Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
1.8k 323 175.8k 296

• @denizezgi Merhaba. Karma aşı zaten benim kedimin karnesinde yazmıyordu onu belirttim. Ancak iç dış parazit aşısının son 3 ay içinde yapılmış olması gerekiyor hatta İlçe tarımdaki hanım gitmeden 6-8 gün önce yaptırdığım için sorun yaşayacağımı düşünüyorduç Ben buldum gösterdim son 3 ay içinde olmalı diye.
    Kuduz aşısının yapılma tarihinden 30 gün geçmesi gerektiğini sanırım herkes biliyor.
    Abinizle birlikte gelecekseniz neden sorun çıksın anlayamadım ben? Bir kişi 2 kedi götürebiliyor. Uçak büyük olursa 6 adet hayvan kabine alıyorlarmış THY öyle dedi ancak ilk gün G-19 daki hanım iyi ki uçakta köpek yok şanslısınız dedi bana. Köpek olursa almıyorlar mı bilmiyorum.
    İyi uçuşlar

• @Refiks

Rica ederim memnuniyetle paylaştım.
    Mutlaka çip taktırmalısınız. Çünkü İlçe Tarımdan uçağa binmek için gereken belgeyi alamazsınız. İç dış parazit için ben burayı gösterdim İlçe Tarımdaki veteriner hanıma.

https://www.eagvs.com/amerika/amerikaya-evcil-hayvan-goturme-prosedurleri

• @denisse teşekkür ederim 🌸

• @denisse 1 kişinin 2 kedi taşıyabildiğini bilmiyordum. ben 1 bilet e bir kedi gibi düşünmüştüm. o yüzden abimle olunca diğer kediyi almazlar mı diye düşündüm.
    Uçakta sadece aynı tür hayvan kabinde gelebiliyormuş sanırım. köpekse köpek, kedi ise kedi. 1 kedi 1 köpek aynı kabinde almıyorlarmış duyduğuma göre ondan olabilir.
    Bilet alma sırasına göre kotanın dışındaki hayvanı da kabine almıyorlarmış.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@denizezgi, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@denisse 1 kişinin 2 kedi taşıyabildiğini bilmiyordum. ben 1 bilet e bir kedi gibi düşünmüştüm. o yüzden abimle olunca diğer kediyi almazlar mı diye düşündüm.
    Uçakta sadece aynı tür hayvan kabinde gelebiliyormuş sanırım. köpekse köpek, kedi ise kedi. 1 kedi 1 köpek aynı kabinde almıyorlarmış duyduğuma göre ondan olabilir.
    Bilet alma sırasına göre kotanın dışındaki hayvanı da kabine almıyorlarmış.

THY Evcil hayvanın uçağa kabulü

• @ATS16
    çok teşekkür ederim.
    "her bir yolcu için en fazla iki adet evcil canlı hayvan kafesi kabul edilebilir; ancak kafeslerden sadece birinin kabin içerisinde taşınmasına izin verilecek ve diğerine AVIH (uçak altı bagaj bölümünde taşınması) işlemi uygulanacaktır veya her ikisi kafes de (uçak altı bagaj bölümünde taşınabilir."
    bu yukardaki ifadeye göre o zaman dediğim gibi 2 si de benim üstüme olursa biri bagaja gönderilecek. bu durumda belki birini abimin üzerine geçirip öyle taşımak mantıklı olabilir.

Bir de daha önce yapan oldu mu bilmiyorum ama bize hayvanlarımız emotional support animal olarak kaydettirirsek ve o belgeyi sunarsak kiraya eklenen aylık pet fee ve pet deposit i vermemiz gerekmediğini söylediler. onu da halletmeye çalışıcaz. Benzer durumda olanların da aklında olsun. böyle bir yöntemle aylık pet kirasını vermek zorunda olmuyorsunuz

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@denizezgi

https://yesilkartforum.com/forum/post/294168
    https://yesilkartforum.com/forum/post/478378

Bu konu başlığında geçmiş sayfalarda sizinle aynı yolu izlemiş, kedisini/kedilerini beraberinde aynı uçakta ABD’ye getirmiş bir çok talihlinin deneyimi var, konu başlığını yakın tarihten uzak tarihe göre geçmişe dönük okumanız yararınıza olacaktır. Sorduğunuz emotional support vb diğer olası soruların cevaplarına/deneyimlere anahtar kelimeler ile arama butonunu kullanarak cevaplarınıza ulaşabilirsiniz. Kolaylıklar ve iyi yolculuklar 🙏🏻

• @ATS16 çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için, linklere bakayım hemen

• Merhaba
    2 şubat tarihinde Dört küçük ırk köpeğimle JFK’ye uçacağız.Buradaki kuruluş ARK ile ilgili bir sorum olacaktı.Burası herhangi bir gümrükçü ile çalışmıyor olarak anladım.Bu konuda aksi bir bilgiye sahip olan arkadaşımız var mı?Sürecimi tamamladığımda tüm aşamalarıyla detaylı bilgi vereceğim.

• merhabalar amerikaya girişler için kesin kuduz titre testi isteniyor mu köpekler için

• @volkan1 merhaba, evet mutlaka titre testi yaptırmalısınız. Titre testi ile son kuduz aşısı arasında en az 1 ay olmalı ( 40 gün iyidir) ve titre testinden sonra en erken 1 ay sonra yurtdışına çıkılmalıdır.

• @Megadeth merhabalar, kendilerine mail yolu ile direkt sorabilirsiniz. Daha önce izlediğim videolarda o şekilde sorup bilgi alanlar olmuştu. Zaten broker gerekiyorsa ilk iletişimde bilgilendirme ve yönlendirme yapılıyormuş.

• Merhaba THY sitesinde biletleme yaparken kedimi eklediğim de 370dolar fiyat çıkıyor burada bir yanlışlık olabilir? benim duyduğum fiyatlar daha düşüktü zam mı geldi yoksa ben bir şeyi mi yanlış yapıyorum? THY'yi aradım kilodan dolayı o fiyat çıkıyordur dedi, hangi kiloyu yazarsam yazayım fix 370dolar çıkıyor hepsi.
    '' KARGO BÖLÜMÜ ''

• @Megadeth İnstagram hesaplarından mesaj atarsanız anında geri dönüş sağlıyorlar. Kendilerini aylarca darladım ve her soruma sabırla cevap verdiler. Benim köpeğim 1 gece karantinada kalmadı, bir kaç saat içinde mail atıp gelip alabileceğimi söylediler

• Herkese merhaba
    Geçen çarş.gecesi karantina merkezinden onay geldi.Hiç beklemeden THY geri bildirim sayfasından evrakları yükledim.Uçuşuma 29 saat kalmasına rağmen thy’den henüz onay çıkmadı.Thy’yi aradım ilgili birime acil kodlu online bildirim yolladılar.Açıkçası çok da umudum kalmadı.Yok mu kimsenin THY’nin ABD’de bu işe bakan serviste tanıdığı?

• @Megadeth Hangi havalimanına ineceksiniz? Oranın operasyon ekibine acil konulu mail atın hiç vakit kaybetmeden.

• Maalesef köpeklerim thy tarafından uçağa kabul edilmedi.Yüklenen evraklar ilgili birim tarafından incelenip onaylanmadığı için köpeklerim uçağa alınmadı.Köpeklerimi arkadaşım vasıtasıyla ilgili yerlere gönderdim.Tabii hem karantina merkezi ile hem de thy ile yargı önünde hesaplaşarak ihmali olanların peşini bırakmayacağım.

• @Megadeth Neden kabul edilmedi acaba? İlgili birim onay dönüşü yapmadığı için mi? Yoksa olumsuz mu döndüler?

• @bkio
    Thy’nin geri bildirim sitesinden yüklediğim evraklara bakılmadı.Belki 50 defa müş .hizmetleri ile konuştum tek yapabildikleri acil koduyla email atmak.Belki 15 defa bu mailden attılar.Muhattap bulamıyorsunuz.Açıkçası nasıl getireceğim köpeklerimi bilemez oldum.

• @Megadeth anladım, öncelikle çok geçmiş olsun. biz geri bildirimde bulunduktan yaklaşık 1 gün sonra THY'nin ineceğimiz havalimanındaki operasyon ekibinin mail adreslerini bulup geri bildirim numaralarını ekleyerek mail attık. O sebeple yazınızı görür görmez mail atın diye yazdım ama sanırım geç oldu.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k