Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)
-
@MySea Transferwise dan online açabilirmişim sanırım. Faydası olur mu?
-
First batch of stimulus payments has arrived in some of our bank accounts, IRS says
-
@ahmetemre, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)
@knnrn geliriniz sıfırsa elektronik olarak yapabiliyorsunuz diye biliyorum ama
Soru nedir, anlayamadım? Ne yapmaya çalışıyorsunuz?
-
@nihalozcan, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)
Uzgunum, bilmiyorum.
-
@nihalozcan, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)
Benim Transferwise uluslararası hesabım var, ve ABD banka hesabı da veriyor. Bunu açarak kullanabilirsiniz.
-
@knnrn abd ye yeni geldim degisik alisik olmadigim bir sistem bende bunun hakkinda bilgi almaya calisiyorum baska bir amacim yok. Soruma gelince 7 aralik 2019 da abd ye giris yaptim 2019 yilinda 3 hafta calistim ve calistigim yerden parami çek olarak aldim vergi bildirimi mi turbotaxtan yapabilmek icin kazancinizin sıfir olmasi gerekiyor denildi bana bende 3 bafta icinde belli bir Kazanc elde ettim yani kazancim sifir degil. Buna ragmen turbo taxtan vergi bildirimi yapabilirmiyim onu soruyorum.
-
@ahmetemre, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)
@knnrn abd ye yeni geldim degisik alisik olmadigim bir sistem bende bunun hakkinda bilgi almaya calisiyorum baska bir amacim yok. Soruma gelince 7 aralik 2019 da abd ye giris yaptim 2019 yilinda 3 hafta calistim ve calistigim yerden parami çek olarak aldim vergi bildirimi mi turbotaxtan yapabilmek icin kazancinizin sıfir olmasi gerekiyor denildi bana bende 3 bafta icinde belli bir Kazanc elde ettim yani kazancim sifir degil. Buna ragmen turbo taxtan vergi bildirimi yapabilirmiyim onu soruyorum.
Tabiki yapabilirsiniz. Turbo Tax cok yaygin kullanilan bir tax file programi. Kazanciniz sifir olsa bile ordan yapabilirsiniz demislerdir belki (Sifir kazancla ordan yapilabiliyormu ben bilmiyorum). Yalniz sizin vergi alacaginiz cikmazsa, sizden banka hesap bilgileri istemeyecek sanirim. fiziksel adres gireceksiniz, oraya gonderecekler yardim ceklerinizi.
-
@Ryback cok tesekkur ederim burdaki bir yakinim bana turbotaxtan yapmak icin sifir kazancin olmasi gerekiyor demisti ve beni muhasebeciye yonlendirmisti onlarda 150 200 dolar aliyor yaklasik. Turbotaxtan yapmak mantikli o zaman :)
-
@Ryback cok tesekkur ederim burdaki bir yakinim bana turbotaxtan yapmak icin sifir kazancin olmasi gerekiyor demisti ve beni muhasebeciye yonlendirmisti onlarda 150 200 dolar aliyor yaklasik. Turbotaxtan yapmak mantikli o zaman :)
Kazancin sifirsa TurboTax ten yapamazsin, muhasebeciye git demek istemistir belkide. Sifir olursa posta yoluyla yapilabiliyor bildirim diye biliyordum ben ama emin degilim o konuda. o 2-3 cek belki o eziyetten kurtarir sizi. Ama acele edin bildirim yapmakta.
-
@Ryback peki turbotaxtan bildirim yapmak icin IRS te bir hesap acmamiz gerekiyor mu yoksa sadece turbotaxtan bir hesap acmak yeterlimi
-
@Ryback peki turbotaxtan bildirim yapmak icin IRS te bir hesap acmamiz gerekiyor mu yoksa sadece turbotaxtan bir hesap acmak yeterlimi
IRS'ten hesap acmaniz gerekmiyor diye biliyorum.
-
@Ryback son olarak esim calismiyor dosyamizi birliktemi yapmaliyim ayri ayri mi ?
-
@ahmetemre Birlikte. Married filing jointly.
-
IRS in web sayfasinda bilgi ve link var. Click here yaziyor sizin durumunuzda olanlar icin.
https://www.irs.gov/filing/free-file-do-your-federal-taxes-for-free -
Bu ileti silindi! -
@MySea cok tesekkur ederim
-
@Senay-Sirin cok tesekkur ederim
-
@ahmetemre Soruları açık ve anlaşılır yazmak çok önemli :) Uzun yazmaktan çekinmeyin. Bazen bazı ifadeler yanlış anlaşılıyor veya size söyleyen kişiler bilmiyor olabilir. Biz milletçe maalesef bilmediğimiz konuda bilmiyorum demekte zorlanıyoruz.
Ben de ilk geldiğimiz yıl Kasım-Aralık aylarında sadece 2500 dolar gelir elde etmiştim ve beyanı kendim online olarak CreditKarma kullanarak yapmıştım. Diğer arkadaşlar diğer sorulara yanıt vermiş.
-
@knnrn ever malesef yanlis bilgilendirilmisim ve acik ve net bir sekilde anlatamadim ilk olarak cok tesekkur ederim cevabiniz icin:)
-
İşyerinden arkadaşımın kız kardeşine yatmış para. Bizde daha gelişme yok
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum