Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Okul Öncesi Eğitim

Taşındı K-12 ve Lise Eğitimi
137 43 18.4k 42
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@schadow Şu formdaki şartları taşıyorsanız ücretsiz pre-K'den yararlanabilirsiniz.
    http://www.houstonisd.org/site/handlers/filedownload.ashx?moduleinstanceid=230503&dataid=202334&FileName=Pre-K Application 2017-18 English.pdf

Bu form Houston ISD'ye ait ama diğer bölgeler için de benzer şeyler bulabilirsiniz.
    Özetlemek gerekirse, 4 yaşını doldurmuş, geliri düşük (3 kişilik aile için aylık 3149 dolardan az kazanan) olduğunda ücretsiz anaokuluna hak kazanıyor.
    http://www.houstonisd.org/prek

• @knnrn @FBazer @smesut Teşekkürler arkdaşlar

• Arkadaşlar merhaba,bu konuda bizim için önemli konular arasında ilk sırayı alıyor.Her ne kadar daha çıkacak aşamasında isekte geçen seneki gibi bu sene bize çıkacak :) araştırmalara devam ediyorum.Aşağıda paylaşacağım link Amerika da ücretsiz okul öncesi eğitim kurumlarını listeyen bir site.Okullar ile irtibata geçilip bilgi alınabilir.Özellikle yakında gidecek arkadaşlar bu konu ile irtibata geçip bilgi alan olursa burada paylaşırlarsa bu konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere çok yardımcı olur.
    http://www.freepreschools.org/

• @ikizbabasi Faydalı bir link. Hemen benim rehbere ekliyorum.

• @ikizbabasi Teşekkürler. Bunlar güvenilir mi acaba?

• @sChAdOw Eğer gidecek olsaydım mutlaka gideceğim yerin okulları ile bir mail trafiği yaşardım diye düşünüyorum.Mail atıp bilgi isterdim.
    Forumda yakında gidecek olan arkadaşlar var.Düşündüğüm gibi bilgi almak isterler diye paylaştım.Gitmeden bir kaç okul ile bilgi alışverişinde bulunurlarsa burada da paylaşıp daha sağlıklı ve doğru bilgi alabiliriz.

• Kızım eylül 5 doğumlu ve 4 gün için kızımı okula almıyorlar. Özeller dışında Ne yapabilirim?

• @schadow kurallar kurallar malesef esneklik payı bırakmıyorlar. Bizde aynı durumu yaşadık gecen sene malesef bıse yapmadılar. Eylulde baslıycak bizimki. Ama farklı bir ayrıntı varsa bilemiyorum

• 1 ekimde okula gitsem veya yarım dönem özele versem sonra devlet kayıt alır mı?

• @schadow Okul Öncesi Eğitim içinde söyledi:

Kızım eylül 5 doğumlu ve 4 gün için kızımı okula almıyorlar. Özeller dışında Ne yapabilirim?

Kizim da eylul sonrasi dogumlu ve onu almislardi. Olgun oturakli akilli bir cocuktu ama yine de neredeyse ortaokulu bitirebe kadar zorlandi. Mesela ilkokul 2. Sinifa gidiyordu, odevleri projeleri vardi ama o hergun saatlerce bebekleriyle oynamak istiyordu. Cocugunuz sosyal ve duygusal gelisim acisindan okula hazir mi? Cocugu gorup de hazir olmadigini dusundukleri icin almamis olabilirler.

Secenekleriniz:

• ozel ya da charter herhangi bir okulda Eylulde basladiktan mesela bir donem sonra, devlet okuluna transfer edersiniz. Baska okulda basladigi icin transfer olarak almak zorundalar. Bu durumda yasa bakmiyorlar.

• okullarin acilmasina 1-2 hafta kala yer varsa devlet okulu "conditional" olarak alabiliyorlar. 1-2 ay deniyorlar, uyum saglayabiliyorsa devam ediyor, yoksa kaydini siliyorlar. Bu konuda sekreterle konusmak yerine kayitla ilgili mudur yardimcisindan randevu alip, cocukla birlikte gidip gorusebilirsiniz. Daha inceden krese gitmis, uyumlu soz dinleyen, masa basinda oturup verilen isi yapan, kendi kendine yetebilen (ayakkabilarini giyme, bagcik baglama, ceketini tek basina giyebilme) bir cocuk ise alma ihtimalleri yuksek.

• hic okula baslamadan ekimde gotururseniz kesinlikle kayit etmezler cunku 1 eylul itibariyle 5 degilmis diyecekler.

• Hiç sormadılar ki daha önce gidip gitmediğini oysa geçen yıl Türkiye ‘de gitmişti ve çok uyumlu bir çocuk. Direk telefonda kesip attılar çocuğu bile görmeden

Hiç sormadılar ki daha önce gidip gitmediğini oysa geçen yıl Türkiye ‘de gitmişti ve çok uyumlu bir çocuk. Direk telefonda kesip attılar çocuğu bile görmeden

Cok dogal oyle yapmalari. Emin olun ki hergun pek cok veli arayip ayni seyi soruyordur.
    Benim yukarida detayli anlattigim sekilde, okullarin acilmasina yakin, yetkili biriyle ve mutlaka yuzyuze gorusun. Cocugu da gorsunler, gitmeden cocukla evde pratik yapin, goz temasi, gulumsene, selamlasma, soru sorulunca anne-babaya bakmak yerine cevap vermesi, oda da oturup konusan kisiye dikkatini verip dinlemesi gibi seyler iyi intiba birakir.

Herkese hayir derken size evet demelerini bekliyorsunuz, istisna yapip yasi dolmayan cocugu alabiliyorlar, ana israr yerine dogru zamanda, dogru yerde dogru kisiyle gorusmeniz gerekiyor.

Bir de zaten cok ogrencisi olan, revacta olan, kayitlari dolu olan okullar almaz, cok da tercih edilmeyen bir okula, kindergarten da bos yer varsa ve yukarida anlattigim gibi son gunlerde giderseniz belki olur. Kenan bey bir ara bazi okullarin dolu oldugundan bazilarinda yer oldugundan bahsediyordu, belki inun eski postlarinda bulabilirsiniz.

• Tavsiyeleriniz için teşekkürler bu şekilde denicem bakalım.

• @schadow
    Cocugunuz 2013 dogumlu herhalde.
    2012-2013 dogumlular aliniyor bu sene, yani normalde eylul itibariyle 5 yasini doldurmus olmasi gerekiyor.

Bir de bir donem sonra devlet okuluna gecer dedim ama amerikada her eyalet cok farkli olabiliyor, texasta nasildir bilmiyorum.

Turkiyede "aman cocuga harfleri, okuma yazmayi onceden ogretmeyin, okulda ogrensin" derler ya, amerikada tam tersi. Bizim 3 cocugun sinifinda da gonullu olarak haftada birkac saat yardim ediyordum, sinifin yarisindan fazlasi kindergartena yeni baslarken cogu harfi taniyor, cikardigi sesleri biliyor, spellingi yanlis olarak da olsa basit kelimeleri yazabiliyor ve sight words denilen, cocuk kitaplarinda cok tekrarlayan basit kelimeleri ezberden okuyabiliyor.
    Turkiyeden yeni gelmis, ingilizceyi yeni yeni ogrenmeye calisan ve yasi kucuk bir cocuk cok zorlanir bence.
    Pekcok eyalette school districlerde (her okulda degil ama districtteki bur iki okulda) pre-kindergarten, transitional kindergarten ya da ucretsiz/uygun fiyatli preschool olabiliyor.

Kindergartena alirlar mi almazlar mi bilmiyorum ama alsalar bile bu cocugun yararina olur mu olmaz mi onu da degerlendirmek lazim.

• ⭐⭐

Bence @Senay-Sirin hanımın dediklerini kendi yapmıyorsa biraz daha çocuk kalsa süper olur. zaten baya bi okuyacak :)

• @senay-sirin çocuk 2014 eylül 5 doğumlu

@senay-sirin çocuk 2014 eylül 5 doğumlu

Daha 2 senesi var kindergartene baslamak icin. Yasadiginiz yerin "school district" ofisine gidip, 3 yasindaki "ingilizce bilmeyen" kiziniz icin, okula hazirlayan, ingilizce ogrenebilecegi kendi bunyelerindeki preschool programlarini sorun. Waiting list varsa, ismini yazdirin. Ucretsiz veya cok ucuz progamlari olabilir. Her eyalette yok ama gocmenlerin cok oldugu yerlerde sormaya deger.

Esiniz calismak istedigi icin sanirim cocugun bir an once baslamasini istiyorsunuz. Esinizin neslegini bilmiyorum ama ingilizcesini ilerletene kadar kindercare ya da child time gibi ozel bir kreste 0-1-2 yas grubu ogretmen yardimcisi pozisyonlarina basvursun. Kendi cocugundan ise alinana kadar bahsetmesin, ya da konu acilirsa babasi bakiyor desin. Ise basladiktan 1 ay sonra cocugu ayni okula yazdirsin. Bu sekilde hem ogretmen indirimi alir, hem anne-kiz birlikte gider gelir, hem de ikisinin de konusma ingilizceleri hizli gelisir.

• En çok şu konuda bir şeyler yazmak istiyorum.
    Allah ım konuyu biliyorsun Amin

• @senay-sirin Okul Öncesi Eğitim içinde söyledi:

@schadow Okul Öncesi Eğitim içinde söyledi:

@senay-sirin çocuk 2014 eylül 5 doğumlu

Daha 2 senesi var kindergartene baslamak icin. Yasadiginiz yerin "school district" ofisine gidip, 3 yasindaki "ingilizce bilmeyen" kiziniz icin, okula hazirlayan, ingilizce ogrenebilecegi kendi bunyelerindeki preschool programlarini sorun. Waiting list varsa, ismini yazdirin. Ucretsiz veya cok ucuz progamlari olabilir. Her eyalette yok ama gocmenlerin cok oldugu yerlerde sormaya deger.

Esiniz calismak istedigi icin sanirim cocugun bir an once baslamasini istiyorsunuz. Esinizin neslegini bilmiyorum ama ingilizcesini ilerletene kadar kindercare ya da child time gibi ozel bir kreste 0-1-2 yas grubu ogretmen yardimcisi pozisyonlarina basvursun. Kendi cocugundan ise alinana kadar bahsetmesin, ya da konu acilirsa babasi bakiyor desin. Ise basladiktan 1 ay sonra cocugu ayni okula yazdirsin. Bu sekilde hem ogretmen indirimi alir, hem anne-kiz birlikte gider gelir, hem de ikisinin de konusma ingilizceleri hizli gelisir.

@Senay-Sirin hanım biraz spesifik olucak isterseniz başka bir başlık açayım dilerseniz burdan cevaplayın. Eşim okul öncesi öğretmeni bu mesleğini oradada sürdürmek istiyor. İngilizcesi zayıf. Öğretmen olabilmek için denklik dil vs konuları atlatması gerekiyor bunun farkındayız. Bu yukarıdaki önerinizi başka bir yazınızda da dikkatimi çekmişti. Öğretmen yardımcısı olmak için herhangi bir dil denklik diploma vs. gerekli değilmi. Aslında bu dediğiniz iş eşim için mükemmel olur. Hem dil geliştirir hem okulun sistemini öğrenir hemde denklik işlemlerini sürdürür bir yandan. Bu konu hakkında rica etsem biraz fikir ve bilgi verebilirmisiniz. Daha önce siz veya bir yakınınız öğretmen yardımcısı oldumu ve hangi bilgi ve belgeleri istediler. Ücret konuları nasıldır. montessori okulları hakkında bir bilginiz varmı Hangi eyaletteydiniz. Biraz özgül oldu kusura bakmayın.

• @Takip bana akrabalarım benzer bir is ayarladılar daha doğrusu müdürle konuşmuşlar. Ben psikoloğum ve denkliğim yok. Müdür sadece çocuklarla çalışmış mi diye sormuş sonra da gelince konuşuruz ama olur gibi demiş. Anladığım kadarıyla görev çocukları yemeğe götürme alt değiştirme ilgilenme gibi. Bu butik bir okulmuş yazın da acık bu durumda. Maaş olarak 19$ dediler. Tabi gidip görüşüp isi alırsam daha ayrıntılı yazarım. He bir de bazı testler almam gerekiyor. Cpr eğitimi, tüberküloz testi gibi seyler ama onu ise girdikten sonra da halledebiliyorsunuz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k