Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri
-
@aslierdem, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
herkese merhaba,
bugün itibari ile DV2019 mülakat sürecimizi tamamlamış bulunuyoruz. bizim sürecimiz de herkesin olduğu gibi kendine has bir süreçti ve bu zaman zarfında forumda paylaşılan deneyimler en iyi yol göstericimiz oldu. üşenmeyip buraya sürecini paylaşan herkese, forumu kuran ve ayakta tutan herkese emekleri için çok teşekkür ederim :folded_hands: ben de kendi sürecimi diğerlerine yol göstermesi amacıyla paylaşmak isterim. :hugging_face:
benim sürecim 2012 yılında usafis isimli bir greencard başvuru firmasına internette gezerken denk gelip başvurmam ile başladı. üniversite hazırlık öğrencisiydim o dönem ve çok sıkılıyordum. tek hayalim olan amerikaya gitmenin kendimce yollarını arıyordum ( tabi ki kendi kendime başvuruda bulunabileceğim konusunda bi fikrim yoktu, genel olarak çok bi fikrim yoktu. sadece hayalim vardı. ) işin özü o dönem kendimce çalışıp kazandığımı bu şirkete yatırdım, bir gün beni aradılar ve 10 yıllık VIP hizmeti hakettiğimi söylediler. 10 yıl boyunca benim adıma başvuruda bulunacaklarını anlattılar. iyi güzel hoş.. yıllar geldi geçti ben okulu bitirdim , işsiz kaldım. ses seda yok. geçen seneye kadar. geçtiğimiz yıl beni arayıp kazandığım haberini verdiler :people_with_bunny_ears: benim suya düşen hayallerim tekrar yeşerdi, hazır işsizim de daha iyi bir zamanlama olamazdı.
bu süreçte case numaram 21bin olarak açıklandı. yaklaşık 1 yıl gibi bir süre vardı önümde öğrendikten sonra. :person_facepalming: acele etmedim, erkek arkadaşım askere gitti, geldi, 27 ocakta evlendik. 1 şubatta ds-260 ı doldurup teslim ettik. bu forum sayesinde yaklaşık 1 saatimizi aldı,almadı. sonra beklemeye devam ettik.. martta current olduk.haftasına evrak maili aldık. e devletten istenilen evrakları temin ettik . evrak onay maili aldık. derken mülakat tarihimiz açıklandı . 16 temmuzda mülakata girdik.evrakları yine edevletten mail olarak ne yolladıysak aynılarının güncel tarihlilerini götürdük. mülakattan 2 ay önce bi bankadan dolar hesabı açtım, yaklaşık 20 bin doları (emanet) imza sirküleri ile birlikte sundum. sağlık raporu en korktuğum adımlardan biriydi. 235 dolar düzen lab.'a, 500 dolar unganlara ödeme yaptık ikimiz için. ikimizde de 3er aşı yapıldı. aşı kartımı götürdüm ancak bu yapacakları uygulamaya yansımadı sadece raporla birlikte verdikleri yeni aşı kağıdına eski aşılarımı da işlediler, o kadar. :smiling_face_with_halo:
randevumuz 7.45 teydi. 7.15 gibi konsolosluğa gittik , dışarısı kalabalıktı biraz bekledik ve görevli bizi içeri aldı. yapılacak her adımı söylediler. zaten ben de burdan okuduğum için ezbere biliyor gibiydim :smiling_face_with_smiling_eyes: ilk önce evrakları teslim ettik. önceki pasaportlarımızı da götürmüştüm almadılar. evliliğimizi kanıtlayan belgeyi sordular, neyse ki 2 adet A4 önlü arkalı zaman içinde yaptığım paylaşımlardan oluşan bi albüm hazırlamıştım . daha önce yurtdışında yaşadınız mı diye sordular. eşimle birlikte 10 ay belçikada kalmıştık, bunu belirttik. polis kaydını sordu ben de 10 aya istenmediğini söyledim. görevli tamam dedi ve yerime geçtik. ödememizi yaptık ikinci adım olarak. sonra ilk numaramızn yandığı yerde bir daha yandı , gittiğimizde eşime ait olan ds260ı bulamadıklarını o yüzden çağırdıklarınıancak daha sonra bulduklarını söylediler. ben her seferinde daha çok heycanlanıyordum nede olsa gergin bi durum. neyse son kez numaramız yandı. başka bi görevli beyefendinin önüne gittik, parmak izi ve yemin kısmı hızlıca geçti. türkçesinin çok iyi olmadığını mümkünse ingilizce mülakat yapmak isteidğini söyledi. bizim için bi problem yoktu, ingilizce devam ettik. eşime mesleğini sordu ve aynı meslekten olduğumuz için okulda mı tanıştınız diye sordu. ne kadardır birlikte olduğumuzu sordu.en sonunda pasaportları önümüze koydu ve buz kestik. belçikadan polis kaydımız olmadığını, onun dışında hiçbir pürüz olmadığını ancak o belge ile vizemizi onaylayacağını belirtti. ben de sayın @crazycells den aldığım yetkiye dayanarak karşı çıktım. :squinting_face_with_tongue: bu belgeyi 12 ay ve üzeri kalımlarda istediklerini söyledim. hayır dedi önce ama sonra başka biri gidip öğrendi ve döndüğünde göreviliye haklı olduğumu söyledi. görevli gerçekten tatli bir beydi ve pasaportları hemen geri alıp şaka yaptığını söyledi. biz de derin bir oh çektik. vizemizi onayladığını 5 iş günü içinde pasaportlarımızın geleceğini söyledi :man_dancing: :folded_hands: konsolosluktan hemen ayrıldık. ptt kayıt belgemizi vermeyi unuttuğumuzu düşündük yanımızda görünce ama bilerek almıyorlarmış bunu da öğrendik. salı mülakatımız vardı, cumasına benim pasaportum geldi, eşimin ki postada karışmış, bugun de onunkini elimize aldık. uçak biletlerimizi aldık. artık sadece uscis ödemesi ve hazırlık kaldı.
bu süreç bana sabırdan başka bir şey öğretmedi. dile kolay 1 yıl :flushed_face:
çok uzun uzadıya anlattım, kusura bakmayın, ancak süreçte beni geren detayları paylaşmanın faydalı olacağını düşündüm. bundan sonra da elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım ben de :)
benim gibi onay alanlara tekrardan hayırlı olsun, bekleyenlere de bolca sabır diliyorum onun dışında süreç kendi işliyor zaten :) :victory_hand_light_skin_tone:
:victory_hand_light_skin_tone: -
@katre, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Çok değerli YEŞİLKART FORUM AİLESİ. 12 mart 09:00 itibariyle mülakatım olumlu bir şekilde sonuçlanmıştır. Hikaye kısmına gelmeden önce başta @crazycells (Ali cihan abi genel veya özelden başını çok ağırttım hakkını helal et abi), birbirimizi tanımadan aile olarak nitelendirdiğim siz forum üyeleri. Emeği geçen herkese teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunarım. Anlatacağım hikaye biraz uzun olacak. Şimdiden affınıza sığınıyorum. Forum içerisinde numarası aktif olmayan veya mülakat tarihi alıp gününü bekleyen. Tabi bu arada stres yapan tüm arkadaşları biraz da olsa rahatlatmak amacıyla biraz da mizah katıp anlatmaya çalışacağım. Gelelim konuya;
Benim hikayem geçen yıl 3 defa 15 gün arayla F1(Öğrenci) vizesine başvurup, gerekli koşulları sağlayıp bilmediğim nedenlerden dolayı red yemiş bir kardeşinizim. Ondan sonra greencard çıktığını öğrendim ve yine bu grupta gerekli olan tüm bilgilere sahip olup, kendimle alakalı veya alakasız her şeye vakıf olup, diğer forum üyelerine bir nebze bile olsa yardım etmeye çalıştım ve bundan sonrada bilgim dahilinde ne yapmam gerekiyorsa yapmaya çalışacağım. 8 mart günü saat 10:00 da olan sağlık muayenesine 09:10'da gittim. Bekletmeden gerekli işlemler için 3. Kata yönlendirdiler beni. 3. Kata indim 118$ ödeme yaptım. Beklememi söylediler 5 dk sonra hemşireler beni kan tahlili için çağırdılar. O kadar nazikler ki kan alıcak iğne vuruyor özür diliyor, iğneyi çekiyor özür diliyor, koluma pamuk basıyor özür diliyor😊. Bende baktım olcak gibi değil ortama ayak uydurdum bende herşey için özür dilemeye felan başladım☺. Sonrasında idrar tahlili ve röntgen çekip 4. Kata yolladılar tekrardan. Oturup bekledim. 20 dk sonra Doktor Handan hanım muayene yapacağından bayan içeri girmemi, iç çamaşırı hariç bütün kıyafetimi çıkarıp, ameliyat önlüğünü giymemi söyledi. Biraz utangaç biri olduğum için etrafa bakıyorum, tavana bakıyorum kamera felan varmı diye. Şükürki kamera yoktu🙈. Neyse 10 dk sonra Doktor hanım geldi. Sorular sormaya başladı. Kanser, verem, şeker hastalığı, tansiyon vb. Bu hastalıkların olup olmadığını sordu, vücudumda pirsink ve dövme olup olmadığını sorduktan sonra 2 sağ 2 sol olmak üzere 4 tane aşı yaptı. Bunun için 280 $ ücret istediler. Elim titreye titreye toplamda 118+280= 398$ ödeme yaptım. Gelelim mülakat gününe. Sabah 09:00 da olan mülakatıma 08:30 da gittim. Çantamı yan taraftaki büfeye verdim 10 tl aldı. Bu arada geçen yılki f1 vizesi için gittiğimde 5 tl almıştı. Büfeci abi 1 yılda %100 zam yapmış. Sanıyorum kriz onuda vurmuş😀. Büfeci abiye ödemeyi gerçekleştirdikten sonra kuyruğa geçtim ve sıram gelene kadar bekledim. Bu arada tabi 3 defa geldiğim için kuralları felan biliyorum tabi. kuyruğu dolaşan polis abi insanlara bunu içeri almazlar, şunu içeri almazlar gibi insanları uyarıyor. Baktım sıradayım bekliyorum, bende polis abiye yardımcı olmak amacıyla kuyrukta bakliyenlere yardımcı olmaya başladım. Uyarılarda felan bulunuyorum şunu emanete bırak gibi😊. Sıram geldi ve kapıdaki görevli abi pasaportumu aldı ve üstümü aradıktan sonra içeri girdim. X RAY cihazından geçtikten sonra görüşmenin gerçekleşeceği yerde içeri girerken sol tarafta bulunan iki görevli bütün vize mülakatına gelen kişilerin pasaportunu inceleyip sıra numarası veriyor.O günkü Greencard mülakatına girenlerin ismi A4 kağıdında listelenmiş. Görevli listeden ismimi bulup tik attıktan sonra numaramı verip odanın en son tarafına geçmemi söyledi. Bende söylenenlere uydum ve yerime oturup sıramın yanmasını bekledim. Şunu söyliyeyim içerisi tıklım tıklım. Otururken şöyle geçmişe doğru yol aldım. 3 defa geldim ve 3 ünden red aldım. Acaba yine red alırmıyım diye düşünüceler geliyor. Tabi bu ister istemez insanı umutsuzluğa kaptırıyor ama greencard çok farklı bir olay. İstisnai bir durum olmadıktan sonra, Yüz kızartıcı Sabıka kaydı vb. Sıkıntılı bir durum yoksa ve istenilen evraklar tamsa telaş yapmayın vizeniz onaylanacaktır. Çünkü bu size verilen bir hak. Baktım düşüncelerden kurtulamıyorum. Etrafımda öğrenci vizesi, work and travel için vizeye başvurup görüşmeye gelen öğrenci arkadaşlar var. Onlara taktik vermeye başladım. Sohbet muhabbet derken zaten zaman nasıl geçti anlamadım. Sıra numaram yanmış farkında değilim. Karşımdaki bayan uyardı beni. Düşünün o kadar dalmışım😊. Numara ilk yandı evrakları vermek için pankoya gittim. Bir tane abla (türk). Yaşı benden biraz büyük bacak üst üste atmış. Sandalyesinide masadan uzaklaştırmış rahat etmek için. Aramızda cam var. Benden evrakları istiyor duymuyorum. Hıı anlamadım bir daha tekrar edermisiniz gibi soruyorum. Kadın hiç gülmüyor. Sert davranışlar felan. Aklıma üniversite anılarım geldi. Hoca sınav sorularını hazırlayacak. Kocamla kavga etmesem, oğlumla aram iyi olsa kolay sorarım. İnanın aklıma o geldi. Bu abla artık ne olduysa bilmiyorum çok sert davranıyor. Evrakları teker teker istiyor. Bir evrağı bilgisayara giriyor. Bilgisayarda işi bitince ikincisini istiyor. Bende klasik mavi şeffaflı dosyalara koymuştum evrakları. Abla ikinci evrağı istediğinde hemen vermeyim diye dosyaları karıştırırken bir ses. Dosyaları karıştırma. Bizim abla sıkıntı. Kendi kendime yapacak bir şey yok dedim. Ne diyorsa harfiyen dinliyorum. Kazasız belasız bu badireyi anlattım. Hesap dökümü(orjinalini istedi fotokopi istemedi), nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, diplomamı(orjinal ve fotokopisini beraber istedi), pasaportla beraber iki tane fotoğrafı verdim. Yalnız şöyle bir soru sordu. Bu evraklarla daha önce mail ile yolladığınız evraklar aynımı dedi. Bende bunların güncel olduğunun 1 hafta önce Ankara gelmeden önce çıkarttığımı söyledim. Niye böyle bir şey dedi. Onuda anlamadım. Evli olup olmadığımı sordu. Bekarım dedim. Burda işlem bitince tekrar oturdum. Tabi öğrenci arkadaşlarla sohbet koyu. 2. Defa numaram yandı. 330$ elim titreye titreye verdim😞. Tekrar oturdum.😊 tekrardan sohbete devam ederken 6 numaralı banko ve kader anı. Bankaya gittim karşımda güleryüzlü, kibar, hanım hanımcık bir bayan. Diğeriyle alakası yok. Tamamen zıt. Allahım dedim.😂 Neyse konuşmaya başladık. Nereye gidiceksin dedi. Cevap verdim. Neden orası dedi. Cevap verdim. Ne iş yapacaksınız diye sordu. Cevap verdim. Yalnız Bu soruyla daha önce karşılaşıldı mı bilmiyorum ama Bizim aile şirketimiz var. Ben orda çalışıyorum. Sgk girişim yok. Ben ds 260 formunu doldururken açıktan 2. Bir üniversite okuduğum için ne iş yapıyorsunuz sorusuna öğrenciyim diye doldurup üniversitenin bilgilerini girmiştim. Bayan masraflarınızı kim karşılayacak diye sordu. Bende babamın şirketinin olduğunu. Babamın ne iş yaptığını sordu. Bende söyledikten sonra. Babamın Benim için gerekli olan parayı hesabıma yatırdığını ve bu parayı kullanacağımı söyledim. Tabi soru sorarkende bilgisayara birşeyler yazıyordu. Ne yazdığını bilmiyorum ama Herhalde söylediğim şeyleri yazıyordu. Sonrasında bayan herhangi bir sorun gözükmüyor, vizeniz onayladı dedi. Hesap dökümünün orjinalini verdi. Ben tabi bekliyorum çoğu talihliye sorunuz varmı diye soruyorlarmış Bende bekliyorum sorsun diye ama sormadı😔. Bende başımı öne eğip bankodan ayrıldım. Evrakları dosyama koyduktan sonra konsolosluktan ayrıldım. THE END.
Başta da dediğim gibi amacım biraz da olayları mizahi bir şekilde anlatarak, siz değerli forum üyelerinin heyecan, stres, sıkıntı yapmadan süreci bitirebilmeleri. Aslında bu sürecin çok kolay olduğunu sadece beklemek kısmının can sıkıcı olduğunu. Bununda bu işin tuzu biberidir deyip bu işin altından kalkmamız gerektiğini anlatmaya çalıştım. Ne kadar anlatırsak anlatalım, siz değerli üyeler ister istemez sıkıntı yapacaksınız. Bari sıkıntının derecesini düşürelim o zaman değil mi? Tekrardan güzel zamanınızı aldığım için affınıza sığınıyorum. İnşallah bu güzel duyguları yaşamayan diğer forum sakinlerinin yaşamasını canı gönülden istiyorum. Sağlıcakla kalınız. -
@civilengineer19, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Arkadaşlar selam! Bugün planlandığı üzre saat 9:00 daki randevumuza gittik. Saat 8:15 de konsolosluğun önündeydik. Saat 8:45 den sonra bizi almaya başladılar. Pasaportlarımızı verdik üstümüzde bir şey yoktu zaten sadece çantam vardı onu da 10 liraya karşıdaki emanetçi bügeye bıraktım. Neyse velhasılkelam pasaportlarımızı geri verdiler ve bizim etrafımıza olan tam 5 kişiye öğleden sonra gelmelerini söylediler. Work and travel ve diğer vize görüşmesi yapacak olanlar içindi bu. Bizimle beraber 3 kişilik bir aile vardı onlarda da sorun çıkmadı. Neyse içeri girişi yaptık güvenlikte tekrar pasaportu alıp randevuya geldiğimizi teyit ettiler. Akabinde hemen numaramız yandı ve gişeye gidip belgelerimizi teslim ettik. Belgelerinizde bir sorun yok geçip sıranızı bekleyebilirsiniz dediler. Numara tekrar yandığında 660 doları ödeyip tekrar beklemeye koyulduk. Akabinde 20-25 dk sonra üçüncü kez numaramız yandı ve filmin koptuğu yere geldik :)) 6 numaralı bankoda siyah saçlı bayan yemin ettirip parmak izimizi aldı. Eşim de Türkçe bildiği için gayet sakin bir şekilde toplamda 2 dk yı geçmeyecek şekilde;
nerye gideceksiniz
Florida
Orada ne yapacaksınız
Çalışacağım aynı zamanda masterıma devam edeceğim dedim. Gayet güzrl görünüyor ayrıca gideceğiniz bölge de çok güzel bir yer dedi :) Ayrıca iş teklif mektubum da var bakın dedim. Yok yok ona gerek yok siz söyleyin yeter dedi :) Ben de pekala deyip devam ettim.
Ardından eşime dönerek ;
Siz ne yapacaksınız dedi?
Eşim blogger olduğunu söyleyip aynı zamanda ingilizcesini daha da iletletmek için üniversite okuyabileceğini söyledi. Karşımızdaki bayan da fotoğraflarınıza baktım çok artistik belli oluyor dedi :)) Ve sona gelirken ber şey yolunda görünüyor merak etmeyin cümlesinden sonra vizeniz onaylandı 5 iş günü içersinde adresinize gelecek dedi. İnanır mısınız bilmem ama çıkınca nedense gözlerimden yaşlar gelmeye başladı :) Sanırım mutluluk gözyaşlarıydı.. Eşimin ülkeden ülkeye koşuşturup belge toplaması , kısa zamanda bir çok şeyi halletmemiz ne bilim duygulanıyor işte insan. Neyse ki onayı aldık. Yani demem o ki dostlar gelen geliyor. Sabrınızı elden bırakmadan evraklarınızı eksiksiz götürüp sakin bir şekilde görüşün gerisi geliyor zaten. Umarı herkese o mutlu cümleyi duyar. Bu platformda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Özellikle sayın @crazycells çok çok sağolun!
Herhangi bir sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz arkadaşlar. Umarım faydalı olup sizi rahatlatmıştır bir nebze de olsa. -
@bsk, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Merhabalar, 4 aylık ap sürecimiz bugün bitti, dün konsolosluktan aranarak teknik bir aksaklıktan dolayı çağırıldık, kafamızda kura kura bugun 10 civarı ankaradaydık, aradıklarında hiçbir evrak vs istememişlerdi ancak biz yanımıza herşeyi almıştık, ilk olarak bizden pasaportlarımızı istedi görevli, pasaportların kendilerinde olduğunu 19 temmuzda gönderdiğimizi söyledik, daha sonra tekrar cagıracağını soyledi 15 dk kadar sonra tekrar numaramız yandı, kızımızın pasaportunu istedi verdik ve yetkili çok şaşırdı abd vatandaşı oldugunu görünce, kızınızın abd vatandaşı olduğunu belirtmişmiydiniz dedi bizde evet heryerde belirttik zaten onunla ilgili hiç bir işlem olmadı, hatta bizden doğum masraflarının ödendi belgesini istemiştiniz falan dedik.. sizi boşuna cagırdık bir karışıklık oldu galiba içerde görüşüp birazdan yine cagıracağım dedi, velhasıl tekrar cagırıldık ve yetkili kusura bakmayın bugun işlemlerinizi tamamlayıp size vize paketinizi teslim etmeye calısacağım 2 gibi arayacağım dedi (ayrıca daha önce yazmıştım kızım abd vatandaşı olmasına rağmen bizden 330dolar almışlardı onun için onuda iade ettiler) dediği saattede ceacta durumumuz issued oldu ve arandık :) biz son zamanlarda sıklıkla mail attık, hatta gözümüzü karartıp kccyede durumumuzu anlattığımız mail atmıştık zaten ne olduysa onlara mail attıktan sonra oldu iyide oldu:))) ap başlığında detaylıca anlatmıştım olaki ap ye kalanlar olursa tecrübelerimiz o başlık altında.. herkes gibi bizim içinde çok yorucu bir süreç oldu..birbirini tanımayan İnsanlar olarak tecrübelerini aktaran moral vererek destek olan herkese teşekkürler🙏🏻 Umarım bizim gibi ap ye kalıp bekleyenlerde biran önce alır vizelerini..
-
@sfati, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Öncelikle başta @crazycells olmak üzere bu süreçte yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ve 9 Mart'ta vizeli pasaportumuzun elimize ulaştığını belirteyim..
İlk olarak sağlık kontrolünden bahsetmek istiyorum..
Randevu muayene saat 9.40'taydi. kuğulu park girişine yakın Atatürk bulvarı üzerindeki düzen laboratuvar binasına aşağı yukarı randevu saatinde geldik. İlk olarak 4. Katta unganlara gittik.. içeri girer girmez, mülakat randevu mektubu, pasaport ve aşı kartlarini istediler.. Ardından benim, eşimin ve oğlumun webcamla fotoğrafları çekildi.. Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra muayene odasına çağırıldım. Ardından üzerimdekileri çıkarıp ameliyat onlugune benzer bir önlük giyerek doktoru beklemeye başladım.. 10 dakikalık bir bekleyişin ardından doktor bey odaya gelerek sağ koluma bir aşı vurdu.. aşıyı yaparken ve yaptıktan sonra birtakım sorular sordu (ne iş yapıyorsun, nerede çalışıyorsun, Amerika'da ne iş yapcaksin, alkol, sigara kullanıyor musun, daha önce Amerika'da yasadin mi ya da farklı bir ülkede yaşadın mı, troid ile ilgili bir rahatsızlığın var mi) Bu sorunlara hızlı ve net cevaplar vererek, boy ve kilo ölçümünün ardından odadan çıktım.. Daha sonra eşim ve en son oğlum da eşimle beraber muayene oldu ve burada toplam 610 dolar ödedik..( bana 4 asi 280 dolar. Eşime 3 aşı 230 dolar. Oğlum daha 3 aylık olduğundan aşı olmadı sadece boy kilo ölçümü ve ciğer dinleme 100 dolar :) sonra aşağıya düzen laboratuvara indik.. girer girmez hemen 235 dolar eşim ve benim için ödedik.. bebek için ödeme olmadı.. zaten oğlumdan 3 aylık olduğundan röntgen falan istenmedi.. sonrasında kan, idrar testi ve akciğer röntgeni çektirip tekrar yukarı çıkarak düzen lab'dan aldığım belgeleri teslim ettim ve ertesi gün saat 4 civarı kapalı dosyayı aldim.
Artık sıra mülakata gelmişti ve 3 gün vardı..
Ankara'da eşimin ablasinda kaldık o süre zarfında.. enteresan şekilde bahsedildiği gibi bende heyecan falan yoktu.. eşim de benden daha çok vardı diyebilirim :)
Her neyse günler 7 Mart'i gösteriyordu.. benim bacanak sağolsun 8.30 da olan mülakatimiza sabah 8.15 gibi bizi yetiştirdi.. bebek arabasını alıp almayacaklarini bilmiyordum ama yine de getirmistim araçla.. konsoloslugun önünde ilk isim görevliye bebek arabasını alıp almadıklarını sormak oldu. Sagolsunlar onlar da alıyoruz dediler.. ardından hava soğuk olduğu için sıradakiler den müsade istedim ve içeri girmemiz 10 dakika civarı sürdü. Kapıdan girer girmez bankoda bulunan görevli isimlerimizi bulup 12 sıra numarasını verdi.. bütün işlemler bu numara üzerinden yürüdü..sıra numarasını aldıktan sonra oturarak beklemeye başladık.. en uzun bekleyişimiz buydu.. yaklaşık 40 dakika falan sürdü.. ardından 12 sıra numarası yandı.. evrakları teslim ettim.. evrakları teslim alan bayan biraz gergindi ya da ben öyle hissettim ve karşısında ben de gerildim açıkçası.. son olarak her şey güzel görünüyor diyerek gidebilecegimi söyledi.. 10 dakika sonra tekrar numaram yandı ve 990 dolar ödeyerek tekrar beklemeye başladım.. yine hemen hemen 10 dakikalık beklemenin ardından mülakat için çağırıldık..
Ben: iyi günler
Görevli: iyi günler
G: sağ ellerinizi kaldırarak söylediklerimizin doğruluğu üzerine yemin edermisiniz.
Ben ve esim: evet ederiz.
daha önce Amerika vizesi aldın mı
daha önce yurtdışında yasadinmi
Amerika'da nereye gideceksin
Ne iş yapacaksın
Tarzı soruların ardından benim çocuk ağlamaya başladı annesiyle susturmaya çalışırken Tebrikler vizeniz onaylandı sözcüğünü duyduk ve giseden ayrıldık.. açıkçası annesiyle birlikte çocukla uğraşmaktan ne hissettigimizi bile anlayamadik:)Ben eve teslimat secmistim ve 7 Mart'ta onaylanan vizemiz, 9 Mart'ta pasaport ve kapalı dosyalarla elimize ulaştı..
Darısı tüm ABD hayali kuran arkadaşlara :)
@sfati, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Öncelikle başta @crazycells olmak üzere bu süreçte yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ve 9 Mart'ta vizeli pasaportumuzun elimize ulaştığını belirteyim..
İlk olarak sağlık kontrolünden bahsetmek istiyorum..
Randevu muayene saat 9.40'taydi. kuğulu park girişine yakın Atatürk bulvarı üzerindeki düzen laboratuvar binasına aşağı yukarı randevu saatinde geldik. İlk olarak 4. Katta unganlara gittik.. içeri girer girmez, mülakat randevu mektubu, pasaport ve aşı kartlarini istediler.. Ardından benim, eşimin ve oğlumun webcamla fotoğrafları çekildi.. Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra muayene odasına çağırıldım. Ardından üzerimdekileri çıkarıp ameliyat onlugune benzer bir önlük giyerek doktoru beklemeye başladım.. 10 dakikalık bir bekleyişin ardından doktor bey odaya gelerek sağ koluma bir aşı vurdu.. aşıyı yaparken ve yaptıktan sonra birtakım sorular sordu (ne iş yapıyorsun, nerede çalışıyorsun, Amerika'da ne iş yapcaksin, alkol, sigara kullanıyor musun, daha önce Amerika'da yasadin mi ya da farklı bir ülkede yaşadın mı, troid ile ilgili bir rahatsızlığın var mi) Bu sorunlara hızlı ve net cevaplar vererek, boy ve kilo ölçümünün ardından odadan çıktım.. Daha sonra eşim ve en son oğlum da eşimle beraber muayene oldu ve burada toplam 610 dolar ödedik..( bana 4 asi 280 dolar. Eşime 3 aşı 230 dolar. Oğlum daha 3 aylık olduğundan aşı olmadı sadece boy kilo ölçümü ve ciğer dinleme 100 dolar :) sonra aşağıya düzen laboratuvara indik.. girer girmez hemen 235 dolar eşim ve benim için ödedik.. bebek için ödeme olmadı.. zaten oğlumdan 3 aylık olduğundan röntgen falan istenmedi.. sonrasında kan, idrar testi ve akciğer röntgeni çektirip tekrar yukarı çıkarak düzen lab'dan aldığım belgeleri teslim ettim ve ertesi gün saat 4 civarı kapalı dosyayı aldim.
Artık sıra mülakata gelmişti ve 3 gün vardı..
Ankara'da eşimin ablasinda kaldık o süre zarfında.. enteresan şekilde bahsedildiği gibi bende heyecan falan yoktu.. eşim de benden daha çok vardı diyebilirim :)
Her neyse günler 7 Mart'i gösteriyordu.. benim bacanak sağolsun 8.30 da olan mülakatimiza sabah 8.15 gibi bizi yetiştirdi.. bebek arabasını alıp almayacaklarini bilmiyordum ama yine de getirmistim araçla.. konsoloslugun önünde ilk isim görevliye bebek arabasını alıp almadıklarını sormak oldu. Sagolsunlar onlar da alıyoruz dediler.. ardından hava soğuk olduğu için sıradakiler den müsade istedim ve içeri girmemiz 10 dakika civarı sürdü. Kapıdan girer girmez bankoda bulunan görevli isimlerimizi bulup 12 sıra numarasını verdi.. bütün işlemler bu numara üzerinden yürüdü..sıra numarasını aldıktan sonra oturarak beklemeye başladık.. en uzun bekleyişimiz buydu.. yaklaşık 40 dakika falan sürdü.. ardından 12 sıra numarası yandı.. evrakları teslim ettim.. evrakları teslim alan bayan biraz gergindi ya da ben öyle hissettim ve karşısında ben de gerildim açıkçası.. son olarak her şey güzel görünüyor diyerek gidebilecegimi söyledi.. 10 dakika sonra tekrar numaram yandı ve 990 dolar ödeyerek tekrar beklemeye başladım.. yine hemen hemen 10 dakikalık beklemenin ardından mülakat için çağırıldık..
Ben: iyi günler
Görevli: iyi günler
G: sağ ellerinizi kaldırarak söylediklerimizin doğruluğu üzerine yemin edermisiniz.
Ben ve esim: evet ederiz.
daha önce Amerika vizesi aldın mı
daha önce yurtdışında yasadinmi
Amerika'da nereye gideceksin
Ne iş yapacaksın
Tarzı soruların ardından benim çocuk ağlamaya başladı annesiyle susturmaya çalışırken Tebrikler vizeniz onaylandı sözcüğünü duyduk ve giseden ayrıldık.. açıkçası annesiyle birlikte çocukla uğraşmaktan ne hissettigimizi bile anlayamadik:)Ben eve teslimat secmistim ve 7 Mart'ta onaylanan vizemiz, 9 Mart'ta pasaport ve kapalı dosyalarla elimize ulaştı..
Darısı tüm ABD hayali kuran arkadaşlara :)
-
@caglarkko, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Arkadaşlar merhaba ; 2019 talihlisiyim. Buradan birçok bilgi alıp işlemlerimi zor da olsa sonlandırabildiğim için tecrübelerimi paylaşma zorundalığı hissettim.
Aksaray ilinde özel bir şirkette Arge Mühendisi olarak çalışıyorum. Hayatımın en uzun günlerinden birini geçirdiğim mülakat günümü anlatmak isterim.
Görüşmem 6 aralık günüydü. Saat 7:45'te. 3 gibi yola çıktım. Para konularını son ana denk getirebildiğim için para çekmemiştim. Arkadaşlar; Yapıkredi'den dolar çekebileceğiniz tek ATM o gün (Ankara Çankaya için konuşuyorum) Bilkent üniversitesinin Rektörlük Binasındaydı(!). Saat 6 da girmeye çalışınca tabi bir reaksiyon aldım fakat bir şekilde açtırıp girebildim. ATM tuhaf sesler çıkarıyordu , 5 dk sonra kartınızı takabilirsiniz ekranını görünce kartı taktım. Ama bir ekran değişikliği olmadı ve 5 dakika sonra aman geri versin diye iptal tuşuna birkaç kez basıp kartımı aldım. Bu bir mesaj Çağlar git artık kuru kaçtan hesaplarlarsa hesaplasınlar karttan ödersin diyip konsolosluğa geçtim. Aracımı parkettim , tüm eşyalarımı araca bıraktım , aracın anahtarını da pastahaneye.
Ve içerdeyim..Belgeleri teslim ettim, görevli kadın 6 aydan fazla yurtdışında yaşayıp yaşamadığımı sordu. Evet dedim. Avusturya mı diye tekrar sordu. Evet dedim. Aslında bu sorunun geleceğini biliyordum ve yine de kaçmıştım. :) Evrakları teslim aldı , parayı ödemek için sırabekliyorum. Işık tekrar yandı ; 1. kartımı verdim "isminizi ekranda göremiyorum" dedi görevli(ne anlama geldiğini bilmiyorum) , 2. kart ve 3. kart.... Aynı cevap . Ne yapacağız dedim , izin kağıdı vereceğim size dedi , forumun tanıdık olduğu birşeydir diye tahmin ediyorum , 1 saat boyunca parayı çekeceğim geri girebileceğim. Buraya kadar normal arkadaşlar. Fakat saat 8:20. Bankalar TR'de 9 da açılıyor. Arabayı kaldırsam bir daha park bulamam. Neyse ki yakınlarda Yapıkredi varmış. Kapısına kamp kurup , parayı çektim ve ödemeyi yaptım.
Görüşme.. Toplam 20 sn falan sürdü sanırım. Çağlar Bey 6 aydan fazla başka bir ülkede yaşadıysanız o ülkeden de adli sicil durumunuzu beyan etmeniz gerekiyor dedi ve eksik belge kağıdı + pasaportumu geri verdi. Baya bir hayal kırıklığı oldu aslına bakarsanız. Ben de arabaya yavaşça yürürken , ya burası konsolosluk bölgesi şu Avusturya konsolusluğu nerede diye bir map e bakmak istedim. 200 m aşağıda çıktı. Tabi bir umut kendimi av. konsolosluğunun demir parmaklarına attım. Bir görevli bekliyor demir kapının arkasında , sorunuzu soruyorsunuz içeridekilerle görüşüp size bilgi getiriyor. Durumumu anlattım , gitti sordu , " 290 tl öderseniz , belgeyi size verebiliriz" bilgisini iletti. Dediğim gibi Yapı kredi yakınlarda . Gittim para çekmeye ATM önüne . Yapıkredi hesabımda TL yok , bu yüzden tüm atmlerden para çekebileceğim kartımı taktım. Vadesiz hesabımda para olmadığı için , red verip kartımı geri verdi fakat ben fiziken kartı almadım app üzerinden tl yi vadesiz hesaba aktarmaya çalışıyordum ki kartımı güvenlik sebebiyle yuttu... Yine de moral bozmak yok parayı yapıkrediye gönderdim ve vezneden çektim . Av. konsolosluğuna yeniden gittim ödemeyi yaptım belgeyi doldurdum, görevli " peki beyefendi 2 gün içerisinde belgeyi alabilirsiniz" dedi ki bir hayal kırıklığı daha. Bir daha dönücem bir daha izin alıcam bir daha yol yapacağım vs derken imza karşılığı alacağını yalnızca benim alabileceğimi söylemişti zaten.
Saat 11:30 civarı bu arada. Ankara'da Çukurağa sofrası var arkadaşlar , güzel bir kebapçı öneririm gidin. karnımı doyurdum , bir kaç işim vardı onları hallettim ve 1:30 gibi geri dönüş için yola çıktım.
120 km gitmiştim ki bir telefon geldi.
-Çağlar Bey ile mi görüşüyorum?
-Benim.
-Av. Büyükelçiliğinden arıyorum. Beyefendi şansınıza belgeniz şuan elimize ulaştı.Fakat biz 4 ' e kadar çalışıyoruz.Bu noktada saat 2:30 civarı. Dönsem mi, başka gün gider miyim, e daha Amerikan konsolosluğuna göndereceğim christmas tatili var araya girersek süreç daha uzar pasaporta ihtiyacım var düşünceleri içindeyken bir U dönüşü gördüm , döndüm ve 150-160 km hızları zorlayarak 3:55 civarı konsolosluğa yakın bir yere parkettim ,koşarak belgemi aldım.
Eksik belgemi gönderdim , vizem onaylandı , pasaportumu da aldım. Biraz uzun oldu ; sağlıcakla kalın.
-
@Necatiarslan, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Arkadaşlar,
2 Kasım günü GC mülakatına girdim ve vizemiz onaylandı.
Ben de tecrübemi aktarayım istedim. Biraz uzun oldu ancak sonuna kadar okuyamayacaklar için genel olarak değerlendirecek olursam 08:30 da olan randevum için tüm işlemlerin tamamlanıp çıkmamız (4 kişilik bir aileyiz) 09:30 oldu. Daha önce turist vizesi için bile konsolosluğa gitmemiş biri olarak süreç 3 adımda, gayet açık ve rahat geçti diyebilirim.
Randevumuz 08:30 da idi.
Sabah 07:10 gibi Başkent Öğretmen Evinden çıktık. (Öğretmen evlerinde öğretmen veya memur olmayanlar da kalabiliyor)
07:20 de Caner Otopark a vardık. Aracımızı ve yanımıza almamamız gereken eşyalarımızı araçta, aracın anahtarını otopark görevlisine bıraktık. Otopark 24 saat açık olduğu için daha erken saatlerde de gidebilirsiniz.
07:35 de yürüyerek konsolosluk a vardık. 5-6 kişilik sıra oluşmuştu. Bizde sıraya girdik.
Az sonra kapıdaki güvenlik sıra ile çağırdı. Pasaportlarımızı aldı. Kısa bir üst araması yaptı. Eşimin çantasını alamayacaklarını söyleyince, o hemen karşıdaki büfeye emanete verdi geldi.
İçeride, xray öncesi bir kısa sıra olduk. Başka bir görevli fotoğraflara baktı. (önden uygun olmayan varmı diye kontrol etmek istedi sanırım)
Xray kontrolüne sıra ile girdik. Hava alanlarındaki gibi bir kontrol yaptılar.
Xtray den sonra asıl binaya geçtik.
Girişte hemen soldaki görevli pasaportlarımızı aldı, listeden isimlerimizi kontrol etti. Arkalarını barkod yapıştırdı ve 2 adet 10 no lu sıra numarası verdi.
İçeri geçip oturduk. Çocuklar için trt çocuk sessiz olarak açılmış. Küçük bir oyun alanı da var. Çocuklar başka diğerleri ile bir araya gelip oynamaya başladılar. İçeri bebek arabalı biri de girmişti.
1 nci sıra numaramız yandığında (08:45) evrak tesliminine gittik. Türk bayan sıra ile evrakları istedi. Çocuklara baktı. Pasaportlar, Sağlık Raporları, Diploma fotokopisi, Nüfus Kayıt Örneği ve fotokopisi, Evlilik cüzdanı fotokopileri, Adli Sicil Kaydı, Hesap Hareketleri ve Fotoğrafları aldı. 4 Ayrı dosyaya yerleştirdi. Mali olarak Tapu, Remax dan değerini gösteren bir belge, araç ruhsat fotokopilerini sordum ama almadı. Gerekirse mülakatta gösterirsiniz dedi. Her bir kişi için PTT kaydı yaptırdınız mı diye sordu. DS260 ın onay sayfası veya başka bir doküman istemedi. Evlilik cüzdanının hem fotoğraflı hem de yazılı sayfalarının fotokopilerini aldı. Diplomam A3 boyutunda büyük olduğu için hem A3 hem de A4 boyutunda fotokopilerini götürmüştüm. A4 boyutunda (küçük) olanı aldı. Hesap olarak 10bin$ ve 75binTL gösterdik. Hatta paralar hesaba son gün yatmıştı ama sormadı bile. Sadece bakiyeye bakıp geçti. 09:00 da evrak teslimi bitti.
2 nci sıra nuraramız yazdığında (09:10) sadece ben ücret ödemeye gittim. 4 kişilik toplam ücreti dolar olarak nakit ödedim. Ödeme yapıldığına dair bir fiş verdi.
3 ncü sıra numaramız 09:20 gibi yandı ve mülakata gittik. Çok kibar ve profesyonel bir Türk Bayandı. Önce sağ elimizi kaldırıp “sadece doğruları söyleyeceğinize dair yemin eder misiniz” dedi, biz de evet dedik. Sonra ben ve eşim parmak izlerini verdik. 2 çocuğum için ben sol 4 parmak izi verdim. Diplomanın orjinaline baktı. Nereye gideceğimizi sordu. New Jersey dedim. Ne iş yapacağımı sordu. Bilgisayar Mühendisiyim, aynı konuda çalışacağım dedim. Eşime siz çalışacak mısınız dedi, o hayır belki bir üniversite okurum dedi. Eşime ingilizce biliyor musunuz diye sordu. Ben giriş seviyesinde dedim. Oraya gidince izole olmamanız için ücretsiz ingilizce kurslarına gitmenizi tavsiye ederim dedi. Sonra tebrik ederim dedi. Biz de teşekkür ettik. İşlemleriniz bitmiştir, Şimdi çıkabilirsiniz, biz size pasaportlarınızı 5 iş günü içinde göndereceğiz dedi. Tekrar Teşekkür ettik ve başka hiç bir şey yapmadan konsolusluktan 09:30 gibi çıktık. Çıkışta karşıdaki büfe den eşimin çantasını aldık, 5 TL verdik.
Oradan otoparka gidip elimizde kalan belgeleri araca bırakıp bir rahatlama kahvaltısı yapmaya gittik.
Her kese aynı şekilde kolay bir mülakat dilerim… -
@sash, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
4 Aralık 9.00 randevumuz için 3 aralıkta otomobille ankaraya gelip buyukelçiliğe cok yakın olan Holiday inn hotelinde konakladık, ertesi sabah buyukelçiliğe yuruyerek gittik boylelikle emanet esya bırakmaya gerek kalmadı. Tavsiye edildiği üzere 45 dakika erken gittik, ama gereksizmiş saat 10.oo da ancak içeri alınabildik , randevudan 15dakika önce orda olmak yeterli imiş aslında.
(Sanırım 900 randevusu son randevu idi, birde 915 randevusu bekleyen iranlı vardı. Aklınızda bulunsun soğukta beklemeye gerek yok biraz aşağıda Simit Fırını isimli cafe var ve emanet de kabul ediyor. )Güvenlikten içeri girdik numara verdiler ve oturmaya kalmadı evrak bankosundan çağırdılar, sırasıyla pasaportlar , fotoğraf , diploma ve fotokopisi , velilik cuzdanı ve fotokopileri , sabıka kaydı , nufus kaydı , doğum belgesi verdim geri iade etti bu gerekli değil diye, banka antetli kağıdı istedi , dokumleri almadı , eşimin banka evrakını sordum ama istemedi gerek yok dedi :) çok nazik turk bir bayandı. Neyse işlem bitti on tarafa gectik oturduk . Normal vize alacak olanlarla aynı yerde beklenip işlem yapılıyor onların numaraları 3 haneli , immigrantlar 2 haneli . Neyse odeme bankosu için numaramız yandı , 4kişi ucreti istedi , 3 kişi işlem yapacaktık , yurtdışında yşayan kızım daha sonra katılacak , 3e indirdi odemeyi nakit usd olarak yaptık. ve sonra inteview için beklemeye başladık. Biraz fazla bekledik cunku Turk olmayanların gocmen vize goruşmeleri uzun suruyordu. Bizden once bekleyen 3kişilk turk aileninde vizesi onaylandı , bizim gibi NJ ye gideceklermiş , kulak misafiri olduk ama gorusmek kısmet olmadı belki orda denk geliriz . Neyse sıra bize geldi gorveli bayan nazik bir turk memurdu, once yemin ettirdi, nereye gidip ne iş yapacağımı sordu bana ve eşime , ben mesleğimi yapacağımı , eşimde muhtemelen evkadını olarak devam ederim dedi, kucuk kızımada adını annesinin adını sordu , daha sonra ona ne yapacaksın diye sordu rahatlatmak için bizimki bozuldu tabiiki okula gideceğim diye yanıtladı, bu sefer hangi okula dedi, kuzenimin gittiği okula diye cevapladı bizimki , kuzenin kaç yaşında diye sordu, bizimki benden bir yaş buyuk diye cevapladı :) . Bu arada kızıma sorgulamak için değil , onunla da ilgilenildiği gostermek amacıyla sordu nezaketen :) . Bize dondu planlar yapılmış dedi ve ben de yurtdışında yaşayan buyuk kızımın daha sonra nasıl mulakata geleceği hakkında birkç soru sordum , oldukça ilgili bir şekilde cevapladı ve mail atarak konuyu anlatmamı ve uygun bir cozumun oluşturalacağını yanındaki bir bayana da sorarak cevapladı. Sonra peki size iyi yolculuklar dedi , ee nasıl yani? Tmmdır , hayırlısı olsun tebrikler diye cevapladı . Bizde memnun ve mutlu bir biçimde ve mulakatın bizim için formalite olduğundan aydınlanmış bir şekilde ayrıldık . İçerideki konuştuğumuz bir iranlı kendilerine lottery çıkmış olsa bile onay verilmediğini duymuşlar umutsuzca mulakata gelmişlerdi. bizden once bir baba oğulun green cardı reddedilmiş , cıkarken soran birkişiye lise diploması olmadığı için diye cevaplamışlar.
Mulkatta ana fikir , Diploma , sabıka kaydı , ekonomik yeterlilik ve evrak eksikliği yoksa , mulkattan onaylanmış bir şekilde ayrılanacağınızdır diye düşünüyorum. Katılacak herkese bşarılar diliyorum.
noktalama işaretleri ve imla hataları için ozur diliyorum , ankaradan yeni geldik yolyorgunu ancak bu kadar yazıyorum gecikmeden ihmal etmeden. -
@Eski-Kullanıcı, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Sürecin en başından beri anlatmaya başlıyorum..
çok zordu tahmin edilmez, ön görülemez bir zorlukta geçti süreç. Üzerine, evine hiç bir şey almıyorusun ve hayatını çekilişe göre ayarlıyorusun. Tek soru var kafanda alabilecekmiyiz vizeyi.. Eminin her talihli bu soruyu sormuştur kendine. Sağlık mülakatına giriyorsun kafanda bin bir soru var. Acaba şekerim yüksel çıkar mı? Bel fıtığı ameliyatı oldum sorun olur? Gibi gibi bir sürü şey. Harika geçiyor çünkü sen bir sürü filtrelemeye giren bir talihlisin.. elbette sana özel davranacaklar orada. Soruyor Handan Hoca hiç ameliyat oldun mu? Bir yandan aşılarını yapıyor. Salaklık bizde sürecin tadınu çıksrsana:) ama olmaz takıntılıyız.. Türkiye’de hayat takıntılı hep. Zor ve yıpratıcı akıyor hayat.. Her yeri Türkiye sanıyoruz. Oysa çoktan Birleşik Devletler’e ulaşmışız.. Sakinlik, dürüstlük bekliyorlar bizden. Süreçte nice insanlar tanıyorsun bazıları yalancı, bazıları kıskanç, bazıları iyi kalpli.. bazısına bana bu kişi yoldaş olur amerika’da diyorsun, bazısına benden uzak olsun.. çok insan tanıyorsun bu süreçte. Ve en son günü geliyor işte.. Seni içeriye alıyorlar. Herkes gülümsüyor. Dinini sormuyorlar sana, cinsel tercihini sormuyorlar, tek dertleri Birleşik devletler de ne iş yapacaksın tanıdıığın var mı, hangi eyaleti istiyorsun diyorlar ve vizeni alıyorsun. Nil Karaibrahimgil in şarkısı gibi, nefes aldım nefes verdim burdayım pes etmem yok diyorsun :) işte bu kadar kolay bir süreç.. yazmam 5 dk yı aldı.. ama 2 sene yaşadım.. korkmayın eğer yalan söylemediyseniz bu vizeyi alırsınız.. @crazycells tekrar teşekkür ederim 💕 bizim için bir şanssın -
@supermario, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
15 aylık sancılı bekleme sonunda 9 ağustos saat:08:30 da tamamlanmış oldu. ( pasaportlar bayram sonrası gelir diye umuyoruz artık ) 15 ay boyunca stresli bir süreçti bizim için ve tabiki diğer bu süreci yaşayanlar içinde aynıdır diye tahmin ediyoruz. Bu süreçte hiçbiryere kıpırdayamaz olduk. ya gidersek boşuna yapmayalım, almayalım, masraf çıkarmayalım diye diye bu günlere geldik.
Öncelikle sağlık muayenesini anlatmak isteriz. Birçok kişiyle aynı olmakla beraber bazı sorularınıza yanıt bulabilirsiniz belki bizim deneyimlerimizle. Biz saat 10:30 ve 10:35 de Unganlardan randevumuzu almıştık eşimle birlikte. Tam o saatte 4. kattaki ofislerindeydik. Biz gittiğimizde tek bir bayan arkadaş çalışmaktaydı. Hemen pasaportlarımızı, eşimle benim tetanoz aşı kartlarımızı ve çıktı aldığımız üzerinde case number olan randevu maili sayfalarını verdik. ( sonrasında bize geri verildi) Sonra kısa bir bekleme sonrası tekrar çalışan arkadaş bizi çağırdı ve fotoğraflarımızı çekti. Kısa bir beklemenin ardından Mehmet bey önce eşimi sonra beni çağırdı. Bundan sonraki olaylar çok hızlı gelişti. ben kolestrol ve trigliserid ilaçlarımı götürmüştüm poşetteydi,mehmet beyin odasına girdim ilaçları koltuğa koydum sadece kolay gelsin diyebildim :). Hemen boy kilo ölçümü oldu. Sonra önlüğü verdi bana giyinmem için sonra dışarı çıktı. sonrasında odaya gelerek tansiyonumu ölçtü, işimi sordu söyledim kısa bir diyalog yaşandı yani :) o esnada hemen tek iğneyi yaptı, sırtımı dinledi, ciddi ameliyat varmı dedi, yara iz dövme varmı diye sordu yok dememle geçmiş olsun giyinebilirsiniz dedi ve odadan çıktı. Kısacası ilaçlarımı ve ben tetanoz aşısı oldum filan söyleyemedim çok hızlı geliştiği için muayene:) eşimi de Mehmet bey muayene etmiş. Eşime 2 aşı vurmuşlar ve 3 ay halime kalmamaya çalışın demiş. Eşim önlük giymemiş bu arada gerek yok demiş. biz Unganlara muayeneden sonra 450 dolar ödedik. ( Benim için 200, eşim için 250 dolar). Daha sonra bayan arkadaş bizi bir alt kata yönlendirdi. Orada da girişte soldaki değil ileride orta taraftaki bankolara gittik. Evrakları verip bekledik ,5 dakika sonra bizi çağırdılar kan, idrar numunelerini verdik daha sonra bir 5 dakika sonra röntgen için çağırıldık. Buraya ise 230 dolar ödeme yaptık. bu arada ödemeleri hep dolarla yaptık sadece laboratuvar daki ödeme sonrası kura göre para üstünü aldık tl olarak. Tekrar üst kata Unganların ofisine çıktık. Burada işimiz bitmiş oldu. toplamda 45 dakika 1 saatte işimiz bitmiş oldu. Ertesi gün gidip aldığımızda aşı kartlarımızın işlenmiş olduğunu gördük.
Gelelim bugüne yani vize görüşmesine. Bizim görüşmemiz saat 8:00 daydı. 5-10 dakika öncesinde sıraya girdik. Benim yanımda sadece araba anahtarı cüzdanım vardı birde kemer. eşimde sadece kemer vardı güvenlik kontrolünde onları çıkartıp geçtik. araba anahtarına birşey demiyorlar ama çanta almıyorlar ondan eşim çantasını arabaya bıraktı. ilk girenlerdeydik sıra numaramız 002 iydi. bizden önde bir aile vardı 1 numara sanırım sonra bizim numaramız yandı gişeye gittik. Orta yaşlarda bir bayan evraklarımızı istedi. eşim ve benim için ayrı ayrı dosyalara sırasıyla tüm evraklarımızı koymuştuk. hemen kendi pasaportlarımızın arasına 2 şer fotoğraf, arşiv kayıtlı adli sicil kağıdını, vukuatlı nüfus çıktılarımızı, evlilik cüzdanı fotokopilerini ( hem eşim hemde benim için) evlilik cüzdanını, asıl talihli ben olduğum diplomamın fotokopisini ( diplomanın aslını bana geri verdi, konsolosa orjinalini istemeden verin dedi bana) 6 aylık banka dökümüm( bir önceki gün kredi çekmiştim döküm alırken oda gözüksün istedim) ve vadeli döviz miktarını gösteren kağıtlarla birlikte bankanın imza sürkülerini verdik. toplamda 5 dakika bile sürmedi evrak verme işlemi. tekrar beklemeye geçtik. 5 dakika geçmeden 2. kez numaramız yandı ve 660 doları nakit olarak ödedik. tekrar beklemeye başladık. 5 dakika sonra 3. kez yandı ve artık vize görüşmesine geçtik. Bizede sakallı konsolos denk geldi :) bize ilk önce ingilizce mi devam edelim diye sordu bende “şuan çok heyecanlıyım türkçe olursa daha iyi olur dedim. tamam dedikten sonra ben hemen diplomamın aslını uzattım aldı inceledi ve geri verdi. Sağ elimizi kaldırıp yemin ettik ve parmak izlerimizi verdik sonrasında kısa süreliğine bir şok geçirttirdi bize evraklarımızı alan bayan. konsolosun yanına geldi bize adli sicil kağıtlarınızı vermediniz mi dedi bize!!! bizde verdik diyip kendi klasörlerimize bakarken onlarda önlerindeki dosyayı karıştırdılar ve buldular hemen :) sonrasında bana ilk nereye gidiceksiniz dedi (yarı ingilizce yarı türkçe ) ve ne iş yapıyorsun dedi. bizde gerekli cevapları verdik türkçe olarak kısaca konsolosda not aldı. sonrasında hiçbir sıkıntı gözükmüyor vizenizi onaylıyorum, 5 iş günü içinde pasaportlarınız postalanacak dedi. çok mutlu olduk bizde haliyle :) Toplamda tüm bu işler 30 -35 dakika sürdü. ilk mülakat bizim oldu herhalde. Darısı diğer mülakat bekleyenlere artık. Tüm evraklar hazır ve sıralı olunca çok kısa sürede işler bitiyor.
Bu arada konsolosluğun içinde dolaşan bir bayan çalışan vardı baya asabi duruyordu. Tatbikat anonsu geldiğinde orada oturan bizlere “ bu bir tatbikat gerçek değil oturun oturduğunuz yerde, kalkmayın” diye azarladı 😁
bu süreci forum sayesinde inanılmaz kolay atlattık, tecrübelerini paylaşan başta @crazycells olmak üzere herkese çok teşekkür ederiz..
bol şanslar -
@atilla, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Arkadaşlar Dün PTT den vizemi teslim aldım herkese yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Uscis ödemesi ve uçuş hazırlığı kaldı. Şimdi biraz süreci anlatayım belki faydam olur.
Sağlık muayenesini mulakattan 1 hafta önce aldım, çok sigara içiyorum belki sorun çıkar diye öyle aldım, 8-10 taneye yakın aşıyı 3 şırınga halinde kollara iğne yaptı. İlacın biri çok ağır 3 gün kolum agrıdı. Başka birindende duydum aşı sonrası ağrı olabiliyormus, panik yapmayın. Muayene cuma günü idi cumartesi öğlen 12 ye kadar sonuçları teslim alabiliyorsunuz ben böyle yaptım soranlar olmuştu bilginiz olsun.Gelelim mülakata 1 temmuz dan 1 gün önce otelde kaldım yedek kıyafet v.s aldım yanıma saç spreyim ve traş malzemelerimide otele getirdim, otelde fön cihazı var zaten, neyse sabah uykumu almış ve kahvaltımı yapmış, giyinmiş hazır olarak elçilik önüne gittim. Benden size tavsiye sizde otelde kalın o kadar yol geleceksiniz uyku bakımsızlık yol boyunca kafada kurgu yapıcaksız ve salaş bir halde mülakata girmektense verin 180 gidin otele, hem resepsiyona söyleyin eşyalarınız mulakattan gelene kadar odanizda dursun emanetciye para vermekten kurtulun.
Güvenlik 8.30 - 8.45 randevuları sıraya girsin dedi. Ben normal bir kot temiz ayakkabı tişört ve tişört üstü giyinilen önü açık gömleklerden giydim, Sırada insanlara baktımda gerçekten sinir oldum, yaw ağızda sakızla çak çak ciddiyetsiz tavırlar, biri takmış şapkayı kafaya giymiş eşofmanı pikniğe geliyor sanki, hele biri vardı inanamazsın adam valizle içeri girmek istiyor birde diyorki ben böyle bişey görmedim diyor, en az bekleyenlerin yarısından fazlasında ya telefon ya çakmak sigara yada başka bir içeriye giriş yasağı olan şey vardı üzerinde. Benim elimde tek parça peçete vardı poşetin içinde bile degildi elimden alıp attılar hapşıriyordum biraz klima etkisinde kalmıştım düşün yani o kadar detaylı arandik. bizim insanımız neden böyle neden bu kadar duyarsız o kadar ciddiyetsiz insanlar varki Allah sabır versin ABD elçiliğine, lütfen siz otelde kalın herseyinizi otele bırakın. Neyse
İçeri girdik öyle bir kalabalık varki inanılmaz herkes ABD ye gitmek istiyor sanki, girerken numara veriyorlar o numara banka numarası gibi 3 defa aynı numaranın yanmasını bekliyeceksin, ortam aynı banka mantığı gibi sandalyeler ve TV var, yanlız vize memurları ile aranda cam var ve konuşmayı megafonla yapıyorsunuz, görüşmeyi digerleride duyabiliyor, yaklaşık 2 saat bekledim. 15 e yakın mulakat duydum yani istemeden mecburen, sıra bana geldi güler yüzle ve enerjik bir şekilde merhaba dedim, dosyaları istedi tüm Dosyayı birbir istiyor veriyorsun lise diplomasi ve fotokopisi, 2 foto, sağlık dosyası bu unganlardan verilen açılmayan paket ( aşı belgesini almiyorlar o dosya içinde var zaten), sabıka kaydı nüfus sureti aldılar bunların fotokopilerini almadılar daha önce kccye gönderdiğim belgelerin hicbirinide almadilar, pasaport ve fotokopisi verdim, sanırım 1 belge daha vardı hatirlayamadim. Ama ben oraya SGK dökümünden askerlik belgesine ikametten tüm mail yazismalarina kadar götürmüştüm hicbirinide almadılar, sonra o dosyayi, 330 dolar ücreti ödeyecegimiz vezye işlem yaparak memur teslim ediyor dosyam vezneye gelince sıra tekrar sana geliyor, tekrar güler yüz ve enerjik bir şekilde merhaba dedim, 330 dolar verdim. Makbuz verdi bana. 3. Son kez mülakata geldim, tekrar Güleryüz ve enerjik bir şekilde merhaba dedim, memur önündeki bilgisayara bakıyordu o da benim gibi enerjik ve güler yüzlü olarak merhaba dedi, sanırım benim insan-i bir şekilde hitap Edip onu selamlamak hoşuna gitti bunu çok hissettim nede olsa benden önceki mülakatta onun nasıl bir ruh halinde olduğunu bilmediğim için ve benimde mulakatima bu ruh ile devam etmesin diye boyle davrandim, sonra parmak izim alındı ve elimi kaldirarak yemin ettim. Tr de ne iş yapıyorsun dedi ABD de ne iş yapacaksın dedi, iş buldum ve parttime bir iştede calisacagimi söyledim, parttime çalışacagim işimi tr de yaptinmi dedi evet dedim. Sonra bilgisayarda birkaç işlem yaptı, bana nerede kalacağımı sordu ds260 ta Florida yazmıştım ama orada New York dedim. New York takı isyerimin adını sormadı hem parttime hem normal isyerimin adını sormadı hep güler yüzle konuştuk karşılıklı olarak, sonra hiç beklemeden vizen onaylandı yeni hayatında başarılar diliyorum dedi, bu kelime bana o kadar dokunduki ellerim ayaklarım hiçbir yerimi hissetmiyordum sanki havale geçirecek gibi oldum, sanki o an orada gözlerim dolacakmış gibi oldu ömrümün sonuna kadar unutamicam o cümleyi, ordan çıktım uzun adımlarla otele gidip ailemi aradım otogara gidip evime geldim evde 10 tane koltuk var birine bile oturmadim 1 saat evde dolaştım, inanılmaz bir duygu halende çok heyecanlıyım, 2 gün sonra mail aldım PTT ye kargom teslim edilmiş diye 3 gün sonra telefonuma mesaj geldi dilerseniz şubeden gelip alabilirsiniz dendi, hiç beklermiyim kargocuyu hemen gittim, yani dün gittim aldım vizemi, tüm elçilik görevlilerine ve tüm ABD halkına bana bu vizeyi layık gördükleri için ve tüm yesilkart forum yönetimi ve üyelerine sonsuz teşekkür ederim. Darısı tüm bekleyen arkadaşlarımın başına. Sorusu olan arkadaşlara cevap verebilirim, Saygilar
-
@cancakicitr, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Arkadaşlar merhaba,
İmzamda da görebileceğiniz üzere, 12 Temmuz 07.45 mülakatım vardı. En erken mülakat benim diye düşünürken önümde 5 İran Vatandaşı vardı. İçeri girdiğimde yaklaşık 45 dakika ilk evrak verme aşaması için bekledim. Evrakları teslim ederken bir heyecan yaşadım. Biran konsoloslukta alarm çaldı ve o an aklımdan binbir türlü düşünce geçti neyseki yanlış alarmmı. Sonrasında parayı ödedim ve tam "bir su içiyim artık mülakat zamanı" diye ayağa kalktığımda mülakat için sıram yandı. Görevli, yemin ettirip parmak izi aldıktan sonra, ne okuduğumu ve daha önce amerikaya gidip gitmediğimi sorduktan sonra "VİZENİZ ONAYLANDI" dedi. Galiba cümlenin yarısında bilincim kapandı :) Konsolosluğun içerisinde mülakat için bekleyen diğer arkadaşlara verdim ilk haberi. Hep birlikte sevindik, sarıldık. Dışarı çıkarken elim, ayağım titriyordu. 20 dakikada bir şok etkisi gibi alabildiğime inanmaya çalışmakla geçti. İstanbul'a dönerken, aynı gün içerisinde de "Pasaporta vizeniz basıldı ve kargoya verildi" maili geldi. Bu kadar hızlı olacağını beklemiyordum. Dünde PTT'den pasaportumu aldım ve bakmalara doyamadım. Umarım hayırlara ve güzel şeylere vesile olur. Bekleyen herkesin bir çırpıda vizeyi alması dileğiyle.
-
@The-Black-Eagle, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Merhaba herkese. Saat 9.15 itibariyle görüşmemiz tamamlanmış ve vizemiz onaylanmıştır. Gerçi öle dediler de ben pasaportları görmeden inanmam 😊. Randevu 7.45 idi. O saatte içeri aldılar. 15er dakka arayla numaramız olan 1, 3 değişik gişede yandı. İlkinde evrak teslimi yapıldı. Pasaport içinde 2 adet foto adli sicil ve nüfus kayıt evrakları istendi. Ardından diploma evlilik cüzdanı ve en son olarak mali geçim belgeleri. Biz eski pasaportları sorduk. Üzerinde abd vizesi varsa evet dediler. Sadece ben de vardı dolayısıyla sadece ben verdim. Hatta geri vermediler. Biz de unuttuk ve girişe sorduk. Onlarda diğer pasaport ile gönderirler dedi. 2. kez numara yandığında parmak izleri alındı. 3.kez yandığında vize ücretleri verildi. 4. ve son kez yanmasını yaklaşık 45 dk bekledik ve yandığında görüşme aşamasına geçtik. Sadece nereye gideceksiniz dendi ve bizde şu şu nedenle şurası dedik. Herşey güzel görünüyor vizeniz onaylandı sorunuz varmı dendi biz de ucsis ücreti ne zaman yatırılmalı dedik. Bir yönlendirme maili alacaksınız dediler. Bu görüşme 3-5 dk sürdü. Anlayacağınız süreci bu şekilde tamamladık. Yok ekstreler 2 aylık denmedi. Ais kaydı istenmedi. Benim askerlşk evraklarım ya da asil talihli olan eşimin eski pasaportu da alınmadı. Yani istenen evrakları hazırlayın yeter. Strese gerek yok. Tabi pasaport gelsin bi bize önce. Ben ondan sonra inanacam 😊
-
@cevocevo, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Selamlar,
4 nisan itibari ile vizemiz onaylandı. Yurt dışında (İtalya) olması nedeniyle ve forumda bu tarz giriş çok olmaması nedeniyle tecrübemi kısaca paylaşmak istiyorum.
Bu süreçte bu forumdan çok şey öğrendik, başta her soruya gayet aydınlatıcı bir şekilde yorum/cevap yazan crazycells olmak üzere herkese pozitif yaklaşımı ve yardımları için teşekkür ediyorum.
İtalya’da dv için vizeler Naples da veriliyor. Sağlık muayenesi ve vize mülakatı ardışık günlerde oluyor. Sağlık randevusu elçilik tarafından alınıyor. Sabah sekizden önce doğrudan belirtilen adrese gidiyorsunuz. Kayıt, Kan ve idrar örneği verdikten sonra x-ray aşı ve muayene var. Çocuklar için 70 euro, büyükler için 220 euro maliyeti var. Ekstradan aşılar için de charge ediyorlar. Eşime ve bana ikişer aşı yapıldı. Toplamda 634 euro ödedik. Çoçuk için aşı kartını ingilizceye çevirtip gösterdik, kabul ettiler ve aşı yapmadılar. Gayet nazik ve yardımcı olmaya meyilli bir tavırları vardı. Doktor da çok anlayışlı ve nazikti , özellikle privacy konusunda çok duyarlı geldi bana.
Musyene dokümanları poliklinik tarafından doğrudan elçiliğe gönderiliyor, Dolayısıyla muayeneden sonra tekrar oraya gitmeye gerek kalmıyor. Elçilik ve poliklinik arası taksi ile 12-13 euro tutuyor, çok uzak sayılmaz yani.
Elçilik tarafına gelince, muayenenin ertesi günü sabah 8:30 randevusu için 15 dakika önceden alıyorlar, telefonunuzu alıyorlar ama çantayla girmenize izin veriyorlar. Bizde çanta yoktu fakat diğer insanlarda gördüm.
Süreç Türkiye’dekine çok benzer. Doküman teslimi, ödeme ve interview. Fotoğrafı ıygun olmayanlar için birde otomatik makina koymuşlar. Salonda oldukça az insan vardı. bizim numara 10 du ve sanırım bizden sonra bir kaç kişi daha bardı.
Doküman kontrolünde sadece fotokopileri aldı. Gayet sıcak ve samimi idi. Mülakatta da genel olarak, mevcut işimi, daha önceki işlerimi, nerede yaşayacağımı, ne yapacağımı sordu. Başka evlilik yapıp yapmadığımı, en son ne zaman Türkiye’ye gittiğimi sordu. Amerikada yaşadığım yerleri sordu. Kanada vize başvurumun red sebebini ve neden Kanada vizesine başvurduğumu sordu. Kızımın vize başvurusu rdddedilmişti, onun nerelerde reddedildiğini sordu. Eşimin ne kadar süre Amerika’da yaşadığını sordu. Bu kadar. Mülakat ingilizce oldu fakat takip ettiğim kadarıyla görüşmeyi yapan bayan başkalarıyla italyanca da konuşuyordu. İtalyanlar gördüğüm kadarıyla italyanca tercih ediyor, kasmıyor yani.
Mülakat gayet sıcak geçti. 10 dakka civarında sürdü. Sonunda vizeniz onaylandı dedi, kargoyla bir hafta içinde bize ulaşacağını söyleyince, bizde başka ülkeden geldiğimizi ve dönüş için ertesi gün 14 te uçuşumuzun olduğunu , bu yüzden passportları erken alıp alamayacağımızı sorduk. Gayet anlayışla karşıladı. Orada bazı kişilerle konuştuktan sonra ertesi gün 12 ye yetiştirmeye çalışacakkarını ve bizi arayacaklarını söyledi. Ertesi gün 12 de elçiliğe gittik, vize ve dokümanlarımız hazırdı. Aldık ve uçuşa yetiştik.
Kısava süreç bu şekildeydi. detay sormak isteyen olursa yazabilir.
saygılar sunar, herkese bol şans dilerim -
@aytac59, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Vize mülakatımızın detaylarını girmeden önce başta @crazycells olmak üzere tüm forum üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum.Çekilişi kazandığımızı öğrendiğimiz günden bu yana çok fazla sayıda kişi ile iletişime geçtim ve inanılmaz yardımlarınız dokundu, herkesi ayrı ayrı etiketleyip teşekkür etmek isterdim ama inanın konun sunu gelmezdi :))) inşallah sırasını bekleyen forum üyeleri, whatsapp grubundaki ve facebook grubundaki bütün arkadaşlarımız bu sayfada bizim gibi mutlu ve sevinçli mülakat deneyimlerini paylaşma erdemine ulaşır 🙏
muhtemelen bu forumdaki en uzun yazım olacak , o yüzden maddeler halinde gitmek istiyorumMÜLAKAT TARİHİMİZ BELLİ OLDUKTAN SONRA
Gerekli evrakların mail'inin gelmesini bekledik , bu mail'i aldıktan sonra gerekli evrakları toparlamaya başladık, (listede olan evrakların dışında hiçbir şey sorulmadı) listede istenilenler herkesten istenilen standart evraklardı. En önemli kısım Unganlar da sağlık kontrolü , bizim mülakatımız 4 aralık salı günü olduğu için 1 aralık cumartesi günü randevu almak istedik, bunun için 1 kasım gününü beklememiz gerekti çünkü Unganların sitesinde bugünden itibaren 1 ay sonrasına randevu alınabiliyor.31 kasım gece saat 00:00 'dan sonra randevu sistemine giriş yapıp 1 Aralık tarihini kontrol ettiğimde 1 Aralık sistemde hala açılmamıştı, sabah giriş yaptığımda ise 1 aralık cumartesi randevuları tamamen dolmuştu :(( bizde bir hafta öncesi 24 kasım cumartesi gününe randevu almak zorunda kaldık.SAĞLIK KONTROLÜ
Aslında burada da herkesin bahsettiği standart uygulamalar yapıldı. benim dikkatimi çeken bir kaç konu
1- Aşı olayı, biz bütün her şey bitip eve dönene kadar hepimize 2'şer aşı yapıldı zannediyorduk halbuki eve gelince makbuzu kontrol ettiğimde bana 4, eşime 3, oğluma (2,5 yaşında ve bütün aşıları hatta devletin ödemeyip özel yapılması gereken aşılar dahil hepsinin belgesi olmasına rağmen) 2 aşı yapıldığını fark ettim. Buradaki asıl konu enjekte edilen şırınga sayısı değil şırınganın içindeki mevcut olan aşının sayısı..
2- Dr. Mehmet bey'in bazı soruları tekrar tekrar sorması örn: 3 kez gözlük kullanıp kullanmadığımı sordu (kullanmıyorum) 2 kez ameliyat olup olmadığı sordu (hiç bir operasyon geçirmedim çok şükür) ve beni en çok şaşırtan alkol kullanıp kullanmadığım sorusu (Trakyalı olduğumdan mütevellit Doktor bey alacağı cevabı tahmin etmiş olsa gerek 😜😜) konusu bile geçmedi.
3- Polikliniğe gittiğimizde sadece 1 bayan ve oğlu vardı onlarda içerideydi arkamızdan gelenler oldu ilk ben girdim muayene bölümüne, boy ve kilo faslından sonra soyunup odada doktoru bekleye başladım, bizden sonra gelenlerin çoğu işini bitirip evinde çayını kahvesini içmiştir kanımca ben içeride yarı çıplak vaziyette Doktor'un gelmesini bekledim 😤😤(neyse ki telefon kullanımı yasak değil)
Neyse bütün aile fertlerimizin Unganlar sağlık kontrolü + düzen lab. tahlil sonuçları toplam = $945 ödedikANKARA'DA KONAKLAMA
GC sürecinde tanıştığım ve çok değer verdiğim bir arkadaşımın yönlendirmesiyle hotel de kalmaktan vazgeçip Airbnb den oda kiraladık , iyi ki de öyle yapmışız, bir otelin suit den farkı olmayan, kızılay'ın merkezinde, konsolosluğa yakın (yürüme mesafesi 20 dk ancak çocuk olduğu için biz o riske girmedik), ve fiyatlar çok uygun yer ayarlamadan önce airbnb'ye bakın bence tavsiye ederim.!!! MÜLAKAT GÜNÜ !!!! 04 ARALIK 2018 - 07:45
Kaldığımız yerin hemen karşısında taksi durağı oluşu bizim için inanılmaz bir konfordu 😎😎😎
7:45 olan mülakatımız için sabah saat 7:00 da evden çıktık, tabi doğal olarak taksici sabahın köründe Amerikan konsolosluğunda ne işimiz olduğunu merak etmesi üzerine yaşça epey yolunu almış olan taksici abi ile aramızda mükemmel derecede motive edici bir sohbet başladı (GC çıktığını öğrenince "ooo gidin gidin Amerika güzel yerdir gibisinden).
saat 07:10 da kapının karşı tarafında sırada bekleyenlerin yanına gittik ve 07:45' e bir kaç dk kala pasaportları kontrol eden ajan kulaklıklı kıvırcık saçlı görevli "randevusu 07:45 olan var mı?" diye sordu. Bir kaç adım öne çıktım ve elimi kaldırdım "VAR BEEENN". "tamam birazdan çağıracağız sizi" dedi. Hemen ardından gerekli uyarıları sokakta bulanan herkesin duyacağı bir ses tonu ile yapmaya başladı. "telefon, sigara, çakmak, çakar saat (digital olmayan), çanta vs içeri alınmayacak" hatta sigara ve çakmakları direk çöpe atıyorlar haberiniz olsun. bizim yanımda çocuğun ufak bir çantası içinde bezi , suyu ve ufak atıştırmalık bir çerezi vardı. "çocuğun çantası var sadece bu da olmaz mı? diye sordum. "içindekileri elinize alabilme imkanınız varsa karşıdaki büfeye bırakmanızı rica edicem" şeklinde nazik bir yaklaşımda bulununca, büfeden içi gözüken bir poşet istedim, çantayı emanete bıraktım. Görevliye tekrar dönüp poşeti gösterdim, sıkıtı olmadığını bu şeklide içeri alacağını belirtti ve kapını önünde sıra olmamızı istedi. Kapıdaki görevliler gayet ciddiler özellikle beyaz bez süren görevli direktiflerin dışında hareket etmemenizi istiyor. Tavsiyem sizden ne istiyorlarsa sadece onu yapın. Kapıdaki pasaport kontrolünden sonra x-ray kontrolü bölümüne geçtik klasik hava alanı kontrolü gibi ancak bizim poşet içeri almadılar (haydaa bi şey yok içinde yawww). görevli bayan "bu poşet bizde kalsın ihtiyaç duyduğunuz zaman tekrar buraya gelebilirsiniz" dedi. Bunu o kadar kibar bir şekilde ve o bölüme tekrar geri dönmemizde sıkıntı yaşamayacağımız garantisi verir bir eda ile söyledi ki bizde gönül rahatlığı ile içeri girişimizi yaptık.
Salon'un girişinde sıra numaramızı veren görevli pasaport'un üzerine yapıştırması gereken etiket için makine ile ağır bir savaş verirken bizim numaramız yanmış ( 2 numara) bende bu şiddetli mücadele esnasında numaratör olan görevliye eşim ve oğlum'un burada beklemesini gerektiren bir durum olup olmadığını sordum. "Hayır onlar oyun alının olduğu bölümde bekleyebilir"dedi. Neyse bir kaç dakika sonra başka bir etiket makinesi taktılar ve oradaki işim bitti. Numaratör görevli sıranın bende olduğunu direk 10 no'lu bankoya gidebileceğimi belirtti. Eşime "siz burada bekleyin ben evrakları verip geliyorum" dedim. Onlar oyun alanında kahkahalar atarak oynarken bende evrakları teslim eden görevlinin isteklerini harfiyen yerine getirmeye çalışıyordum. Görevli bütün evrakları olması gereken nizamda gayet net anlaşılacak bir şekilde istiyor. Bu görevlinin gayet nötr bir ifadesi vardı ve tahminim Türk değildi ama güzel Türkçe konuşuyordu. Görevli bayan en son evrak olarak "nüfus cüzdanınız ve fotokopileri lütfen" dedi. OOpps 😵😵 Nüfus cüzdanı ve fotokopileri mi? (yanımdaydı hepsi ama onların fotokopisi yoktu) Görevli "ahh pardon evlilik cüzdanı ve iki adet fotokopisi" deyince derin bir Ooohh ve karşılıklı tebessüm'ün ardından "salona geçip bekleyin ödeme için çağıracağız"dedi.
Kısa bir zaman içerisinde 7 no'lu bankoda numaramız yandı. Hiç bir ifadeye sahip olamayan veznedar'a Paşa paşa $990 ödedim ve tekrar yerime oturdum.UZUN BİR BEKLEYİŞİN ARDINDAN KADER ANI
6 no'lu bankoda numaramız yandı eşimle birlikte derin bir nefes çektik ve emin adımlarla bankonun önüne ilerledik. Son derece hoş görünümlü, şık giyimli ve aşırı kibar bir bayan "Merhaba hoş geldiniz" diyerek karşıladı bizi.
Görevli: öncelikle yemin etmenizi rica edeceğim. Sağ elinizi kaldırıp burada söyleyeceğiniz her şeyin doğru dair olduğuna yemin eder misiniz?
Biz: Ederiz (ederiz ne yaa , yemin ederiz desene 😁😁)
sonra görevli ilk benden parmak izi aldı o sırada bizim sıpa rahat durur mu oda ellerini basacakmış makineye o esnada gayet kahkahalı dakikalar yaşadık
G: Amerika da nereye gitmeyi planlıyorsunuz?
Ben : NJ de tanıdıklar var extra bir gelişme olmazsa başlangıçta oraya gideceğiz
G: Amerika da ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?
B: İlk olarak sertifika gerektirmeyen basic işler bakacağım daha sonra bilgisayar üzerine eğitim alıp yazılım alanında uzmanlaşmak istiyorum
G: Burada ne iş yapıyorsunuz?
B: Şuan satış işi yapıyorum
G: (oğluma eşimin fotoğrafını göstererek) bu kim?
Oğlum Can: Anneeee
yine hep birlikte kahkahalar falan
G: Amerika'da maddi olarak geçiminizi nasıl sağlayacaksınız?
B: Bankadaki paramı kullanacağım, arabamı satacağım eğer bunlar da yetmezse ailemden destek alacağım ev yada arsa satacaklar.
G: Her şey çok iyi görünüyor (1-2 sn bile geçemeden) tebrik ederim vizeniz onaylandı pasaportlarınız 5 iş günü içerisinde belirttiğiniz PTT şubesine teslim edilecek, Amerika'daki hayatınızda size bol şans diliyorum :))))))))) bana sormak istediğiniz bir şey var mı? (olmaz mı bacım yaaa, sana sormak istediğim ne sorular var ama burada olmaz ailecek rakı balık sofrası yapmamız lazım)Çıkışta mutlu ifademizi gören bütün güvenlik görevlileri güle güle, iyi günler, hayırlısı olsun şeklinde bizi uğurladılar, kapıdaki sert mizaçlı görevliler bile tebrik ettiler hatta beyaz bezi süren görevli bizim oğlan'a "seni burada sıkıştırıp yanaklarını sıkardım ama eldivenler var elimde dua et" diye takıldı.
İnşallah pasaportlarımız bir aksilik çıkmadan vizeleri basılmış bir şekilde elimize ulaşır.Herkese böyle güzel mutlu sonlu bir mülakat deneyimi geçirmesini diliyorum. Dualarımız en son numaraya kadar mülakat sırasının gelmesi yönünde 🙌🙌
-
@volkytolky, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Herkese merhabalar,
Bugün saat 9'da mülakatımız vardı, saat 8 gibi konsoloslukta olduk. 08:50 gibi içeriye alındık. Kısa bir bekleyişten sonra evrakları teslim için 11 nolu bankoya gittik. 8 - 12 nolu bankolar interview için diye bir tabela ile bilgilendirilmede yapılmıştı. Evrakları teslim etmeye başladık, görevli bayan arkadaş tek tek benim, eşimin ve kızımın evraklarını istedi. Kızımın nüfus kaydı kırmızı mühürlü , nüfus idaresinden alınmış bir evraktı. Neden e-devlet evrağı yok diye sordu, 15 yaşından küçüklerin e-devlet şifresi alamadığını bu yüzden nüfustan bu evrağı getirdiğimizi söyledim ve siteyi okursa göreceğini söyledim, siteyi kontrol etti, bir görevli arkadaşa sordu ve işlemlere devam etti. Daha sonra banka hesap cüzdanımızı istedi, hesabımın olmadığını , arabamın değerini gösterir kasko belgesini ve evimin spk onaylı değerleme raporunu sundum. Tekrar cüzdanınız Yok mu diye sordu, "hayır yok, ev ve araba evraklarım var" dedim. İşlemleri yaptı ve sizi tekrar çağıracaklar dedi. Yaklaşık 10 dakika sonra 330 Usd lık ödemeleri yapmak için çağrıldık, kredi kartlarımız ile ödemeleri yaptık. Akabinde yarım saatlik bir bekleyiş sonrası 1 nolu bankodan çağırıldık. Hangi üniversiteden mezun olduğu mu , bölümü mü , Amerika'da tanıdığımın olup olmadığını gidince ne yapacağımı ve neden gitmek istediğimi sordu. Kısa ve net cevapların ardından parmak izlerimizi aldı ve hayırlı olsun diyerek 3-5 işgünü içinde pasaportlarımızın gönderileceğini söylediler. Saat 11 gibi işlemlerimiz tamamlanmış oldu. İnşaAllah haziran ayı sonu gibi gitmeyi düşünüyoruz.
Sevgilerimle -
@onepunch, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Saglik muayenem ocak 14teydi mülakatim ise 1 Şubat sabah 08:00 deydi. Ertesi gün sonuclari almaktansa 31 ocak gelir sonuclarimi alir görüsmem erken oldugu icinde yakın bir yer tutar oradan da konsolosluga gecerim diye düsündüm, öyle de yaptim konsoloslugun hemen karsisinda best otel var geceligi 170 tl den kahvaltida dahil konakladim.Gayet de memnun kaldim. Gelmeden okudugum youtube dan baktigim videolardan 06:30 en gec 07:00 de konsolosluk önünde olmami tavsiye ediyorlardi.Benim de niyetim öyleydi ama hicte öyle olmuyormuş ben o gece sabaha kadar uyuyamadim heyecandan alarmi seksensekiz kez erteleyip zar zor 07:15 te kalkip 07:30 da kahvaltiya inip 07:45 de ise konsolosluk önündeydim.iceri alimlara başlamislar gate 04 diye yaziyor ama ben gate 02 den girdim arka tarafta kaliyor hemen köşede ufak bir bayi var emanet falan kabul ediyor aklinizda olsun kolaylık olmasi acisindan yogun güvenlik kontolünden geçiyorsunuz mümkünse kemer kulaklık anahtarlik telefon saat falan getirmeyin yaninizda. Artik sürece başliyorum 07:45 te Ankara havasi soguk kafamda bere vardi cikarttilar randevum olup olmadigini sordular 08:00 de oldugunu söyledim pasaportumu aldi görevli fotografim olup olmadigini sordu ve kirmizi cizginin arkasinda bekleyen arkadaslarin tarafina gecmemi söyledi sirayla birer ikiser kapi acildikca iceri almaya başladilar. Girdikten sonra ilk kontrolde evraklarinizi veriyorsunuz montunuzu saatinizi kemerinizi bozuk paralarimizi kutulara koyup ilk güvenlik noktasindan geciyorsunuz sonra bahcede üstünüzü başinizi toparladiktan sonra bekleme salonuna,görüşmelerin yapıldıgı yere geciyorsunuz. Girer girmez solda bir görevli oturuyor pasaportunuza ve yanınızda getirdiginiz fotografa bakip size bir sira numarasi veriyor benim numaram 0008 di karsi tarafta beklememi söyledi. Uygun bir yer bulup oturduktan maks. 15 dk sonra numaram yandi. Gittigim bankoda ben yaşlarda Türk bir arkadaş sirasiyla vukuatli nüfus kayit örnegi,arsiv kayitli adli sicil kaydinı istedi arada kcc icin e-devletten mi göndermistin bu belgeleri dedi evet dedim yine e-devletten mi alip getirdin dedi hayir adliyeden ve kaymakamliktan aldim dedim iki evragada apostil yaptirmistim adli sicil belgesinde ki apostili söktü bana geri verdi digerini öylece aldi. Yurtdisinda 1 yildan fazla kalip kalmadigimi sordu bende üniyi baküde okudugumu ve 2005-2011 yillari arasinda orada oldugumu söyledim oradan polis kagidi olup olmadigini sordu onu da teslim ettim sonra diplomami istedi sonra banka hesap cüzdaninin fotokopisini ve hesap dökümünü istedi verdim. Başka birsey istemedi ben sordum eski pasaportumu alicakmisiniz dedim üzerinde Amerikan vizesi varmi diye sordu yok dedim öyleyse gerek yok dedi yanimda arabamin ruhsatini da getirmistim ona da gerek yokmus.bütün herseyi teslim aldiktan sonra bir yere oturmami sira numaram yandigi zaman o bankoya gitmemi söyledi. Oturduktan yine bi 10-15 dk sonra numaram yandi ve 330 dolar ödedim tekrar beklemem ve numaram yandiginda parmak izi vermem gerektigi söylendi oturdum bi 15 dk sonra daha numaramin yandigi yere gittim ve sağ dört parmagim sol dört parmagim sonra iki baş parmagim ayni anda parmak izlerimi verdim. Daha sonra görevli hanimefendi sag elimi kaldirip yemin etmemi istedi ettikten sonra önünde dosyam bana sorular sormaya başladi ilk olarak nerede yaşayacagimi sonrasinda ds 260 formunda verdigim adresin kim oldugunu gidince orada kalip kalmayacagimi sordu daha sonra pasaportumda kamboçya vizesi vardi neden gittigimi sordu turistikti diye cevapladim sonra neden Azerbaycan diye sordu bende tembel bir ögrenciydim Türkiye de olmadi tercihlerim arasinda orasida vardi ve nihayetinde orada okuduğumu söyledim son olarak gidince ne is yapacagimi sordu bende tekrardan ingilizcemi ilerletinceye ve adapte olup düzen kuruncaya kadar bir an önce ehliyet alip über yada lyft şöförlügü yapacagimi söyledim. Nihayet hanimefendinin suratinda bir gülümseme oldu bende ayni sekilde hatta agzi kulaklarina vardi deyiminin hakkini verircesine siritirken vizemin onaylandigini söyledi ve tebrik edip bol sans diledi.5 is gününde belirtmis oldugun ptt şubesine evraklarimin gönderilecegini söyledi teşekkür edip konsolosluktan cikip otelime varincaya kadar kendi kendime tuhaf bi sekilde güldüm o rahatlamanin etkisiyle hafif bir şoka girmiş gibi sırıta sırata odama girdigimde saat 09:19 du ondan sonrasi anneye babaya kardese haber ve 2 saat uyku ardindan ögle yemegi ve büyük bir gurur ve mutlulukla Bursaya dönüş ve kapaniş. Arkadaslar baya uzun oldu süreci devam eden arkadaşlara allah kolaylık versin 2020 icin bekleyen arkadaslara da sabir ve bol sans diliyorum. Ucak biletimi de aldim kısmetse 5 mart 19:20 de Washington DC Dulles havaalanina inmis olucam.Bu arada bugun itibariyle belirttiğim Ptt adresine kargom ulaşmiş vizemin basılı olduğu pasaportum ve Amerika ya girişte görevlilere teslim edeceğim sağlık muayenesi sonucları olan sarı zarf elimde.
-
@bmyilmaz, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
8 Şubat 2019 saat 07:45 olan görüşmemizi gerçekleştirdik. Hayırlısıyla vizelerimiz ailecek onaylandı. Aşağıda yaşadıklarımı detaylı anlatıyorum. Sorularınız olursa cevaplamaya hazırım. İnşallah hepiniz sorunsuz ve eksiksiz bir şekilde vizelerinizi alırsınız. Bugüne kadarki süreçte sorularımıza bıkmadan cevap veren öncelikle @crazycells ve diğer tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
KAPIDA BEKLEME:
Randevumuz bugün 07:45 teydi. İlk randevu 07:45 randevusumuş. Daha öncesi yok yani. Biz ailecek (4 kişi) 07:15 gibi 2 nolu dış kapıdaydık. (Hemen büfenin yanı. Zaten bekleyen insanları da görürsünüz.) Hava aydınlanmamıştı ve şansımıza yağmur yağmıyordu. Ankara’da oturduğumuz için kayınpederim bizi getirdi ve bekledi.
Görevli “07:45 randevuları sıraya geçsin.” dedi. Hep birlikte sıraya girdik. Bu arada bizden sonra randevusu olan küçük bebekli bir aileyi öne aldılar. Önce kapıdaki görevli pasaportlarımızı aldı ve içeri gönderdi. Sonra evraklara baktı, evrakların bulunduğu dosyaları koyduğum naylon market poşetini çöpe attı, üstümüzü aradı, elindeki küçük bir kağıdı (sanırım patlayıcı ve tehlikeli madde için) avuç içlerimize ve kıyafetimize sürdü. Kapı önünde beklemeye başladık. Bu arada içeri götürülen pasaportlarımız bize geri verildi. Sonra ilk kapıdan nihayet içeri girdik. Burada tüm kıyafetlerimizi, kemer ve saatlerimizi çıkarıp X-Ray den geçtik. Yine dışarı çıkıp başka bir bloğa tekrar giriş yaptık. Asıl olay bu binada gerçekleşiyor.GİRİŞ:
İçeri girdiğimizde hemen solda iki görevli bekliyor. Pasaportlarımızı aldı ve hepsinin arkasına barkod yapıştırdı. Sonra sıra numaramızı verdi. Numaramız 3 idi.- Sırada: İstanbul’dan 4 kişilik Türk Aile (Vizeyi aldılar.)
- Sırada: İranlı 4 kişilik aile (AP'ye kaldılar.)
- Biz.
(İranlılar ve bizler için evrak teslim ve ödeme yeri aynı fakat görüşmeler farklı bankolarda yapılıyor. Bizimkiler hep 6 numarada yapıldı. İranlılar ise 1 numaralı kapalı kapı ardındaki odada yapıldı.)
EVRAK TESLİMİ:
07:45 de içeri girmiştik fakat henüz görevliler daha işlerine yeni başlıyorlardı. 1 numaralı aile evrak vermek için bile en az 20 dk. beklediler. Onlar evrakı verdikten sonra yine bekledik. 2 numaralı İranlı aile evrak teslimine gitti. Onların evrak vermeleri daha uzun sürdü. Biraz daha bekledikten sonra bizim numaramız yandı. En dipte koridor gibi bir bölgede evrak teslimi yapılıyor. Banko numaraları 8-12 arası. Bizimki 11’di sanırım. Burada yine camın arkasında yabancı olduğu belli olan güler yüzlü bir erkek görevli benden sıraya eşimin evraklarını istedi. Sonra benimkileri ve sonra da çocukların evraklarını aldı. Email ile gelen listenin aynısı onda da vardı. Bu liste dışında hiçbir evrak istemedi. Evlilik cüzdanı ve diplomanın aslını da aldılar. Bu işlem toplam 10 dk. kadar sürdü.
Burada çok önemli bir bilgi vereyim: ADRES DEĞİŞİKLİĞİNİ BURADA YAPTIRABİLİYORSUNUZ. Ben eşimin pasaportunun ön yüzüne adres değişikliği için not yazmıştım. Görevliye söyledim. O da sağ olsun DS 260’ da yazdığımız USA’deki adreslerimizi güncelledi. Evrak tesliminden sonra yine beklemeye başladık.ÖDEME:
Uzunca bir beklemeden sonra yine veznede (7 nolu banko, tam köşede) numaramız yandı. Ben görevliye o andaki dolar kurunu sordum çünkü ödemeyi kredi kartı ile yapacaktım. O da bilmediğini bankanız ne çekerse o kurdan çekilir dedi. Ama bankalar biraz yüksek kurdan çekiyor dedi. (Öğleden sonra kontrol ettiğimde Yapı Kredi Bankası 5,37 TL’den çekmeye çalışmış ancak aynı anda gerçek kur 5,25 TL idi.) Ben de görevlinin önündeki dosyalarımızı inceliyordum. Aldıkları evrakları hepimiz için ayrı ayrı karton dosyaların içine koymuşlar. Bu arada veznede kredi kartı şifresi girilen cihazın olmadığını fark ettim. Tam o sırada görevli kredi kartımın MAIL ORDER’a kapalı olduğunu ve ücreti çekemediğini söyledi. Tamam dedim ben de. Nakit olarak 1.320 USD (4 x 330 USD) ödedim ve tekrar beklemeye başladım.EK BİLGİ:
Bu aşamaya gelmeden önce neden çok uzun beklediğimizi de burada yazayım. 1 numaralı ailenin kazananı lise mezunu değilmiş. O yüzden 6 nolu bankoda görevliyle çok uzun süre konuştu. Yaklaşık 20 dk. kadar sürdü. Dinlene dinlene konuşmaya devam ettiler. Kadıncağız, görevliye, mesleğinin 2 yıllık deneyim gerektiğine ikna etmek için çok uğraştı. Ayrıca kadın sadece kendisi için 330 USD ödemiş ve eşi ve çocukları için ödeme yapmamış. Sonra görüşme olumlu gidince 3 kişi için daha 330 USD ödeme yaptılar. Tekrar 6 nolu bankoya dönüp yemin ettiler ve vizelerini aldılar. Bu ödeme planı sadece onlar için mi (lise mezunu olmayanlar) geçerli yoksa biz de aynısını yapabiliyor muyuz bilemedim.
Bu arada beklerken www.yesilkartforum.com dan yazıştığım Türkmenistanlı Murat (@baymyrat) beni tanıdı ve yanıma geldi. Kendisi ile tanıştık ve konuştuk. Onun da sıra numarası 8 idi. (Yanlışım varsa düzelt @baymyrat kardeşim. Siz de almışsınız. Forumdan gördüm. Çok sevindim. )GÖRÜŞME:
Yukarıdaki durum nedeniyle bizim Türklerin görüşme yaptığı 6 nolu banko yaklaşık 1 saat boyunca 1 nolu aileyle ilgilendi. Sonra öncelikli olduğunu düşündüğümüz 7 sıra nolu aile görüşmeye geçti. Bu arada çocuklar orada oynuyor, su sebilinden su içip duruyorlar, tuvalete gidiyorlar, bize sarıyorlar. Biz hala bekliyorduk. Nihayet 3 numara yandı. Hep birlikte 6 nolu bankoya geçtik. Eşim ve bana sağ ellerimizi kaldırmamızı ve söyleyeceklerimizin doğru olduğuna dair yemin etmemizi istedi görevli bayan. Biz de yemin ettik. Nereye gideceksiniz dedi. Eşim cevap vermeden kızım “Texas” dedi. Houston dedik.
-Orada tanıdıklarınız var mı?
+Evet, arkadaşlarımız var.
-Ne iş yapıyorlar?
+Kendi işini yapan da maaşlı çalışan da var.
-Siz ne iş yapacaksınız?
+Buradaki tecrübemize istinaden sektörümüzle ilgili iş bakacağız.
O arada oğlum Doruk geldi. Görevli “Amerika’da ne yapacaksın Doruk?” dedi. Oğlumda “Süt içeceğim.” dedi. “Haklısınız. Sabahın erken saatinde sizi buraya diktik. Çocuk acıkmıştır.” dedi görevli bayan. Sonrasında “Hayırlı olsun. Amerika’da başarılar.” dedi. Eşimle benim parmak izlerimizi aldı. Çocuklar 16 yaşından küçük olduğu için talihli olan eşimin parmak izlerini çocuklar için de kullanacağını söyledi.
Son olarak ben Amerika’daki adresimin güncellenip güncellenmediğini sordum. Kadın kontrol etti ve güncellendiğini teyit etti. Evraklarımızın aslını iade etti.SONUÇ:
Karın ağrılarım geçmeye başladı, eşimle birlikte gülümsemeye başladık ve mutlu mutlu elçilikten ayrıldık.
Darısı hepinizin başına. -
@pashalp, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
merhaba arkadaşlar ben de mülakat deneyimimi paylaşayım belki okuyan arkadaşlara yardımcı olur. sabah saat 8.30 da randevum vardı . eşim ve 2 çocukla kuyruğa girdik. çocuklardan dolayı bizi öne aldılar .içeri girdik bize numara verdiler. beklemeye başladık . sonra numaramız yandı . evrakları teslim etmeye gitik. Banka hesap dökümanını istedi.ibraz ettim . görevli bu hesap cüzdanının son altı aylık dökümü olması gerektiğini söyledi .ben de bilmiyordum felan dedim. lütfen kabul edin dedim. sorun çıkarmadı kabull etti.
neyse tekrar beklemeye başladık. numaramız tekrar yandı vize ücretini talep ettiler ( 4 kişi için toplam 1320 dolar ) kredi kartımı uzattım . birkaç denemeden sonra bana bu kart geçersiz başka kart var mı dedi ben de kartın aktif olduğunu bi kaç gün önce sağlık muanesini (toplam 6 bin tl ye yakın tuttu )bu karttan çektiğimi söylememe rağmen bi sonuç alamadım. izin kağıdı yazdı 1 saatlik .Hemen bankaya gidip nakit çektim dolar yapıp tekrar konsolosluğa döndüm .ücreti yatırıp tekrar beklmeye başladık. (konsolosluktan çıkınca eve gidip telefonu elime alınca bankadan kartınız yurt dışı kullanıma kapalıdır mesajını görünce jeton düştü. aranızda kartla ödeme yapacak olan varsa kartını yurt dışı kullanıma açtırıp öyle gitsin . )sonra tekrar numaramız yandı . mülakat oturumu başlamıştı . bütün ailece gişeye gitik.önce elekrtonik ortamda parmak izlerimizi aldılar sonra sağ ellerimizi kaldırıp yemin ettik doğruyu söleyeceğimize dair :) daha sona bana işimi ve gideceğim yeri sordu . sonra eşime işini sordu ve vizeniz onaylanmıştır hayırlı olsun dedi.:) beklediğimizden çok kısa sürdü.
mülakata gireceklere iyi şanslar. -
@cnpist, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Gunaydin . Bu sabah 8:00de mulakata girdik . 7:45 iceri almaya basladilar , 8:00 de giris resepsiyondan numaramizi aldik. 30 dakika sonra evraklari teslim etmek icin cagirdilar. Esim asil talihli oldugu icin oglum ve ben oturduk , evrak teslim islerini isim halletti. Bu islem 15 dakika kadar surdu. Sonra kasaya odeme yapmak icin numaramizin yanmasini bir 15 dakika daha bekledik. 3 kisi icin 990USD nakit odeme yaptik. Sonra son mulakat icin tekrar beklemeye basladik. 15 dakika sonra sin mulakat icin cagirdilar . Esim yemin etti , hepimiz parmak izi verdik, esime ne doktoru oldugunu sordular , universitedeki bolumunu belirtti. Amerikada daha once bulunup bulunmadigini sordular , 2 sene yasadigini, gittigi universiteyi belirtti. Hersey yolunda gozukuyor , 3 ila 5 gun icinde pasaportlariniz ulasir, tesekkur ederiz dediler . İyi gunler dileserek ayrildik . İlk evrak grubunda verdiginiz , diploma asli, banka dokumanlari ve evlenme cuzdani orjinalini son gorustugumuz bey iade etti . 8:00 de girdigimiz binadan 9:20 de ciktik. Esim giderken cuzdanini gozlugunu bes bur torbaya koymustu , onu almadilar ve emanete biraktik. O kisimda cok gulduk cunku telefonlarida almama kararimiz vardi ama esim el aliskanligindan onu da cantaya atmis 😂 , emanete zaten birakma mecburiyeti vardi yani . Cikarken emanetten cantasini aldik , 5 TL odeme yaptik . Simdi pasaport bekleyecegiz. Yolumuz uzun ama keyifli gidiyor hersey . Umarim herkesinki kolay ve sorunsuz halolur . Bir tek , pasaport gelis durumunu nereden takip ediyoruz , onu hatirlamiyorum. Arada bakip kontrol edeyim diye . Sorularima sabirla cevap veren ya da okuyan herkese tesekkurler :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum