Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k
  • ⭐⭐⭐

    günaydın forum müdavimleri mutlu huzurlu sinirsiz stressiz güzel bir gün yaşamanız dileğiyle.

    ALLAH emeklerimizi alın terimizi boşa çıkarmasın zayi etmesin herkese işinde gücünde kolaylıklar ve başarılar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @Oktay-İbiş günaydınlar abi. Amin cümlemizi huzurdan mutluluktan ayırmasın bil mukabil 🙏

  • ⭐⭐⭐

    @fetihy, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Oktay-İbiş günaydınlar abi. Amin cümlemizi huzurdan mutluluktan ayırmasın bil mukabil 🙏

    amin güzel kardeşim varol....

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    günaydın herkese patlat bir gün sayısı



  • Günaydın forumdaşlar.herkese güzel bir gün dilerim.

  • ⭐⭐

    Sabah sabah bu yazıyı okudum. Yüreğime çok dokundu. Sizlerlede paylaşmak istedim. Bugün de böyle bir günaydın demek istedim form aileme yüreğinizi ısıtacak kocaman günaydın hepinize. Çayın altını kapattım. Artık yatacaktım. Kapı çaldı, saat neredeyse gece yarısı. Eşim dedi dur ben bakayım, hayır olsun diye umalım. Bizim apartmanın yanındaki eski tek katlı evdeki abla. Almış iki çocuğunu da yanına, çıkmış gelmiş bizim kapıya. Görünce hemen atıldım öne, buyur abla bir şey mi oldu söyle? Dedi ki: ‘’İzin verirseniz bir yarım saat sizde oturabilir miyiz? Buyur ettik içeri. Salon tarafına, geçince çocuklar yapışmaz mı evdeki peteklere. Eşimde şaşırdı ama çocukların yanakları kıpkırmızı. Anladım bu masumlar üşümüşler. Eşime göz kırptım, diğer odaya geç der gibi yaptım. Hayırdır Fatma abla anlat bana. ‘’Çok hasta oldum. Bir haftadır çalışamadım. Bu kış odun kömür de alamadım. Düşündüm, bu sene de elektrikli soba ile ısınalım. Ama hasta olunca para da kazanamayınca kesilmiş bugün elektrik. Hava da çok soğuk battaniye altında titredik. NE yapacağımızı bilemedik. Geçen hafta sen eşinle sokakta şeker falan vermiştiniz benim çocuklara. Ben gördüm onu camdan bakarken, merhametlidirler diye düşündüm. Başka yere gitmeye çekindim, size geleyim dedim. İzin verin biraz ısınsın çocuklar sonra giderim’’. Fatma ablamızın eşi yok. Temizlik yapıyor, çevremizdeki apartmanlarda merdiven yıkıyor. Hatta Kurban bayramında bana da gelmişti, evimi temizlemişti. Ağzı dualı, gözü tok, kimseye el açmak yok. Eee tabii ev kira, iki çocukta okuyor okulda. Kolay değil yetmemiş, iki masum soğukta titremiş. O anlattı, benim içim yandı. Çok uzatmasın dedim hemen eşime seslendim. Sofra kuralım size dedim. Nasılsa yarın cumartesi bize iş de yok, çocuğumuzda yok. Eşim çıktı gece açık fırından sıcak ekmek almış. Bir de birkaç bir şey. Kurduk sofrayı, doyurduk pembe yanaklı çocukları. O küçük çocuklar, öyle yediler ki neredeyse benim kadar. Ya tatlı geldi, ya da aç kalmışlar belli. Mutfakta eşim dedi ki: ‘’ Ben babamlara gideyim, sende misafir et bu akşam, yarına her şey olur inşaallah tamam. O atladı arabaya, babasına gitti Mudanya’ya. Bende diyordum, 5 yıl önce misafirlik çarşaf yorgan niye aldım? Kim gelecek , kim bizde geceleyecek? Kısmet işte. Bereket geldi evimize. İki kardeş yan yana, annesi de uyudu karşılarında. Ben neredeyse sabaha kadar onları seyrettim uzaktan. Bir ara dalmışım 5 dk. sıçradım rüyamdan. Bir gülümseme aldım vefat etmiş babamdan. Bu kadar gördüm. Eve geldi, güldü gitti. Birkaç saniye idi hepsi. Uyanınca ağladım, kucağımdaki battaniyeye sarıldım. Sabah ki kahvaltıyı, sonra gün içinde yaptıklarımızı yazmayacağım size. O kadarı da sır kalsın bizde. Ama sonucu bilin. Fatma abla mutlu, yuvası kurtuldu. Şimdi evi sıcacık, bir şeyler yaptık işte 15-20 arkadaş ile birazcık. Komşulara da çaktırmadık. Kimseyi de utandırmadık. Ama şimdi yazınca bunları, içim yine yandı. Ya uyusaydık ya da evde olmasaydık ve kapıyı eşim açmasaydı…alıntı.

  • ⭐⭐⭐

    @asilelif çok güzel ve gerçekten insanlık ölmemiş dedirten okurken hem hüzünlendiren hem düşündüren hemde mutlu eden güzel bir örnek. ALLAH kmseyi evladı ile , malı ile , eşi ile , ailesiyle imtihan etmesin. aslında bu yazıda hem ibret hemde ders alınması gereken o kadar çok şey varki ama biz insanoğlu ya başımıza bir şey geldiğinde yada işimiz düştüğünde hatırlıyoruz yada aklımıza getiriyoruz. halbuki ayrılıkta azap birlikte rahmet var demişler. ALLAH daha beterinden korusun Milletimizi ve şeytanlaşmış insanların şerrinden korusun Yüce Türk Milletini.

  • ⭐⭐

    @Oktay-İbiş amin abi


  • @ayvalik10, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @ayvalik10 cc.jpg

    sen hayırdır kardeş :) askerde şafak saydıramadılar bana buradamı sayıcaz :)


  • @Chromium 2021 sizin ve sizin gibi bekleyenlerin yılı olsun. Her şeyin zamanı var demekki. Bunca zaman başvuru yapmamıştım, ha bu yıl ha seneye deneyim derken 2018 yılında başvurunun son günü son dakika da ilk kez form doldurdum ve 2019'da mayısta çıktı. süreç devam ediyor, umarım sorunsuz bir şekilde vizeyi alabiliriz. Ancak eşim gitmek istemiyor. Bu yazdığınız yazıları okutuyorum insanların nasıl Umutla beklediğini, hiç vazgeçmeden defalarca denediğini.. Her şeyin mutlaka zamanı var ama oluyorsa da hayırlısı olmuyorsa da hayırlısı. bu yıl daha sakin vakit geçirip bekleyin, hatta başvuru yaptığınızı bile unutun. kendinizi kaptırmadan.

  • ⭐⭐⭐

    @Oktay-İbiş o sizin kendi güzelliğiniz abi. Sadece dışarıya yansıyan kısmı biz oluyoruz 😉


  • @asilelif onların kısmetinde sizinle tanışmak, sizin evi yemeği paylaşmak varmış. o yüzden uyumadınız. zaman o kadar kötü ki kime ev açacağımızı kime yardım eli uzatacağımızı bilmiyoruz. hatta birine yardım etmeyi düşünürken bizi tersler mi diye düşündüğümüz bu zamanda İYİLİK yapma fırsatı bulmuşsunuz hatta ayağınıza kadar gelmiş. asıl oradaki sınav SİZİNmiş. ya korkup eve almasaydınız? ya güvenmeyip o çocukların yüzüne kapıyı kapatsaysınız? olmadı hiç biri çünkü yürekten kopup gelen duygular, düşünceler, hissiyatlar varmış.. ve onları yaşamışsınız ne mutlu size. Yüreğinize sağlık..

  • ⭐⭐

    @hope34, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @asilelif onların kısmetinde sizinle tanışmak, sizin evi yemeği paylaşmak varmış. o yüzden uyumadınız. zaman o kadar kötü ki kime ev açacağımızı kime yardım eli uzatacağımızı bilmiyoruz. hatta birine yardım etmeyi düşünürken bizi tersler mi diye düşündüğümüz bu zamanda İYİLİK yapma fırsatı bulmuşsunuz hatta ayağınıza kadar gelmiş. asıl oradaki sınav SİZİNmiş. ya korkup eve almasaydınız? ya güvenmeyip o çocukların yüzüne kapıyı kapatsaysınız? olmadı hiç biri çünkü yürekten kopup gelen duygular, düşünceler, hissiyatlar varmış.. ve onları yaşamışsınız ne mutlu size. Yüreğinize sağlık..

    Cok güzel yazmışsınız ama benim yazdığım yazı benim başıma gelen bir olay değildi sabah böyle bir hikaye okudum ve sizlerlede paylasmak istedim yazının basinda belirtmiştim hatta sonunda da alıntı diye paylaşmıştım ama yazı sizede benimki gibi okurken yüreğinize dokunmuş olacak ki benim yazdığım kısmı görmemişsiniz🤣 sevgiyle kalın


  • @asilelif alıntı olduğunu gördüm :) siz paylaştığınız için durumu yaşayana itafen size yazmak istemiştim sadece . Sizlerde sevgiyle kalın.

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @hope34, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Chromium 2021 sizin ve sizin gibi bekleyenlerin yılı olsun. Her şeyin zamanı var demekki. Bunca zaman başvuru yapmamıştım, ha bu yıl ha seneye deneyim derken 2018 yılında başvurunun son günü son dakika da ilk kez form doldurdum ve 2019'da mayısta çıktı. süreç devam ediyor, umarım sorunsuz bir şekilde vizeyi alabiliriz. Ancak eşim gitmek istemiyor. Bu yazdığınız yazıları okutuyorum insanların nasıl Umutla beklediğini, hiç vazgeçmeden defalarca denediğini.. Her şeyin mutlaka zamanı var ama oluyorsa da hayırlısı olmuyorsa da hayırlısı. bu yıl daha sakin vakit geçirip bekleyin, hatta başvuru yaptığınızı bile unutun. kendinizi kaptırmadan.

    Çok sevindim çıktığı için Allah hakkınızda hayırlısını versin. Umarım eşinizde ikna olur. Sizi cok iyi anlıyorum eşiniz destek olsada olmasada siz yapabileceğinize inanıyorsunuz ama eşiniz tamam bende istiyorum demediği için manevi olarak hep bir kanadınız kırık gibi hissediyirsunuz çünkü manevi destek çok önemli bize henüz çıkmadı esim sizin esiniz gibi istemiyordu ama yeni yeni ikna oldu o ikna oldukça ben ruhen daha rahat hissettim umarım esinizde ikna olur sizde gönül rahatlığı ile sağlıklı sıhhatli ailenizle birlikte yeni hayatınıza başlarsınız.

  • ⭐⭐

    @hope34, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @asilelif alıntı olduğunu gördüm :) siz paylaştığınız için durumu yaşayana itafen size yazmak istemiştim sadece . Sizlerde sevgiyle kalın.

    Ben bana yazdınız zannettim özür dilerim o zaman 🤣

  • ⭐⭐⭐

    @hope34 tebrik ediyorum tekrardan umarım vizenizide sorunsuz bir şekilde alırsınız. Benim eşimde asla istemiyordu ama şimdi benden hevesli:)) umarım eşinizde ikna olur ve en az sizin kadar ister de mutluluğunuz ikiye katlanır. Sürecinizde bol şanslar diliyorum🍀


  • @asilelif çok teşekkür ederim. evet manevi yönden eksik hissediyorum ve vicdan yapıyorum bazen. zorluyorum diye. sevindiğim bir konu da şu; iyi ki green card süreci biraz uzun. pat diye karar vermek zor. Özellikle gitmeyi kafaya koymayanlar için. zaman ilaç gibi oluyor. ALLAH bağışlarsa 3 yaşında bir kızımız var. Şimdi ona karşı sorumluluklarımız var. Deneyeceğiz tabi ki onun için, onun şansı için diyor. zamanla kabullenip ikna oldu kendi kendine. Ben ısrar edip ikna olmasını istemiyordum zaten. Genelde Kadınlar gitmek istemez erkekler gitmek ister ama bizde durum tam tersi. :) İşle ilgili sıkıntı yaşadı pozisyon kapatıldı vs. şu an çalışıyor ama her gün bugün sıra bana gelir mi işsisz kalır mıyım düşüncesi? zaten rahat mutlu değil.Malum Türkiye şartları iş imkanları vs konusunda en zor günlerini yaşıyor. En azından Artık ABD hayali var işsiszde kalsak gideriz diyor artık kendi :) ama piskolojik olarak mayıstan eylül ayına kadar çok yıpranmıştım niye çıktı başkasına çıksaydı bile demişti :)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum