Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Refiks ben de tax transcript ve w2 olmadan dq oldum. Sonradan cikarttik ve yukledik ek dosyalara ama acip bakmamislar o yuzden elimde goturdum ve memur w2 ve tax transcript yuklememissiniz bu sekilde eksik dosya sayilir dedi, o anda dosyaları uzatip yanimda getirdim ayrica ek belgelere de yüklemiştim dedim, hukuksal olarak tüm yeterliliğe sahibiz dediğimde memur dosyalarımı alıp arka tarafa verdi ve onaylandı vizem.

• @umutmuftahi eşime sorduğumda tax transcript irs websitesinden 5 dk gibi bir sürede aldığını edevlet gibi bir sistem olduğunu söyledi o kadar uzun sürmüyor diye biliyorum

• @Seyduna merhaba
    l-864 formunu nerden alacagim ? Evrağı bulamadım ?

• @gigi25 valla şöyle bende netten baktım nasıl alındığını öğrendim sponsora söyledim.Oda giremedim şifremi unutmuşum dedi sonra şifre yenileyemiyorum dedi.Sorduk posta ile talep edilebiliyormuş.Bizde dedik ki öyle yada böyle ihtiyacımız var mülakata yetişmesede sonra lazım vs … ama öyle kaldı kendisine ulaşamıyoruz kaç gündür .Mesajlara felan dönmüyor. Ondan diyorum yetişmeyecek diye :) Yani mülakata girelim bakalım tek eksik evrak o derlerse ona göre bakıcaz .Elimiz kolumuz bağlı…

• @ahmetZ nvc sisteminde var evrakları yüklediğimiz sistem adını unuttum :)

• @umutmuftahi anladım o zaman uğraştırıyor tabii kolay gelsin

• Bu ileti silindi!

• @Seyduna Merhaba boşanma apostil derken kaymakamlıkta yapılan nufüs kayıt örneğinin apostili mi çünkü orada boşanma ibaresi var yada ayrıca boşanma belgesi ile gidip apostil yaptırmak mı

• @umutmuftahi Ceacstate olması lazımdı değil mi ?

• @ahmetZ evet ordan bulabilirsiniz

• Herkese iyi akşamlar , tax transcript kaç sayfa?
    Bir arkadaş başında 1040 formuda olmalıymış gibi bir şey yazmıştı. Yani tax transcript istendiğinde kaç sayfa evrak vermemiz gerekiyor??

• @umutmuftahi Bizimkinde başlık olarak ''Form 1040 Tax Return Transcript'' yazıyor ve 7 sayfa.

• @gigi25 yaw şimdi yolladı sponsorda başında form 1040 account transcript yazıyor ve 1 sayfa :))) yani yanlış yolladıysa artık ne diyim

• Arkadaşlar daha önce aranızda boşanmış olan ve konsolosluk görüşmesine girmiş yada bu konu ile ilgili belge hazırlamış olan kişiler var mı ? lütfen bu konuda yardıma ihtiyacım var

• @umutmuftahi Belki kişiden kişiye değişiyordur

• Ben form 1040 tax return transcript ve record of account olarak aldım son 3 seneyi.

Record of account; hem tax return hemde tax transcripti yani iki belgeyi tek belgeye düşüren bir form. Bu şekilde daha sağlıklı olacağını düşündüğüm için bunu çıkarttım. IRS websitesinden çıkarttırabilirsiniz sponsorunuza.

• Ya arkadaşlar baya bir erken sormak için ama hazır artık bazı arkadaşlarımızın mülakatı bitiyor ve benim kafamda bir kaç kırıntı var ufak maddeler halinde sormak istiyorum yanıtlayabilirseniz çok sevinirim ^^

• Joint Sponsor İçin Tax İçin IRS online Hesabından Son 3 Yılın Account Tax Transcriptlerini alsak Bunlar NVC ve Mülakat İçin Yeterli Oluyor Mu?

• Ek Olarak W2 İçinde orjinal W2 Belgeleri Yüklenmelimi Yoksa Yine Son 3 Yılın W2 And Wage Transcriptini IRS Online'dan Alıp Yüklesem Ve Mülakata bunu götürsem Sorun Yaşanırmı?

• I864 Formunu nasil doldurdunuz yardim alan oldu mu Veya tek basina dolduran ek olarak bu formu Amerikada Sponsor imzaladiktan Sonra Türkiyeye Orjinal İslak İmzali Halini Kargo mu yapti Cikti Alip Ciktisini Mi Goturdunuz?

Bu Sponsorluk asamasi ile alakali kafama takilan sorular bunlar 2 Cümlede olsa cevaplayabilen olursa sevinirim bizim icinde zaman artık hafiften geliyor ^^

• Sağlık muayenesinde piercing çıkarttırıyorlar mı arkadaşlar?

• @Ekto-Oktan Çok zaman oldu. Ama I864 formu birkaç tane vardı. Full versiyon vardı sponsorlu vardı bir de standarttı galiba. Ben full ve standart olanı beraber doldurdum evde. Standart yetiyordu ama zaten aynı sorular. Açıklama kısmında hangisini isterseniz onu kullanın diğerini lütfen umursamayın diye de yazdım. Islak imzayla imzaladıktan sonra masaüstü scanner ile taradım ve sisteme yükledim. Sistemde ebat kısıtlamaları vardı, 7 MB miydi tam hatırlamıyorum, o ebada sığdırırken uğraşmıştım biraz. Sonra I-130 onaylanınca bendeki ıslak imzalı kopyalarını Türkiye'deki eşime DHL kargo ile postaladım.
    Sanıyorum IRS sisteminden transcriptleri zaten bedava indiriyorsunuz. Yalnız oraya üye olmanız gerekiyor. Kimlik doğrulaması vb ile bir secure ID mi alınıyordu öyle bir ön işlem vardı. Ondan sonra şifre ile oradan dilediğiniz transcripti indirmiştik. Onları da fazla fazla indirmiştim. En önemli belgeler onlar çünkü o belgeler QR ya da barkod numaralı formlar ve sistemden doğruluğu edevlet belgeleri gibi kontrol edilebiliyor. Buna ilave W2 ve yıllık 1040 gibi vergi formlşarı da vs ayrıca var ve ekledik ama W2 ve 1040 sahte olarak hazırlaması kolay, IRS bu bilgileri gizli tutar dolayısıyla kim bakacak. Fakat IRS transcript belgesi hemen IRS kendi sitesinden kontrol edilebilir. Daha güçlü ve geçerli.
    Sponsor bilmiyorum.

Bu arada biz de konsolosluk onayı bekliyoruz. Yani ne yaptığımızı yazdım ama konsolosluk onayı daha gelmediği için kesin budur diyemem hiç bir şey için.

İşlemlerin hepsi için şu sitede adım adım bir kılavuz var. Onu birebir uyguladık ve bu aşamaya kadar sorun çıkmadı:
    https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/the-immigrant-visa-process/step-1-submit-a-petition.html

• @Yuri-Spaky Elinize sağlık hocam cevaplarınız için teşekkür ederim burada kafamı karıştıran tek şey bu W2 için ne yapabilirim yani IRS websitesinden baktığımda Wages And W2 transcript adı altında tıpkı 1040 return transcripti verdikleri için W2 İçinde veriyorlar sadece Transcripti alıp yüklesem yanımda götürsem görüşmeye yetiyor mu yoksa ille ki orjinallerini yani amerikadan işverenlerin verdiği W2'ları toplamak mı gerekiyor o kafamı karıştırıyor

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

51

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k