinin islerini halletmesi icin verilen bir ara kart yani gecici kart, dogru mudur?

@crazycells aradim konustuk uzun bekleyisten sonra ama pek ic acidj degildi ve bazi sorulari cevaplayadi. Mesela dediki yeniden baslatacaksinkz sifirdan basliyormus gibi formu doldurun ve bekleyin bu da demek oluyorli aylar surecek yine. Ben de dedim ki greencard gorusme gunum verilmek uzere yakin zamanda gorusme gunu verecekler bu durumda i765’in gelis suresinden daha erken zamanda greencardimi alacagim dolayisiyla ead carda basvurmam mantikli degil oyle degil mi, call centerdaki kisi cevaplayamadi birseylwr geveledi.

Greencard gelince zaten otomatikmen calisabilecegim tum haklari elde ediyorum dedigimde ead kart olmadan calisilmiyor dedi. Ben mi yaniliyorum, greencard varsa serbestsin zaten. Kaldi ki ead kart greencard alinana kadarki surecte kisinin islerini halletmesi icin verilen bir ara kart yani gecici kart, dogru mudur?

Dogrudur, normalde Green Card'in onaylandigini gosteren belgelerle SSA'ya gitseniz dahi SSN vermeleri gerekiyor, dolayisiyla EAD'ye cok da gerek olmayacak o zaman... Ama Green Card'in gelmesi de uzun suruyor, EAD'yi bu surede cuzdanda tasiyip kullanabiliyordunuz...

• @crazycells ssn var ama uzerinde calisamaz yaziyor. Suanki case durumum greeencard icin ready for schedule asamasinda. Acikcasi ben yeniden formlari doldurmaktansa grencard gorusmesine girip onu beklemeyi daha mantikli buluyorum su asamada. Cunku sure olarak daha kisa olacak gibi gorunuyor cok arada kaldim malesef.
    Yasal olarak ead kartim olmasa bile greencardi alabilirim degil mi, gorusmede benden ead kartla ilgili birsey isterler mi bu konuda bilgin var mi aceba, ona gore hareket edecegim?

• Selamlar Dostlar ben Hüseyin. Abim DV 2020 talihlisi olarak Amerikaya gidebildi. Ayrılmak zor olsada ben ankarada bir iş buldum ve zarzorda olsa tek başıma geçiniyorum. babam sağ değil. F2A vizelerini felan araştırdım ama galiba olmuyor. Abd ye çekilişsiz şekilde gidebilmem için herhangi bir yol varmı ? Pek bir bilgim yok bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim. ( en olmadı dv2022 ye talihli olmaya çalışırım, tabi çıkarsa...)

• @GreenCardHüseyin https://www.youtube.com/watch?v=hrBnOoapwTM size en kötü bunu öneriyorum ancak süre olarak çok uzun bir süre... başka bir yol denenebilir öğrenci olarak gidebilirsiniz abiniz size sponsor olabilir öğrenim masraflarını karşılayacağına dair ancak konsolosluktan onay alabilmeniz oldukça güç diye düşünüyorum... siz her halükar da bu bahsettiğim yollardan birini deneseniz bile green card çekilişine katılacaksınız.. onun dışında başka ne önerebilirim abinizin size oradan evlenecek birini bulması olabilir onun dışında pek bir yol yok gibi maalesef umarım yardımcı olabilmişimdir

• Abinizin üzerinden gidebilmeniz için malesef süreç 10 yılı geçik oluyor. F4 vizesi olarak araştırabilirsiniz. Öğrenci vizesiyle gitmenizi tavsiye ederim, fakat abiniz amerikada olduğu için Türkiye’ye döneceğinizi bir şekilde kanıtlamanız gerekiyor. Nişanlım bu şekilde 4 kere red aldı. Öğrenci vizeside sıkıntı yaşatıyor malesef..

• Yol karanlık gibi gözüküyor , cevaplarınız için teşekkürler , ben yine umut kaybetmeden dv 2022 de kazanmayı umayım 🙏

• Siz yine öğrenci vizesini deneyin bence, şans :)

• @historian, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

Abinizin üzerinden gidebilmeniz için malesef süreç 10 yılı geçik oluyor. F4 vizesi olarak araştırabilirsiniz. Öğrenci vizesiyle gitmenizi tavsiye ederim, fakat abiniz amerikada olduğu için Türkiye’ye döneceğinizi bir şekilde kanıtlamanız gerekiyor. Nişanlım bu şekilde 4 kere red aldı. Öğrenci vizeside sıkıntı yaşatıyor malesef..

Evet, bu sekilde durumlarda red cok fazla aliniyor (ailenin cogu ABD'de oldugu icin). Fakat cok ciddi okullardan okumak icin veya master/doktora icin kabul alirsaniz o durumda konsoloslar vizeyi veriyorlar. Fakat dil okulu vs. gibi denemelerin cogu red ile sonuclanacaktir diye dusunuyorum.

• @hulyaek benim de soyadım değişmeden eski pasaportta 10 yıllık turist vizem var giriş çıkışta yapmıştım malum şimdi f2â surecindeyim size soyadı degisikligiyle ılgılı sorun oldu mu ve hangi eyaletten giriş yaptınız Texas sorunlu deniyor

• @bologna evlendikten, soyadım değişmiş olmasına ragmen pasaportumu değiştirmeden, LA den F2A süreci başladıktan sonra turist vizemle birkaç kez giriş-çıkış yaptım. Hiç sorun yaşamadım. TR deki soyadı değişikliği zaten varolan turist vizesini veya varolan pasaportun kullanılmaya devam etmesini çok etkileyen bir konu değil bildiğim kadarıyla.

• @crazycells

merhabalar, ankaradan mülakat görüşmesi için tarih aldığımızda giderken bütün belgelerin orijinallerini götürmemiz gerektiği yazıyor USCIS’te. Buna sponsorumuzun belgeleri de dahil mi? Vatandaşlık kağıtları, kimliği,vergi belgeleri vs. çünkü bunların orijinallarini ABD’den buraya getirtmek çok masraflı (bu arada şuan kağıtlarımız NVC’de onay sürecinde)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k