Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Texas, Austin

Texas
642 177 82.5k 161

• @saulgoodman Evet henüz GC isabet etmedi ancak hazırlıklı olmakta fayda var. :) Malum bu sene herkes şansın yükseldiğinden bahsediyor. Nitekim eşimle başvuru yaptığım için çifte şans yaptık.
    Kasım ayında Austin'de developerweek hackaton var. Ona da katılmayı düşünüyorum. Belki şehri canlı görmek daha iyi bir fikir verebilir.

• öncelikle @mhepekiz 'in değerlendirmelerini oldukça gerçekçi bulduğumu söyleyerek başlayayım. çok önemli noktalara dikkat çektiğini düşünüyorum.

1- IT sektöründeki insanların veya bu sektöre girmek isteyenlerin google, apple vb. şirketlere olan talep ile ilgili husus
    2- Austin'in çok güzel havası var, manzarası güzel hadi oraya gidelim.

bu iki argüman ekseninde değerlendirecek olursak konuyu;

Austin, şehir olarak yeni gelişmekte olan ve IT sektörünün son on yılda ivmelendiği bir şehir. diğer Teksas şehirlerine göre genç nüfusun olması, eyalet kapsamında vergi avantajları ve IT şirketleri için teşviklerin olması apple, google, adobe gibi büyük firmaların, Bay Area ve Seattle bölgelerindeki maliyetleri düşürmek açısından yaşam maliyetlerinin düşük olduğu, firma açısından da vergi avantajları vb. sunan, genç nüfusun olduğu bölgelere kayma stratejileri var. Bu bölgelerden sadece birisi Austin ve şu dönemde en popüleri. Seattle ve Bay Area bölgelerine göre yaşam maliyetleri çok daha düşük ancak maaşlarda buna göre belli seviyelerin üzerine çıkmıyor. Zaten firmalar da bu nedenle buralarda ofisler açıp belirli birimleri kaydırıyor.

İyi bir Sr. Software Engineer / Developer için Auistin bölgesinde 100-150K erişilebilir bir rakam gibi görünüyor istatistikleri incelediğimizde. Ancak iyi bir Sr. Engineer / Developer nedir? nasıl olmalıdır? Ben bu şartları karşılıyor muyum diye düşünmek gerekir.

Biliyorum bu başlığın konusu değil ancak Austin konusuyla ilintili olduğu için bu girdinin devamında değinmek istiyorum bu konuya. İyi bir Sr. Engineer / Developer'ın tanımını yapmadan önce bize Sr. niteliğini katacak şeyin ne olduğuna bakalım. Tecrübe dediğimiz şey kesinlikle yıl değil. Çalıştığınız süre içerisinde kaç farklı projede, kaç farklı problemi, nasıl çözdüğümüz ve bunların bize neler kattığı ile alakalı. Özetle yazılım geliştirme / mühendislik konusunda tecrübe, çözdüğümüz problemlerdir diyebiliriz. 10 yıl tecrübemiz olabilir ancak bu 10 yılı nasıl geçirdiğimiz önemli. 10 yıl içerisinde sıradan işler yapıp, hiç bir çalıştığı projenin sonunu görmemiş, uçtan uca tasarım, geliştirme, devreye alma süreçlerini görmeden geçirmiş birisindense, 5 yıl süre çalışmış, bir yazılım yaşam döngüsünün tüm süreçlerinde yer almış, bu süre içerisinde karmaşık problemleri çözmüş ve nasıl çözdüğünün farkında olup, bunu aktarabilen bir kişi ile çalışmak elbette bilinçli mühendislik takımlarının çalışma arkadaşı seçerken tercihi olacaktır. Burada kilit nokta, problem çözme yeteneğinizin ne kadar geliştiği, kaç farklı case ile karşılaştığını ve bu caselerden çıkardığınız derslerin yeni işe gireceğiniz firmaya katacakları. Eğer bir işe alım uzmanı ve mühendislik takımını bu konuda ikna edebilirseniz o işi almamanız için bir neden olmayacaktır.

Şimdi Austin konusuna dönecek olursak, eğer gerçekten iyi bir geliştirici / mühendis iseniz ve bunu gösterebilecek yeteneklere sahipseniz Austin'de iş bulma şansınız olacaktır. Şu an açık pozisyon / kalifiye çalışan oranı doyum noktasına ulaşmamış görünüyor. Şayet gerçekten iyi bir geliştirici / mühendis isek ve uzun süredir iş bulamamışsak oturup kendimizi yeniden değerlendirip, eksiklerimizi görüp, kendimizi yeniden konumlandırmalıyız ve eksiklerimizi gidermek için neler yapmamız gerektiğini belirleyip, gerekirse mesleki açıdan bizden daha tecrübeli ve objektif birilerinin görüşlerine başvurmamız gayet iyi bir başlangıç olacaktır.

"ABD tecrübemiz yoksa bir step geriden başlamalıyız" konusuna, şayet kendimizi doğru konumlandırmış isek, yani yukarıda tanımını yaptığım kapsamda bir geliştirici / mühendis isek, Türkiye'de veya dünyanın başka bir yerinde Sr. Engineer olarak konumlanabiliriz, bunun için bir engel yok. Ancak sırf çalıştığımız yıl ve firmaların bizlere verdiği unvanlar sebebiyle kendimizi böyle konumlandırmış isek, yeniden konumlandırma yaparak bulunduğumuz ortama uyum sağlamamız kaçınılmaz bir gerçek olacaktır.

Bu noktada kendimden örnek verebilirim. Yaklaşık 15 yıldır, çok farklı domainlerde farklı teknolojilerle, farklı seviyelerde bir geliştirici olarak çalıştım Türkiye'de. Şu an büyük bir IT entegratör / telekomünikasyon şirketinde mimar olarak çalışıyorum. Uçtan uca kurumsal çözümlerin tasarımı, geliştirmesi ve devreye almasından sorumluyum 20'den fazla mühendise teknik liderlik yapıyorum. Pozisyonum gereği, müşteri ve iç paydaşlarla yoğun iletişim halindeyim ve çalıştığım departmanın diğer departman ve müşteriler ile teknik kontak noktasıyım. Bu veya benzer pozisyonlarda (örn. pre-sales / teknik satış vs.) mevcut yetkinliklerimle ABD'de çalışmaya kalkarsam, iş bulmakta zorlanabilir veya çalışmakta zorlanabilirim. Bunun sebebi dil ve kültür. Burada bir çok problemi çözerken sadece teknik konularla uğraşmıyoruz. İnsan faktörü de var ve bunlarla da uğraşmak durumundayız. Örneğin bir teknik satış / satış öncesi ekibinde çözüm geliştirici / mimar olarak çalışmak o ülkenin çalışma kültürünü, sosyal yaşamını, genel kültürünü, tarihini, popüler kültürünü, insan ilişkilerini yönetebilmek için bilmeyi gerektirir. Bu sebeple ülkenin çalışma kültürüne ve saydığım diğer değişkenlere alışıp benimseyene kadar kendimi Sr. Engineer / Developer olarak konumlama kararı aldım. Kendini yeniden pozisyonlama, bu örnekte bahsettiğim gibi teknik yetkinlik dışındaki nedenlerden dolayı da gerçekleşebilir.

Burada front-end developer şöyle olmalı, şunu bilmeli, backend developer dediğin şöyle olur gibi noktalara girmeyeceğim. Onunla ilgili düşüncelerimi fırsat bulduğumda ilgili başlıkta paylaşacağım.

• Merhaba arkadaşlar, İzmir'de yaşıyorum yazılımcıyım. 8 kasım'da Houston'a 18 kasım'da Austin'e geleceğim. Birlikte kalabileceğim yada beraber ev tutabileceğim bir arkadaş arıyorum. İlan bırakmak için facebook gruplarına baktım fakat bulamadım. Nereye ilan bırakabilirim? İlgilenen kişiler varsa iletişime geçebiliriz. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

• @mertsahin bu forumun facebook grubu var houston diye grup var usailan var

• Tamamdır çok teşekkür ederim. @ayvalik10

• Austin guzel sehir. Gittiginde Hooters a ugramani tavsiye ederim.
    Garsonlar cok guzel bikinili bayanlar :D Chicken Wings leri harika...

• Teksasın girişinde teksaslılar gibi kibar sürün yazıyor mu ? :) şimdi bir film de gördüm de

• @Nothing-Man öyle bişey görmedim ben şu ana kadar ama yazılar ve uyarılar esprili ve eğlenceli genelde. Halloween'da mesela "Yayalara ve zombilere dikkat edin" tarzı uyarı yazıları vardı. Bugün de geyik çifltleşme mevsimi dikkatli olun diye bir lehva gördüm.

• Merhabalar, 24 kasımda houstona geliyorum 26-27 kasım gibide Austin'e geçmeyi planlıyorum ancak kalacak yer sorunum hala. Austin'de ev arkadaşı arayan, odasını kiralayan kimse var mı ya da beni yönlendirebileceği bir tanıdığı olan? Bu süreçte tüm sorularıma ve sorunlarıma forum sayesinde cevap ve çözüm buldum bu sebepten bu sorunumu da danışmak istedim sizlere. Bu arada 28 yaşındayım ve tek olarak geliyorum. Cevaplarınız veya yönlendirmeleriniz için şimdiden çok teşekkürler.

• Yasaklı

@bilbo https://www.facebook.com/ozgur.atila.3 Özgür arıyordu bir haberleş istersen

• @mhepekiz teşekkür ederim Mustafa Abi kendisi ile iletişime geçtim.

• 1.5 aydır şehirdeyim, henüz bu arkadaşlar kadar yorum yapamam ama şehrin dezavantajlarına dikkat çekmek için hazırlanmış iki video buldum:

https://www.youtube.com/watch?v=WQY4HA6Xl00

https://www.youtube.com/watch?v=yvAIV6vx7xQ (bu videoda iyi taraflarını da belirtmiş bu arada)

• 4 aydır Houston'dayım. Geçen hafta 5 günlük Austin/San Antonio gezisi yaptım. 3 şehir için naçizane görüşlerim;

Yaşamak için; Austin>>>>Houston>San Antonio
    Yollar: Austin>San Antonio>>>>>>>>>>>Houston )), 3 şehir içinde şehir merkezindeki en berbat yollar Houston'da.
    İklim: Austin>San Antonio>Houston
    Doğa: Austin>>>>>>>>San Antonio=Houston
    Şehir Merkezi : San Antonio (Tarihi ve Turistik, Dere boyu "River Walk" gerçekten güzel)>Austin> Houston
    Ticaret : Houston>>>>>Austin=San Antonio , para Houston'da dönüyor.
    Şehir merkezine yakın mahallelerdeki evlere baktığımda Austin ve San Antonio Houston'a göre çok mütevazı geldi. Evler eski ve bakımsız. Şehir merkezinden uzaklaşınca çoğu yerleşim birbirine benzer.
    Austin aklımı çeldin, en kısa zamanda görüşmek üzere.

• @israfil arayı açmayın kardeş sizin gibi gerçektende yaşayan insanların görüşleri çok önemli yoksa burada gitmeyen insanlar atıp tutuyorlar eminim yaşayan insanlar olarak okuyunca içinizden neler diyorsunuzdur.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@israfil, içinde söyledi: Texas, Austin

4 aydır Houston'dayım. Geçen hafta 5 günlük Austin/San Antonio gezisi yaptım. 3 şehir için naçizane görüşlerim;

Yaşamak için; Austin>>>>Houston>San Antonio
    Yollar: Austin>San Antonio>>>>>>>>>>>Houston )), 3 şehir içinde şehir merkezindeki en berbat yollar Houston'da.
    İklim: Austin>San Antonio>Houston
    Doğa: Austin>>>>>>>>San Antonio=Houston
    Şehir Merkezi : San Antonio (Tarihi ve Turistik, Dere boyu "River Walk" gerçekten güzel)>Austin> Houston
    Ticaret : Houston>>>>>Austin=San Antonio , para Houston'da dönüyor.
    Şehir merkezine yakın mahallelerdeki evlere baktığımda Austin ve San Antonio Houston'a göre çok mütevazı geldi. Evler eski ve bakımsız. Şehir merkezinden uzaklaşınca çoğu yerleşim birbirine benzer.
    Austin aklımı çeldin, en kısa zamanda görüşmek üzere.

Tabi canim.. 3gun gitmeyle her yeri cozdunuz zaten!

Ogrenciler icin guzel bir sehir olabilir ama ya kalani? Mesela bekar ve 40 uzerinde olanlar icin?

Bence boyle her seyi cozdum gibi konusmamak lazim!

:) :) : )

Sakasi bir yana... genel olarak tespitlere katiliyorum bende @israfil

Yine de senin kariyerinin Houstona daha uygun olacagi kanisindayim... Ama sartlarindan oturu, teksas disi da rahatlikla gidebilecek durumdasin sonucta...

• Yasaklı

Tel cümle :

Istanbul’un tasi topragi altindir neyse “Abi yaaaa Austin” de odur.

Buyrun linc edebilisiniz beni

• @semavi ;
    3 gün olaydı ağzımı açmazdım da 5 olunca gaza geldim )))
    Söylediğim şeyler sübjektif şeyler değil , iklim, doğa, yollar, evler … gözle görülen şeyler, içini bilemem.

4 aydır Houston'dayım sosyal medyada tek resim paylaşmadım , çünkü ilgimi çeken bir şey yok. Austin'de manzarayı görünce hemen paylaşım yaptım ))

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@semavi ;
    Söylediğim şeyler sübjektif şeyler değil , iklim, doğa, yollar, evler … gözle görülen şeyler, içini bilemem.

4 aydır Houston'dayım sosyal medyada tek resim paylaşmadım , çünkü ilgimi çeken bir şey yok. Austin'de manzarayı görünce hemen paylaşım yaptım ))

Zora motoru paylassaydin :)

• ⭐⭐

@semavi, içinde söyledi: Texas, Austin

@semavi ;

Zora motoru paylassaydin :)

:}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}

• Sorun Houston, Austin veya San Antonio degil, sorun yeni gelenlerin gelmeden once kafalarinda sekillendirdikleri Amerika ile geldikten sonra karsilastiklari gerceklerin birbiriyle ortusmemesi. Ustu kapali bir hayal kirikligi. Sehir degistirmeler, eyalet degistirmeler mecburiyetden degil bu hayal kirikliginin bir sonucu aslinda. 1-2 sene once Amerikaya giden bazi forumdaslarin gitmeden once ki yazilarina bakin; 150-200K isler bulacaklardi, buyuk Amerikan evlerinde oturacaklardi, hatta hangi marka 4x4 araba alsalar diye tartisiyorlardi. Sonuc? Simdi Kanada'dan, Avustralya'dan Yeni Zellanda'dan bahsediliyor. Kanada'nin saglik sistemi daha iyi imis, Avustralya'nin havasi mukemmelmis, zaten gencliklerinde Yeni Zelalanda yi istemislermis vesaire. Hicbir yerde kolay bir hayat yok, gecim mucadelesi her yerde.
    Numan'a kizarak bu sorunlar cozulmez.))

Benzer Başlıklar

• Texas City ...

Texas
    3
    0 Oy
    3 İleti
    337 Bakış
    gokhanbagaturG
    @bitkicel si suan texas dami ikamet ediyorsunuz? İnceliyorum bolgeleride texas city de dikkatimi cekti mahalleri felan olsun kiyi seridi olsun guzel gozukuyor fikir almak istedim acikcasi
  • Texas yollarında hız limiti

Texas
    19
    4 Oy
    19 İleti
    4k Bakış
    meiloM
    @saulgoodman kesilikle katılıyorum kimse limitlerde gitmiyor. Hele otoyollarda 80inde altinda gidene korna çalacaklar nerdeyse
  • 2017 Harvey Kasirgasi - Texas

Texas
    34
    1 Oy
    34 İleti
    7k Bakış
    Eski Kullanıcı 015E
    //////////////
  • Texas

Sabitlendi Texas dallas houston texas
    76
    1
    3 Oy
    76 İleti
    13k Bakış
    kaanvercettiK
    Arkadaslarim arasinda kacaklarin Texas'da her an deport olabilecegi soylentiler arasinda. Sanirim artik polisler sadece registration insurance id sormak yerine statu de soracak diyenler var yabancilar icin. Houston'da yasayan arkadasim biraz tedirgin, kesin bilgisi olan var mi? Bulundugum eyalet olan Illinois'te 1 yil boyunca kacak yasadigini kanitlayabilirsen TVDL ehliyetini veriyorlar, Texas'da boyle bir sey olmasi biraz urkutucu. Bunun yaninda is olanagi konusunda da Houston'daki arkadasim zorluk cekiyormus, is bulmak eskisi kadar kolay degilmis. Garsonluk gibi islerde de isverenler uzun sure calisacagini vaadedersen calistiriyormus, dort bes aylik adamin yanimda isi yok kafasina girmisler. Gozlemlerime gore de Texas her ne kadar konaklama olarak yasam olarak ucuz gorunse de insurance benim yasadigim Illinois'e gore 2-2.5 kat pahali. Burada aylik 120 dolara yapabileceginiz sigortayi sanirim orada en ucuz yer 250 istiyormus. Kendi ehliyet yasimla, yasima gore kiyaslama yaptigim zaman. (tabii ki uzun ehliyeti olan yasi buyuk olan daha ucuza yapiyor olabilir, esit sartlar icin soyluyorum) Haber kaynagi olarak da bunu buldum: https://www.nationalreview.com/news/texas-passes-bill-allowing-state-police-to-arrest-deport-illegal-immigrants/
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k