T.C. Pasaport Türleri ve Pasaport Başvurusu
-
@topraxxx T.C. Pasaport Turleri içinde söyledi:
1,5 - 2 yaşındakilerin veya bebeklerin pasaport ücreti nekadar oluyor acaba bilgisi olan var mı arkadaşlar?
@topraxxx Ne yazık ki öğrenci belgesi yok ise harç ve defter ücretini tahsil ediyorlar.
-
@muhtaradana T.C. Pasaport Turleri içinde söyledi:
@crazycells sayın @yalta nın açıklaması geçen senenin bilgisi 108 lira şuan 133.50 krş
Doğrudur, ben 2019 talihlisi olduğum için pasaportları 2018'de yaptırdım.
Konu hakkında en güncel bilgi için https://randevu.nvi.gov.tr/pages/sss
-
@yalta @ikizbabasi teşekkür ederim. El kadar bebeden de faydalanıyorlar ya.... Neyse. Alalım on senelik. Sonrasında abd pasaportuyla devam ederiz artık 😅🇺🇸🗽👍🏻
-
@yalta @ikizbabasi teşekkür ederim. El kadar bebeden de faydalanıyorlar ya.... Neyse. Alalım on senelik. Sonrasında abd pasaportuyla devam ederiz artık 😅🇺🇸🗽👍🏻
Ne yazık ki 10 senelik vermiyorlar. En fazla 5 senelik alırsınız. Benim naçizane tavsiyem 3 senelik alın. Sonrasında yenilersiniz.
-
@yalta. Birde böyle bişey var yani. 😟 Bebeklerinde fotoğrafı olacak sanırım tabi durursa.
-
@muhtaradana tamamdir, bilgilendirme icin tesekkurler. Zaten ilk iletiye ben 2019 yilinin guncel bilgilerini ekledim.
-
@yalta T.C. Pasaport Turleri içinde söyledi:
Ne yazık ki 10 senelik vermiyorlar. En fazla 5 senelik alırsınız. Benim naçizane tavsiyem 3 senelik alın. Sonrasında yenilersiniz.
max 5 yil, bebekler icin mi uygulanan kisitlama?
Aslinda cok mantiksiz degil, cunku fotograftan dolayi 1 yil sonra bile taninmayacak olacak. -
Arakdaşlar bu 5 pasaport türünden gc için hangisinin olması gerekli kusura bakmayın bilgiler çok uzun tamamını okuyamadım.
-
@crazycells T.C. Pasaport Turleri içinde söyledi:
Aslinda cok mantiksiz degil, cunku fotograftan dolayi 1 yil sonra bile taninmayacak olacak.15 yaşından küçükler en fazla 5 yıllık pasaport alabiliyor.
-
@optimistic T.C. Pasaport Turleri içinde söyledi:
Arakdaşlar bu 5 pasaport türünden gc için hangisinin olması gerekli kusura bakmayın bilgiler çok uzun tamamını okuyamadım.
Genel pasaportu almalisiniz, bordo olanini. Yesil pasaport hakkiniz varsa onu da alabilirsiniz, ama siyah ve gri pasaportlar zaten devlet gorevlilerine verilenler. Pasaportu, Green Card'a gore degil, kendi statunuze gore aliyorsunuz bu arada, bilginize.
-
@optimistic T.C. Pasaport Turleri içinde söyledi:
Genel pasaportu almalisiniz, bordo olanini. Yesil pasaport hakkiniz varsa onu da alabilirsiniz, ama siyah ve gri pasaportlar zaten devlet gorevlilerine verilenler. Pasaportu, Green Card'a gore degil, kendi statunuze gore aliyorsunuz bu arada, bilginize.
Bilgilendirme için teşekkürler Ali Cihan bey.
-
Diyelim ki güncel pasaportların özellikleri değişti (örneğin çipli pasaporta geçiş olduğu zamanki gibi) ve elimizde daha süresi dolmamış pasaportumuz var ama mecbur yenilememiz gerekiyor (veya gerekiyor mu?). Bu durumda yenilerken tekrar pasaport harcı yatırıyor muyuz yoksa yeni tipteki pasaport için sadece defter bedeli mi yatırıyoruz, işleyiş nasıl oluyor bilgisi olan var mı?
-
@azuleverde, içinde söyledi: T.C. Pasaport Turleri
Diyelim ki güncel pasaportların özellikleri değişti (örneğin çipli pasaporta geçiş olduğu zamanki gibi) ve elimizde daha süresi dolmamış pasaportumuz var ama mecbur yenilememiz gerekiyor (veya gerekiyor mu?). Bu durumda yenilerken tekrar pasaport harcı yatırıyor muyuz yoksa yeni tipteki pasaport için sadece defter bedeli mi yatırıyoruz, işleyiş nasıl oluyor bilgisi olan var mı?
Geçerlilik süresi içinde cüzdan yenilemek gerekirse (çok seyahat edenler için boş sayfa kalmaması, hasar görmesi gibi durumlarda) sadece cüzdan bedeli ödeyerek geçerlilik süresi aynı olan yeni bir pasaport alınıyor.
-
@knnrn anladım, teşekkürler cevabınız için
-
Ne yani 25 yaş altı öğrenciler harçsız pasaport alır iken ben 2 yaşındaki çocuğuma 10 yıllık pasaport alırsam 811 lira harç ücretimi ödeyeceğim
-
@sadikcagan, içinde söyledi: T.C. Pasaport Turleri
Ne yani 25 yaş altı öğrenciler harçsız pasaport alır iken ben 2 yaşındaki çocuğuma 10 yıllık pasaport alırsam 811 lira harç ücretimi ödeyeceğim
Daha once sayin @knnrn belirtmisti, 15 yasinin alti icin max. 5 yil alinabiliyor. Pasaport alirken odeyeceginiz ucreti belirleyen sey yasiniz degil, titriniz. Egitim alirken ve henuz ekonomiye katilmamisken yurtdisina cikmak isteyenlere boyle bir avantaj saglanmasi oldukca anlasilir bir durum kanimca.
@knnrn, içinde söyledi: T.C. Pasaport Turleri
15 yaşından küçükler en fazla 5 yıllık pasaport alabiliyor.
-
@crazycells, içinde söyledi: T.C. Pasaport Turleri
@sadikcagan, içinde söyledi: T.C. Pasaport Turleri
Daha once sayin @knnrn belirtmisti, 15 yasinin alti icin max. 5 yil alinabiliyor. Pasaport alirken odeyeceginiz ucreti belirleyen sey yasiniz degil, titriniz. Egitim alirken ve henuz ekonomiye katilmamisken yurtdisina cikmak isteyenlere boyle bir avantaj saglanmasi oldukca anlasilir bir durum kanimca.
@knnrn, içinde söyledi: T.C. Pasaport Turleri15 yaşından küçükler en fazla 5 yıllık pasaport alabiliyor.
Sık Sorulan Sorular - NVI
haklısınız 5 yıllık alınabiliyor ama farketmez 4+ yıl aynı ücret
maalesef ona eger green card çıkar ise alacağız gibi görünüyor. -
Pasaport kanunu icin link:
@victory, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Pasaport Kanunu için tıklayınız
-
merhaba 20 eylülde pasaporumuzu alıp gözümden kaçan bir durumla karşı karşıyayım eşim ve benim 10 yıllık sürelerimizde sorun yok fakat 2 yaşındakı kızımın 5 yıllık verilmiş bu bir kural mıdır ? yoksa bir yanlıkşlıktan mı ibaret? düzeltilmesi mümkünmüdür???
-
@djmagic, içinde söyledi: T.C. Pasaport Turleri
merhaba 20 eylülde pasaporumuzu alıp gözümden kaçan bir durumla karşı karşıyayım eşim ve benim 10 yıllık sürelerimizde sorun yok fakat 2 yaşındakı kızımın 5 yıllık verilmiş bu bir kural mıdır ? yoksa bir yanlıkşlıktan mı ibaret? düzeltilmesi mümkünmüdür???
15 yasindan kucuklere maksimum 5 yillik veriliyor.
@knnrn, içinde söyledi: T.C. Pasaport Turleri
Aslinda cok mantiksiz degil, cunku fotograftan dolayi 1 yil sonra bile taninmayacak olacak.15 yaşından küçükler en fazla 5 yıllık pasaport alabiliyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum