Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)


  • Giymişsindir sen demlik hazır çeyizine eklersin gelince @graombze


  • Arkadaşlar merhaba,
    Sürecin nasıl ilerlediğini zaten önceki sayfalardan herkes öğrenmiştir, benim gibi :)
    Yeni başvuracak arkadaşlar için referans olması açısından bildirim tarihlerini ekleyeyim dedim.
    Başvuru tarihimiz : 19 Mart
    NoA1: 23 Mart
    NoA2 : 24 Haziran


  • @tuchi K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    Arkadaşlar merhaba,
    Sürecin nasıl ilerlediğini zaten önceki sayfalardan herkes öğrenmiştir, benim gibi :)
    Yeni başvuracak arkadaşlar için referans olması açısından bildirim tarihlerini ekleyeyim dedim.
    Başvuru tarihimiz : 19 Mart
    NoA1: 23 Mart
    NoA2 : 24 Haziran

    Elinize saglik. Dilerseniz direkt imza kisminiza tasiyin (profil duzenle ile yapabilirsiniz), bu sekilde her yazdiginiz iletide gorulmus olur.


  • @Rookie cici giderken ne almam gerek nüfus kayit örneği vs gibi ve ceviri yapmam gerek mi? Apostille vs?


  • Evet @graombze Aos için nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği alıp yeminli tercümana çevirisini yaptırman çok iyi olur.


  • Merhaba. Bizde aralık ayında nişanlılık vizesi için başvuru yaptık. 21 haziranda konsolosluktan randevu alabilmemiz için e-mailimiz geldi. Fakat o günden beri sistemde uygun randevu yok gözüküyor. Bu durum normal mi? Eğer normalse randevu ne kadar zaman içinde alabiliriz? Şimdiden çok teşekkürler :)


  • @yegemen K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    Merhaba. Bizde aralık ayında nişanlılık vizesi için başvuru yaptık. 21 haziranda konsolosluktan randevu alabilmemiz için e-mailimiz geldi. Fakat o günden beri sistemde uygun randevu yok gözüküyor. Bu durum normal mi? Eğer normalse randevu ne kadar zaman içinde alabiliriz? Şimdiden çok teşekkürler :)

    AIS'teki telefonu arayin veya email gonderin. Size yardimci olurlar.


  • @yegemen hic panik yapmayin ben ve gamzerob bu surcten en cok agzi yananlariz 2-3 ay bekledik o randevuyu :)
    Tecrubelerimizi aktaralim; yogunluk olunca kapasitelerine gore aciyorlar dolayisiyla bir sonraki aya sarkiyor. Muhtemelen su siralar eylul ayi acilacak. Cunku en son randevu icin agustos ayi acilmis ve dolmustu. siz sk sk sayfayi kontrol edin yakinda uygun bir gun bulacaksiniz.
    Dedigim gibi no panic suan normal gidiyor her sey.


  • @crazycells Teşekkür ederim. aradım ama çok yardımcı olamadılar. anlaşamadık :/ @akhilleus teşekkür ederim. bu kadar uzun süreceğini düşünmemiştim :)


  • Merhaba. Bizim dosya bugün Ankara'daki konsolosluğa teslim edilmiş. Bu aşamada konsolosluğun benimle sonraki adımla için iletişime geçmesi gerekiyor ve bana yapmam gerekenleri anlatan bir takım belgeler göndermesi gerekiyor sanırım. Merak ettiğim; konsolosluk benimle e-mail yoluyla mı yoksa posta yoluyla mı iletişime geçecek? E-mail yolu ise sorun yok fakat başvuru sırasında ilettiğim adresten taşındım. Yeni adresimi konsolosluğu arayarak güncellemem gerekir mi? Şimdiden çok teşekkürler.


  • @vincent, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Merhaba. Bizim dosya bugün Ankara'daki konsolosluğa teslim edilmiş. Bu aşamada konsolosluğun benimle sonraki adımla için iletişime geçmesi gerekiyor ve bana yapmam gerekenleri anlatan bir takım belgeler göndermesi gerekiyor sanırım. Merak ettiğim; konsolosluk benimle e-mail yoluyla mı yoksa posta yoluyla mı iletişime geçecek? E-mail yolu ise sorun yok fakat başvuru sırasında ilettiğim adresten taşındım. Yeni adresimi konsolosluğu arayarak güncellemem gerekir mi? Şimdiden çok teşekkürler.

    email ile iletisime gececek. Bilgilendirme beklerken su yonergeyi de incelemelisiniz:

    https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/2017/06/K1K2-Visa-Instructions-TR.pdf


  • Merhabalar :)
    Arkadaşlar hazırlıklı olmak için Ankara vize görüşmesine götüreceğim belgeleri araştırırken sormak istediğim birkaç sorum var.

    1-Geçmiş postlarda e-devletten ingilizce vukuatlı nüfus kayıt örneği alınabildiği yazılmış. Bunu nasıl yapıyoruz? Ben her denediğimde türkçe verdi.
    2-@Rookie daha önce Amerika'ya gelmeden nüfus kayıt örneğinden ekstra çevirttirmemizin iyi olacağını yazmıştı hatta değiştirilmesi teklif bile edilemez demişti :) Eğer e-devletten ingilizce alınıyorsa onu kullanamaz mıyız Aos döneminde?
    3.1-Vize randevusu alırken ne zaman istersem alabilir miyim? Ankaradan mail temmuz ayında da gelse ben eylül gibi görüşme yapmayı istiyorum, nikahı 6 ay içinde yapabilmek için. önce burda düğün yapacağız çünkü.
    3.2-Noa2 son geçerlilik tarihi 20 Ekim 2019. Bu en geç 20 ekime kadar ankara görüşmesi randevusu almam gerekiyor mu demek? mesela 10 ekimde sisteme girip 5 kasıma randevu alabilir miyim?
    Yoksa 20 Ekime kadar görüşmeyi yapmış olmam mı gerekiyor?


