IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@zekiye-kahveci Merhaba , hiç sorun olmaz merak etmeyin.Benim eşim 30 senedir gitmemişti amerikaya ve tüm süreci türkiye de başlattık
Şimdi amerikadayız :) Zaten uzun süren bir süreç başlatın zaman kazanın -
Merhaba arkadaşlar dün mülakat tarihimizi 04.08.2026 olarak aldık, sizinle paylaşmak istedim ve bundan sonra neler yapacağımı diğer arkadaşlarımın tecrübeleri dogrultusunda yapmak istiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler şimdiden,herkesin yolu çok açık olsun inşallah.
-
herkese merhaba,221g evrak ve pasaportumla mülakattan cıktım ve yenı evrak yukledım bana ustravel.com dan tekrra randevu almam gereklı olarak maıl geldı ama randevu al adımından takvımde tarıh yok olarak ıkı gundur randevu almaya ugrasıyorum ve surem kısıtlı ön onayım 10 temmuza kadar o yuzden randevu almam gerekmekte bu sekılde sısteme gırıp ıkıncı randevu almaya calısan ve bunu basaran oldu mu konu hakkında bılgısı ya da fıkrı olan var mı bılgı verırsenız sevınırım.sımdıden cok tesekkurler ve herkese bol sanssss
-
@Nazmi-Şener umut yeşerten bir gönderi, yolunuz açık olsun umarım kılçıksız bir şekilde mülakatı da halledersiniz. Güzel haberlerinizi bekliyoruz.
-
@ozcancavus iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🙏
-
Merhabalar tekrardan I-130'ı bir ömür boyu beklemeye devam edicek olan kişiden selamlar yani ben! şaka bir yana güncel gelişmeleri aktarmak için bir yazı paylaşmak istedim uzun süredir ilgilenmiyordum ama maalesef olumsuz gelişmeler var yine karamsar bir to olucak ama yapıcak bişi yok
1. Trump Yönetimi Consular Processing yoluyla konsolosluktan göçmen vizesi ile green card alıcaklar kişiler için 100 Bin Dolarlık Teminat uygulaması hayata geçirmeyi düşünüyor.
Evet en ilgi çekici konu bu maalesef ve bende yalan olmasını istiyorum fakat Wall Street Journal'ın Exclusive haberine göre Trump yönetimi böyle bir şey hedefliyor ve Department Of State'in konu hakkında çalıştığı söyleniyor. Şu aşamada bu haber sadece sızıntı gibi duruyor çünkü Wall Street Journal kaynaklı ve dışarıda başka bir kaynakta mevcut değil. Ek olarak Detaylar mevcut değil yani bu 100 Bin dolarlık teminat şartının aile vizelerini kasayıp kapsamayacağı eğer kapsayacaksa 100 bin dolarlık teminatın dünya geneli ülke fark etmeksizin istenip istenmeyeceği veya belirli ülkeleri mi kapsayacağı net olarak belli değil. Bunun yalan olmasını umuyorum yani söylenti olarak kalması tek umudum çünkü USCIS döngüsünün içinde hapsolduk gidenler gitti ve eğer bu gerçekleşirse olan bize olucak bizi kapana kısıcaklar ve zaman daralıyor üzerimdeki baskıyı daha çok arttırıyor çünkü sizleri bilmiyorum arkadaşlar ama 22 yaşında genç bir arkadaşınız olarak ben 100 bin doları yani ortalama 5 milyon lirayı bulabilicek bir durumum yok yani çok büyük bir sorun ama şuanda söylentiler bu yönde.2.USCIS İşlem süresi 21.5 Ay'a ulaştı!
USCIS I-130 duraksaması ile alakalı bir gelişme bu durum maalesef SCOPS özelinde başvuru işleme süreleri 21.5 Ay süresine çıktı resmi sitede ve artmaya devam edicek gibi duruyor Şuanda 4.5 Aydır pause devam ediyor ve USCIS hala dosya işlemiyor ve ağustos ayındadada devam ederse 5 ay ile devam ediceğiz bu gidişle yakında yarım yıldır boşa bekliyor olma ihtimalimiz çok yüksek üzülerek söylüyorum ama bu Pause'un artık ben yakın zamanda kalkıcağını düşünmüyorum I-130'lara bakmıyorlar ve bu noktada I-130'lar işlenmediği için kalan hiçbir şeyin önemi yok çünkü süreç fiilen zaten kitlenmiş durumda. İşin kötü tarafı Consular Processing'den çok AOS başvurucuları daha kalabalık olduğu için bizim yaşadığımız bu durumun ne senatörler ne haber kanalları ne de insanlar farkında ve tamamen gölgede kaldık arkadaşlar.3.Güncel I-130 pause için Toplulukta Ses duyurma çabası ve Mandamus çağrıları
Discordda belli bir grup özellikle redditte r/ı130suffering gibi Consular processing yolunu hedefleyen insanların oluşumları durumu çözmek için toplu olarak senatörlerine mektuplar yazmaya ve durum ile alakalı baskı yapmaya başladılar az önce dediğim gibi gölgede kaldığımız için bazı insanlar toplanıp Discord gruplarında falan senatoyu ve tesmcilerini baskılıyorlar umutları duyulmak ve birilerinin USCIS'e hesap sorması yönünde ek olarak bazı insanlar özellikle r/ı130sffuering'de mandamus davaları ve çağrılar çoğaldı Pause sebebiyle herkes mutsuz özellikle 1 sene ve daha uzun süre bekleyen bir çok insan USCIS'e karşı mandamus davaları açıp bunu paylaşmaya başladılar bazıları kendi başına dava açıyor bazıları avukatla bazıları başarı hikayeleri paylaşıyor ve bazıları sadece davayı açtıklarını ve hala beklediklerini söylüyor günün sonunda şuanda çok büyük bir baskı var ve insanlar USCIS'i Writ Of Mandamus için dava etmeye başladılar üstüne üstlük I130Suffering'de bazı insanlar artık mucize beklemeyi bırakın hemen devleti dava edin bu pause asla bitmeyecek gibi yazılar paylaşıyorlar ve bu trend şuanda devam ediyor genel bakışta şuanda dava açan insanların bir çoğu USCIS'den onaylar ve mülakat planlamaları almaya başladılar ve bazıları ise sadece bekliyor ve şuanki sistemde işe yarayan tek durum bu gibi gözüküyor. Fakat yinede hukuki bir risk orası ayrı bir konu.Güncel olarak gelişemeler bu şekildeydi arkadaşlar biraz haber kanalı gibi konuştuğumun farkındayım ama artık zaten haber kanalına döndüm farkım kalmadı USCIS sağ olsun merak ediyorsanız aşağı kısımda bu söylentilerin haberlerin ve herşeyin kaynaklarını bırakıcağım böylelikle kendi dış araştırmanızı yapmak isterseniz ilerleyebilirsiniz. Ayrıca şunu belirtmek isterim ki ben sadece araştırmalarımı ve yabancı forum ve kaynaklardan gördüklerimi aktarıyorum %100 kesinliği olan bir şey yok kimseye bir tavsiye vermiyorum herkes kendi dosyasından kendi sorumludur. Saygılarımla.
Kaynaklar;
WSJ - 100 Bin Dolar Teminat Şartı Haberi
İşlem Süreleri Artık 21.5 Ay! - I130suffering Reddit
Mandamus Davası Sonrası Hareketlenme - I130suffering Reddit
Mandamus Davası Sonrası Alınan Hızlı Onay - I130suffering Reddit
Mucize Olmucak Dava açın bu Pause Asla Bitmez! - I130suffering Reddit -
@Ekto-Oktan ay cildirmak uzereyim, dun discordda subat onaylari gorunce heveslenmistim acaba hizlanirlar mi diye.100.000 teminat olayinin gececegini sanmiyorum insallah oyle sacma bir sey olmaz bu insanlarin en temel hakki yatirimci vizesi vs degil ki, 14 ay bitti bizim de hala belirsizligi beklemek cok uzucu, emmayla live chatte bbirkac kez case exact location sordugumda oglumla dosyalarimiz surekli yer degistiriyor all field , potomac vs gibi anlam veremiyorum
-
@bamboo 100 Bin dolarlık teminat şartı şuanda öneri aşamasında ve gelmesi çok muhtemel bizim için temel sorun bunun gelmesinden daha çok USCIS'in pause durumu çünkü Pause olmasa şuanda dosyalar işlense onay alıp bu tarz kötü bir uygulama başlamadan potadan çıkma ihtimalimiz var biz bekledikçe zaman aleyhimize işliyor ve bir gün bir anda böyle bir şey gerçekten çıkarsa ve kötü bir şekilde çıkarsa ortada kalma ihtimalimiz çok yüksek ve ben olmaz diye inanmak istesemde bu trump hükümeti ve bunu bir anda yapabilme şansları var hiç beklemediğimiz bir anda 100 bin dolarlık teminat şartı gelebilir göçmen vizelerine beni artık anksiyete tutuyor sağ olsunlar uzak durmaya çalışıyorum her yerden ama önüme fırlıyor...
-
@Ekto-Oktan 2 haftada bir sure surekli uzuyor ben dogruluguna inanmiyorum tamamen rastgele yapiyorlar calismiyorlar cunku onumuzdeki ay 24 aya yukselir kesin.Ya da itirazlarda bulunmayalim zaten beklemeniz gereken zaman araligindasiniz demek icin bunu yapiyorlar.Umarim bu bekleme engelini bir an once asariz ve baska durumlara maruz kalmayiz.
-
aralik 2024te evlendim, ocak 2025te I-130 basvurusu yaptik ve hala bekliyoruz. tam 18 ay oldu. belirsizlikten, beklemekten biktim artik. neredeyse 2 yil olacak ve ir1 durumuna gecilecek cr1'den. ama bizim evliligimiz devam edemez hale geldi bu kosullarda. uscis'in keyfini beklemekten bosanma esigine geldik. biliyorum tek bekleyen biz degiliz ama diger ciftler nasil yurutuyorlar evliliklerini gercekten cok merak ediyorum. bizim sevgi bagimiz gucsuzdu de o yuzden mi bu hale geldik acaba diye de dusunmeye basladim. zaten hayatin her acidan ustume geldigi bir durumdayim, bilmiyorum daha ne kadar dayanabiliriz bu evliligi yurutmek icin :(
-
@nursuz Hocam merhaba size tavsiyem bir an önce Writ Of Mandamus davası açın sizin dosyanız bekleme şartları açısından çok fazla beklemiş Ortalama 18 Aya yakın bir beklemeniz var şuanda Writ Of Mandamus davaları I-130 başvurularında 12 Ay ve üstü bir çok başvuruda işe yarıyor forumlarda ve her yerde başvuranlar var ve olumlu sonuçlar geliyor. Özellikle sizin gibi artık 2 sene sınırına yaklaşan bir başvuru için çok yüksek olasılıkla sonuç alabilirsiniz.
Bu davayı kendiniz açmak teknik olarak mümkün fakat çok komplike biraz zor bir süreç eğer yapabiliceğinizi düşünmüyorsanız bir avukat tutup halledebilirsiniz. Davayı açtıktan sonra 2 Haftadan-2 Aylık süre içerisinde USCIS tarafından dosyanız hakkında bir dönüş alabilirsiniz kesinlikle öneriyorum. Şu aşamadan sonra kesinlikle değerlendirin.
Boşanma noktasına gelicek olursak acınızı anlıyorum USCIS zaten bunun farkında insanların yıpranarak süreci terk etmeleri işine geliyor onlarında en azından ben böyle düşünüyorum bizde eşimle ara sıra çok kötü tartışıyoruz ama bir şekilde toparlıyoruz bu iki kişinin öznel iradesi ile de alakalı lütfen güçlü kalın ve eşinize sımsıkı sarılın gerekirse alttan alın ama sarılın gitmesine izin vermeyin çünkü bildiğim tek bir şey varsa sonrasında çok büyük pişmanlık yaratabilir.
Bunlar benim kişisel düşüncelerim önerilerim ve tavsiyelerim ama her iki durumdada lütfen ama lütfen birlikte kalın. Saygılarımla...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum