Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Medicaid Vs. Medicare

Sağlık
216 68 33.0k 57

• @knnrn primler hariç derken anlamadım birde copay ne oluyor söylerseniz çok sevinirim tek kişi için yüksek bir sigorta fiyatı mı 165 dolar sizce ?

• @Voom Copay, hastaneden hizmet aldığınızda ödemeniz gereken önceden belirlenmiş cüzi bir ücret. Hani Türkiyedeyken de sigortalı olmamıza rağmen hastaneye gittiğimiz bize borç olarak yansıtılan ve eczaneden ilaçlarımızı alırken fiyata yansılıtlan ücret. Sanırım muayene katılım payı diyorduk Türkçesine.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Voom Öncelikle poliçe 165 dolar değil, 630 dolar. Tax credit ile bu tutara düşmüş. Yani size yıl sonunda alacağınız öngörülen vergi iadesini şimdiden kredi olarak veriyorlar. Yıl boyunca elde edeceğiniz gelire göre bu tutar değişebilir, borçlu veya alacaklı çıkabilirsiniz.

Aylık 165 dolar böyle bir poliçe için çok iyi. Hiç kaçırmayın.

Out of pocket maximum: Yıl boyunca sağlık harcamaları için cebinizden çıkacak en fazla miktarı gösteriyor. Bu tutara ulaşana kadar copay, coinsurance gibi ek ödemeler yapacaksınız. Bunların ne kadar olduğu poliçede yazılmış. Acil servis ziyareti için copay 200 dolar, birinci basamak (koruyucu) sağlık hizmeti 1 dolar, uzman doktor 5 dolar gibi. Bu tutarları yaptığınız her ziyarette ödeyeceksiniz. Ödediğiniz tutarların kaydı tutulacak, toplamı 1650 dolar olduğunda artık copay dışında bir şey ödemeyeceksiniz. Ancak aylık prim ödemeleriniz bu hesaba dahil edilmeyecek.

• @knnrn teşekkürler cevap için şuan amerika da değilim araştırmak için bakıyordum gittiğim zaman ne kadar öderim diye hesap ediyordum acaba bu sigortanın hangi ilaçları desteklediğini öğrenebilirmiyim kronik bir hastayım 2 3 ilaç almam lazım ve endoskopi oluyorum senede 1 endoskopi fiyatları 1k ile 3k arası değişiyormuş sigorta yardımcı olur mu acaba ? teşekkürler tekrardan

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Voom Deneysel vb olmayan tüm ilaçları karşılar. Markalı ilaç isterseniz ek ücret vermeniz gerekebilir, normalde sadece jenerik diye tabir edilenleri veriyorlar. Örneğin orijinal Aspirin vermiyor, asetilsalisilik asit etken maddeli markasız bir ilaç veriyor.
    Yukarıda paylaştığınıza göre her jenerik ilaç reçetesi için 2 dolar katılım payı vereceksiniz.

Endoskopi gibi işlemleri de büyük oranda karşılar. Bizim bir defa endoskopi ihtiyacımız oldu, 5000 dolar tutmuştu ama biz 400 dolar ödedik.

• @knnrn tekrardan çoook teşekkürler

• Son Durum Medicaid CHIP desteği alabilmek için 5 sene bekleme kuralı getirilmiş.Daha önce bu yoktu!!!

https://www.healthcare.gov/immigrants/lawfully-present-immigrants/

Health coverage for lawfully present immigrants
    Health coverage for lawfully present immigrants
    If you’re a lawfully present immigrant, you are eligible for coverage through the Health Insurance Marketplace. You may be eligible for lower costs on monthly premiums and lower out-of-pocket costs based on your income
    In order to get Medicaid and CHIP coverage, many qualified non-citizens (such as many LPRs or green card holders) have a 5-year waiting period. This means they must wait 5 years after receiving "qualified" immigration status before they can get Medicaid and CHIP coverage.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@estoyza Aynı mesajı buraya da yazıyorum:

Paylaştığınız sayfada aslında sorularınızın bazılarının yanıtı var. Ben şu şekilde özet geçeyim:

• CHIP ve Medicaid için 5 yıl bekleme kuralı önceden de vardı, ancak eyaletlerin buna uymama hakkı vardı. Bu konuda değişen bir şey yok. Şu sayfadaki tablodan hangi eyaletlerin 5 yıl bekleme kuralına uymadan hemen sigorta hizmeti verdiğini görebilirsiniz: https://www.medicaid.gov/medicaid/enrollment-strategies/medicaid-and-chip-coverage-lawfully-residing-children-pregnant-women
    • Paylaştığınız sayfanın sonunda "public charge" konusu ile ilgili de açıklama var. Buna göre tax credit ile sağlık sigortası yaptırmak, çocuk ve gebeler için Medicaid veya CHIP kapsamında sigorta yaptırmak ve sağlık hizmeti almak "public charge" olarak değerlendirilmeyecek.

https://www.healthcare.gov/immigrants/lawfully-present-immigrants/

• Cevaplar için teşekkürler. Bu sağlık sistemini çözmek için Medicaid ve CHIP olayını amerikalı avukata bile sordum oda sorun çıkmaz dedi.Ama paronayak oldum hala sorguluyorum.:)))
    Forumda bazı yerlerde Medicaid den faydalanılması vatandaşlık Başvurusunda sorun çıkartabilir denmiş.O zaman bu durumda büyükler olarak Medicaid cocuklar içinde CHIP den faydalanabiliriz.

• ⭐⭐⭐

@estoyza buyukler icin medicaid kullanirsaniz public charge’a girer haberiniz olsun.

• ⭐⭐

@knnrn sisteme giris yapip ssn imi yazinca kimliginiz bulunamadi diyip beni sistem bloke etti. Surekli ssn imi biryere girince sistem bulamiyor beni. Acaba family and child center gbi bir yere sahsen basvurup halledebilecegim biryer varmidir ?

• @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare

@knnrn sisteme giris yapip ssn imi yazinca kimliginiz bulunamadi diyip beni sistem bloke etti. Surekli ssn imi biryere girince sistem bulamiyor beni. Acaba family and child center gbi bir yere sahsen basvurup halledebilecegim biryer varmidir ?

Healthcare.gov web sitesinden size kimlik doğrulama için email veya mektup gelmiş olması lazım. Bizde de böyle oldu, green card ve SSN kartını tarayıp sisteme yükleyerek halletmiştik. Yeni göçmen olduğunuz için böyle olması normal.

• ⭐⭐

@knnrn tamam o halde ssn ve vizeyi taratir yollariz.tesekkur ederim

• @knnrn Merhabalar,
    Ben B2'dan F1'a gecis yapmak icin basvuruda bulundum. Su anda Social Security numaram yok ve turist vizemin suresi bitti. Bu sonucu bekleyene kadar bende medicaid den yararlanabiliyor muyum? Belirttiginiz uzere medikal anlaminda yasam kosullari cok rahat degil. Bununla ilgili bir bilginiz var mi? Tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kirik SSN olsa bile Medicaid kosullari herkesi kapsamiyor. Cocuklar ve hamile kadinlar disinda kimsenin yararlanabilecegini sanmiyorum. Ancak 5 yil calisip prim odedikten sonra belli kosullar olusursa "eligible" olabiliyorsunuz.

• @knnrn tesekkur ederim aciklama icin. Peki benim durumumda olan icin yararlanilabilecek bir sigorta turu var midir?

• @kirik, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare

@knnrn tesekkur ederim aciklama icin. Peki benim durumumda olan icin yararlanilabilecek bir sigorta turu var midir?

Amerikada bir şekilde green card alarak kalmak gibi bir niyetiniz var mı bilmiyorum ama var ise medicaid vs gibi devletin yardımlarından uzak durmanızı öneririm. Aksi halde bu yıl uygulamaya giren public charge nedeniyle ileride önünüze çıkacak ve green card almanızı epey bir zora sokacaktır. Forumun şu başlığından ilgili yazışmalara bakabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kirik, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare

@knnrn tesekkur ederim aciklama icin. Peki benim durumumda olan icin yararlanilabilecek bir sigorta turu var midir?

Yabancılar için herhangi bir sigorta şirketi olabilir. Örneğin:
    https://www.ivisitorinsurance.com/foreign/health/ (internette bulduğum herhangi bir link, tavsiye ettiğim anlamına gelmez)

• @mydream çok teşekkür ederim açıklama için.

• @mydream çok teşekkür ederim açıklama için.

Benzer Başlıklar

• 12 Oy
    8 İleti
    499 Bakış
    Mirage 0M
    @muse 🌹
  • Amerika'da Tip 1 Diyabet ile Yasamak

Sağlık
    20
    2 Oy
    20 İleti
    2k Bakış
    dknD
    Bu konuyu tekrar gün yüzüne çıkartmış olacağım fakat bu konuda ciddi bir bilgiye ihtiyacımız var. Oğlumuz Tip-1 Diyabet ve Alerjik Astım hastası. Novarapid-Lantus gibi insülinler ve Dexcom G6 Glukoz Takip Cihazı kullanıyor. Bunlara Amerika-Kaliforniya özelinde ulaşmasında herhangi bir problem yaşar mıyız ? Bu konu hakkında bilgisi olanlar varsa yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
  • Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler

Sağlık
    58
    1 Oy
    58 İleti
    10k Bakış
    ATS16A
    https://www.nbcnews.com/politics/supreme-court/supreme-court-nixes-trump-attempt-limit-birthright-citizenship-rcna266935 25-365 Trump v. Barbara (06/30/2026)
  • Amerika'da Gebelik ve Doğum

Sağlık
    76
    1 Oy
    76 İleti
    11k Bakış
    FigenF
    Yakin zamanda B1/B2 vize turu ile Amerikaya gelip Dogum yapmis Aileleri Konsolosluga cagirarak , bu gerekce ile vizelerinin iptal edildigi duydum , yaklasik 10/15 Ailenin . Sanirim bir o kadar Ailede 4 Kasim gibi ayni amacla Konsolosluga cagirilmis . Bu konu hakkinda bilgisi , tecrubesi , duyumu vs olan varmi acaba ?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k