Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

• @fragmore bilgilendirme icin tesekkurler.

• Evet temmuz 2019 da doluyor.

• @rockerdr Green Card ve J1 visa "2 years rule" waiver içinde söyledi:

Evet temmuz 2019 da doluyor.

O durumda bence hayir deyin o kisma, suyu bosuna bulandirmayalim :slight_smile:

• Cevaplar için çok teşekkürler son bir sorum olacak tı DS-260 formunu erken yüklemek erken görüşme tarihi almak anlamına mı geliyor yoksa? Case numarasına göre görüşme randevu tarihleri dikkate alınıyor mu? Yani sonuç belli olduktan 1 hafta sonra formu gönderen 30xxx numaralı case, 1 ay sonra gonderen 5xxx numaralı case den daha önce randevu alabilir mi ? Teşekkürler

• @rockerdr Aylık yayınlanan bültene göre numaralar aktif oluyor.Erken doldurmak numaranız current olmadan mülakat tarihi alacağınız anlamına gelmiyor.
    Örneğin
    Ekim ayı büyük bir ihtimalle 2500-3000 arası
    Kasım ayı 3000-5000 arası
    bu böyle devam ediyor.

• Cevaplar için çok teşekkürler..

• @rockerdr Green Card ve J1 visa "2 years rule" waiver içinde söyledi:

Cevaplar için çok teşekkürler son bir sorum olacak tı DS-260 formunu erken yüklemek erken görüşme tarihi almak anlamına mı geliyor yoksa? Case numarasına göre görüşme randevu tarihleri dikkate alınıyor mu? Yani sonuç belli olduktan 1 hafta sonra formu gönderen 30xxx numaralı case, 1 ay sonra gonderen 5xxx numaralı case den daha önce randevu alabilir mi ? Teşekkürler

ilk sart numaranizin aktif olmasi. Ayrintili bilgi icin su konunun ilk iletisini okumalisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2164/dv2020-2020-green-card-lotosu-asamalari

Bu konu basligi altinda sadece waiver surecini ve bu surecin Green Card uzerine etkisi hakkinda soru sormalisiniz.

• Merhaba ben burda evlendım iki yıl kuralını kaldırmak için bütün evrakları washıngton konsolosluğuna gonderdım sonra ordan beni aradılar ve adalet bakanlığı sitesinde Benim için yakalanma kararı var onu düzeltmeden işlemlere başlamıyorlar ve benim memleketimdekı emniyet müdürlüğünü arayıp ne için yakalanma kararı var öğren dediler daha sonra emniyet müdürlüğünü aradım ve benim için herhangi bir yakalanma yada aranma kararı yok dediler sadece bakaya durumum var ama ben askerlik görevini de yaptım anladığım kadarıyla bildirilmemiş olabılr. Bu konuda hangi merci yi aramam gerekir bu konuda ne yapabilirim şimdiden çok teşekkürler

• @kemal j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

Merhaba ben burda evlendım iki yıl kuralını kaldırmak için bütün evrakları washıngton konsolosluğuna gonderdım sonra ordan beni aradılar ve adalet bakanlığı sitesinde Benim için yakalanma kararı var onu düzeltmeden işlemlere başlamıyorlar ve benim memleketimdekı emniyet müdürlüğünü arayıp ne için yakalanma kararı var öğren dediler daha sonra emniyet müdürlüğünü aradım ve benim için herhangi bir yakalanma yada aranma kararı yok dediler sadece bakaya durumum var ama ben askerlik görevini de yaptım anladığım kadarıyla bildirilmemiş olabılr. Bu konuda hangi merci yi aramam gerekir bu konuda ne yapabilirim şimdiden çok teşekkürler

Evet, oncelikle gecmis olsun, biraz ugrastiracaklar sizi. Oncelikle bu surecteki en onemli nokta "No Objection" letter gelmezse Washington TC konsoloslugu'nun bunu DOS'a gondermek yerine duzeltmeniz icin sizi bilgilendirmesi.

Normalde tepeden baslayip asagiya dogru inip sorunun nerede oldugunu bulmaniz lazim. Fakat sizin durumunuzda sorun belli gibi. Bu arada bakaya kaldiginizi kendileri mi size soylediler? Yoksa o bilgi sizin tahmininiz mi?

Washington'a o bilgi yanlis ulasmis olabilir. Askerlik subesine ulasmaniz lazim gibi gorunuyor, o bilgiyi duzeltmeliler. Washington TC konsoloslugu, disisleri bakanligindan aliyor bilgileri, Disileri bakanligi'nin waiver'lardan sorumlu birimi de Turkiye'deki ilgili birimlere (OSYM, MEB, Emniyet, KYK vs., universiteler) ulasip sizi soruyor. Bence emniyet mudurlugunu yine arayin ve hangi askerlik birimine ulasip bunu duzelttirmeniz gerektigini sorun. Maalesef , biraz ugrastiracaklar sizi. Genelde bir kurumdaki herkes kimlerin bu isle ugrastigini bilmiyor. O nedenle pek cok telefon konusmasi gerceklestirmeniz gerekebilir. Fakat sizin durumunuzda iyi durum ise, sadece EGM ve askerlik subesiyle iletisim kurmaniz ve sorunu cozmeniz yetecektir. Siz askerlik gorevini yaptinizi soylemissiniz, peki e-devlette de o sekilde gorunuyor mu? Kontrol ettiniz mi?

Bunu cozumledikten sonra, Washington TC konsolosluguna tekrar ulasmaniz ve sorunu cozdugunuzu belirtmeniz gerekiyor. Kendileri de No Objection Letter'i aldiklarinda bunu DOS'a iletecekler.

• @crazycells çok teşekkürler bilgilendirme için onlar bana söyledi bakaya durumum var diye evet gerçekten dün geceden beri arıyorum tam tatmin edici bilgi alamadım sadece benim herhangi bir sorunum yok dediler ve bakaya durumum var ama yakalanma durumum yokmuş şimdi askerlik şubesini arayacağım bu gece bakalım ne olacak

• @crazycells işin kötü tarafı e devlet şifremi hatırlamıyorum:(

@crazycells çok teşekkürler bilgilendirme için onlar bana söyledi bakaya durumum var diye evet gerçekten dün geceden beri arıyorum tam tatmin edici bilgi alamadım sadece benim herhangi bir sorunum yok dediler ve bakaya durumum var ama yakalanma durumum yokmuş şimdi askerlik şubesini arayacağım bu gece bakalım ne olacak

maalesef biraz boyle bir surec. Aradiginiz birimlerde karsilacaginiz en buyuk problem muhattap bulamamak. Direkt j1 2 year waiver diye girmeyin tabii ki konuya :slight_smile: disisleri bakanliginin ve washington konsoloslugu'nun hem o kuruma hem size ulastigini vs. soyleyin, belki disisleri bakanligi ismi gecince neden bahsettiginizi anlayabilirler.

Yakinlarinizda konsolosluk varsa, yeni bir sifre alabilirsiniz sanirim. Ya da askerlik islemlerinizi sorgulatabilirsiniz belki?

• @crazycells aynen tam olarak kaç defa aradıgımı hatırlamıyorum bana o konuda bilgi veremeyeceklerini söylediler çünkü kimlik sorgulaması yapınca üstlerinden bu adam hakkında eğer yakalanma kararı varsa ve ben orda değilsem neden kimlik bilgilerini sorduklarını sorup o gorevli hakkında soruşturma açılacağını söylediler

@crazycells aynen tam olarak kaç defa aradıgımı hatırlamıyorum bana o konuda bilgi veremeyeceklerini söylediler çünkü kimlik sorgulaması yapınca üstlerinden bu adam hakkında eğer yakalanma kararı varsa ve ben orda değilsem neden kimlik bilgilerini sorduklarını sorup o gorevli hakkında soruşturma açılacağını söylediler

Evet, tahmin edebiliyorum. Eger bilgi alamazsaniz bu durumda size tavsiyem Disisleri bakanligini arayip bu waiver'larla ilgilenen kisilere ulasmaniz. Onlara sorup hangi kurumda, nereyi arayacaginizi ogrenip, ilgili kisilerin bilgilerini almaya calisabilirsiniz. (Daha sonra deneyimlerinizi foruma aktarmayi unutmayin lutfen, sonradan baskalarinin isine yarayabilir)

• @crazycells suan ogrendıgım sadece birligime 5 gün geç katıldıgım için 617 tl ceza ve mahkemeye vermişler bir tane avukat arkadaşım yarın herseyi oğrenip davayı alacak sadece burdan ona vekalet göndermem lazım onu da konsolosluktan alıp göndereceğim sonra hallolur dedi bekleyip gorecegız

@crazycells suan ogrendıgım sadece birligime 5 gün geç katıldıgım için 617 tl ceza ve mahkemeye vermişler bir tane avukat arkadaşım yarın herseyi oğrenip davayı alacak sadece burdan ona vekalet göndermem lazım onu da konsolosluktan alıp göndereceğim sonra hallolur dedi bekleyip gorecegız

harika, en azindan sorunun neden kaynaklandigi belli oldu. Islemler cozume kavustugunda, washington konsoloslugunu durumdan haberdar edin. Bu arada e-devlette size karsi acilan davalari goruyor olmaniz lazim, o nedenle yakin zamanda e-devlet hesabinizi aktive etmenizi tavsiye ederim.

• @crazycells vekaletname için konsolosluğa gittiğim zaman e devlet şifresını de alacagım be son durumla ilgili buraya yazarım tekrardan çok teşekkürler ilgin için umarım en kısa zamanda waiveri alırım ve diğer işlemlere başlarım:)

• Bana bi mektup geldi başvurumdan 1-2 ay sonra. Şöyle başlıyo

“Dear director: After a thoroug review of the request, the department recommends to the USCIS that the exchange visitor and members of the immediate family, if applicable, be GRANTED a waiver. Please nore this does not include any member of the family who is subject to the residence requirement as a result of his or her own j-1 visa status. Any other existing applications submitted to the department, for the exchange visitor will now be closed. This concludes the departments involment in this case. Any further action concerning this waiver falls under the jurisdiction of the USCIS”

Bu ne demek oluyo yani?

• @basaklll j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

Bana bi mektup geldi başvurumdan 1-2 ay sonra. Şöyle başlıyo

“Dear director: After a thoroug review of the request, the department recommends to the USCIS that the exchange visitor and members of the immediate family, if applicable, be GRANTED a waiver. Please nore this does not include any member of the family who is subject to the residence requirement as a result of his or her own j-1 visa status. Any other existing applications submitted to the department, for the exchange visitor will now be closed. This concludes the departments involment in this case. Any further action concerning this waiver falls under the jurisdiction of the USCIS”

Bu ne demek oluyo yani?

DOS "favorable recommendation" vermis yani basvurunuzu olumlu bulmus ve dosyayi USCIS'e aktarmis. Simdi son karari USCIS verecek ve size waiver'i gonderecek.

• @crazycells ya çok sevindim. Sonunda evlilik için başvurduğumuz kağıtların önündede ki bu engelde gitmiş olcak. Çok saolun harika bi sitenisiniz. İnsanlara inanılmaz yardımınız dokunuyo. Bana inanılmaz yardımlarınız oldu. Allah razı olsun. Eğer yolunuz Montanaya düşerse evimde ağırlamaktan mutluluk duyarım sizi 😊😊😊

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    1 İleti
    121 Bakış
    U
    Arkadaslar Merhaba, Community collegedan 2024 mayis ta mezun oldum, mezun olduktan hemen sonra OPT'mi kullandim ve suan 1 yillik calisma iznim var. Calisma iznim bittikten sonra bi sirket bana sponspor olsa calisma vizesine gecis yapabilir miyim? Yoksa 4 yilligi tamamlamam mi gerekiyor? Cevaplariniz icin tesekkurler.
  • 0 Oy
    2 İleti
    350 Bakış
    crazycellsC
    @Kaan-0, içinde söyledi: WAT için ikinci J1 vizesini mülakata girmeden alabilmek mümkün mü? Merhabalar ben 2022 wat için j1 vizesi aldim ve 2023 te tekrar gitmek istiyorum galiba mulakata tekrar girmeden posta yolu ile pasaportu gönderip vizeyi yenileyebiliyormusuz boyle birsey varmi cevaplarsaniz sevinirim. Evet, vize kategoriniz degismedigi icin boyle bir talepte bulunabilirsiniz. Ama yine de DS-160 formu doldurup, vize ucreti odeyip, bir randevu tarihi almaniz gerekiyor. Daha sonra konsolosluga ulasip mulakatsiz vize talebinde bulunacaksiniz, eger durumunuzu vizeye uygun bulurlarsa posta ile belgeleri gondermenizi isteyecekler, eger uygun bulmazlarsa randevu tarihinde konsoloslukta mulakata gireceksiniz. ayrica su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4248/j1-vize-görüşmesi-yapmadan-yeniden-vize-almak/ Bu da konsoloslugun sitesindeki guncel bilgi: Renewing Your NIV As of January 26, 2021, applicants with prior visas may be eligible to renew their visa without an interview. If your visa expired within the last 48 months and your biographical information and visa category remains unchanged, you may not be required to have an in-person interview. Please visit our appointment scheduling website for further details: https://ais.usvisa-info.com/en-tr/niv https://tr.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/
  • J1 - Vize görüşmesi yapmadan yeniden vize almak

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    32
    0 Oy
    32 İleti
    3k Bakış
    Ö
    @ardausaw j1 vizelerinin hepsi için mülakat şartı getirildi, hükümetin değişmesi ile beraber. Artık drop-box bir opsiyon değil malesef, in person görüşmeye gitmek zorundasınız
  • J2 ve 2 yil kurali (2 years home residency rule)

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    R
    Herkese merhaba, Ben 20 Temmuz tarihinde Amerika'ya J vizesi ile giris yaptim. J vizemin suresi 1 yil ve en erken tarihte marriage based green card applicationi yapmak istiyorum. Sponsor okulda gorevim 1 Agustos'ta basladi. Acaba hemen waiver basvurusunda bulunabilir miyim, USCIS bunu supheli bulur mu immigrant intent nedeniyle? Bir de waiver basvurusu icin evraklari toplarken Amerika disina seyahat etmekte bir problem cikar mi (Eylul ortasi Kanada'ya gitmek istiyorum)? Simdiden tesekkurler cevap icin!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k