  • @tuchi, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Merhabalar :)
    Arkadaşlar hazırlıklı olmak için Ankara vize görüşmesine götüreceğim belgeleri araştırırken sormak istediğim birkaç sorum var.

    1-Geçmiş postlarda e-devletten ingilizce vukuatlı nüfus kayıt örneği alınabildiği yazılmış. Bunu nasıl yapıyoruz? Ben her denediğimde türkçe verdi.
    2-@Rookie daha önce Amerika'ya gelmeden nüfus kayıt örneğinden ekstra çevirttirmemizin iyi olacağını yazmıştı hatta değiştirilmesi teklif bile edilemez demişti :) Eğer e-devletten ingilizce alınıyorsa onu kullanamaz mıyız Aos döneminde?
    3.1-Vize randevusu alırken ne zaman istersem alabilir miyim? Ankaradan mail temmuz ayında da gelse ben eylül gibi görüşme yapmayı istiyorum, nikahı 6 ay içinde yapabilmek için. önce burda düğün yapacağız çünkü.
    3.2-Noa2 son geçerlilik tarihi 20 Ekim 2019. Bu en geç 20 ekime kadar ankara görüşmesi randevusu almam gerekiyor mu demek? mesela 10 ekimde sisteme girip 5 kasıma randevu alabilir miyim?
    Yoksa 20 Ekime kadar görüşmeyi yapmış olmam mı gerekiyor?

    1. Yanlis anlasilma olabilir, sanirim ingilizce alinabilen sadece "adli sicil kaydi" var, nufus kayit ornegini sizin ingilizceye cevirtmeniz lazim, ama Ankara'da K1 mulakati icin bunun gerekli oldugunu sanmiyorum.

    2. E-devletten alinamiyor :)

    Diger sorulari sureci yasamis ve konunun uzmani olan arkadaslara pasliyorum :)


  • Mehraba ben Amerikalı kız arkadaşının başlatmış olduğu Nişanlılık vizesini iptal etmek istiyorum bu konuyla ilgili ne yapmak gereklidir


  • @Özcan-Dereli, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Mehraba ben Amerikalı kız arkadaşının başlatmış olduğu Nişanlılık vizesini iptal etmek istiyorum bu konuyla ilgili ne yapmak gereklidir

    Sizin bir sey yapmaniz biraz zor olacak, cunku basvuru sahibi siz degilsiniz. I-129F basvurunuz onaylandi mi? USCIS'in size en son gonderdigi receipt number ile o bildirimde yazilan adrese bir mektup yazip gonderebilirsiniz.

    Eger mektup gondermek istemiyorsaniz o durumda, islem sirasi size geldiginde (NVC belgeleri isterse vs.) o durumda hicbir sey yapmamaniz yeterli, 1 yil boyunca hareketsiz kalan basvurunuzu o durumda da iptal edeceklerdir.


  • Merhaba gamze ben şifremi ve kullanıcı adımı unuttuğum için başka bir sayfa açtım:)))


  • @gamzeee, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Merhaba gamze ben şifremi ve kullanıcı adımı unuttuğum için başka bir sayfa açtım:)))

    merhabalar,
    eger hangi email adresiyle kayit oldugunuzu biliyorsaniz , hesabinizi bulabiliriz. bilginize.

    Bana ozel mesaj gonderebilirsiniz.


  • Arkadaslar 28 haziranda randevum vardi Benden detayli mahkeme kagidi istediler eksik olan belgeyi yazan bi kagit verdiler bununla gonder dediler gonderdim ama https://ais.usvisa-info.com/tr den kurye talebimi ne varmis onu yapmadan gonderdim teslim edildi Konsolosluğa 4 5 gun gecti bi mail geldi evraklari gonderin diye sizce nolur ne yapmaliyim


  • @Hasan33, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Arkadaslar 28 haziranda randevum vardi Benden detayli mahkeme kagidi istediler eksik olan belgeyi yazan bi kagit verdiler bununla gonder dediler gonderdim ama https://ais.usvisa-info.com/tr den kurye talebimi ne varmis onu yapmadan gonderdim teslim edildi Konsolosluğa 4 5 gun gecti bi mail geldi evraklari gonderin diye sizce nolur ne yapmaliyim

    Sorun degil, konsolosluga ulasmissa ellerine gecmistir. Size gonderilen email'e, zaten bu belgeyi gonderdiginizi belirtecek sekilde cevap verin isterseniz.


  • https://egov.uscis.gov kaç ay da güncel leniyor 2 ay oldu hiç bir ilerleme yok . Bir de nişanlık vizesi bekleyen alan bu sene çok az galiba hiç yorum yapan yok çok nadir !


Benzer Başlıklar

  • K-1 Nişanlılık Vizesi Mahkeme Sorusu

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    213 Bakış
    M
    Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var. Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin. Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

    Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    61
    1 Oy
    61 İleti
    4k Bakış
    C
    @luchadora çok teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum