Coronavirus (COVID-19)
-
@Drywall, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
@rodin Muayene yine tek merkezden yapılabilir. Bunda bir sorun olmaz. Konsolosluk mulakati online olabilir. Yani konsolosluk calisanlarina virus bulaşma riskine karşı veya toplu bir ortamı engellemek için mülakatlar online olabilir/olmalıdır da. Belki de komple iptal ederler? Bilemiyorum. Şu an kesin olarak bir şey söylemek doğru olmaz. Bununla beraber ben bu ülkeye giriş yasaklarının kısa süreceğini tahmin ediyorum. Giriş havalimanlarında tam donanımlı teşhis sistemlerini kurduktan sonra uçuş yasakları kalkabilir. Şu an hava limanlarında sadece kamera ile kontrol yapılıyor. Bu kontroller kan, idrar, tukuruk tahlillerini içerecek şekilde tam donanımlı hale getirilebilir. Kısa sürecek pratik tahlil kitleri ve uzman doktorlar yerleştirilerek hastalık olmayan insanlar serbest bırakılır. Hastalık olanlarda karantinaya alınır. Şu an bu sistemleri kurabilmek adına uçuşların durdurulduğunu düşünüyorum. Yani uçuş yasağı geçici bir süreliğine alinmiş karar olmalı? Sürdürülebilirliği yok çünkü. Yinede bunlar sadece bir tahmin.
Virüsü kaptığınız an korona semptomlarını göstermiyorsunuz, taşıyıcı ilk evrede tespit edilemeyebilir ve her yere virüs bulaştırabilir diye biliyorum. Ayrıca hava limanları, avm'ler yapay havalandırma nedeni ile virüsün bulaşma hızını arttırıyor. Yani korona teşhisi ile ilgili ne kadar önlem alırlarsa alsınlar uçuş iptali önemli bir katkı sağlayacaktır.
-
Bence gayet iyi nüfusa göre vaka sayısı ve ölüm sayısı çok düşük ki "Herhangi bir ihtiyacı yoksa insanların koşup test yaptırmasını istemiyoruz, belirti gösteriyorlarsa test yaptırmalarını istiyoruz." Belirti gösteriyor ve sorun teşkil ediyorsa uygulanacak
-
@Ramazan siz uçuş iptalleri ile ilgili önceden bilgilendiriliyor musunuz?
-
@rodin Virüs kaptıysanız 14 günlük bir kuluçka süreci var ve o 14 günlük süreçte vücudunuz virüs ile savaşıyor eğer dayanamazsa belirtiler ortaya çıkıyor öksürük bulantı İshal gibi en erken müdahale %100 sonuç veriyor bir şey olmaz demeyin
-
@Ramazan önce halsizlik, bitkinlik ardından yüksek ateş onun da ardından şiddetli kuru öksürük ve en sonunda solunum güçlüğü tipik süreç.. Kişiden kişiye değişen ek problemler de oluyor ishal gibi..
-
@Ramazan, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
Bence gayet iyi nüfusa göre vaka sayısı ve ölüm sayısı çok düşük ki "Herhangi bir ihtiyacı yoksa insanların koşup test yaptırmasını istemiyoruz, belirti gösteriyorlarsa test yaptırmalarını istiyoruz." Belirti gösteriyor ve sorun teşkil ediyorsa uygulanacak
Vaka sayısının az oluşu yeteri kadar test yapılmadığından olduğu söyleniyor.
Bu başlıkta birisi yazmıştı hatta halk bu durumdan hükümete tepki gösteriyordu yanlış hatırlamıyorsam -
@Jossie Schgen vizesi nasıl alıyoruz ? Evraklarını postalıyorsun onlarda vizeni yapıştırıp yolluyor!! ABD konsolosluğu da çok zora girerse aynı yönteme geçebilir bu kadar basit ! Ayrıca hasta olmayan bir insandan kim niye korksun ? Öcümüyüzz biz ? Ne malum konsoloslukta çalışan birinin hasta olmadığı ? Sağlam adamdan kim niye korksun ? Hiçbir şey olmasa doktor a zaten gidecez ordan corona test isterler bu kadar basit , zaten kan vermiyormuyuz ? Yani abartmaya gerek yok bence!! Virüs var diye hayat durmaz! Sadece ülkeler önlem alıyor Buda normal ! İnsanları kimse kolay kolay eve hapsedemez !!
-
Milyonlarca insan var basit bir maskeyi bile yetiştiremiyorlar test kitlerini herkese sağlamaları çok güç.. İtalya bu konuda en ibretlik tabloyu gösteriyor hem süreci iyi yönetememe hem de panik olan insanların piyasada gerekli ürün stoğunu tüketmeai açısında ...
-
@rodin hayır sadece takip ediyorum
-
Benim anlamadığım konulardan biri de virüsün cansız ortamda 14 gün yaşabildiği söylentisi.. lise bilgilerimden hatırlıyorum :) cansız ortamda zaten canlı özellik göstermeyen bu şey nasıl ölebilir ki? Canlı ya da cansız oluşu konak bir canlı bulabilmesine bağlı bir kılıf içi rna'dan bahsediyoruz...
-
Bu ileti silindi! -
@bolatmali Şöyle düşünelim Dünya nüfusu 7.5 milyar virüs bulaşan sayısı 144.054 ölü sayısı 5.397 buda neredeyse yok denecek kadar az
Birde söz konusu ABD komşusu dur tabelasında yavaşlamadı diye telefonla ihbar eden bir toplum biri sokakta öksürse FBI ararlar.
-
@bolatmali haklısınız hiç bu açıdan düşünemedim özür dilerim
-
@bolatmali Az değil çok fazla.
Şu anda tüm dünyadaki toplam kit sayısı o kadar değil.
Adamlar bunu kar etmek için kullanacaklar dünyaya satacaklar.
Aşıyı da muhtemelen ABD bulup satacaktır.
Bu Amerikalılar krizi fırsata çevirmeyi çok iyi biliyor. -
Benim fikrim , Bir ay sonra bu virüs biter🤷♂️ Dünya da bütün doktorlar bu iş üstünde çalışıyor ve ciddi paralar harcanıyor çözüm için! Wuhan/Çin de yokmu oldu virüs nere gitti ? Yani tüm dünya 1 aya kalmaz kontrol altına alır bu virüs işini !!
-
@rodin Koronaviruslar, diğer virüsler gibi, aktivitelerini ancak insan ya da hayvanların canlı hücreleri içinde sürdürebilirler. Virüsler kuru ortamlarda çok kısa bir sürede aktivitelerini yitirirler. Bu nedenle virüslerin nemli olmayan cansız nesnelerin yüzeyinde varlıklarını sürdürmeleri mümkün değildir
-
@Semihmete ne diyelim inşallah öyle olur
-
Umarım bu virüs dolayısıyla mülakat tamamen kaldırılır ve online sisteme geçilir. Şu an mülakat formalite gibi bir şey zaten. Bütün bilgiler zaten ellerinde. Banka dökümü de online gönderilebilir. Para online yatırılabilir. Pasaportlar posta ile gönderilebilir. Parmak izinizi bile akilli telefondan gonderebileceginiz sistem var. Sadece sağlık kontrolü kalıyor geriye ona da girilir. Artık üniversitelerin bile sınıflarda yüz yüze klasik eğitime son verdiği ve online eğitime geçtiği bir cağda mülakat biraz demode bence. Bu virüs nedeniyle online globalizasyonu tam anlamıyla oturtacaklar. Artik globalizasyon 4.0 dan 5.0 a geçiliyor. Dünya daha da "küçülecek/tekleşecek". Ben olaya sadece bir virüsün yol açtığı salgın hastalık olarak bakmıyorum. Iceberg in görünen kısmı virüs.
-
@Drywall Maalesef parmak izi için gitmek zorunlu çünkü parmak izi cihazı bilgisayardaki programla entegreli ve online sistemde parmağın sizin olduğu kanıtlanmadığı için online parmak izi yapamazlar.
Online eğitim ve örgün eğitim arasında bir sürü fark var sözel dersler online olabilir peki uygulamalı dersler robotik kodlama yada yapay zeka 4.0 dan 5 .0 için bi 40 fırın daha yemeliyiz
-
@Ramazan aşının bulunmuş olması güzel bir şey
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum