Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Süresi dolan vizenin yenilenmesi

• Merhaba, green card talihlisiyim. Sağlık muayenesine ve vize mülakatına girdiğimizde eşim hamileydi. Gebeliği riskli olduğu için doğumdan önce ABD'ye gidemedik. Doğumdan sonra vize süresinin dolmasına 4 hafta kalmıştı. Bebek iki haftayı doldurduktan sonra ABD'ye gitmeyi planlıyorduk fakat babam bir kalp krizi geçirdi ve ardından beyin ölümü gerçekleşti. Makinelere bağlı olarak bir hafta daha yaşadı. Babamı toprağa verdiğimizde vize süremizin dolmasına 5 gün kalmıştı. O sırada eşimin yaşadığı üzüntü ve stresle zaten varolan ağrıları daha da arttı. Doktor uçağa binmesi uygun değildir şeklinde bir rapor verdi. Ben de tek başıma giriş-çıkış yaptım.

9 FAM 504.10-5(A) sayılı kanun elde olmayan sebeplerden ötürü vaktinde giriş yapamayan kişilerin vizelerinin yenilenebileceğini söylüyor fakat konsolosluktan ya da vize servisinden bilgi alamıyorum. Soru formuna da dönüş alamadım. Vize yenilenmesi için nereye nasıl bir başvuru yapmam gerekiyor. Bu konuda bilgisi olanlar beni aydınlatabilirse çok mutlu olurum. Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

Konu çok hassas bi durum fikrimce konsolosluğa ulaşmak dışında yapabileceğiniz bişey yok. Ancak durumu Muslu hukuk bürosuna da sorabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

Benzer Başlıklar

• Green Card vizesini kurtarma

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    27 Bakış
    B
    Merhaba, DV çekilişi kapsamında Green Card hakkı kazandım ve göçmen vizem pasaportuma basıldı. Ancak vizemin son geçerlilik tarihi Mart 2026. Ne yazık ki ilk girişimi bu süre içerisinde gerçekleştiremedim. Bunun nedeni 2026 ocak ayından itibaren gıda zehirlenmesine bağlı olarak ciddi bir sağlık sorunu yaşamamdı. Hastanede 4-5 gün kadar yattım, endoskopi vs. gibi testler oldum. Aylarca ilaç tedavisi devam etti. Tabi ocak ayı öncesinde ise işimden istifa ettim ve istanbuldaki kiralık evimi kapatarak taşınmıştım, eşyaların bir kısmını sattım. Tek yaşadığım için mental ve psikolojik olarak ayrıca etkilendim. Oldukça zor bir süreçti. Tüm planı abd'ye yapmıştım ama gidemedim. Bu süreçte ABD'ye hiç giriş yapamadım ve ilk giriş gerçekleşmedi. Şu anda öğrenmek istediğim konu şu: Bu aşamada göçmen vizemin yeniden değerlendirilebilmesi veya yeniden düzenlenebilmesi için herhangi bir hukuki yol var mı? Bu konuda deneyimli bir göçmenlik avukatıyla çalışan veya önerebileceğiniz bir avukat var mı? Instagram üzerinden birkaç göçmen avukatına ulaştım ancak 150 usd gibi danışmanlık ücreti almadan yanıtlamıyorlar konuyu. Açıkçası ücret verilir ancak en azından oluru var mı yok mu en başında anladıktan sonra profesyenel birine dosyayı vermek istiyorum. Benzer bir durum yaşayıp olumlu ya da olumsuz sonuç alan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi? Amacım gerçekçi olarak hangi seçeneklere sahip olduğumu öğrenmek ve mümkünse profesyonel hukuki destek almak. Konuyu buraya geç taşıdım çünkü hiç aklıma göçmen avukatı seçeneği vs gelmemişti. Belki bir yolu vardır diye yazıyorum umarım vardır. Konuyu doğru yere mi açtım emin değilim, şimdiden zaman ayırıp cevap veren herkese teşekkür ederim.
  • K1 VİZESİ SARI KAĞIT BEKLEME SÜRESİ

2
    0 Oy
    2 İleti
    87 Bakış
    Batuhan DemircanB
    Bir gelişme oldu mu acaba ne kadar sürdü cevap vermeleri?
  • USCIS I-765 yanıt süresi

3
    1 Oy
    3 İleti
    543 Bakış
    T
    @TUNCAHM, içinde söyledi: USCIS I-765 yanıt süresi @TUNCAHM, içinde söyledi: USCIS I-765 yanıt süresi Merhabalar, Yakın zamanda USCIS'e I-765 formu gönderen var mı acaba? Ben 17 Ocakta gönderdim, geçen hafta belgelerin ulaştığı ile ilgili yazı geldi, baktım parayıda çekmişler. Sisteme giriyorum process time için 11 ay yazıyor. Bu süre gerçekçimi J1/J2 için, bilen var mı arkadaşlaar? Ben zaten 11 ay sonra dönüyorum Türkiye'ye. Genelde de 90 gün yazıyor internet de bazı sitelerde ama yine de sizlere sormak istedim. Kendi soruma kendim yanıt veriyorum :) Yanıt süresi bizde 27 gün oldu..
  • 4 Oy
    2 İleti
    424 Bakış
    crazycellsC
    @bionicks bilgilendirme icin tesekkurler. Normalde islem sureclerini gorebilmek icin suradan bakmak gerekiyordu: https://egov.uscis.gov/processing-times/ Ama direkt hesaplardan bu bilgilere erisim kolaylik saglamis olacak.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k