Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Dünyanın en iyi 200 üniversitesi 2019 (THE)

Taşındı Eğitim
31 16 2.6k 13

• @volkanu Dünyanın en iyi 200 üniversitesi 2019 (THE) içinde söyledi:

@Barış ben mezunlar mail list'ine de dahilim, bangır bangır heryerden reklamını yaptılar bu konunun.
    Kendi üniversitem diye söylemiyorum ve bence çok önemli de değil.
    Times Higher Education adını da vererek, 182nci sıradayız dedikleri için yalan haber olduğunu düşünmüyorum.
    Ki bu tarz kurumların da bir zahmet asparagas haberlerle işi olmasın..

Şaka bir yana gerçekten farklı bir değerlendirme sonucunda ulaşılmış bir sıralama olabilir. Araştırmaya pek vaktim olmadı, en kısa zamanda bu mesajı editlerim.

@VolkanU Bilgilendirme açısından aktarıyorum haklısınız böyle bir başarı sıralaması olmuş ama Dünya Üniversite Sıralaması 2014-15 sıralamasında sonrada böyle bir sıralamaya hiçbir zaman girememişler gönül ister ki ülkemin okulları ilk 10 da olsun :((

Kaynak :https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2015/world-ranking#!/page/0/length/25/locations/TR/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/undefined

Rank Name Overall Teaching Research Citations Industry Income International Outlook
    182 Sabancı UniversityTurkey 46.9 26.0 27.1 88.5 42.9 44.6

• (53) Brown university 'yi Kahverengi Universite diye tercume etmisler madem, (86) Rice'i niye pilav universitesi diye cevirmemisler? 🤣

• @volkanu zaten verdiginiz linkte de 2014 diye belirtmis :)

THE, 2015'ten sonra atif verilerini Elsevier'in Scopus'undan almaya basladi , dolayisiyla 2015'ten sonraki butun siralamalarda Turkiye'deki universiteler ciddi bir siralama kaybi yasadi.

• @senay-sirin Dünyanın en iyi 200 üniversitesi 2019 (THE) içinde söyledi:

(53) Brown university 'yi Kahverengi Universite diye tercume etmisler madem, (86) Rice'i niye pilav universitesi diye cevirmemisler? 🤣

Dikkatiniz için çok teşekkürler komik olmuş :))))) Üniversite isimlerinin çevirisini tekrar düzelttim İngilizce olarak bende baya güldüm fark etmemişim :)))))

• Bir açıklama yapmak istiyorum. Amerika Birleşik Devletleri yazısının koyu olması sebebi. Amerika'ya yerleşecek insanlara aradıkları üniversiteyi daha kolay bulabilmeleri için. Lütfen milliyetçi bir yaklaşım içine girmeyiniz yanlış anlamayınız..

• ⭐⭐

ne kadar cok abd üniversitesi var ilk 200 de

• @yapay-zeka Evet ABD eğitim için neden tercih edilen yerlerden olduğunu açıklıyor gibi

• @volkanu Dünyanın en iyi 200 üniversitesi 2019 (THE) içinde söyledi:

Sayın @Barış çözdüm sorunu
    ODTÜ - 85
    Boğaziçi - 139
    İTÜ - 165
    Sabancı - 182
    Bu sıralama 2014 yılına ait sıralamaymış. Benim yukarıda attığım link de 2014 yılında GazateSU'nun hazırladığı bir habermiş zaten
    Mailimde çok yakın geçmişte dönen mailleri aradım ama bulamadım, rüya mıydı acaba :)

Neyse hatalı verilerle başlığınızı doldurduğum için özür dilerim.
    4 yılda üniversitelerimizin böyle gerilemesi de akıl alır bir durum değil, ODTÜ ne yaptı da acaba 85inci sıradan 600-800 arasına düştü :(
    çok üzücü..

@crazycells ‘in dediği gibi verilerin alındığı kaynağın değişmesi bir etken. Şunu da eklemek istiyorum, ben İTÜ mezunuyum. Öğrenciliğim sürecinde rektör değişti, açık ara oy farkıyla seçilmiş olan rektör değil cumhurbaşkanı tarafından atanan rektör görev başına geçti. Bu değişim anından itibaren ülkemizin adeta küçük ölçekli bir kopyası gibi kampüs içinde “yollar yapıldı”, peyzaj düzenlemeleri yapıldı. Hep inşaat yapıldı. Korku kültürü yer almaya başladı, akademisyenler hiçbir şeye sesini çıkaramaz oldu, öncesinde rahatlıkla rektörlük önüne yürüyüp protesto yapabiliyorken ben son senemde ilk defa kampüsün içinde çevik kuvvet gördüm. A’ya ayrılması gereken kaynaklar B’ye ayrılmaya devam ettikçe eğitim kalitesi de dünya üniversiteleri arasındaki sıralama da düştü doğal olarak.

• Ben Purdue Universitesi (64) ogrencisiyim, computer science okuyorum matematik alaninda da minor yapiyorum! Tabloyu gorunce gururlandim :)

Ayrica, donem basina $1500 gibi de bir faturamiz var. Turkiye'de avm'den hallice bir dershaneye gidiyormus gibi degil mi? :)

• Egitim, bilim ve sanattan uzaklastikca bu sonuclar dogal. Sayisiz akademisyen gorevlerinden istifa ederek, yillarin emegini, calismasini, manevi kazanimlarini birakarak hayata sifirdan baslamayi goze alarak gocmen oldu. Olmak zorunda birakildi. Egitimli, kulturlu, her isi kuralina kanununa uygun yapan insanlar Turkiye'de ayrimciliga maruz birakiliyor. Bunun bedelini maalesef ileriki kusaklar cok aci bir sekilde odeyecekler.

• ⭐⭐

Sadriabi ver elini opeyim

• @Calibraturbo, içinde söyledi: Dünyanın en iyi 200 üniversitesi 2019 (THE)

Sadriabi ver elini opeyim

Estagfurullah. Siz gelin bir F150 kiralayip Maine'de golde balik tutmaya gidelim. 102.5 Boston's Hottest Country radyosu var, yolda da onu acariz! :)

• Dis guclerin isi bu, Turkiye'deki okullari saymamislar 🤣

• ⭐⭐

@sadriabi abi bana sen diyebilirsin. Bende new brunswickteydim green card nanesi yuzunden dondum.hayirli mucize olacak birsey bana hayirsiz sonuc dogurdu ve turkiyedeyim.evet 2017+ fullsize guzel bence.tesekkur ederim.kendime motivasyonumu da kaybettim tekrar gitmeyi bile denemeyecek kadar sunepelestim..babamin arabasinin yagini degistirdim 120 lira.ayni yag kanadada 15 dolardi.ulkede saglam is yapan insani sistem disari ittiriyor

• @Calibraturbo, içinde söyledi: Dünyanın en iyi 200 üniversitesi 2019 (THE)

@sadriabi abi bana sen diyebilirsin. Bende new brunswickteydim green card nanesi yuzunden dondum.hayirli mucize olacak birsey bana hayirsiz sonuc dogurdu ve turkiyedeyim.evet 2017+ fullsize guzel bence.tesekkur ederim.kendime motivasyonumu da kaybettim tekrar gitmeyi bile denemeyecek kadar sunepelestim..babamin arabasinin yagini degistirdim 120 lira.ayni yag kanadada 15 dolardi.ulkede saglam is yapan insani sistem disari ittiriyor

Tam anlamadim mevzuyu ama yardimim dokunabilecek bir konu olursa ozelden yazabilirsin. Tam da Maine’de bir kabin alirim, yaz kis kaliriz, altina bir de studyo kurarim falan diyordum ama Boston’da reddedemeyecegim bir is cikti. Maine cok guzel bir yer. Goller falan harika. Hayat yavas, nisbeten ucuz. Kanadaya oldukca yakin bir iklim olmasi lazim. Biz zaten Boston’un kuzeyindeyiz. Bu kadarina dayanabiliyorsam daha da kuzeyde dayanabilirim icabinda diyorum. Zira fiyatlar da ucuzluyor. Gitmedim ama cok izledim, okudum, Montana, Wyoming gibi soguk iklim ayni country style ama egitim kultur Maine-Vermont bolgesinde bir kac tik daha iyi gibi geliyor bana.

• ⭐⭐

Benimde akrabalarim varmis bostonda yeni ogrendim hic faydalari yok sahsen. Herneyse turkiyedeki egitim sistemi parasi yeteni yalandan okutmak( vakit gecirtmek) bu parasi olanlarin parasiylada ustun akademik nitelikli kisileri birinci dunya ulkelerindeki piyasa ve universitelere zahmetsiz dikensiz yetismis eleman olarak hediye etmek uzerine kurulu..ya mukemmel matematik fizigin olacak yada hicsin yani.arasi yok
    Paranda aklinda yoksa tarikatlarin kucagindasin.hele en kotusu biraz parasi biraz akli olanlar okuduktan sonra nereye tutunacaklarini bilemiyorlar. Son on yilda bursla mursla yetisen bildiğim herkes kacti turkiyeden.harcanan kaynaklar yabanci ulkeler icin harcandi gibi oldu.Ama bu sosyolojik durumda ulke suriye gibi olana kadar bu durum boyle gider zaten o raddeden sonra astronot bile olsan multeci sinifina koyar seni egemen guc

• ⭐⭐⭐⭐⭐

https://www.sozcu.com.tr/2019/egitim/turkiyenin-beyni-gocuyor-5520018/

İstanbul Erkek, Galatasaray, Alman Lisesi gibi asırlık okulları kazanan süper beyinler, ‘işsizlik korkusu' ve ‘niteliksiz üniversiteler' gerekçesiyle yurdu terk ediyor. Örneğin 2019'da Alman Lisesi'nden mezun olanların %94'ü üniversite için yurt dışına gitti.

İstanbul Erkek Lisesi'nin 135 yıllık tarihinde bir ilk yaşanıyor. Almanya, ABD, Kanada, Fransa gibi ülkelerde üniversite eğitimine gidenlerin oranı, Türkiye'de kalanları geçti. Tarihi lisenin, 2019 mezunlarının yüzde 52.6'sı Avrupa'ya gitti. Alman Lisesi’nden yurt dışına gidenlerin oranı yüzde 94.7'ye çıktı. Galatasaray Lisesi'nden yurt dışına gidenlerin oranı ise yüzde 32. 6'ya ulaştı.
    Akıllarını da alıp gittiler!
    Liselere inen beyin göçü yüksek lisans, doktora öğrencilerinde zirve yapıyor. TÜİK verilerine göre; 2017'de 113 bin 326 kişi Türkiye'yi terk etti. Yurtdışına gidenlerin sayısı 1 yılda yüzde 63 artarken bunlardan her 5 kişiden 2'sinin 20-34 yaş aralığında yani yüksek eğitim çağında gençlerden oluşuyor. Son 3 yılda ise 319 bin 392 Türk vatandaşı Türkiye'den ayrıldı.

Garsonluk yapıp okuyorum
    Münih Teknik Üniversitesi Elektronik Bilgi Teknolojileri Mühendisliği öğrencisi A.B, “İstanbul Erkek'i dereceyle kazandım. Babam, asgari ücretle çalışıyor. Üniversite sınavını da, Abitur'u da kazandım. Ama üniversite bitince işsiz kalma riski nedeniyle yurtdışına gitmeyi seçtim. Türkiye'de, asgari ücrete zor iş bulurdum. Almanya'da saat başı ücretle garsonluk yapıp, okuyorum. Ama okul bitince en az 6 bin Euro maaş alacağım” dedi.

Ülkem için kaygılanıyorum
    Berlin Teknoloji Üniversitesi Ekonomi Bilgisayar Bilimi öğrencisi E. A, “Ülkemdeki, birkaç üniversite hariç verilen yükseköğretim dünyada kabul görmüyor. Bu nedenle Avrupa'yı seçtim. Ailem, beni okutmak için çok zorlanıyor. AB ülkelerinde, yüzlerce çok zeki Türk öğrenci lisans okuyor. Kedi, köpek gezdiren de var. Yaşlılara bakan da. Türkiye'ye döner miyiz? diye aramızda konuşuyoruz. Arkadaşlarım da, hem kendi geleceğinden hem Türkiye'nin geleceğinden kaygı duyuyorlar”

• Herkes dunyanin baska bir kosesine kacti bu cehaletin ve diktatoryanin kurbani olmamak icin. Az once esim Sydney Avusturalya’daki bir Turk gencine sececegi doktora konusu icin Twitter’dan fikir vermeye calisiyordu. Biz Boston’dayiz.

• ........

• ........

Benzer Başlıklar

• Yaz Okulu Tavsiyeleri

Eğitim
    1
    1 Oy
    1 İleti
    74 Bakış
    Z
    Merhaba herkese, sanirim bu konuda yazılmış bir başlık yok. Hem gelecekte bilgi arayanlara güzel bir kaynak olması açısından hem de kendi adıma öğrenmek adına bu konuyu açmak isterim. Oğlum 9 yaşında ve yazın gidebileceği spor ya da doğa faaliyetleri içeren uygun fiyatlı bir yaz okulu arıyorum. Maksat Türkiye’de devlet okulunda okuduğu için Ingilizcesini geliştirebilmek açıkçası. Malumunuz burada yaz okulları fiyatları uçmuş durumda, bu nedenle rotayı oraya çevirmek istedim. Daha önce gelip kaldığımız için tercihimiz Boston’dan yana fakat öneriler ve deneyimler doğrultusunda farklı eyalet ve şehirler de olabilir. YouTube’da bu konuda deneyim videosu paylaşan var mı diye baktım ama göremedim. Söz konusu İngiltere olunca içerik çok fazla fakat ne yazık ki Amerika için nedense bu konu nezdinde çok kaynak bulunmuyor. Umarım benim gibi arayışta olan herkes için güzel bilgi paylaşımı ve tavsiye içeren bir başlık olur. Şimdiden teşekkürler
  • ABD'de okul kaydı yaptıktan sonra Türkiye'deki okul ne oluyor?

Eğitim
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    E
    @okokok, içinde söyledi: ABD'de okul kaydı yaptıktan sonra Türkiye'deki okul ne oluyor? @wanti, içinde söyledi: ABD'de okul kaydı yaptıktan sonra Türkiye'deki okul ne oluyor? Merhabalar, Muhtemelen Eylül sonu gibi ABD de olacağız. Orada okullar açılmış olaracak. Ev kiralamak vs derken herhalde okula kayıt yaptırmamız Ekim ortasını bulmuş olacak. Merak ettiğim TR deki okul kaydı ne olacak veya ne yapmak gerekiyor. Burada çocuklar özel okula gidiyorlardı ve kayıt yaptırmadık. Eğitim zorunlu olduğu için muhtemelen bir okula otomatik kaydımızı atacaklardır. (Biz giderken burada da okullar başlamış olacak) Bu durumda Türkiye'de bir yerlere bildirimde bulunmak gerekiyor mu? Bu çocuk burada değil başka ülkede okuyacak vs... Bu önceden mi yapılıyor yoksa orada kayıt olunca bir belgemi paylaşılmalı? Bu soruların cevaplarını açıkçası ben de çok merak ediyordum. 1-2 ay için Türkiye'de özel okula kayıt yaptırmak ayrı bir dert, Amerika'da okulların açılmış olması ise ayrı bir dert. "Geç kalır mıyız?" diye düşünmeden edemiyorum. @wanti belirttiğiniz durumu tecrübe ettiniz mi? Okula bikdirmeniz gerekiyor.
  • Kariyer degistirmek

Eğitim
    142
    6 Oy
    142 İleti
    11k Bakış
    MySeaM
    @baharg Faydali bir site: https://immigrationforum.org/article/map-to-success-identifying-job-opportunities-and-career-pathways/
  • Amerika'daki Eğitim Sistemi - Genel Bakış

Sabitlendi Eğitim egitim okul
    40
    12 Oy
    40 İleti
    12k Bakış
    S
    Merhaba, birçok makale ve konu okudum, ancak ABD'de tıp eğitimi hakkında aşağıdakilere ulaştım. 4 yıllık lisanstan sonra MCAT sınavını 4 yıl alın ve sonunda okuyun. MD başlığı tam olarak nedir? Sadece uzmanlık okumazsam MD başlığıyla çalışabilir miyim? (Türkiye'de bu pratisyen hekimlik midir?) (Makalelerinizi çoğu başlıkta gördüm. @crazycells yardımcı olursanız çok mutlu edersiniz.)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k