Sayın @Claudia-J-Muslu,
Paylaştığınız açıklama ve bilgilendirme için teşekkür ederim.
Süremiz az kaldığı işin ve riske atmak istemediğimiz için expedite talebinde de bulunduk. Süreç sonucunda benim başvurum onaylandı re-entry permit aldım; ancak eşim ve oğlum için henüz onay gelmedi. Eşimin dosyasıyla ilgili olarak sistemde “ek belge talebi (RFE)” oluşturulduğunu görüyoruz. Ancak bu talep fiziksel posta yoluyla gönderildiği için şu an itibarıyla hangi ek belgelerin istendiğini bilmiyoruz ve henüz elimize ulaşmadı.
Bu noktada tereddüdümüz şudur:
Expedite talebinde sunduğumuz deliller eşimin işi üzerinden oluşturulmuş ve aile bütünlüğü esas alınarak hazırlanmıştı.
Buna rağmen yalnızca benim başvurumun onaylanması, diğer başvuruların beklemede kalması normal bir süreç midir?
RFE gelmiş olması, başvurunun reddedilme ihtimalinin yüksek olduğu anlamına mı gelir, yoksa dosyanın aktif olarak incelendiğini mi gösterir?
Ayrıca, fiziksel RFE mektubu elimize ulaşmadan önce bizim yapabileceğimiz ek bir başvuru, açıklama ya da proaktif bir adım olup olmadığını da sormak isterim. Amacımız süreci doğru ve zamanında yönetmek, herhangi bir hak kaybı veya risk oluşmasını önlemektir.
Görüş ve yönlendirmenizi rica eder, desteğiniz için teşekkür ederim.