Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

• @erdemdmrl bu standart bir mesaj, alındığı ve işlendiği söylense bile evraklarda sorun çıkabiliyor, eğer önümüzdeki hafta içinde evrak onayı almazsanız (case 21bin olduğu için söylüyorum) ya KCC ye @Özgür-Dinç beyin attığı emaili atın, yada direk +16065267500 KCC yi arayın lütfen

• Merhabalar. Ds-260 formunu daha once bekar olarak doldurmustum. Kcc ye mail atarak formun tekrar açılmasını istedim fakat kendi bilgilerimde bir degisiklik yapamadim ama eşimin bilgilerini girdim. Kendi bilgilerimi nasil duzeltebilirim. Tekrar bunun icin mail mi göndermem gerekiyor. Teşekkürler

• @Mehmetturkan9185 bazen böyle durumlarla karşılaşılabiliyor. KCC ile tekrardan iletişime geçip kendi ds-260 formunuzun da açılmasını talep edin
    1-2 gün içerisinde açıldıktan sonra değişiklikleri yapıp iki formu submit edersiniz, kolay gelsin

• @Muhtaradana cok tesekkur ederim

• Merhabalar @crazycells
    Bugün mülakatım vardı. Hesabımı yetersiz buldu. Benden sponsor ya da yüksek para istedi. Ne zamana kadar vaktim var? Belli bir süre var mı ?

• @ozgem, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhabalar @crazycells
    Bugün mülakatım vardı. Hesabımı yetersiz buldu. Benden sponsor ya da yüksek para istedi. Ne zamana kadar vaktim var? Belli bir süre var mı ?

Ne kadar gösterdiniz acaba?

• @ozgem, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhabalar @crazycells

Burada eski bir mesaj buldum; yararlı olabilir belki...
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1356/gc-için-bankada-göstermemiz-gereken-parayı-hangi-yollarla-halledebiliriz/2

• @ozgem DV 2020 kazananların en son alacağı vize tarihi 30 eylül 2020 olduğu için bu zamana kadar vaktin var. Ancak vize sayısı bitme ihtimalini de unutma

• @ozgem ne kadar gösterdiniz

• @mkonca 9,617 dolar gösterdim. Arizona gideceğim dedim. Yetersiz buldu 😢

• @ozgem 10k altında olmasını geçtim asıl sorun şurada. Sizin aktif bir mesleğiniz olması gerekiyor. Mülakata giderken orada ki bir şirketten iş teklifi aldıysanız yada amerika menşeili bir şirkette çalışıyor olsaydınız ozaman 10k altında para ile sizi geçirirlerdi. Ayrıca orada hiç tanıdık varmı gibi kıstaslara göre karar veriyorlar.

• ⭐⭐⭐

Dv-2020 diğer Dv süreçlerinden farklı geçiyor bana göre. Geçen Dv süreçlerinde maddi yetersizlik cevabı alarak mülakattan çıkan hiç yoktu neredeyse. Genellikle A/p sürecinden aksamaya uğruyordu talihli.
    Bu zamandan sonra mülakata girecek olan talihliler ayağını yere biraz daha sağlam basması gerekli.
    İngilizce sadece mülakattan sonra değil öncesinde de oldukça gerekli. Evet İngilizce bilmeden onayı alan arkadaşlarımız oluyor fakat ya siz onlardan olmazsanız?
    Yakınlarınızdan maddi yardım alabilecek ve hesabınızdaki parayı yükseltebilecek durumdayken kendi teminatınızı kendiniz yeterli görüyorsunuz ve mülakat esnasında konsolosluk görevlisi tararından yetersiz görülüyor. İnanın o aşamadan sonraki süreç çok daha sancılı. Keşke önceden maddi destek alsaydım dersiniz.
    Kendinize Amerika’ya gidince yapacaklarınıza dair bir plan oluşturun, en azından mülakat esnasında anlatabilecek mantıklı bir plan.
    Mülakat esnasında sorulan sorular hep aynı. Bu sorulara vereceğiniz cevapları tasarlayın, ezberleyin. Kendinizden emin gözükün.
    Alabileceğiniz her türlü belgeyi yanınıza alın, buda gerekli olur mu diye sormayın. 1 tl vereceğiniz bir çıktı ile sürecinizin aksamamasını sağlayabilirsiniz.
    Önceden sigorta planı araştırın ve bu araştırmanın belgelerini yanınıza alın(özellikle çocuklu aileler).
    İş teklifi mektubu almak eğer bir tanıdığınız var ise sponsor bulmaktan çok daha kolay. Eğer böyle bir imkanınız olursa muhakkak şansınızı deneyin. İş teklifi elinizi çok güçlendirecektir.
    Mülakat onayı alan talihliler için çok kolaydır, onay alamayanlar için çok zor. Siz kolay olması için elinizden ne geliyorsa yapın.
    Herkese Bol Şans :)

• @ayvalik10 İngilizceyi de ekleyelim

• @bolatmali aynen söylediğiniz tüm uyarılara katılıyorum, mülakatı ne kadar tek sıkımlık hak olarak görürsek o kadar bizim için iyi

Tek ve bekar bir arkadaşımız mülakatta maddi olarak yeterli görülmediği için aylardır uğraşıyor
    Mülakatta 10 bin dolar gösterip vizesi onaylanmadı, sonrasında 28 bin dolar gösterdi yine onaylanmadı şimdi ise 35 bin dolar gösterdi+yanına 2 tanede iş teklifi koydu

Edit:bahsettiğim arkadaşın bugün onay haberi geldi 11/02/2020

Yani mülakattan sonrası sayın @bolatmali beyin dediği gibi gerçekten çok zor, stresli ve zaman alıcı

• ⭐⭐⭐

@Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@bolatmali aynen söylediğiniz tüm uyarılara katılıyorum, mülakatı ne kadar tek sıkımlık hak olarak görürsek o kadar bizim için iyi

Tek ve bekar bir arkadaşımız mülakatta maddi olarak yeterli görülmediği için aylardır uğraşıyor
    Mülakatta 10 bin dolar gösterip vizesi onaylanması, sonrasında 28 bin dolar gösterdi yine onaylanması şimdi ise 35 bin dolar gösterdi+yanına 2 tanede iş teklifi koydu

Yani mülakattan sonrası sayın @bolatmali beyin dediği gibi gerçekten çok zor, stresli ve zaman alıcı

Örnekleri çok mevcut. Bir arkadaşımız daha eşiyle birlikte girdiği mülakata gösterdiği 26k$ yetersiz bulundu. Sonradan 55k$ çekmesine rağmen kabul görmedi kendisinden bu sefer sadece sponsorluk istendi. Eğer bu rakamları mülakattan önce gösterselerdi sorunsuz alabileceklerdi.

• ⭐⭐

arkadaşlar ben 2015de konsolosluğun facebook sayfasından kendilerine sormuşdum mulakat için ne kadar gerekli onlarda bana 15.250 dolar demişlerdi bu rakamla mulakata girerseniz bir sorun yaşamazsınız nadiren ret cevabı alan oluyor

• ⭐⭐

@ozgem benim 7.000 dolarla mulakatı gecen arkadaşlarım vardı
    7.000 doları bankaya yatırıp sonra cekip başka bankaya yatırıp ikisininde dökümünü konsolosluğa vermişdi konsolosluk hesapdaki hareketi görmemiş bana öyle söylemişdi

• ⭐⭐⭐

@yapay-zeka, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@ozgem benim 7.000 dolarla mulkatı gecen arkadaşlarım vardı
    7.000 doları bankaya yatırıp sonra cekip başka bankaya yatırıp ikisininde dökümünü konsolosluğa vermişdi konsolosluk hesapdaki hareketi görmemiş bana öyle söylemişdi

Geçen hafta bir arkadaşımız yapmıştı aynı olayı. Kendisinin maddi teminatı yetersiz görüldü.
    Evet buda bir yöntem fakat bana çok mantıklı gelmiyor. Kendi mülakatımda eşimin ve kendimin hesabımda yaklaşık olarak aynı tutar vardı ve aynı zaman dilimlerinde bankaya yatırmıştık. Görevli tarihlere çok odaklanmıştı ve sonuç olarak sponsor istemişti.
    Son çare olarak belki düşünülebilir.

• @Muhtaradana İlk başta elimizdekinin hepsini gostersek daha garanti olur. Peki hem kendi birikimimiz hem yakin bi arkadaş veya akrabadan borç alıp gösterip mülakattan sonra geri versek nasil olur ki?

• @firat_inak yakınlarınızdan destek alıp borç alabilirsiniz tabi
    Ama geri vermek, emanet para gibi durumlar yanıltıcı olur, sonuçta bu para Amerika'daki yaşantımız ilk günlerinde bize çok lazım olacak

Ama dediğiniz mümkün mü, mümkün
    Mülakatta toplam para miktarına bakılıyor sonuçta ⬇️
    Sayın @bolatmali beyin derlediği mülakat deneyimlerinde bu konu ile ilgili bir çok deneyim mevcut
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2888/çeşitlilik-vizesi-mülakat-deneyimleri/146?page=1

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    520k Bakış
    Ekto OktanE
    @excan 100k Bond konusunun amacı maalesef DV Başvurucuları değil ve DV26 Veya DV27 süreçleriyle hiç alakası yok maalesef konu biraz yanlış anlaşılmış Detaylı şekilde bu konuyu incelemiş birisi olarak WSJ'nin haberi ve diğer kaynakların belirttiği üzere Yurt Dışında DOS tarafından basılan göçmen vizelerinin büyük bir kısmı Amerikan vatandaşlarının yakınlarına ait vizelerdir. Trump yönetiminin 100 bin dolarlık bond kuralı ile hedef aldığı kategori maalesef bu bölgedir. Public charge bahanesiyle maddi gücü yetmeyen orta sınıf bir çok amerikalının aile birleşimini kesmeyi planlıyorlar yasal göçün önünü kesmek için bir fikir DV'yi dahil etme olasiliklari var bu kural çıkarsa ama bu kuralın hazırlanma amacı veya hedefi DV değil Çünkü bir çok kişininde bildiği üzere DV için her mali yılda 55.000 Vize ayrılıyor bu noktada basılan göçmen vizelerininin 500 bin ve yukarısında olduğunu düşünürsek mevcut sistemde DV vizelerinin payı %10 ancak ediyor. Bu haber hala bir dedikodu net bir duyuru yok fakat geldiğimiz noktada bunun DV yasağı ile veya DV ile bir alakası yok tamamen aile temelli göç hedef alınıyor ve orayı kesmek veya kısıtlamak istiyorlar. Saygılarımla.
  • 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    466 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k