Uber ve Lyft Şoförlüğü
-
@kaptan Selamlar..
lyft lux 4.85 or higher rating istemekte. bu puana gelene kadar en düşük versiyondan başlatabilirler.. ben sizin yeriniz de olsaydım sanırım xl bir araç alıp, onunla öğrenip sonra lux'e geçebilirdim.. bir de segment ne kadar yükselirse, müşteri bulmak da o kadar zorlaşıyor sanırım.. malkoç ömer de bir videosunda bundan bahsetmişti öyle hatırlıyorum.. uber select'in kazandırmadığını, para kazanabilmek için diğer seçenekleri de açtığını, sürümden kazandığını anlatıyordu.. yolunuz açık olsun bu arada.. bol kazançlar.. :) -
@smyael tesekkurler tavsiye icin. Verdiginiz linkten baktim cok arac var ama 30bin den asagi degil Mesela Audi Q5 2015 alsam lux yapabilirim. Lux olmadiginda normal Lyft ile Devam edebilirim onla ama yakit gideri daha artacak diye dusunuyorum. Listede bir onceki yazdigim mesajda 2 arac yazmistim hybrid olanlar ama listede Olmadigi icin lux fikrim yeterince mantikli olmuyor simdi bendeki arac corolla 1.8 L. Q5 2.0T yani turbo yakiti kisa surede bitirir diye dusunuyorum.
-
@caglaror, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü
@kaptan Bilmedigim yerden cikti soru.
Dur bildigin yerden sorayim:) en cok bonus %kac denk Geldi?
-
@semavi yakın bir arkadaşını videosu var bence önce bunu seyredin ondan sonra tekar gözden geçirin derim
https://www.youtube.com/watch?v=rmZGYKxc-VI -
@kaptan Bu yuzdeli bonus bana denk gelmedi. Bana bolge icinde max bonus geliyor (7-8$) sonra bolgeden ayrilsan da o max bonusu ilk ride alirsan eklemek uzere bekletiyor. Eger uygulamayi kapatirsan bonus iptal oluyor. Ben hic bir turlu bonus alamadim. Sadece trafik fazla yogun olunca vb bir miktar para ekliyor alacagina o kadar (milage dan bagimsiz).
-
@Muhtaradana Iki turlu var, birisi ekrana dusunce almazsan sonraki surucuye yonlendiriyor. Digeri alirsan sonradan iptal edebiliyorsun. Iptal sebebini soruyor, "bu musteriyi istemedim", "Belirli bir sebebi yok" gibi secenekleri var. Ekrana dusen bilgileri hizlica okuyup mesafeye ya da gidilecek yere gore almayabilirsin. Ama su var, cok fazla almazsan veya belli bir sayinin uzerinde iptal edersen muhtemelen once uyari sonra baska yaptirimlar olabilir. Ben simdiye kadar 100% kabul ettim. 1 tane iptalim var o da havalanina yolcu birakmistim, gelen yolcu katindan istek geldi, kabul ettim. Ama yollari karistirip ciktim havalanindan. SFO da GPS sapitiyor biraz. Farkli yoldan geri donmesi 7dk surecekti, yolcuyu bekletmemek icin iptal ettim.
Musteri secen var ama bu hakkini cok siradisi musterilere saklamalisin. Cok uzun ride gelirse kabul dugmesinin altinda "uzun ride" uyarisi cikiyor. Almayabilirsin.
2 defa kelimenin gercek anlamiyla ormana yolcu goturdum, birisinde bos dondum, digerinde cilginca ama ormandan musteri aldim. Orada seni dograsalar her dilimi ayri agacin altina gomerler. Ama yapacak bir sey yok :) -
@caglaror anladım scotty sistemi ile aynı ilerliyormuş, bizde sürücüler bölge seçer genellikle Mecidiyeköy, Beşiktaş, Şişli veya taksim dışına çıkmak istemezler, bu alanlara çok uzak mesafe yolculuklarını genellikle red ediyorlar, çünkü gittiği bölgeden genellikle müşteri bulamazlar, eğer giderlerse tekrar aynı bölgeye dönmeleri lazım, o zamanda dönüşteki yakıt parası ceplerinden çıkar.
-
@caglaror Sen en iyisi tasin Başka eyalete yada buraya tasinnn :)
-
@ayvalik10 Ben daha once izlemistim ama simdi daha dikkatli izledim.full time İste calistigim icin is cikislari gece 11-12 gibi basliyorum 3am gibi eve donuyorum cumartesi gece 12 baslayip sabah8 de eve donuyorum izinli Günlerimde full simdi calisiyorum bu sekilde uygun olan arac secmekte zorlaniyorum
-
-
vergi konusu cok karisik olur. ben 2 sene boyunca yaklasik 90 haftadan fazla kiralik araba ile yapmisimdir ama verdigim vergi ile sizin bisey cikarmaiz sacma olur. cunku yasadigim eyalet medeni durumum bir suru faktor var vergiyi etkileyen. Colorado`ya ilk geldigim zaman lyft surucusu cok azci yazin her cuma cumartesi aksami yuzde 500 le yolcu aldigimi biliyorum. o zaman is cok guzeldi ama simdi burada da yavasladi. lux arac yerine 7-9 kisilik bir arac almanizi sahsim adina oneririm.
-
Lyft lux yada lux black icin en uygun Firat 2016 Audi A6 yada bmw 5 serisi 22-26 bin$ arasi satilmakta carmax simdilik bu fiyatlarda satmakta. Bendeki 2013 corollayi satip APR ile bunlardan birini almak simdilik dusuncem hem lux ve lux black vede normal icin ideal gibi 4 ceker ve 2.0 motor ile ideal kis sartlari icinde fena sayilmaz
-
Arkadaşlar bu hafta tam zamanlı olarak LYFT ‘in kiralık arabası ile işe başladım. Deneyimlerimi zamanla aktarmaya çalışacağım. Kiralık araba ile Lyft yapan arkadaşlara sormak istediğim bir konu var ücretli geçişlerin ( EZ Tag vb ) ödemesini nasıl yapıyorsunuz? Benim her Toll roads kullanımımdan sonra LYFT bana bunun için ayrı ödeme yapıyor. Ancak aracın hiçbir şeyi bana ait değil, bu ödemeleri nasıl yapacağım konusunda beni yönlendirebilir misiniz?
-
@aytac59 Kendi aracinda Ilk kopru/otoyol gecisli ride bitince, o ride icin odeme detayina bakarsan ornegin +5$ gibi bir gecis ucreti gorursun. Kiralik aracta muhtemelen kendileri otomatik oder ve hesabina hic birsey yansimaz.
-
Bu ileti silindi! -
Arac yagini kendi degistiren varmi aranizda? Varsa kolaymi,zormu? Kendi degistirmeye degermi?
-
@kaptan Degistirmek icin gerekli ekipmanin varsa son derece basit (modellere gore degisen ozellikleri bilmiyorum).
Yagin eksilen kismini tamamlamak (yag yakan araclarda) ve eski yagi degistirip yenisini koymak iki ayri islem.
Buyuk orandaki araclarda yag kapagi (motor blogunun uzerinde) acilip dogrudan yag koyarak yak ekleniyor. Marka-model ve motor yagi degistirme yazarsan youtube da videolari cikar.
Eski yagi drene etmek icin araci yukseltmek ve altina girmek gerekecektir. Arac yuksek ise bir karton parcasi ve eski bir legen gerekiyor. Genellile yeni yag koyunca filtreyi de gegistirmek oneriliyor. Bu da cok kolay bir islem aslinda. Genel problem yagi etrafa dokup bulastirmamak icin gerekli ozeni gosterip trikleri takip etmek.NOT:
- 5., 6., 7. basamaklar yag filtresi degistireceksen gerekli.
- Once guvenlik, sonra guvenlik
- USA da yag ve diger parcalari kafana gore atamiyorsun teslim alan belirli dukkanlar ve benzincilar var. Goggle da cikiyorlar.
1- Araci yukselt. Krikoyu onermem tehlikeli olur.
2- Aracin altina girip legeni karter tapasinin altina yerlestir.
3- Karter tapasini sok. (anahtar takimi lazim)
4- Yagin tamamen bosalmasini bekle.
5- Eski yag filtresini sok -yeri farklidir- (bir bezle tut, yada havlu) -bunun icin bir iki farkli parcayi oynatman veya sokmen gerekecek (modele gore degisir)
6- Yeni filtreyi yaga doyur (harici bir kabin uzerinde yag dokerek yapmalisin)
7- Yeni filtreyi yerine tak (elle kivirarak sonra uygun alet varsa onla sikilayabilirsin)
8- Karter tipasini tak.
8- Yeni yagi 6-8 parcada koyacak sekilde motor kapagindan dokmeye basla. Her parcada durup yag olcum cubugunda min-maks arasina denk gelip gelmedigini kontrol et. Maksimumu gecmesin!
9- Yeterli yag koyunca araci calistirip 10 dk sonra kapatip yeniden yag seviyesini kontrol et.Not: Karter tipasini cikartmadan enjektor ve silikon boruyla, olcum cubugu deliginden girip tek tek cektim yagi, imanim gevredi. Asla onermem. Uygun yer bulunca karter tipasini cikart olsun bitsin.
-
-
@caglaror tek uyarım arabanın altına giremiyecek kadar boşluk bir yeriniz yoksa, değiştirmeye yeltenmeyin bile araç yerden yüksek ise karton sererek altına girebilirsiniz
Kriko ile kesinlikle aracı yükseltip altına girmeyin yalnız -
@caglaror ek olarak yağ filtreniz şişmiş ise elle çevirerek sökemezsiniz, onun için de zincirden veya kalın halat tarzı sökme anahtarları var onu da almanız lazım
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum