Güzel özlü bir söz bırak
-
ÖzgürIük, sonu meçhuI bir firardır.
-
Herşeyin, zamanı var; yaşamanın, sevmenin, hatta öImenin biIe…
-
unutma
unutulanlar
unutanları asla unutmazlar -
Hayaldi, gercek oldu. (AKP atasozu)
-
Soru Usa de E2 vize ile Türk firmasında çalışmaktayım Usa den emekli olmam icin green card yada vatandaş mı olmam gerekiyor yoksa 40 work credit yeterlimi bilgilerinize sunarım
-
@Naci-Pak, içinde söyledi: Güzel özlü bir söz bırak
Soru Usa de E2 vize ile Türk firmasında çalışmaktayım Usa den emekli olmam icin green card yada vatandaş mı olmam gerekiyor yoksa 40 work credit yeterlimi bilgilerinize sunarım
sorunuzu ilgili baslikta sormalisiniz.
-
@MySea, içinde söyledi: Güzel özlü bir söz bırak
@omertug, içinde söyledi: Güzel özlü bir söz bırak
Kızılderili kardeşlerimizi de unutmamak lazım...
Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. (Ute Kabilesi)
Komşun hakkında hüküm vermeden önce, iki ay onun makosenleriyle yürü! (Cheyenne Kabilesi)
Düşmanımı cesur ve kuvvetli yap! Eğer onu yenersem utanç duymayayım. (Apache Kabilesi)Isyerindeki en yakin arkadaslarimdan birisi kizilderili. Pow-wow adi verilen torenleri var, yerel kiyafetleri ile katiliyorlar, hem dans edip hemde yiyip iciyorlar.
Çok merak ediyorum aslında kültürlerini, umarım bir gün tanıma fırsatım olur.
-
@Oktay-İbiş bu biraz kurtlar vadisi stili olmuş sanki :)
-
@Oktay-İbiş bu biraz kurtlar vadisi stili olmuş sanki :)
:) aynen kardeşim biraz alıntıladım :)
-
@MySea, içinde söyledi: Güzel özlü bir söz bırak
Kızılderili kardeşlerimizi de unutmamak lazım...
Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. (Ute Kabilesi)
Komşun hakkında hüküm vermeden önce, iki ay onun makosenleriyle yürü! (Cheyenne Kabilesi)
Düşmanımı cesur ve kuvvetli yap! Eğer onu yenersem utanç duymayayım. (Apache Kabilesi)Isyerindeki en yakin arkadaslarimdan birisi kizilderili. Pow-wow adi verilen torenleri var, yerel kiyafetleri ile katiliyorlar, hem dans edip hemde yiyip iciyorlar.
Çok merak ediyorum aslında kültürlerini, umarım bir gün tanıma fırsatım olur.
Aslinda bazi seyleri bizim Turklerin Ortaasya hayatina benziyor. Benim arkadas Onelda kabilesinden, aslen Kuzey NY eyaleti ve Kanada sinirinin oldugu bolgeden. Sonradan ailesi Delaware'e gocmusler. Arada sirada bana meshur kizarmis misir ekmeklerinden getirir, bende esimin yaptigi ispanakli keklerden getiririm, beraber paylasiriz.
-
Herkesi bir süre için aldatabilirsiniz, insanların bazılarını da sonsuza kadar aldatabilirsiniz. Lakin bütün insanları sonsuza kadar aldatmak mümkün değildir. (Abraham Lincoln)
-
Hayat merdivenlerini çıkarken, insanlara iyi davranalım. Çünkü inerken gene aynı insanlara rastlayacağız. (C. Şehabettin)
-
Üzülmek, yarının sıkıntısından bir şey eksiltmez, sadece bugünün gücünü tüketir. (A.J. Cronin)
-
Hayat bir bisiklete binmek gibidir. Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz. (Claude Peppeer)
-
Sevinçli anında kimseye vaatte bulunma. Öfkeli anında kimseye cevap verme. (Çin Atasözü)
-
Kimse bizi aldatamaz, biz ancak kendi kendimizi aldatırız. (Goethe)
-
Yanıldığını asla kabul etmeyenler, en çok yanılanlardır. (La Rochefoucauld)
-
Geç kalan adalet adaletsizliktir. (Landor)
-
Başkalarına karşı zafer kazanan kuvvetlidir, kendi nefsine karşı zafer kazanan ise kudretlidir. (Lao-tzu)
-
Her zaman doğruyu söyle; ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın. (Mark Twain)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
43
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum