Amerika'da Pilot olmak ve Pilotluk okulu
-
merhaba arkadaslar houstonda uçuş okulu var mı? veya sizin önerdiğiniz uçuş okulu var mı
-
Amerikada green card sahiplerine pilotluk egitimi icin scholarship bulunabilir mi veya bildiginiz scholarship veren kurum/kuruluslar varmi ?
-
Merhabalar
Amerikada pilot egitimlerini tamamladıktan sonra iş bulma olasılıgımız nedir?Mühendisligi yarıda bırakıp bu eğitimleri almayı planlıyorum.İyi bir yaşam koşulları sağlar mı ve Avrupa daki veya Birlesik devletlerde hava yollarında ilerliyen zamanlarda calısma şansımız nedir?Bilginiz varsa egitimleri bitirdikten sonra aşağı yukarı ne kadar bir gelirimiz olur -
@runtothehills, içinde söyledi: Amerika'da Pilot olmak ve Pilotluk okulu
Merhabalar
Amerikada pilot egitimlerini tamamladıktan sonra iş bulma olasılıgımız nedir?Mühendisligi yarıda bırakıp bu eğitimleri almayı planlıyorum.İyi bir yaşam koşulları sağlar mı ve Avrupa daki veya Birlesik devletlerde hava yollarında ilerliyen zamanlarda calısma şansımız nedir?Bilginiz varsa egitimleri bitirdikten sonra aşağı yukarı ne kadar bir gelirimiz olurBu arkadaşlar amerikada , kanalları var , pilot okuluna gidiyor beyfendi , bilgi alabilirsin sanırım ,
-
Merhabalar
Amerikada pilot egitimlerini tamamladıktan sonra iş bulma olasılıgımız nedir?Mühendisligi yarıda bırakıp bu eğitimleri almayı planlıyorum.İyi bir yaşam koşulları sağlar mı ve Avrupa daki veya Birlesik devletlerde hava yollarında ilerliyen zamanlarda calısma şansımız nedir?Bilginiz varsa egitimleri bitirdikten sonra aşağı yukarı ne kadar bir gelirimiz olurBu iş açıkcası benimde aklımda :) Elimden geldiğincede araştırdım. Çok fazla kaynak yok Gc sahibinin pilotluk eğitimi hakkında. Genellikle öğrenci vizesi ile eğitim alıp ülkeye dönenlerin tecrübeleri var. Lisansı alıyoruz ama ondan sonrası muallakta şuan bende :)
Kısaca edindiğim bilgiler;
Amerikada pilotluk lisansı almak diğer ülkelere göre kolay ve hızlı. Uçuş okullarında 25k$-40k$ arası bİr meblağ tutuyor. Fiyat başarınıza ve dil yeterliliğine göre değişiyor. Programda yaklaşık olarak 9-12 ay sürüyor bildiğim kadarıyla.
Hava şirketlerinde çalışmak için Amerika pilotlardan min 1500sa istiyor. Uçuş okulundan mezun olduğunuzda yaklaşık olarak 250-300sa ile mezun oluyorsunuz. Bu aradaki farkı kapatmak için bildiğim kadarıyla en mantıklı olanı uçuş okullarında eğitmenlik yapmak. Bu aşamada iş imkanları ne kadar vardır bilemiyorum. Belki kargo firmaları bu saat şartını istemeyebilir.
Maaşlar konusunda havayolundan ve kullandığınız uçaktan tutun birçok etken var. Ama yıllık +80k$ başlangıç olarak biliyorum. Kaptan pilotluk vs dahada artacaktır.
Amerikadan aldığınız pilotluk lisansı Avrupa ve Türkiyede geçerli değil. Fakat 6 ay gibi bir eğitimden sonra bu ülkelerdede denklik gibi bir belge alabiliyorsunuz.Benimde eğer bilgili olan bir arkadaş var ise sormak istediklerim;
- Uçuş okulu yerine üniversitelerde daha uygun bir fiyata alabilirmiyiz? Böyle bir bölüm var mıdır?
- Lisansı aldıktan sonra çalışma sahaları? 1500sa doldurana kadar nerelerde, ne kadar kazanabiliriz?
3)Lisansı aldıktan sonra Türkiyeye dönüp 1500sa doldursak Amerikada geçerliliği var mıdır uçtuğumuz saatlerin?
-
@yuciarusa eğitimlerini bitirip, türkiyeye döndüler uzun süre önce
-
@Muhtaradana, içinde söyledi: Amerika'da Pilot olmak ve Pilotluk okulu
@yuciarusa eğitimlerini bitirip, türkiyeye döndüler uzun süre önce
Evet şuan eşi Türkiye’de çalışmaya başladı
-
Süreci yaşadılar , ince tüyoları verebilirler 😉
-
@bolatmali casenumberlar hızla ilerliyor sıra gelir mi diye düşünüyordum şimdi gidince ne iş yapıcam korkusu basladı.sonuçta egitimi herşeyi bırakıp yeni bir ülkeye gidiyorum ve ömür boyu uber lyft yapamıyacagım için meslekleri incelemeye basladım pilotluk gerçekten mantıklı gözüküyor ama iyice araştırmak lazım 20bin dolar egitim ücretleri 60bin dolar uçuş train ücretleriyle yine bir 80k dolara denk geliyor amerikada da sanırım eğitmenlik yapmazsan
-
@bolatmali casenumberlar hızla ilerliyor sıra gelir mi diye düşünüyordum şimdi gidince ne iş yapıcam korkusu basladı.sonuçta egitimi herşeyi bırakıp yeni bir ülkeye gidiyorum ve ömür boyu uber lyft yapamıyacagım için meslekleri incelemeye basladım pilotluk gerçekten mantıklı gözüküyor ama iyice araştırmak lazım 20bin dolar egitim ücretleri 60bin dolar uçuş train ücretleriyle yine bir 80k dolara denk geliyor amerikada da sanırım eğitmenlik yapmazsan
Oraya adım attıktan sonra daha fazla bilgi edineceğiz gibi. Zaten direk eğitime başlamak hem dil seviyesi hem de maddiyat açısından oldukça zorlu. Hakkımızda hayırlısı
-
Bende mühendisim ve planlarım tam olarak sizinki ile aynısı diyebilirim. Bende orada pilotluk eğitimi almak ve çalışmak gibi plan yapıyorum şuan ki mevcut durumda hava yolu sektörü de derin yara almış durumda ama hala planlarım bu yönde.
Öncelikle benim araştırmalarım doğrultusunda gördüğüm öğrenci kredisi kullanabilmek mümkün gibi görünüyor fakat kredi puanı ve kredi yaşı yeterli olmadığı için co-signer isteniyor Örneğin; Sallie Mae istedi benden.. Bir de üniversitelerin 2 yıllık programları mevcut onların fiyatı oldukça uygun özellikle bizim gibi green kartlılar için fakat süre 2 yıl, 8-10 ay gibi bir sürede bitirmek varken 2 yıl okumak durumunda kalıyoruz ayrıca flight Instractur olarak uçmamıza ne kadar yardımcı oluyorlar bilmiyorum. Zira ATP gibi bir çok özel uçuş okulu direk flight Instractur olarak işe başlamanıza yardımcı oluyor, hatta daha sonra büyük bir havayolu firmasına geçiş için programları mevcut.
Finans ile ilgili Fafsa formunu bu yıl için doldurdum ama okullara henüz başvuramıyorum orada olamadığım için, Fafsa ile sanırım finansal problemi çözebilirim gibi görünüyor fakat onun içinde yine kredi puanı önemli ve vergi bildirimi görmek istiyorlar. Fafsa formum onaylandı fakat kurgulayamadığım nokta özel uçuş okulunda okurken ayrıca dışarı da bir işte çalışabilir miyiz, zira geçim masraflarımız olacak uçuş okulu için parayı ayarlasak bile. Bir müddet orada burada çalıştıktan sonra seçenekler çoğalacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca benim gibi aynı planı uygulamak isteyen arkadaşlar iletişimde olabiliriz birbirimize çok fazla yardımımız dokunacaktır diye düşünüyorum. -
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar ben Türkiye de pilotaj bölümü okuyup daha sonra mezun olup Amerika ya gidip orada pilot olmak istiyorum ama neler yapıcağım hakkında hiç bir fikrim yok neler yapmam lazım (biraz da yaşımdan gereği 14) şuanlık amacım derslere önem verip üniversitesi de hazırlık - 3. Sınıf Aralarında Work and travel yapmak bunun için şimdiden aileme masraf olmamak için biriktiyorum Work and travel da kazandığım paraları da biriktirip o paralar ile üniversite yi bitirip oraya gitme masrafı olarak kullanmak istiyorum. Dediğim gibi buradan pilotaj mezunu olup orada pilot olabilmem mümkün müdür?. Teşekkürler.
-
@Meuvax merhaba sorularının yanıtını bilmiyorum ama benim tavsiyem her yıl anne ve baban adına Greencard'a başvurabilirsin. Eğer sen 21 yaşına basmadan gc çıkarsa Amerikaya taşınırsınız ve eğitimine direk orada başlarsın ki bu da daha avantajlı olacaktır. Ailen bu fikre sıcak bakmazssa bile sen orada yaşayabilirsin bu yol ile. Yine sende 18 yaşından itibaren kendi adına başvur ve bunun dışında wat ve diğer yurtdışı imkanları için elinden geleni yap. En önemlisi bu yaşta ingilizce ile ilgilenmeye başla... ve bu yaşta bunları düşündüğün içinde seni tebrik ederim, hayatında sağlık ve başarılar dilerim.
-
Merhaba, bende TR'de üniversite öğrencisiyim. Normalde planım mezun olup, ayjet vb. uçuş okullarında eğitim alıp pilot olmaktı ancak green card çıktıktan sonra planım ABD'ye kaydı. Sorum şöyle; ABD'de havayolları, TR'deki gibi işe alımlarda "lisans" mezunlarına öncelik tanıyor mu ? Oradaki havayolları Türkiye'den mezun olan birinin diplomasını geçerli görür mü ?
-
@raerox
ABD'de deki pilotluk mesleği ile Türkiye ya da Avrupa'daki çok farklı öncellikle bunu bilmelisin. ABD'de iyi bir havayolu firmasında çalışmaya başlayabilmek için min. 7-8 yıl gibi bir tecrübe gerekiyor. Flight Instractor olarak işe başlayıp, daha küçük coastal firmalara geçip tecrübe edinerek kariyerinize öyle devam edebiliyorsunuz. Türkiye'de ki lisans diploması burada genellikle hiç bir işe yaramıyor, zaten pilotluğun böyle bir gereksinimi de yok. -
Lisansı sormamın sebebi, ABD'nin bazı büyük havayolları kaptan olabilmek için lisans şartı koşuyor. Delta Havayollarında çalışan bir Kabin Amiri tanıdığım, bana orada havayollarına girmemin çok zor olduğunu ve min. 100k $ eğitim için gözden çıkarmamı söylemişti. Ayrıca, 1500 saat doldursan bile havayolları hemen kabul etmiyormuş. Sizce şartlar böyleyken, TR mi daha avantajlı yoksa ABD mi ?
-
Pilotluk süreci, özellikle Zero-To-Hero dedikleri sıfırdan havayolu pilotluğuna giden süreç, çok ciddi para, zaman ve çalışma istemektedir. 2020 ve 2021 yılları havacılık ve pilotlar açısından en kötü zamanlar oldu bir çok sektör gibi. Çok deneyimli pilotlar, kaptanlar bile işsiz kalmakta, işlerine devam etseler bile minumum saatlerde uçmaktadırlar ve dolaysıyla eskisi gibi çok kazanamamaktalar. Koca koca şirketlerin bile devasa filoları park yerlerinde yatıyorlar. Eski yıllarda pilotluğa yatırım yapan biri bir havayolunda işe girdiği zaman yaptığı yatırımı çok fazla uzun olmayan bir sürede çıkarmaktayken şimdilerde bırakın yatırımı çıkarmayı iş bulabilmesi bile hiç kolay değil.
Pandemi bitince (veya azalıp işler biraz normale dönmeye yüz tutunca) dünya çapında büyük bir seyahat ve turizm patlaması bekleniyor. Havayollarına büyük bir talep oluşacaktır. Havayolları da çok sayıda pilota ihtiyaç duyacaktır. Belki bu döneme hazırlık olarak şimden kendinizi hazırlayarak, yani pilotluk eğitimine başlayarak (ki en az 1 yıl sürmektedir havayoluna iş başvurusu yapacak düzeye ve lisanslara sahip olmak) bu furyada bir havayoluna kapağı atabilir ve bunu fırsata çevirebilirsiniz. Fakat böyle bir şeye girşecekseniz yatırım miktarınızın büyüklüğünü unutmayın. Hiç bir şeyin garantisi yok.
-
Aşağıda yazdıklarımı başka bir konu başlığına yazmıştım. Sıfırdan pilotluğa başlamak ile ilgili değil de hali hazırda zaten ABD dışı bir ülkeden (EASA, Türkiye vs) lisansı olanların ABD'de yeni lisans çıkarma/çevrim süreci ile ilgili öğrenebildiklerimi paylaşmıştım. Burası daha uygun bir başlık olduğu için aynısını buraya kopyala-yapıştır yapmakta mahsur görmüyorum.
Yazdıklarım benim kendi araştırmam sonucu edindiğim bilgiler. Gereksiz zaman, hak ve para kaybına uğramamak için en doğru bilgi ve süreçleri ABD'deki ilgili devlet birimlerine başvuru yapılarak öğrenmeniz menfaatinizedir. Ben henüz çevrim süreçlerine başlamadım. Zamanı gelip başlayıp ilerledikçe tecrübelerimi buradan paylaşırım böylece birinci ağızdan süreç ve tecrübeleri öğrenmiş olursunuz.
"Benim de bu EASA/FAA çevriminde biraz uğraşmam gerekecek.
EASA CPL (Commercial Pilot Licence) ve ATPL (Airline Transport Pilot Licence)'im var.
Araştırdığım kadarıyla FAA lisansına geçmek iki aşamalı oluyor.
Lokal FSDO'ya başvurarak FAA PPL (Private Pilot Licence) çıkartıyorsunuz. Bu kısım çok kolay, sadece paperwork'ten ibaret. İstedikleri gerekli belgeleri veriyorsunuz, inceliyorlar ve gerekli verifikasyonlardan sonra FAA lisansınızı alıyorsunuz. herhangi bir yazılı veya uçuş testi (checkride) yok. 45 gün ile 90 gün arasında sürüyor bu işlem. Verdiğinz belgelerle lisansın alındığı EASA ülkesine yazıp belgelerinizin doğruluğu kontrol (verification) ediliyor sadece.
Kural gereği bu şekilde alınan PPL ile uçarken orijinal EASA lisansının da her zaman yanınızda bulundurulması bir zorunlulukmuş.CPL/ATPL'in çevrilmesi.
Bu kısım biraz sıkıntılı. Bunların doğrudan çevirilimesi sözkonusu değil. İlgili bir ATO'da (Approved Training Organization) eğitim alınması ve sonrasında hem yazılı hem de uçuş testine girmek gerekiyor. Fakat belirtildiğine göre halihazırda CPL'i olan birisi için sıfırdan başlayan biri gibi eğitim verilmiyor sadece farklılıkar üzerine kısa bir bilgilendirme eğitimi gibi bir olay.
Orijinal lisanstaki ratingler (multi-engine, instrument vs) için de gerekli checkride'lara girilmesi gerekiyor.Benim lisansımda aktif olarak şu anda sadece SEP (Single Engine Piston), Flight Instructor (FI PPL ve FI CPL ) ratinglerim var. Multi-Engine ve Instrument ratinglerim expire oldu.
Şu anda benim önümdeki muhtemel yol:
- CPL'imi ibraz ederek FAA PPL çıkarmak (sadece paperwork)
- PPL issue'den sonra CPL için başvurarak eğitimi ve testleri geçmek (EASA'nın yanında FAA testleri çok basit kalıyor. EASA sınavları insanı hayattan soğutur, insanlığa olan inancınızı kaybedersiniz 🙂 )
- CPL çıktıktan sonra CFI-(Certified Flight Instructor) ratingini almak. Bu kısım EASA'dan biraz farklı. FAA CFI için complex uçak testi istiyor. Cessna 172 ile olacak bir iş değil yani. İniş takımları açılıp kapanabilen ve pervane açısı değiştirilebilen bir uçak gerekiyor. Cessna 310 veya Tecnam 2006 türü bir uçakla yapmak gerekiyor bu uçuş testlerini.
- Sonrasında gerekiyorsa Multi-Engine ve Instrument ratinglerini ve bunlar için FI yetkisi almak. Bunların flight instructorlarına (özellikle Instrument instructorlar - CFII) dünyanın her yerinde yüksek talep vardır ve yüksek ücretlerle çok kolay iş bulurlar."
-
@smartcells Yazdıklarınız heyecan verici. Bu mesleğe tabikide bir bütçe ayırdım fakat gözümü korkutan nokta orada FAA lisansımı aldıktan işe girememek gözümü korkutuyor. Bunun başlıca sebebi, Amerika'daki havayollarının işe alımda tecrübeli pilot isteği. Malum Türkiye'de ATPL lisansına aldıktan sonra ne kadar garantisi olmasa bile, tecrübesiz bir pilot 1-2 yıl içinde F/O olarak işe girebilmektedir. Ben bu mesleği üniversitede okumak istedim ancak elimde olmayan sebeplerden dolayı (sağlık vb.) meslekten uzaklaştırılırsam diye elimde bir B planı olması için farklı bir bölüm seçerek 5 yıl daha erteledim. Türkiye'de uçuş okulunu bitirdikten 7-8 yıl sonra kaptan olabiliyorken, orada ortalama bir havayolunda 7-8 yıl sonra işe girip F/O olarak çalışmak beni daha da üzer.
-
Arkadaşlar bu konuda çok fazla bilgi kirliliği var. Ben 27 yıl Amerika’da kaldım. Uçuş okulu sahibiydim ve hala Amerika’da bir havayolunda çalışıyorum.
Elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışırım.
Bu konuda yapmış olduğum videolar da var. YouTube’da Kaptanbaha sayfasına bakabilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum