Gelir vergisi / beyani
-
@crazycells household income ne demek ?
-
@sami-nur, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
@crazycells household income ne demek ?
Türkçesi "hanehalkı geliri", yani evdeki tüm bireylerin kazandığı toplam para.
-
@knnrn bir de j 1 vizesi ile gelenler ne kadar vergi oduyor ?
-
@knnrn bir de j 1 vizesi ile gelenler ne kadar vergi oduyor ?
Vergi vizeye göre değil gelire göre değişir.
-
@knnrn aya 2300 -3600 dollar kazanacak .bu vergiye tabimidir yoksa yok ?
-
Bu sene vergi bildirimimi turbotax ile kendim yapmayi dusunuyorum. Daha oncesinde muhasebeciyle calisiyordum ve tabiri caizse icine etti. Bir suru ceza ile ugrastim. Duzgun bi muhasebecide bulamadim. Durumum biraz karisik. Hem aylik maasim var hem de self employed olarak calisiyorum ve vergi beyanini esimle birlikte joint verecegim. Turbotax ile bunlari yapmak mumkun olur mu?
-
@goodluck, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
Bu sene vergi bildirimimi turbotax ile kendim yapmayi dusunuyorum. Daha oncesinde muhasebeciyle calisiyordum ve tabiri caizse icine etti. Bir suru ceza ile ugrastim. Duzgun bi muhasebecide bulamadim. Durumum biraz karisik. Hem aylik maasim var hem de self employed olarak calisiyorum ve vergi beyanini esimle birlikte joint verecegim. Turbotax ile bunlari yapmak mumkun olur mu?
Bence karışık bir durum yok. TurboTax, CreditKarma vs ile çok kolay yaparsınız.
-
@knnrn aya 2300 -3600 dollar kazanacak .bu vergiye tabimidir yoksa yok ?
Vergiye tabi olup olmadığı yıl sonunda vergi beyanı yapınca belli olur. Eş, çocuk var mı? Eş çalışıyor mu? Vergi beyanı ortak mı verilecek.. Daha bir sürü şeye göre değişir.
Çocuksuz evli çiftler için yıllık 24400 dolara kadar vergi yükümlülüğü çıkacağını sanmıyorum.
-
@knnrn Senelik totalde 36.000 dolar kazanmış tek bir kişinin ortalama (tahminen) vereceği vergi miktarı ne olur?
-
@knnrn es deyil .2 kisi gidicek amerikaya .hala cocuklari yok .esi calisacak kadini yok. Bir aylik Maasi 2300-3600 dollar arasinda olucak.
Şunu da belirteyim vize statu j1 olucak amerikaya gidenler .
Bu zaman vergiye tabi tutulurmu ? -
@sami-nur ABD'de elde edilen tum gelirler vergiye tabiidir. Buna maaslar, faizler, kira gelirleri, borsa gelirleri, kumardan gelen kazanclar, lottodan gelen para, ticaret yoluyla kazanilan para ve hatta miras yoluyla intikal edenler bile dahildir. Fakat, kisinin medeni durumu, cocuklarinin sayisi, mortgage, saglik, donation, ogrencilik ve benzeri bir suru etkenler odenecek vergiye etki ederler. Bazi durumlarda her yil vergi iadesi alirsiniz, bazi durumlarda ise vergi borcunuz olur.
-
@MySea sanırım amerikan vergi sisteminin türkçe versiyonu yok okuyup irfanım gelişsin
-
@haymatlos_ Ingilizce olarak google teyzeden cok kaynak bulabilirsiniz, ama Turkce bilemiyorum.
-
@ozN, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
@knnrn Senelik totalde 36.000 dolar kazanmış tek bir kişinin ortalama (tahminen) vereceği vergi miktarı ne olur?
Şuradan hesaplayabilirsiniz: https://turbotax.intuit.com/tax-tools/calculators/taxcaster/
Ben 36 bin dolar gelir, single, no dependents, no head of household şeklinde girdim, 2019 yılı için 2665 dolar vergi çıktı. Tabii 36 binin tamamı taxable şeklinde girdim, ama bundan kesilen sağlık sigortası, emeklilik vb varsa bunlar önce düşülecek.
-
@MySea ingilizce bulunurda anlaşılabilir olsun diye daha öyle akademik dil yok :)
-
@haymatlos_, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
@MySea ingilizce bulunurda anlaşılabilir olsun diye daha öyle akademik dil yok :)
Şunlar yararlı olabilir:
https://financeclever.com/ustaxsystem/
https://www.youtube.com/watch?v=rDWOpCJdtgQ
-
@knnrn es deyil .2 kisi gidicek amerikaya .hala cocuklari yok .esi calisacak kadini yok. Bir aylik Maasi 2300-3600 dollar arasinda olucak.
Şunu da belirteyim vize statu j1 olucak amerikaya gidenler .
Bu zaman vergiye tabi tutulurmu ?Evli çift, yıllık 43200 (3600x12) dolar gelir için 1883 dolar vergi çıkıyor.
Aynı şartlarda yıllık 27600 (2300x12) için 323 dolar vergi çıkıyor.
Yazdığınız maaşların brüt olduğunu varsaydım.https://turbotax.intuit.com/tax-tools/calculators/taxcaster/
-
@knnrn teşekkürler güzel anlatmışlar hediye vergisi günah vergisi derken veraset vs. de var almadıkları vergi kalmamış :))
-
-
@haymatlos_ IRS in TC kimlik numarasini takip edecegini sanmiyorum. Bu numaranin sadece Turkiye de gecerli oldugunu dusunuyorum. IRS bu numarayla sorgulama yapamaz. Ben Turkiye Cumhuriyeti devletine cift pasaportlu oldugumu bildirmedim ve burada ismimi degistirdim. Beni sorgularsa yeni ismimi kullanacaktir. Turkiye'de hesap acarken eski ismimi kullanmaya devam edersem, bir ihtimal IRS vergisinden kurtulabilirim diye dusunuyorum. Benim durumum bu sekilde. ABD pasaportunu isim degistirmeden alanlar da, TR de isim degistirebilirler. Garanti degil ama Nasreddin Hoca gibi ya tutarsa, seklinde denenebilir :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum