(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
herkese merhaba arkadaşlar 08/agu/2019 14:00'da ki istanbul abd konsoloslugundaki randevum hakkında bilgilendirme yapmak istiyorum.
kendi durumumla ilgili söylemem gereken şeylerin başında DJ olarak freelance olarak 20 senedir çalışma,13 ülke gezmem ve 6 sene dubaide residence olarak yaşamam, sgk girişimimin olmaması - banka hesabımda 1tl bile olmaması ve çalışmıyor olarak göründüğümden dolayı sponsor olarak babamı gösterip çalıştığı firmadan eksiksiz bütün evrakları hazırlamıştım,yine babamın banka hesap hareketlerinide randevudan 1 gün önce bankadan ıslak ımzalı şekilde alıp dosyama ekledim. kendimle ilgilide ne olur ne olmaz diyerek yurda giriş çıkış belgesi,tam tekmilli nufus belgesi diğer istenen her şeyi tamamlayıp yola çıktım.bu arada kafamı en cok kurcalayan " ds 160 formunu doldururken gitmek istediğim tarihi 11/agu - 21 agu tarıhlerınde arasında yapmak ıstedıgımı belırtmıstım" ,bu kafama cok takılmıstı fakat iş işten geçmiş ve randevu tarihini almıstım. öğlen 12:00 gibi konsolosluk karsısında bulunan cafelerden birisinde oturup beklemeye başladım. saat 13:30'da içeriye aldılar,bi görüşmede en fazla 83 kişi alıyorlar ve içerisi fuldu.184 numaralı fiş verdiler,bilerek veznelere en yakın koltuga oturup dialogları dinlemeye başladım. izlenimlere göre en büyük hata sorulan sorulara verilen tereddütlü cevaplardı . örnek olarak aklımda kalan soru cevap dialogları şu şekilde oldu ;- ne iş yapıyorsunuz
- motor parçaları üreten bir şirketim var
- şirketinizde kaç kişi çalışıyor
- ııghhhhh.. 50/60 kişi
- üzgünüz red !
burda mantıken şirket sahibi birisi çalışan sayısını net nasıl bilemez ? bu sebebten vermediklerini düşünüyorum
bir başka dialogta ; - amerikaya ne zaman gitmeyi planlıyorsunuz
- vizeyi alırsam,önüzmedeki aylarda planlıyorum
- üzgünüz red !
bu dialogtaki red sebebinide sağlam bir seyahat planın olmamasına bağladım.
saydım 83 kişiden 32 kişiye red verdiler .. bu arada ek bir bilgi daha vermek istiyorum görevli size ingilizce hi,welcome gibi bir soru sordugunda eger ıngılızce cevap verirseniz görevli ingilizce konusmaya devam ediyor,istisnasız bütün dialoglarda bu durum gerceklesti.
neyse sıra bana geldiğinde içeride 4 kişi kalmıştı,numaram geldi,vezneye gittim ;- hi
- merhaba
- pasaportunuzu alabilirmiyim - amerika'da nereye ve ne için gitmek istiyorsunuz ?
- new york'a 10 günlük bir gezi planlıyorum
- ne iş yapıyorsunuz
- profesyonel dj'im
- kaç senedir yapıyorsunuz
- 20 senedir.
- wawwww,harika..vizeniz onaylandı,iyi tatiller.
toplamda 1 dk geçmeyen bir dialog neticisinde 10 senelik vizeyi kaptım.
herkese bol şans,kesinlikle vereceğiniz cevaplar çok net ve kesin olmalı arkadaslar. -
Merhaba. Önümüzdeki ay dil okulu için Toronto, Kanada'ya gidiyorum, Kanada vizemi aldım. Toronto'ya kadar gidecekken ABD vizesi de alıp New York civarı ufak bir gezi yapabilirim diye düşündüm. Geçerli bir Kanada vizesi ABD turist vizesi için kolaylık sağlar mı? Çünkü şu an okumuyor, çalışmıyor ve daha önce yurt dışına çıkmadım.. Normal şartlarda bunlar negatif durumlar. Fakat Kanada vizesini sıkıntısız aldım.
-
@datrox harika haber... tebrikler ve simdiden iyi gezmeler.
Bilgi aktarimi icin de tesekkurler. -
@CagdasKarakas, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba. Önümüzdeki ay dil okulu için Toronto, Kanada'ya gidiyorum, Kanada vizemi aldım. Toronto'ya kadar gidecekken ABD vizesi de alıp New York civarı ufak bir gezi yapabilirim diye düşündüm. Geçerli bir Kanada vizesi ABD turist vizesi için kolaylık sağlar mı? Çünkü şu an okumuyor, çalışmıyor ve daha önce yurt dışına çıkmadım.. Normal şartlarda bunlar negatif durumlar. Fakat Kanada vizesini sıkıntısız aldım.
Bence mantikli bir fikir. Isterseniz direkt bir hafta sonu ya da aday haftasonlari belirleyin ve bu gezi sirasinda Niagara'nin ABD tarafini da gezmek istediginizi soyleyin. Eger net olarak o aday tarihler arasi vize isterseniz, bence gezi plani daha mantikli goruneceginden vize alma sansinizi arttirsiniz. Bol sanslar simdiden...
-
b1 ile 25-30 bin $ a ev alma imkani var mi ve sonrasinda evi bastan sona yapip satma ? Nasil bir prosedur isliyor vatandas olma sarti mi var yoksa? Bilgisi olan varsa cvp yazabilirse seviniriz.
-
Ds formumda telefon numaramı yeni almıştım ve yanlış yazmışım. Bu bir sorun olur mu vize alırken merak ediyorum red yer miyim acaba bu sebepten:s
-
@vermaynen, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
b1 ile 25-30 bin $ a ev alma imkani var mi ve sonrasinda evi bastan sona yapip satma ? Nasil bir prosedur isliyor vatandas olma sarti mi var yoksa? Bilgisi olan varsa cvp yazabilirse seviniriz.
Satin alabilirsiniz ama daha sonra satamazsiniz. B1 vizesi size is toplantilari, gorusmeleri veya anlasmalari yapmak icin firsat veriyor, is yapma hakki vermiyor. Calismak veya para kazanmak istiyorsaniz, buna izin veren vize turlerini kullanmalisiniz.
-
@ggg123, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Ds formumda telefon numaramı yeni almıştım ve yanlış yazmışım. Bu bir sorun olur mu vize alırken merak ediyorum red yer miyim acaba bu sebepten:s
Bu sebeple red almazsiniz :) ama mulakat sirasinda idari isleme kalirsaniz ya da dosyanizi inceleyeceklerini soylerlerse o zaman konsolosa soyleyip degistirmenizi tavsiye ederim. Bu sureclerde size telefonla ulasmalari gerekebilir.
-
@crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@vermaynen, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Satin alabilirsiniz ama daha sonra satamazsiniz. B1 vizesi size is toplantilari, gorusmeleri veya anlasmalari yapmak icin firsat veriyor, is yapma hakki vermiyor. Calismak veya para kazanmak istiyorsaniz, buna izin veren vize turlerini kullanmalisiniz.
Fakat satisi sanirim vatandas olan bir kisinin uzerinden gerceklestirebiliriz oyle degil mi ?
-
@crazycells teşekkürler
-
@crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Fakat satisi sanirim vatandas olan bir kisinin uzerinden gerceklestirebiliriz oyle degil mi ?
Evet ama parayi o kisi kazanmis olur :) siz degil.
-
Evet ama parayi o kisi kazanmis olur :) siz degil.
- bir sahis olmaz ise problem olmaz bu durumda tesekkurler. :)
-
@crazycells cok tesekkurler panik olmustum :)
-
b1 ile ulkeden cikista sorguya cekilen var mi aranizda ?
-
b1 ile ulkeden cikista sorguya cekilen var mi aranizda ?
Evet, daha once ustu aranip yuklu miktarda para ile yakalanan ve B1/B2 vizesiyle calistigi tespit edilen bir arkadas var forumda. Kendisinin 10 yillik vizesi CBP tarafindan damgalanarak iptal edildi.
-
hasan bey direk göndermeyin mutlaka kurye yetkilendirme sayfasını cıkartıp göndermelisiniz
-
Herkese Merhaba,
Bugun eşim ve benim için vize randevusu aldım İstanbul 21 ağustos Carsamba 7.30 a randevu aldım merak ettiğim ikimiz ayrı ayrımi görüşeceğiz gorevliyle -
@mamilim90 beraber yürütüyorsunuz işlemleri, mülakatı...iyi şanslar..
-
@arkben teşekkür ederim hocam
-
new york da single family room rent mi yoksa single family studio rent mi tutmak daha mantikli yada daha uygun olur sizce? Oda kiralarina baktigimda ornegin 500 diyor iki kisi olunca bir oda da 1000 mi oluyor yoksa iki kisi 500 mu burasini tam anlayamadim acikcasi zillow ve trulia dan baktigimda evlerde bu ibare cok bariz bir sekilde degil malesef? Bu arada 1000$ dan asagi studio daire yok malesef ny de :( Ayrica 1-2 hafta ev bulana kadar ny de onerebileceginiz hostel , airbnb varmi uygun fiyatli ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum