Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri


  • Mevcut kartı olanlar Göçmen statüsünde olmuyor. Immigrant ve Permanent Resident farklı. Muhtemelen vize alanları da kapsamayacaktır bu yasak.


  • @Hosko merhaba yarin mulakata gireceksini z degil mi? Umarim durumunuzda bir degisiklik olmamistir. Forum ahalisini bilgilendirirseniz cok seviniriz.

  • ⭐⭐

    Kimseyi üzmek istemiyorum ama Kişisel fikrim, Mayıs ayında DV2021 çekilişi bu yıl yapılmayacak, DV2020 bizim sürecimiz ise bu ay açıklanan visa bülteni hiçbir artış olmadan kapanır diye düşünüyorum.Konsolosluklar çalışmaya başlayınca Vizesinin süresi bitenlere yeni vize verilir ve numaraları current olanlara Eylül ayına kadar vizeleri dağıtılır ve bu yıl bu süreç böyle kapanır diye düşünüyorum.


  • @arnblt, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Mevcut kartı olanlar Göçmen statüsünde olmuyor. Immigrant ve Permanent Resident farklı. Muhtemelen vize alanları da kapsamayacaktır bu yasak.

    Vize alanlari da kapsamis olsa suan abd de olanlar icin de cok kotu olur ne yazikki. Bu yil icin gecerli olan bir surec olmasi bekleniyor.


  • @Semihmete bu ihtimal bence oldukça düşük. Normalleşmeye çalışan bir ülke niye böyle bir karar alsın ki? Trump'ın kararı da kesin bir karar değil zaten. Olsa da geçici.
    Ama sizin dediğiniz gibi bir ihtimal olursa süreci bu uygulamaya çıktığı an süreci bitirirler. Yani konsolosluk o gün itibariyle vize vermeyi durdurur. Dua edin böyle bir şey olmasın. Current olanlarda mülakat tarihi alamaz.

  • ⭐⭐

    @arnblt Bu ay açıklanacak bültende belli olur herşey.


  • Herkese merhaba
    Bu ay açıklanacak olan bülten ne zaman yayınlanır bir bilgisi olan varmı acaba?

  • ⭐⭐

    @senayw Normal dönemde 15-17 ama bu ay geç kaldı açıklama!



  • @Old-Traveler, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Emirates uçuşlara başlıyormuş

    https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/ucak-yolculuklari-degisiyor-5763853/

    Dunya boyle bir virus ile ugrasirken ve ekonomi bu kadar sallantidayken ucuslar baslasa ne olur baslamasa ne olur. Dunyanin herhangi biryerine ucsak da virus ve ekonomik kosullar ne yazikki sorun olacak.


  • @Semihmete bunları söylemek için çok çok erken, şu kararname çıksın, kimi kapsıyor öğrenelim önce
    Sonrada bu kararnameye mutlaka itirazlar gelecektir, Anayasaya uygun değilsede uygulanması mahkeme tarafından engelenecektir
    Aşağıda başka bir executive order kararına karşı mahkeme süreci kronolojik olarak işlenmiş
    https://www.aclu-wa.org/pages/timeline-muslim-ban


  • biriside trumpın ilgili mesajının altına karınıda yollayacak mısın geri demiş, trumpçılar adama saldırmışlar o burada kalacak diye. demek ki dünyanın her yerinde reisçi çomarlık var.


  • @kelaynach, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    merhaba, bu başlıkta son sayfalara baktım ancak göremedim. 20 Nisan yani dün normal şartlarda Ankara' da vize görüşmemiz vardı. Malum şartlardan gidemedik. Şimdi AIS den yeni randevu tarihi için başvuru mu yapmalıyım yoksa zaten elçilik kapalı olduğu için kendileri randevuyu yenileyecekler midir? (Trump' ın son twiti hiç yokmuş gibi düşünmek ve herşeyin ilerleyeceğine inanmak istiyorum :) )

    siz yine de AIS'e ulasip bir tarih alin. Tarih almazsaniz konsolosluk acilinca vermeye calisacaktir, ama vakit kazanmak amaciyla simdi yapabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    arkadaslar, yeni kararname ile ilgili soru ve cevaplari lutfen su baslikta konusalim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3304/trump-ın-göçmenliği-durdurma-kararı-nisan-2020


  • @Hosko sizin bugün mülakatınız vardı gittiniz mi acaba,son durum nedir?


  • Evet arkadaslar
    Bana iptal emaili gelir belki gelir diye bekledim ama gelmedigi icin mulakat yerine vaktinde gittim
    Mulakat gerceklesti.
    Kontrolden gectik
    Bizden once 2cocuklu aile girdi. 1de elcilikteydik ama 3 gibi mulakata girdik

    Sorulan sorular
    -Esinizi kac sene one tabisiyorsunuz? (5)
    -Nerede tanistiniz (fitness salonda)
    -Salonun adi neydi (charming)
    -Maden muhendisi misiniz? Hayir geological engineer
    -Şuan çalışıyor musun? Hayir bebek bakma iznindeyim (oglum 11aylik)
    -Tanidiginiz var mi? Evet arkadasim var
    -Peki onunla mi yasayacaksiniz? Ilk gittigimde evet ama sonra kendi evimizi tutunca ordan ayirlicaz
    -Gidince ne is yapmayi dusunuyorsunuz? Ilk basta is begenmemezlik yapmayacagim ama alistiktan sonra meslegimi yapmayi düşünüyorum
    -Kocama da ayni soru soruldu. Ilk basta her alanda çalışabilirim ama okumayi planlıyorum oldu onun cevabi.
    -Bizim ev tapusu annem ve benim uzerimdeydi onu sordu, o benim annem banka prosedürleri geregince onun da adi yazili ama o butun hakkini bana devretti diye notar onayli kagidi tercümesiyle ekte oldugunu söyledim
    -Giderken evi ne yapacaksiniz? Herseyi satip gidecegiz

    Bundan sonra vizenizi onayliyorum fakat suan teknik bi sorun oldugu icin vizenizi basamıyoruz. vizeniz basildiginda sizi bilgilendirecegiz gelip pasaportlarinizi alabilirsiniz. (Vize basilmasi icin amerikadan vize numarası veriyorlarmis)

    Tebrikler tesekkurler edildi. Ve ordan ayrildik


  • tebrikler, gözünüz aydın , bu karanlık günlerde mesajınız güneş gibi doğmuştur tüm forumdaşların içine...


  • @arkben Arkadaşın vize aldığı ülke farklı olduğu için ve mülakatları hala set edilebildiği için ben çok umutlanmadım yine de :(

  • ⭐⭐

    @Hosko Tebrikler.Dediğim gibi mülakat ve vize verme süreci devam edecek sadece ABD isteyene kadar giriş yapılamayacak görünen böyle.


  • @Hosko Sizleri canı gönülden tebrik ederim, umarım hayalleriniz gerçekleşir. İnsan gizli kalan hakkını alınca, geç olsun da güç olmasın diyor, yeter ki alacağını bilsin :) ancak bizim ülkemizde mülakatlar devam etmiyor ve edecek gibi gözükmüyor bu bi nebze içimi burkuyor..Kaldı ki bu arkadaşa Eylül'e kadar işlemler duracak ve hakkınız yanacak da denmişti.. Kendini kurtarmış en azından bu çok iyi ama biz kalanlar için..Neyse hayırlısı


Benzer Başlıklar

  • 52 Oy
    3k İleti
    327k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum