Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 516.5k 770

• Arkadaşlar merhaba hong kong a çin aktarmalı giden var mı sıkıntı yaşar mıyım aktarmada

• @Emirhan-1 çin aktarması yaparken türkler için transit vize istenmiyor (ancak bu bazı havaalanları için geçerli konsolosluk sayfasından havaalanı listesini kontrol edersiniz bilet almadan), uçuşlarınızın çinde aynı havaalanında olmasına dikkat edin çünkü başka havaalanına gidip aktarma yapmanıza izin verilmez, son olarak TR-çin ve çin&hk biletlerinizin bağlantılı uçuş olması gerek bilet alırken dikkat edin çünkü transfer alanından çıkmamak gerekiyor. Bunlara dikkat edilirse sorun olacağını sanmıyorum yakında çin aktarmalı kore uçuşum var bunlara dikkat ederek bilet aldım umarım faydası olur

• @Emirhan-1 ek olarak havaalanında kalacağınız süreye göre transit vize için 24 saat sınırı olabilir onu da kontrol edin mutlaka

• @Emirhan-1 aktarmalı size tavsiyem Rus Aeroflot uçağıyla aktarmalı daha mantıklı ben öyle gittim geldim bir sıkıntı çıkmadı

• Bu ileti silindi!

• @Emirhan-1 Merhaba, biz de Hong Kong DV mülakatı için Air China ile İstanbul–Pekin–Hong Kong bileti aldık. Gidiş ve dönüşte aktarmamız Pekin Başkent Havalimanı Terminal 3'te ve tek rezervasyon olduğu için bagajı yeniden teslim etmemiz gerekmiyor. Araştırdığımız kadarıyla aynı havalimanında bağlantılı uçuş olduğu sürece transit vize gerekmiyor. Umarım biz de sorunsuz geçeriz. Deneyimi olan başka arkadaşlar varsa paylaşırsa çok seviniriz. 😊

• @elbruz said:

@ReLoad eski mesajlara bakın, profilinizi transfer etmeniz gerektiği ve nasıl yapılacağı ile ilgili detaylı bilgiler onlarca defa paylaşıldı

Gözden kaçırmış olmalıyım, kontrol edeyim teşekkürler.

• Merhaba son bültenle beraber numaram büyük ihtimalle current olucak. Dosyamı en son Haziran ayında Bangkok'a taşımıştım. Hala orada oldugunu sanıyorum. Pause kararının kalkacağını düşünmüyorum pek o sebeple o kadar masraf yapıp oraya gitme isteğim yok. Dosyamı Ankara'ya aldırmam mantıklı olur mu sizce? Birde numaram current olunca yapmam gereken bir şeyler var mı? Teşekkürler.

• @ka.glnn Mevcut durumda mulakatini alip dosyasini tasiyan bazi arkadaslarimiz Ankara'dan mulakat alamadilar. Bu durumda kalmaniz olasiliklar arasinda. Kararinizi iyice dusunun. Cunku durdurmanin kaldirilmasi gerceklesirse elinizde bir sans daha olmayacak.

• @ReLoad Size Ankara'dan 2 defa dönüş yapılmadıktan sonra, KCC ye mail attığınızda, mülakatınızın Ankara'da belirtilen tarihte olacağı maili sadece KCC'den geldi dimi? Yani KCC'den gelen cevaptan sonra, Ankara da mülakatınızı confirm eden başka bir mail gönderdi mi Ankara'da ilgili tarihte görüşmenin gerçekleşeceğine dair?

• @ka.glnn
    Bk dan mülakat aldıktan sonra taşımanı öneririm mülakat almadan taşıdığın zaman ankaradan mülakat gelmiyor

• Mülakat tarihi alınmadan ustraveldocs.com sayfasından ilerlenip en sonunda case number girildiğinde Transaction Complete sayfası gelebilir mi UID ve Barkod bilgisiyle beraber? Bangkok'ta mülakat tarihi alıp Ankara'ya taşıdıktan sonra case imi, Ankara kota olmadığını belirten (current olmama rağmen olmadığımı iddia eden) bir mail atmıştı. Üstüne KCC ye sorduğumdaysa Ankara'da Agustos ayı icin mulakatımın set edildigi mailini almıştım. 1 hafta Ankara'dan confirmation maili bekledim ancak gelmedi. Bugün Ankara'ya, KCC'nin mülakat tarihimi ve lokasyonumu belirttiği cevabı ekleyerek, confirm edip etmediklerine dair 2. bir (M99) mail gönderdim fakat zaten Ankara'dan cevap alamamıştım 10 gün önce gönderdiğim, aslında current olduğumu belirttiğim ilk mail için de. Cevap beklemeden KCC'den gelen maili baz alarak ustraveldocs.com üzerinden sanki randevum varmış (Ankara confirm etmiş) gibi devam ettirdim ve en sonda case numberımı da girince "Transaction Complete" belgesinde barkodlu UID dosyamı aldım ve kaydettim. Ancak mülakat tarihi saati bilgisi bu belgede yazmamakta. Eğer mülakatım set edilmemiş olsaydı transaction complete sayfası gelip UID barkodu numarası alabilir miydim? Yani bu belge mülakatımın set edildiğine dair bir kanıt olabilir mi? KCC'nin mülakatınız xx Agustosta Ankara'dadır cevabını güçlendirir mi yoksa Ankara'dan her halukarda confirmation almalı mıyım transaction complete formumun ve UID ve barkodumun geçerli olabilmesi için?

• vize tipli ya da travel purpose lu olan soruyu ANK2 seçtim forumda öyle tavsiye edildiği için ama ANK1 de seçilebilirdi sanırım acaba ondan mı barkodu alabildim emin olamadım. ceac sayfasından DS-260 formuma gidince ise IV Application klasik Completed gözüküyor ama IV Fee ve Civil Documents N/A gözükmekte hala o yüzden de mülakat confirm edilmedi diye düşündürüyor tabii ve fee paymentta gerçekleştirilmiyor aynı sayfaya yönlendiriyor... Direkt konsolosluğa attığım M99 maillerine dönüş alamadığım için ustraveldocs.com üzerinden case açsam, yani requestte bulunsam Ankara ile mi temas etmiş olurum oradan mülakat tarihimi confirm ettirebilir miyim? şu aşamada yukarıda sormuş olduğum barkod alabilme halim mülakatımın onaylandığının garantisini vermiyor diye anlıyorum başvurumdaki fee ödeme ve belge yükleme seçeneklerim aktifleşmediği için...

• @PervinA teşekkürler uçuşunuz ne zaman 🙏

• KCC den aldigim cevap bu sekilde.
    Saniyorum otomatik cevap aliyorum surekli.
    Arkadaslar daha once benzer bir durumla karsilasan oldu mu ?
    Ne yapmam gerekiyor ?

Thank you for your inquiry.

Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.

Please monitor travel.state.gov for general updates to the DV Program and related regulations. You should also check the information posted by the Embassy or Consulate you chose for the location of your interview for operations details. The process for scheduling DV appointments has not changed from previous years. Selectees will be asked to check the Entrant Status Check (ESC) website by an email sent to the address they provided as soon as an interview is scheduled. KCC cannot predict when individual cases will be scheduled for interview, and you are not asked to take any additional steps if you have already provided all your documents and information. Please remember that selection for participation in the DV Program is not a guarantee of a visa or of a visa interview.

If you have a specific inquiry not related to scheduling an interview, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.

In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.

• @Emirhan-1 uçuşumuz 25 temmuzda

• @Erdi-Gultekin
    Merhaba, dosyaniz ozelinde henuz mulakat planlanmadigi icin KCC’den bu cevabi aliyorsunuz. Dolayisiyla yine mulakat planlanmadigi icin ilgili konsoloslukta da size bu sekilde bir cevap veriyor. Bu durumda yapmaniz gereken, sabirla mulakatinizin planlanmasini ve pause kararinin kaldirilmasini beklemek.
    Bu surecte mulakat yerinizin Montreal oldugundan emin olmaniz adina KCC’ye yeni bir email gondererek mulakat yerinizin neresi oldugunu sorabilirsiniz. Kolayliklar dilerim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k