Turkiyede abd plakalı araç satışı hakkında
-
Herkese merhaba.
Bir arkadaşım arabasını turkiyeye göndermiş. Araç bir senedir turkiyede. Ben bu aracı turkiyeye gittiğimde kullanmak için satın almak istiyorum.
Araç New jersey plakalı. Ben texasta ikamet ediyorum. İzlememiz gereken yol hakkında bilgisi olan var mı? Aracı iki sene turkiyede kullanabilir miyim yoksa arkadaşımın kalan günleri kadar tutup sonra ülke dışına çıkarmam gerekecek mi?Şimdiden tesekkurler
-
@Cannavaro1903 yabancı plakalı bir aracın satışı için sadece yabancı uyruklu vatandaş olanlar alabilir. Eğer amerika vatandaşı isen alabilirsin. Yada ikinci bir seçenek olarak bu aracın plakasını Türk plakasına çevirir ozaman alabilirsin. Plaka için vergi ödüyorsun.
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Turkiyede abd plakalı araç satışı hakkında
@Cannavaro1903 yabancı plakalı bir aracın satışı için sadece yabancı uyruklu vatandaş olanlar alabilir. Eğer amerika vatandaşı isen alabilirsin. Yada ikinci bir seçenek olarak bu aracın plakasını Türk plakasına çevirir ozaman alabilirsin. Plaka için vergi ödüyorsun.
Abd vatandaşıyım. Sadece yabancı uyruklu vatandaş derken çifte vatandaşlar alamaz mı?
Türk plakasına çevirmek cok maliyetli bir is. Oyle yapmanın bi mantığı yok.
Biz bunu abd plakalı olarak almamız gerekiyor. Ama new Jersey olarak kalacak ama texasta ceviricez. Turkiyede ne gibi işlemler yapmalıyız? Biz bunu merak ediyoruz. Tabi yukarıdaki çifte vatandaşlar alabiliyor ise.
-
@Cannavaro1903 Bildigim kadariyla, araci 24 ay icin Turkiye'ye gecici olarak goturdukleri icin, arac Turkiye'deyken baska birisine satis veya kullanim hakki devri yapamazlar. Ancak, araci Turkiye disina cikartarak, ABD veya ucuncu bir ulkede, satis yapabilirler.
-
@Cannavaro1903 tamam ozaman gidersin yabancıdan yabancıya satış yapılır daha sonra araç için sigorta yaptırırsın ancak bu sigorta 6 ay kadar oluyor bilgin olsun
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum