Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @Mylife greencard'a değil, lotoya başvurduğunuz için henüz göçmenlik talebiniz varmış gibi algılanmıyor.

Formu doldururken bu yönde herhangi bir bilgi vermenize gerek yok..
    Bol şanslar..

• @VolkanU teşekkürler

• @crazycells çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için ama. Sorum şu yönde ben dönüş biletimi 5 ay sonraya aldım niyetim de öyle kalmak acaba bu durum onların kafasında bir sıkıntı yaratıp almama gibi bir durum olurmu? Yada ben 1 ay sonrasında bir bilet alıp yakmalımıyım hani bak 1 ay sonra dönecegim zaten gibi göstermek için. Sonra bileti yakıcam. Yoksa adam beni sen 5 ay ne yapacaksın diye vermeyebilir mi diye sordum. Almak bir dert girmek bir dert😊 bileti de 5 aylık bilerek aldım ucuza denk geldi o yüzden

• @furkan-erden, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@crazycells çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için ama. Sorum şu yönde ben dönüş biletimi 5 ay sonraya aldım niyetim de öyle kalmak acaba bu durum onların kafasında bir sıkıntı yaratıp almama gibi bir durum olurmu? Yada ben 1 ay sonrasında bir bilet alıp yakmalımıyım hani bak 1 ay sonra dönecegim zaten gibi göstermek için. Sonra bileti yakıcam. Yoksa adam beni sen 5 ay ne yapacaksın diye vermeyebilir mi diye sordum. Almak bir dert girmek bir dert😊 bileti de 5 aylık bilerek aldım ucuza denk geldi o yüzden

direk ucus mu aktarmali mi ve hangi hava yolundan kaca aldiniz acaba? bende kovaliyorum ekim e almayi dusunuyorum donusu de 5 ay sonraya almak istiyorum eger o tarihler de uygun olursa tabi.

• Merhabalar,

9 Eylül 2019 tarihinde B2 vize görüşmem var DS 160 formunda New York a 8 günlük bir seyahat planlamıştım. Amerika menşeeli firmanın istanbul ofisinde çalışıyorum, patronum vize almama yardımcı olmak açısından bana Amerika şirket adına davetiye gönderebileceğini söyledi geç olsada şimdi ben değişiklik yapmak istesem nasıl bir yol çizmeliyiim daha önce böyle bir durumla karşılamış olan var mı?
    Yardımcı olursanı çok sevinirim herkese teşekürler.

• @furkan-erden, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@crazycells çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için ama. Sorum şu yönde ben dönüş biletimi 5 ay sonraya aldım niyetim de öyle kalmak acaba bu durum onların kafasında bir sıkıntı yaratıp almama gibi bir durum olurmu? Yada ben 1 ay sonrasında bir bilet alıp yakmalımıyım hani bak 1 ay sonra dönecegim zaten gibi göstermek için. Sonra bileti yakıcam. Yoksa adam beni sen 5 ay ne yapacaksın diye vermeyebilir mi diye sordum. Almak bir dert girmek bir dert😊 bileti de 5 aylık bilerek aldım ucuza denk geldi o yüzden

Eger 5 ay kalmak icin bir nedeniniz varsa sorun olmamasi lazim. 5 ay kalmaniz supheli gorunurse sizin secondary passport control odasina alabilirler, burada konsoloslukta vize alirken ne soylediklerinizi de gorebilirler, o nedenle soyleyeceginiz seyler birbiriyle uyusmali.

Bu sekilde ABD'den geri gonderilen kisiler var, o nedenle plan yaparken hicbir surecte yaniltici ve yanlis bilgi vermemeye ozen gostermelisiniz.

• @wiseman, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhabalar,

9 Eylül 2019 tarihinde B2 vize görüşmem var DS 160 formunda New York a 8 günlük bir seyahat planlamıştım. Amerika menşeeli firmanın istanbul ofisinde çalışıyorum, patronum vize almama yardımcı olmak açısından bana Amerika şirket adına davetiye gönderebileceğini söyledi geç olsada şimdi ben değişiklik yapmak istesem nasıl bir yol çizmeliyiim daha önce böyle bir durumla karşılamış olan var mı?
    Yardımcı olursanı çok sevinirim herkese teşekürler.

Bence bu tatilden haberdar olduklarini ve 8 gunluk tatilden sonra is yerinde calismaya devam edeceginize dair bir mektup hazirlamalari sizin cok daha fazla isinize gelir.

• @crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@mihmandar (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

Arkadaşlar turist vizesi için gerekli evrak listesini ayrıntılı olarak (belge isimleriyle) paylaşabilir misiniz? yada nerde bulabilirim?
    konsolosluk sitesinde ayrıntı bulmadım. teşekkür ederim.

Pasaport, form ve fotograf disinda boyle bir gereklilik listesi yok aslinda siz ilgili olan tum belgeleri yaninizda goturun; ilk iletiyi bir daha okuyun isterseniz. Seyahatinizi ve Turkiye ile olan iliskileri gosteren ve ilgili olabilecek tum resmi belgeleri yaninizda tasiyin.

Resmi sitede de bu sekilde yaziyor:

alt metni

Ama aslinda forumda boyle bir liste olusturmak iyi olabilir, en azindan insalara fikir verir ve zamanla eklemeler yapariz. Birkac gun icerisinde ilk iletiye derleme bir belge listesi tasiyacagim.

Merhaba vize için liste paylaşımınız oldumu .

• @Mylife, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@mihmandar (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

Arkadaşlar turist vizesi için gerekli evrak listesini ayrıntılı olarak (belge isimleriyle) paylaşabilir misiniz? yada nerde bulabilirim?
    konsolosluk sitesinde ayrıntı bulmadım. teşekkür ederim.

Pasaport, form ve fotograf disinda boyle bir gereklilik listesi yok aslinda siz ilgili olan tum belgeleri yaninizda goturun; ilk iletiyi bir daha okuyun isterseniz. Seyahatinizi ve Turkiye ile olan iliskileri gosteren ve ilgili olabilecek tum resmi belgeleri yaninizda tasiyin.

Resmi sitede de bu sekilde yaziyor:

alt metni

Ama aslinda forumda boyle bir liste olusturmak iyi olabilir, en azindan insalara fikir verir ve zamanla eklemeler yapariz. Birkac gun icerisinde ilk iletiye derleme bir belge listesi tasiyacagim.

Merhaba vize için liste paylaşımınız oldumu .

Hayir, boyle bir liste yanlis anlasilabilir. Herkesin amacina ve durumuna gore gosterebilecegi belgeler farkli olabilir. Zaten resmi yonlendirme de "Basvurunuzu destekleyeciginizi dusundugunuz tum dokumanlari gorusme icin yaninizda getirebilirsiniz" seklinde...

Ne amacla giriyorsaniz buna uygun belgeleri goturmeniz uygun olur. Turkiye'ye geri doneceginizi gosteren belgeler varsa (egitim, is, aile durumu vs.) bunlari da pek tabii ki yaninizda bulundurabilirsiniz.

• Herkese Merhaba tekrardan vize görüşmesi için randevu aldım burda güçlü baglarim olmadığı için red aldım şimdi Kendi şahıs firmamin bilgileri bagkur ödemelerim evin tapusunu ve cüzzi miktar para göstereceğim ayriyetten bedelli askerlik başvurum var bu senenin sonunds gideceğim sizce onu göstermelimiyim askerden kaçmak için gidiyor gibi düşünebilirler mi?

• Selam Arkadaşlar vize başvurusunda bulunursak turistik amaçlı tek başvurmak mı yoksa ailece gidip başvurmak mı daha çok vize alma olasılığını arttırır ? Ve ben tek başıma vize alsam daha sonrası için eşim ve çocuklar benim aldığım vizeden faydalanır mı ya da ben gidip geldim sonra beraber gideceğiz deyip vize verirler mi ?

• @Gabriel vize almak istemenizdeki amaç nedir? bunu sorgularlar, aileniz buradayken sadece sizin vize talebiniz , destekleyici belgeleriniz de yeterliyse (iş-mali durum vs gibi) daha uygun görülebilir bir dereceye kadar ...ama en baştaki soru önemli , amaç ne? pek çok vize türü var ama b1/b2 için konuşursak kişiseldir. Tabi bu arada bu süreçte forumu değil konsolosluğu inandırmanız önemli, iyi şanslar.

• Ben turistik amaçlı gitmeyi tabi düşünüyorum ondan dolayı soruyorum ailemle gitsem daha mı yüksek verilme şansı . bir gidip oraları denemk istiyorum ilk başta orada üniversite arkadaşım var . sonrasında orada kalmanın yollarını aramak istiyorum .tabiki başvuru yaparken bunlardan bahsetmeyeceğim

• Ds formumdaki hatadan dolayı yeni ds doldurdum randevu aldıktan sonra fakat randevu üzerinde yeni ds Numarasını güncelleyemedim. Okuduğuma göre konsoloslukta hemen yapıyolarmış tabletten. Ayrıca mailleşmemde yeni ds formunuzla randevunuza gelmeniz yeterlidir maili aldım. Bilginiz var mı acaba bu konuda?

• @Gabriel sorunuz net değil. Aile ile başvurudan kastınız siz, eşiniz ve çocuklarınız mı, yoksa anne ve babanız mı?
    18 yaşınızın üzerindeyseniz zaten aileniz ile beraber giremezsiniz ayrı değerlendirilirsiniz.
    (sonraki mesajınızdan anne&baba olduğunu varsaydım)

• @gabriel turist vizesiyle en fazla 6 ay kalabilirsiniz tabi oda ulkeye giriste ki memura kalmis ornegin 1 ay ,3 ay, 6 ay da verebilir. Egerki verilen sureyi 1 gun gecerseniz tr ye dondugunuzde tekrar abd ye girmeyi unutabilirsiniz malesef.

• @ggg123, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Ds formumdaki hatadan dolayı yeni ds doldurdum randevu aldıktan sonra fakat randevu üzerinde yeni ds Numarasını güncelleyemedim. Okuduğuma göre konsoloslukta hemen yapıyolarmış tabletten. Ayrıca mailleşmemde yeni ds formunuzla randevunuza gelmeniz yeterlidir maili aldım. Bilginiz var mı acaba bu konuda?

Yeni DS-160 formunun numarasini ve ciktisini mulakata goturmeniz yeterli.

• @Gabriel, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Selam Arkadaşlar vize başvurusunda bulunursak turistik amaçlı tek başvurmak mı yoksa ailece gidip başvurmak mı daha çok vize alma olasılığını arttırır ? Ve ben tek başıma vize alsam daha sonrası için eşim ve çocuklar benim aldığım vizeden faydalanır mı ya da ben gidip geldim sonra beraber gideceğiz deyip vize verirler mi ?

Bu sorunun cevabi, sizin basvuru amaciniza gore degisir.

• Ailemle derken eşim ve çocukları kastetmiştim pardon )Durum şu aslında orada kalmanın bir yoluunu bulmak istiyorum tanıdığım arkadaşımda var . Biz moskovada ikamet ediyoruz bir kaç ay sonra rus vatandaşlığına geçmiş olacağım ve buradan amerikaya yerleşmeyi düşünüyorum önce greencard başvurusu çıkmazsa amerikaya gidip orada kalmanın bir yolunu bulmak isyorum açıkcası madem acık konusmak lazım .Eğer ailemle vize verirlerse gidip dönmemek ama ailece almak zor ise kendim önce vize alıp gidip bir kaç ay kalıp orda kalmanın yollarını bulmak , bu kaçak olur ,öğrenci vizesi olur , üniversitede yeni bir bölüme başlamak olabilir ,iltica olabilir , yada para karşılığı bir kişinin yanında çalışmak olabilir bana vize çıkartması karşılığında veya avukat ile görüşüp hangi yollar izlenebilir öğrenmek istiyorum . O kadar millet gitmiş bir yolunu bulmuş 30 milyon kaçak bizde buluruz diye düşünüyorum )) yani Ruscam , İngilizcem var .Türklerden bir yardım bulamazsak rus bölgesi olan Brooklyne yerleşmeyi düşünüyorum sonucta onlarda bu tarz yolları işin çakallıklarını bilen millet ) Umarım yeterınce acık oldu :)

• @Gabriel, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Ailemle derken eşim ve çocukları kastetmiştim pardon )Durum şu aslında orada kalmanın bir yoluunu bulmak istiyorum tanıdığım arkadaşımda var . Biz moskovada ikamet ediyoruz bir kaç ay sonra rus vatandaşlığına geçmiş olacağım ve buradan amerikaya yerleşmeyi düşünüyorum önce greencard başvurusu çıkmazsa amerikaya gidip orada kalmanın bir yolunu bulmak isyorum açıkcası madem acık konusmak lazım .Eğer ailemle vize verirlerse gidip dönmemek ama ailece almak zor ise kendim önce vize alıp gidip bir kaç ay kalıp orda kalmanın yollarını bulmak , bu kaçak olur ,öğrenci vizesi olur , üniversitede yeni bir bölüme başlamak olabilir ,iltica olabilir , yada para karşılığı bir kişinin yanında çalışmak olabilir bana vize çıkartması karşılığında veya avukat ile görüşüp hangi yollar izlenebilir öğrenmek istiyorum . O kadar millet gitmiş bir yolunu bulmuş 30 milyon kaçak bizde buluruz diye düşünüyorum )) yani Ruscam , İngilizcem var .Türklerden bir yardım bulamazsak rus bölgesi olan Brooklyne yerleşmeyi düşünüyorum sonucta onlarda bu tarz yolları işin çakallıklarını bilen millet ) Umarım yeterınce acık oldu :)

https://www.youtube.com/watch?v=-hLzC_AmWE8

Benzer Başlıklar

• Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    122 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • B2 turist vizesini F1 öğrenci vizesine cevirmek

38
    0 Oy
    38 İleti
    4k Bakış
    E
    Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k