ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@Melis-Böke-Yazıcıoğlu teşekkürler hocam darısı herkesin başina
-
Selamlar herkese, bir sorum var. EB1 kategorisinden mülakata girenler sorulan soruları paylaşabilirse çok sevinirim. Forumda paylaşılan mülakat deneyimlerimi bir arkadaşımız paylaşmıştı. O çok faydalı oldu. Eb1 özelinde farklı soruları soruluyor mu onu merak ediyorum açıkçası. Şimdiden teşekkür ederim.
-
@dandanakan01 Tebrikler tekrardan
-
Hocalarım şuan bende DQ oldum, süreç önceki zamanlardan ve dolayısıyla tahminimden çok daha hızlı ilerliyor.
All required applicant documents have been received and approved
26-MAR-2026 -
@emkey Hocam süreç çok hızlanmış. 6. günde DQ olmuşsunuz. Tebrikler....
-
@Melis-Böke-Yazıcıoğlu Hocam eb1 ve eb2 arasında dramatik bir fark yok. Sorular arasında da çok büyük fark yok dolasıyıla.
-
@caner1245 Ne iş yapıyorsun? Neden abd, orada ne yapmayı planlıyorsunuz vs gibi sorular soruluyor genelde ama bir kişide biraz daha detay sorduklarına denk gelmiştim. Membership kriterini sormuşlardı kaç üyeliği olduğunu vs gibi. Ne kadar derine ineceklerini çok kestiremiyorum her ne kadar dosyami kendim yazmış olsamda. Ama gördüğüm kadarıyla genel sorular soruyorlar.
-
Arkadaşlar merhaba,
14 yaşındaki kızım için e devlet üzerinden vukuatlı nüfus kayıt örneği almamı istedi avukat ancak çocuk için kendisi şeklinde yok gibi.
Nufüs müdürlüğüne mi gitmem gerekecek galiba ancak öncesinde sizin tecrübelerinizi sormak istedim.
Teşekkürler şimdiden -
@dandanakan01 tebrikler Hocam, Türkçe mülakat olması da gayet iyi olmuş.
-
@dandanakan01 tebrikler hocam.
Darısı bizlerin başına -
@Fenerb2007 Çocuk için nüfus müdürlüğünden kırmızı damgalı ve ıslak imzalı vukuatlı nüfus kayıt örneği almıştık biz.
-
@Fenerb2007 Evet hocam, çocuklar için nüfus müdürlüğünden iki imzalı ve kırmızı mühürlü vukuatlı almalısınız. Sizin için ise Edevletten barkotlu olan gerekiyor.
Birden fazla çocuk varsa kardeşler birbirinin kağıdında görünmüyor, bu durum normal şaşırmayın.
-
Detaylı olarak istenen herşey burada da mevcut
-
@emkey, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
Merhabalar,
Siz bu kadar hızlı DQ olduğunuza göre muhtelemen evrakları elektronik ortamda yüklediniz değil mi?
-
@saydogan teşekkürler
-
@emkey teşekkürler ve tekrardan tebrikler 6 gün :)
-
@emkey, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
Merhabalar,
Siz 6 günde DQ olduğunuza göre evrakları online olarak mı yüklediniz acaba?
öğrenmek istediğim; evrak yükleme ekranının sonradan açılması gibi bir durum söz konusu mu?
-
Merhaba Arkadaslar,
Mülakat deneyimlerinde sıkça geçen bir soru var:
“ABD veya Türkiye dışında bir ülkede bulundunuz mu?”Bu soruya “evet” diyen arkadaşlar genelde ek bir soruyla karşılaşıyor mu?
Örneğin ben, rotasyonlu bir işte çalıştığım için 3 ayı geçmeyen periyotlarla üçüncü bir ülkede bulundum. Bu ülke, turistik amaçlı vize istemeyen Tunus’tu. Daha önce NVC sürecinde police certificate’ın hangi ülkelerden alınması gerektiğiyle ilgili belirli bir süre/ikamet şartı olduğunu hatırlıyorum. Tunus’taki kalışlarım bu şartı karşılamadığı için oradan bir belge almam gerekmedi.
(O süreyi veya detayı net hatırlayan varsa paylaşırsa sevinirim.)
Sizce mülakatta şu şekilde bir cevap vermem sorun yaratır mı ya da ek incelemeye (administrative processing) yönlendirebilir mi?
“Yes, I visited Tunisia for short business trips, as noted in my DS-260. Each visit was under three months, with no residency.”
Bu arada tüm giriş-çıkış kayıtlarım pasaportumda da mevcut.
Teşekkürler.
-
@Gokturk-GMD 6ay'dan fazla kalınan ülkelerin kaydını istiyorlar
-
@Ephedra Tek seferde mi totalde mi? Tek seferde 2.5 ayi gecmemistir kalislarim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum