Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak


  • Merhaba arkadaşlar. Eşim Özbekistan vatandaşı olduğu için tecrübesini sizlerle paylaşmak istedim. Özbekistan'dan adli sicil kaydını 3 farklı yolla alabilirsiniz.

    1. Türkiye'de bulunan Özbekistan Konsolosluklarına başvurarak talepte bulunabilirsiniz. İstanbul Başkonsolosluğu Çarşamba günleri ve hafta sonları çalışmamaktadır. Başvuru yapmadan önce çalışma saatlerini teyit etmenizi öneririz. Konsolosluk yoğunluk oluşturmamak adına ikinci yöntemi tavsiye ediyor.

    2. Online Başvuru (Eşimin Kullandığı Yöntem)
      Özbekistan my.gov.uz site/uygulaması üzerinden başvuru yapabilirsiniz.
      Belge talebi ücretlidir. Ödeme, yalnızca Özbekistan'a ait Humo/Uzcard debit kartları ile yapılabilir.
      Eşimin my.gov.uz uygulamasında daha önceden kaydı vardı. Geçerli bir debit kartı olmadığı için annesinin kartını kullanarak ödeme yaptı. 2 gün içinde QR kodlu belgeyi aldı.

    3. Özbekistan'daki Yerel Başvuru Merkezleri.
      Özbekistan'da bulunuyorsanız veya vekaleti olan tanıdığınız biri başvuracaksa Özbekistan'ın her ilinde bulunan "Yagona Darcha" merkezlerine şahsen başvuru yapıp, 2-3 gün içinde belgeyi teslim alabilirsiniz.


  • Merhaba arkadaşlar,
    KKTC’den adli sicil kaydı almak için Aralık 23’ünde gideceğim. İkinci kez gitme şansım olmadığı için süreci teyit etmek istiyorum; eksik ya da yanlış bir nokta varsa düzeltirseniz çok sevinirim.

    Anladığım kadarıyla süreç şu şekilde:
    Öncelikle Lefkoşa Karakolu’na gidip başvuru formu alınıyor. Ardından pul ve vesikalık fotoğraf ile başvuru yapılıyor ve karakter belgesi (adli sicil kaydı) alınıyor.Daha sonra bu belgeyle sırasıyla;
    KKTC İçişleri Bakanlığı onayı,
    KKTC Dışişleri Bakanlığı onayı
    ve en son Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti T.C. Büyükelçiliği’nde onay alınıyor.Bu aşamalardan sonra başka bir işlem yok diye biliyorum.
    Süreci yakın zamanda tamamlayan veya bilgisi olan varsa, doğrulayabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.


  • Sürecimi en son bitince detaylı yazacağım ama şuan durum güncellemesi yapayım. Kimlik onayı ve Sabıka kaydı isteği evrağım Bundesamt für Justiz'e ulaştı. Bundan sonrası Alman memurların evrak işleme hızına bakıyor. Sonrasında Türkiye'ye kargolayacaklar ve ben de o evrağı Bangkok'a kargolayacağım. Tek çekincem bu 6 ay içinde işlemlerin yetişememe ihtimali.


  • @tumra Yukarıda yazdığım işlemlerin doğru olduğunu teyit etmek için kendi deneyimimi de eklemek istedim, belki adli sicil kaydı almayı düşünenlere yardımcı olur.

    Karakoldan talep ettiğiniz karakter belgesi / adli sicil kaydı aynı gün teslim edilmiyor. Bize en erken 1–2 gün içinde verilebileceği söylendi. Bu nedenle özellikle KKTC’ye kısa süreli gidenlerin dönüş biletini buna göre ayarlamasında fayda var.

    Adli sicil kaydını alırken: 91 TL’lik pul 2 adet fotoğraf
    teslim ediliyor.Pulu hemen karsisindan alabiliyorsunuz.

    Adli sicil kaydını aldıktan sonra İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tasdik işlemleri yapılıyor. Bu iki kurum birbirine yaklaşık 1,6 km mesafede ve işlemler 1–2 dakika sürüyor, herhangi bir ücret ödenmiyor.

    Sonrasında KKTC Türkiye Konsolosluğu’na gidiliyor. Burada biraz uğraştırabiliyorlar zaman olarak ve 752 TL onay ücreti ödedikten sonra evrak teslim alınıyor.Umarım süreci tamamlamayı düşünenler için zaman ve planlama açısından yol gösterici olur.


  • @tumra Merhaba, teşekkürler ben de alacağım. 6 ay mı geçerli 2 yıl mı öğrenebildiniz mi?


  • @Scythep talep ettiğiniz tarih yaziyor evrakta bu tarihle bu tarih arasinda suç işlenmemiştir sabıka kaydı yoktur diye. DS formunu doldururken hangi tarihlerde hangi adreste olduğumuzu da belirttik ya sorun olmaz. Konsolosluğa da sordum doğru dedi zaten ama teyit işlemlerini kesin yaptirin


  • @tumra Teşekkür ederim, belirli tarih aralığında olduğunu öğrenmek pek çok şeyi aydınlattı ama teyit işlemlerini yaptırın kısmını anlayamadım. Tam olarak neyin teyidi?


  • @Scythep Lefkoşa karakolundan alıyorsunuz ya adli sicil kaydını teyit dediğim tasdik işlemi ilk iletimde yazdığım kurumlardan sırasıyla tasdik ettiriyorsunuz, 1-2 dakikanızı alıyor mühür basiyorlar bu evrak gerçektir doğrudur diye, adli sicil kaydının daha da önemli olduğu bu yıl riske atmak istemedim birkaç mülakat deneyiminde sorduklarını okudum çünkü


  • Dostlar yakın zamanda Almanya’dan adli sicil kaydı almayı deneyen oldu mu? Arada Christmas ve yeni yıl oldu biliyorum ama Bundesamt für Justiz’e attığım maillere vs. dönüş de olmadı. Biliyorum şuan vize basımları askıda ama, en azından eksik evrağımı tamamlasam fena olmazdı. Şuan belgemi hazırlıyorlar mı nasıl bilgi alabilirim?


  • Merhaba bir sorum var acil olarak ablamın adli sicil Kıbrıs belgesini aldık Türkçe olarak yolladık ama kabul etmediler size güney Kıbrıs olarak düşünmüş olabilirler mi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hardwell, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    Merhaba bir sorum var acil olarak ablamın adli sicil Kıbrıs belgesini aldık Türkçe olarak yolladık ama kabul etmediler size güney Kıbrıs olarak düşünmüş olabilirler mi

    https://yesilkartforum.com/forum/post/522515
    https://yesilkartforum.com/forum/post/524628
    https://yesilkartforum.com/forum/post/524965

    Ablanızın belgesinde pul var mıydı? Yukarıdaki iletilerde belirtildiği gibi onay ve mühür prosedürleri eksiksiz uygulanmış mıydı?


  • @ATS16 @Hardwell bana özelden evrağı iletmişsiniz gördüm ama tasdik işlemlerinin hiçbiri yapılmamış, eklenilen deneyimimde hepsi ayrıntılı şekilde yazıyor kurumların. Ben de mülakat deneyimlerinden gördüm tasdik istediklerini, ilk aldığınız adli sicil belgesi tek başına geçerli olmuyor tavsiyem tasdik işlemlerini kesinlikle yaptırın.


  • @Eyupp Almanya’dan hâlâ dönüş yok, 17 Aralık’ta ellerine ulaştı. Ne yapmam gerekir emin olamadım


  • @Eyupp Türkiyedeki konsolosluktan almak her zaman çok uzun sürüyor, ben de bu sebepten gidip adli sicil belgemi ülkesinden aldım. 2025 yılı içinde bu başlık altında Almanya için @sansolye ’nin deneyimi mevcut, 3 ay sonra eline ulaştığını yazmış, deneyeminine bakın isterseniz belki yararı olur.
    https://yesilkartforum.com/forum/post/483080


  • @tumra Maalesef Schengen vizem yok şuanda, ama bu kadar nasıl geri kalmış sistemleri aklım almıyor verileri koruyacağız diye, en azından sürecimi söyleyin elinize ulaştı mı çok garip. Neyse ki zaten greencard süreci de durakladı suç Almanya’ya kalmadı.


  • Yeminli tercüman noter apostil yaptırdık apostile de çeviri gerekiyor mu


  • @Hardwell öncelikle ben şu konuyu merak ediyorum bizim ülkemizin Kktc ile apostil muafiyetimiz var biz aldığımız 3 farkli onaydan sonra tr de yeminli tercüman dişinda bir de apostil zorunlu mu tecrübesi olan var mı acaba ?
    Merak ettiğim ankarada gireceğimiz mülakatlarda da apostil şartı mi var bazı yorumlarda okudum aklım karısti


  • @Eyupp Arayarak bilgi almayı denediniz mi? Almanya’da bir tanıdığınız varsa site üzerindeki iletişim numarasından arayıp belgenin durumunu sormayı deneyebilirsiniz. www.bundesjustizamt.de adresinde telefon numaraları var


  • @emrewhite Teşekkürler, 6 Hafta demişlerdi biraz onları beklemek istedim Şubat ortasına kadar bir gelişme olmazsa, bastırmaya başlayacağım. Trump abimiz de zaten durdurduğu için Greencardları bir acelemiz kalmadı sağolsun hahaha

  • gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

  • Avusturya Konsolosluğu Üzerinden Adli Sicil Belgesi Almak

    İstanbul'da yer alan Avusturya Başkonsolosluğu üzerinden adli sicil belgesi alınabilmesi için yapılacak olan işlemler hakkında, bazılarına faydalı olur diye umarak, bilgi paylaşmak istiyorum. Şu internet adresi üzerinden konsolosluktan randevu oluşturmanız gerekli https://appointment.bmeia.gv.at/?office=Istanbul&AspxAutoDetectCookieSupport=1
    Sitede "Auslandösterreicher..." kısmını seçip ilerleyerek uygun bir tarihe randevu oluşturmalısınız. Randevuya giderken yanınızda:

    • Pasaport
    • Doldurulmuş ve İmzalanmış Başvuru Belgesi (Antrag auf Ausstellung einer Strafregisterbescheinigung : https://cms.bmeia.gv.at/gk-istanbul/service-fuer-buergerinnen/ausweise-dokumente/strafregisterauszug)
    • Belgenin Konsolosluğa pdf Olarak İletilebilmesi için İmzaladığınız İzin Belgesi (Einverständniserklärung diye geçiyor. Konsolosluğa mail atıp alabilirsiniz internet adreslerinde göremedim.) Burada şu anlaşılmasın. Adli Sicil Belgeniz size pdf olarak VERİLMİYOR. Bu izin belgesinin amacı şu: Konsolosluk Viyana'daki Polis Merkezi'nden (Bundespolizeidirektion Wien) bu belgeyi pdf ortamında talep ediyor, ardından yazılı halde size teslim ediyor. Bu izin belgesini, adli sicil kaydınızın konsolosluğa dijital olarak iletilmesi için verdiğiniz bir onay olarak düşünebilirsiniz.
    • 62 Euro (Tl olarak da ödeme mümkün) NAKİT para (eğer Apostil de yaptırmak isterseniz 40 Euro ya da karşılığı TL NAKİT para da apostil için ayrıca talep ediliyor)
      Bu belgeler ve ücret karşılığında başvurunuz alınıyor. Yaklaşık 7 gün gibi bir süre sonra size belgenin hazır olduğuna dair bir bilgilendirme iletiyorlar. Ardından belgeyi almak için yine aynı siteden randevu oluşturup, pasaportunuzla birlikte konsolosluktan teslim alabiliyorsunuz. Herkese bol şanslar.

Benzer Başlıklar

  • 10 yıl vize yasağı ile abd vizesi almak(waiver)

    Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    JoeyJ
    @crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
  • 1 Oy
    282 İleti
    27k Bakış
    ozgbyrO
    Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
  • 15 Oy
    4k İleti
    495k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
  • 27 Oy
    2k İleti
    270k Bakış
    S
    @vitruvius çok çok geçmiş olsun. biran önce acil şifalar diliyorum. her işin başı sağlık.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum