ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
Current olanları tebrik ederim. Umarım mülakat gelmesi çok uzun sürmez.
Bu kadar hızlı bir ilerleme hiç beklemiyordum açıkçası. -
Bugün itibari ile current olduk. Bekleyen herkesi tebrik ederim. Umarım sonraki süreç hızla ilerler.
-
Hocalarım merhaba,
20.11 tarihinde mülakatımız olacak. Daha önceki mülakat deneyimlerini incelediğimde, finansal durumla ilgili ne kadar para gösterilmesi gerektiğine dair net bir bilgi bulamadım. Massachusetts’te yaşamayı planlayan, 3 kişilik bir aile olarak sizce ne kadar maddi kaynak göstermemiz uygun olur?
Ayrıca, henüz satmadığımız taşınmaz ve aracımız bulunuyor. Bunların değerlerini gösteren belgeleri de mülakatta sunmamız gerekir mi? Bu konuda deneyimi olanların paylaşımlarını duymaktan memnuniyet duyarım.
Saygılarımla, -
@Yağız-Pekyiğit Hocam, bizlerin vize kategorisinde, gelir veya mal varlığı, hesap dökümü gibi herhangi bir belge ve kanıt istemiyorlar. Zaten Ankara’dan gelen döküman listesinde de böyle bir talep yok. Forumdan bildiğim kadarıyla bir çok hocam da böyle bir evrak sunmadı. Ben de mülakata böyle bir evrak götürmedim. Sorulmadı. Mülakatınızda başarılar dilerim.
-
@mrkc Arkadaşlar, Boston'dan j-1 için kabul aldım, profesör davetiye yollayacağım dedi ama maaş olayı için 6 ay kadar veremem, sonrasında grant durumuna göre falan dedi ama anladığım beni tanımak ve üretkenliğimi göstermek istiyor. Şimdi sizlere sorum şu, ankara veya istanbul j-1 için randevu talebinde avantaj dezavantaj olur mu ve tahmini ne kadar sürer vize mülakat randevusu? Şimdiden çok teşekkür ederim
-
@chemistontheroad Tebrikler benimde 29 ocakti , olmusum , bende bu kadar hizli beklemiyordum bu durumda mart Nisan gibi gelebilir konsolosluk gorusmeleri
-
@mrkc
Hocam merhaba, bu konuyu geçen yıl baya araştırmaya çalıştım çünkü iyi bir okuldan postdoc için kabul almıştım fakat J-1 yerine H1b talep ettim bu yüzden iş sıkıntıya girdi ve sonuçta gidemedim. Forumda sanırım EB sürecinde J-1 alan hocamız olmadı. Türkiye için 2 yıl waiver olayı kalktı ama yinede başvuru sırasında nasıl olur bilemiyorum. -
@mrkc hocam sizin I-140 kabulu henuz olmadığı için sorun olmayabilir. 3-6 ay içinde j1 vizeleri onaylanıyor. Arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla. Ordaykende AOS yaparsınız.
-
@NNDDD Teşekkürler hocam.
-
@caner1245 çok teşekkür ederim hocam. Ben de biraz araştırdım, i140 onayı olmadığından, herhangi bir sorun olmuyormuş ama bakalım konsoloslukta ne olacak; j-1 randevusunu şirketler üzerinden oluşturmayı düşünüyorum, B1/B2 için erkene alabiliyorlardı.
-
@NNDDD "Tebrikler hocam. VFS’ten randevuyu telefonla mı yoksa e-posta ile mi aldınız? Ben de gidip almak istiyorum. Eşim ve kizim için ‘alabilir’ yazısı örneğiniz varsa paylaşabilir misiniz? VFS Global Ankara sitesinde teslim almak için bir randevu bağlantısı bulamıyorum. Şimdiden teşekkür ederim."
-
@Yağız-Pekyiğit böyle bişey ne gösterdik ne sordular. ne iş yaptığınız, gideceğiniz yer, ordaki üniversiteyle bir bağlantınız yada çalışmanız var mı, ilk evliliğiniz mi? bize sorulanlar bunlar. zaten bunları sorarken dosyaları onaylayıp imzalıyordu. Görüşme çok kısa sürdü.
-
@smmu99 Hocam merhaba, mülakatın ertesi günü gelen mailden ilgili linki ve almaya dair bilgileri kopyaladım sizin için. Oradan linke tıklayıp aldık randevuyu. Randevu sonrası QR kodu ve her kişi için UID numara oluyor, onu kaydedin. Ankara’da onu gösterip alıyorsunuz .
Bir A4 kağıda kimliklerimizi arkalı önlü fotokopi çektik, altına da…………… TC numaralı ……………………………..isimli kişi (eşim/babam) adıma hazırlanan pasaport ve belgeleri teslim almaya yetkilidir.
Tarih, ad- soyad ve imza
Şeklinde yazı verdik her birimiz. Yanınızda sizin kimliğiniz ve e-devletten aldığınız aile dökümlü nüfus kayıt örneğinizi de götürün. Bol şans ve kolaylıklar diliyorum.Please note that all applicants who chose to collect their passports at the standard pickup locations in Istanbul and in Ankara) must schedule an appointment in advance via https://schedule.gtspremium.com/. For details, visit: https://www.ustraveldocs.com/tr/en/submitting-your-documents
ATTENTION: After booking, a QR code will be generated—please save a screenshot immediately for your records. and present to the staff when collecting your passport. Each UID number requires an individual appointment, and once confirmed, the appointment cannot be cancelled or rescheduled. If you fail to collect the passport on time, you can schedule a new appointment on the next working day.
If you have already collected your passport, disregard this email. If your selected appointment date falls beyond the 15-business day window, the passport may no longer be available for pickup. Therefore, ensure your appointment is scheduled within the 15 business day period to avoid complications.
-
@smmu99 Hocam öyle bir mail size de gelecektir mutlaka. Pasaportların konsolosluktan alınması sonrasında kişilere bilgi veriliyor diye biliyorum. Ayrıca teslim alacağınız açık adres de var mailde. Yine de adrese ihtiyaç olursa yazarım size.
-
@smmu99 Çok Tesekkur ediyorum.
-
@mrkc Hocam bu surecte J1 mulakatina giderseniz surecinizi paylasabilirseniz cok sevinirim. Umarim kolaylikla alirsiniz ve giris yaparsiniz.
-
Hocalarım selamlar, benimde bu sabahtı randevum ve onaylandı. Sabah 8:30 da sıraya girdik önceki arkadaşların söyledikleri gibi ilerledi herşey. Önce belgeleri verdik, sonra mülakat için arka tarafa geçtik. Görevli, eşim ingilizce bilmediği için yemini Türkçe ettirdi bize. Biraz Türkçe ilerledi sonra benim dosyayı aldı önüne ve ingilizce kendinden bahset dedi, bende hocayım şöyle çalışmalarım var doktoram felan anlattım iki üç cümle. Amerika’da nerede bulundun dedi söyledim, halen bağlantım varmı diye sordu, bende bu görüşmemin sonucunu beklediğimi herhangi bir bağlantı kurmadığımı belirttim. Başka bir şey sormadı vizeniz onaylandı size mail gelecektir dedi. Yani görüşme 3 dk sürdü. Bu kadar kısa beklemiyordum açıkçası. 9:30 olmadan dışarıdaydık. Sıradaki arkadaşlara başarılar diliyorum.
-
@MyWay-0 Hocam çok tebrik ederim, sizin ve hepimizin her işi böyle kolaylıkla olsun inşallah.
-
@MyWay-0 Tebrikler, darısı ABD'deki iş ve yaşam süreçlerine...
-
@MyWay-0 tebrikler, hayirli olsun.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum