Coronavirus (COVID-19)
-
@Semihmete Semih bey dünyada herkes kendi karantinasına girse, ellerini yıkayarak yada diğer önlemlerle hastalığın yayılmasını engellese bu şekilde hızlı yayılmaz
Tüm dünyada hastalıkla mücadele için en etkin yöntem ellerini yıkamak ve evde kalmak olarak gözüküyor
Hala bir ilaç yok, tüm dünyanın hastalığa bağışıklık kazanmasını beklersek, çok üzüleceğiz,en azından ilaç bulunana kadar yada virüs etkisini yitirenene kadar bu kurallara uymak dışında başka yol yokHem maalesef hala ülkemizde hastalığın tam olarak ciddiye alınmadığını görüyoruz, pazartesi dışarı çıktım ptt ve bankaların içine müşteriler tek tek alınıyor yada en fazla 3 kişi bulunacak şekilde, ama banka dışında bekleyenler sosyal mesafe kuralına riayet etmiyorlar aynısı marketler içerisindede geçerli, sanırım sokağa çıkma yasağı bile Türkiye'deki yayılma hızını çok düşürmeyecek, çok fazla kuralları takmıyoruz, virüsü önemsemiyoruz
-
Bu ileti silindi! -
Minnesota eyaletinde de sokağa çıkma yasağı geldi.
-
@gokcell kolay gelsin, umarım herşey siz ve aileniz için çok iyi olur
-
@gokcell çok geçmiş olsun kolay gelsin inşallah kısa zamanda bu durumdan kurtulur ve aileniz ile birlikte huzura kavuşursunuz
-
@Muhtaradana Koskoca ABD başkanı bile virüsü önemsemiyor! Türkiye’deki vatandaş ne yapsın😊 ABD de Corona partileri veriyormuş gençler, Amerikan toplumunu kim evde aylarca oturtabilir? Bence zor.
-
1- Vaka artışı testlerin yaygınlaşması ve ülkelerin geç aldığı önlemlerden ve toplumun bilinçsiz davranmasından dolayı artış hızlandı
2- Tedavi hastaya göre değişiyor çok kritik olanlarda sıtma ve anti viral kullanılıyor yeni bulaşmış erken tanıda ek takviyeler yapılıyor duruma göre müdahale
3- Vefat sayısının artışı sağlık sisteminin çökmesinden ziyade kişinin kronik hastalığı ve bağışıklık sistemine farkındalık gösteriyor sıtma ilacı ve anti viral ilaç ile hastalığın yenmesi için tedavi görüyorlar ama en büyük etken hastalığın bulaşmış olduğu bireyin sağlık durumu (mesela hiç sigara içmemiş kötü bir kronik hastalığı olmayan 79 yaşındaki bir adam hastalığı yenmiş)
-
@Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
@Muhtaradana Koskoca ABD başkanı bile virüsü önemsemiyor! Türkiye’deki vatandaş ne yapsın😊 ABD de Corona partileri veriyormuş gençler, Amerikan toplumunu kim evde aylarca oturtabilir? Bence zor.
Bence de evde uzun sure tutabilmeleri cok zor. Ev partileri veriyorlar, uyusturucu kullananlara baskinlar artti, cunku evde kapali kalinca can sikintisindan herseyi yapiyorlar. Trump da bence milleti evde uzun sure tutamayacagini bildigi icin, Easter zamani hersey normale doner diye umut ediyor.
-
@MySea Trump ekonomiyi Nisan başı açmak istiyor. Doktorlar ve Bilim insanları ise buna karşılar. Özellikle New York Valisi bakalım kim kazanacak
-
En kritik olay ise bu yilin secim yili olmasi. Kasim'a kadar ekonomik olarak Trump guclu kalmak istiyor. Yoksa, secimi kaybetme durumu var.
-
@MySea Katılıyorum👍🏾 Sadece Amerika değil Türkiye içinde geçerli insanlar şuanda işsiz parasız evde oturuyor. Nereye kadar ? Havalar ısınsın kim durur evde görecez😊
-
@MySea şu anda bile seçimi alması zor gibi
-
Bence en fazla Nisan sonuna kadar evde tutabilirler. Sonrasinda cogunluk virusu bile goze alip disariya cikma yolunu deneyecek. Bu yardim checklerini Nisan ayinda gonderemezlerse, durum zor bircok insan icin. Zaten Amerika'nin yarisi paycheckten paychecke yasiyor.
-
Trump az once soyle bir tweet atti.
The LameStream Media is the dominant force in trying to get me to keep our Country closed as long as possible in the hope that it will be detrimental to my election success. The real people want to get back to work ASAP. We will be stronger than ever before!
Bircoklarina sorsak herseyi sonlandirin, sokaga cikma yasagi uygulayin, her seyi durdurun diyor.
Ancak bu seferde insanlar issizlikten, sikintidan depresyona girecek. En az virus kadar etkiler bu is daha uzun surerse. Bu tarz durumlarda karar almak iki ucu keskin bicak gibidir, umarim dogru adimlar atilir ve viruse de kesin bir cozum kisa surede bulunur. -
@MySea Amerika’nın yarısı paycheck den paycheck e kadar yaşıyorsa niye gelmeye çalışıyoruz oraya 🙈😊
-
@Murat-Yılmaz diyor ki Media seçim başarım için zararlı olacağı ümidiyle ülkeyi olabildiğince uzun süre kapalı tutmaya çalışıyor.
Yani Trump insanların hayatından çok seçim sonuçları beni endişelendiriyor.
-
@Ramazan, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
@Murat-Yılmaz diyor ki Media seçim başarım için zararlı olacağı ümidiyle ülkeyi olabildiğince uzun süre kapalı tutmaya çalışıyor.
Yani Trump insanların hayatından çok seçim sonuçları beni endişelendiriyor.
Cevirisini biliyorum, altina ben kendi gorusumu yazdim .
Trump ,buradaki ikileme vurgu yapiyor bence, insanlari eve tikmak da bir cozum degil. insanlarin calismaya, uretmeye, sosyallige de ihtiyaci var. -
@Murat-Yılmaz biliyorum bende kendi yorumumu yazdım 😃
-
SON 24 SAATTE 5.035 test sonuçlandı. 561 tanı kondu. 15 hastamız hayata veda etti.
Bugüne dek kaybettiğimiz hasta sayısı 59.
Toplam hasta sayımız 2.433 -
Virüsten etkilenmeyenleri tespit edip onlardan kan alıp , virüsten çok etkilenen insanlara verirsek belki bir faydası olabilir! Virüsten etkilenmeyen adamın kanında bir bağışıklık var demekki 🤷♂️ Tabi aynı kan gurubunda yapsınlar😊
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum