Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 720.0k 333

  • Turkiyeye döndüğüm için aracım kardeşimin orda NJ de bıraktım ve satılık , çok temiz 2009 Venza 100k mile da ve sıfır lastik almıştım 3 ay once . Çok temiz ve bakımlı arac arayanların bilgisine.

  • ⭐⭐

    @sash keşke amerikaya gitsek de talip olsak :))


  • @sash, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    e bıraktım ve satılık , çok temiz 2009 Venza 100k mile da ve sıfır lastik almıştım 3 ay once . Çok temiz ve bakımlı arac arayanların bilgisine.

    Özel değilse neden döndünüz acaba? Green Card almışsınız, alışamadınız mı? Şartları mı zorladı? gidecekler olarak biraz fikir edinebiliriz tecrübelerinizden. Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @Yavuz-Kaya, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @FreeWoRLD Slm lar.Dün itibariyle aracı geri verdim.Keffere.Mektup ve kanunu belirten vermiş olduğunuz link için teşekkürler..4 ay sürdü çok zor bir süreçten geçtik..Kötü bir deneyim oldu..Umarım ne biz ne de başkaları yaşamaz..Sağlıcakla kalın..iyi günler dilerim

    Geçmiş olsun, kurtulmuşsunuz. Sizlerde sağlıcakla kalın.


  • @sash fiyat nedir, fotoğraf yada aracın bulunduğu bir link var mı?


  • ABD'ye yerleştikten sonra forumdan bu işin uzmanı olan arkadaşlara uzak olmaları nedeniyle kendi imkanlarıyla ikinci el araç bulmaya çalışanlar için büyük kolaylık sağlayabilecek bir web sitesine denk geldim.

    sahibinden araç ilanı verilebilen tüm siteleri tarayarak aradığınız kriterdeki sonuçları getiriyor.
    Umarım birilerinin işine yarar.

    https://www.autotempest.com/

  • ⭐⭐

    @VolkanU güzel siteymiş thanks


  • @yapay-zeka you're welcome 😉


  • @MySea Iptali unuttum gecen ay ve 2. 28$ daha kesildi. Hemen aradim bu sefer. Aksanli Ingilizce konusan birisi ile 10dk kadar konustuk, ben iptal dedikce o teklif verdi. en son 5$ filan diyordu, dayanamadim "sizin de benim de zamanimizi bosa harcamak istemiyorum lutfen hemen benim hizmetimi iptal edin" dedim.
    2 dk bekletecegim dedi, 30 sn sonra iptal islemini baslattim bu konfirmasyon numaraniz, paraniz 30 gun icinde iade olacak dedi (son rakamdan bahsediyor, pending te bekliyordu).
    Gorusmenin onayi size email ile gelecek dedi.
    Konfirm nosunu aldim: 592DTZ962
    Bakalim ne olacak. Gercekten radyo dinlemiyorum. MP3 player var hele spotify var ki radyoya hic gerek yok. Hani internet olmaz, teknede ya da adada yasarsin tamam. 5G sinyali gucluyse gayet guzel dinlenebiliyor hersey.

    Cancel etmek icin : http://siriusxmca.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/250/~/cancelling-your-siriusxm-service


  • @caglaror Aynen bende isime gelmeyen seyleri hemen arayip iptal ediyorum. Ben arabada bluetooth ile cepten baglaniyorum ve oradan ne istersem onu dinliyorum, hatta TV bile izliyorum/dinliyorum. Birde burada Delaware'de cok iyi bir radyo var, genelde en son top olan sarkilari yayinliyorlar. Onlarida dinliyorum.


  • Merhaba, sahibinden arac alirken arabanin kredisi olup olmadigindan nasil emin olabilirim? Sahibi olmadigini soyluyor ama ben emin olmak istiyorum.


  • Auto insurance hakkinda kafama takilan bir soru daha var. Bilenler cevap yazarsa sevinirim.
    Sorum su:
    Auto insurance surekli olmasa olur mu? Yani arabami yilin 3 ayi kullaniyorsam, sadece o aylar icin ins yaptirabilir miyim? Yilin geri kalan aylarinda ins olmayacak. Cunku trafige cikmayacak.


  • @hasbelkader evet olur. Teker dondugu surece sigorta olmak zorunda mesela araci garaja cektiniz kullanmiyorsunuz sigorta sirketini arayip policenizi iptal ettirebilirsiniz en fazla 5 dk surer.

  • ⭐⭐⭐

    @hasbelkader
    Ek olarak;
    Bir çok eyalette registration yenileme esnasında gerekiyor insurance.
    Elektronik sistem kullanan eyaletlerde, insurance firması iptal isteğini DMV’ye rapor ediyor ve DMV registrationı iptal edebiliyor. Trafiğe hiç çıkmayacaksa belki bu da sorun olmaz ama yinede kontrol etmekte fayda var.

    Bazı eyaletlerde ise sadece trafiğe çıkacak ise insurance gerekiyor.


  • Yeri gelmisken bahsedeyim. Eyalet degistirme durumlarinda eski aracinizi diger eyalette yeni plaka ile register ederseniz ve eski DMVye bildirmezseniz (federal bir ag yok bu konuda, manuel yuruyor hersey) DMV size araliklarla sigorta icin uyari epostasi gonderiyor. Sigorta bitince de gonderiyor ve son mesajda araci trafige cikartmaktan men etmek uzere oldukalarini belirtip sure veriyorlar. Bu sure sonunda da arac trafikten men edilmistir yazisi geliyor (yeni adrese). Ben aslinda benim FordFocus u bildirmeliydim, sadece adres degisikligini sistemlerine girdim -ki bana ceza vb varsa post edebilsinler diye-. Sonuc trafikten men ettiler.
    Ama burada herseyim legal oldugundan burada kullaniyorum. Buyuk olasilikla bir gun CA da bu aracin basina birsey gelirse VIN uzerinden bana ekstra sorun uretebilirler. Ama TX ve diger eyaletlerde problem yok.
    Kissadan hisse, yeni eyalete gecince yeni plaka alinca eski DMV bilgilendirilmeli. Tasinma konusunu oturup yazabilirsem bunu oraya ekleyecegim. Cezai durum var mi bilmiyorum olusursa onu da paylasirim.


  • @caglaror ca plakasını texas plakasına çevirmek zorundamıyız( bu işleme register mi deniyor?) , bu şekilde kullansak trafikte bir sorun olurmu?

    Türkiye'deki sigorta ücreti düşük çıksın diye başka eyalet plakası ile gezenler oluyor mu?

    Eğer başka bir eyalete kayıtlı plaka ile yeni yaşadığımız eyalette aracı kullanmamıza izin veriyorlarsa, bu aracı uber, Lyft veya DoorDash gibi uygulamalar için kullanabilirmiyiz?

    Farklı bir eyaletten aldığımız araç için register olduğu eyalete mutlaka bildirim yapmalıyız o zaman?

  • ⭐⭐

    @Muhtaradana trde de artık şehirin bi önemi kalmadı sigorta hesaplamasında araç yaşı fiyatı motor gücü gibi unsurlar öne çıktı


  • @haymatlos_ anladım o zaman piyasadaki 39 plakalı araçlar eskiden kalma 😀bilgi için teşekkür ederim

  • ⭐⭐

    @Muhtaradana yani değiştirmemiş olabilirler plakayı :)) sizin gibi şanslı olup kurada çıksam keşke


  • @haymatlos_ inşallah sizdende 7 mayısta güzel haberler alırız


Benzer Başlıklar

  • Amerika'da Taksitle Taşıt Alma

    Ehliyet ve Araba
    3
    0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    knnrnK
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1367/amerika-da-sıfır-model-araba-almak
  • Araba kredisi

    Ehliyet ve Araba
    29
    0 Oy
    29 İleti
    3k Bakış
    F
    @kursat68 Soruyu sorali bir hayli zaman gecmis ama ileriye yonelik bir cevap olsun. Kredi kuruluslarinin aylik olarak gonderdigi "statement" dokumaninlarinda genellikle "payoff amount" diye gosterilebiliyor. "Payoff" altinda gorulen tarihe kadar odeyerek krediyi kapatabileceginiz miktar orada yaziyor olacaktir. O nedenle, eve posta ile gelen veya online olarak ulasabileceginiz "statement"a bir goz atmanizi tavsiye ederim. Benim kredi odemesine ait son belgeye gore ornek asagida. Ben kalan miktari ozellikle kapatmiyorum cunku aylik odeme $514.37 ve bu odemenin faiz orani sadece yaklasik $7 [image: 1639804137650-screen-shot-2021-12-18-at-12.07.38-am-resized.png] [image: 1639804546012-screen-shot-2021-12-18-at-12.15.28-am-resized.png]
  • Amerika'da sıfır model araba almak

    Ehliyet ve Araba
    10
    1 Oy
    10 İleti
    5k Bakış
    celicaC
    Guzel hazirlanmis bir ikinci el arac onerisi tablosu. [image: fIf7a4h.jpg]
  • Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek

    Ehliyet ve Araba
    125
    0 Oy
    125 İleti
    57k Bakış
    ?
    @NINJAKEMAL hocam bu soruya en dogru cevabi gumruk musavirleri verebilir. Ama genel olarak hesaplama bu sekilde olmasi lazim. Aracin alis fiyati+diger masraflar+bu masraflar uzerinden OTV+ OTV uzerinden KDV seklimde bir hesaplamasi var. sonrasinda MTV. Arac ithal etme konusunda ciddiyseniz, mutlaka profesyonel destek alin. Amerika pazarindaki bir arac, Turkiye deki trafik yonetmeligine uymayabilir ve bu durumda parca degistirmek zorunda kalabilirsiniz. Bazi markalarda, amerik ve avrupa pazarindaki modeller arasinda yazilim veya bilgisayar farkliliklari olabiliyor ki bu araca Turkiyedeki yetkili servis mudahale edemeyebilir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum