Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @rock Teşekkürler, İnşallah bize yarar da Ocak sonunda kendimizi Amerika'da buluruz :)

• @Seyduna inşallah 🙏🏼

• Merhabalar, arkadaşlar profilde randevu tarihimiz gözükmemesi normal mi? Profil oluşturdum bilgilerimi girdim ama herhangi bir randevu teyit edilmedi diye yazyor. Yardımcı olursanız sevinirim

• Herkese Selamlar,

Kız arkadaşım Türk ve ABD vatandaşı; ABD'de doğduğu için Amerikan pasaportuna sahip ama yaklaşık 35 sene Amerikaya gitmemişti; en son bu yaz (2025) 2 ay Amerika'da antrenör olarak çalıştı (SSN numarası bir kaç belge eksikliğinden dolayı alamadı ve maaş ödemesi yapılmasına rağmen tax ödemedi). Geçtiğimiz günlerde yazın çalıştığı işyerinden uzun dönemli çalışması için iş teklif aldı ve karşılıklı kontrat imzalandı. Ocak 2026 başında Amerikaya çalışmaya gidecek.
    CR-1 greencard başvuru için soracağımız konular:

1. Aralık ayında Türkiye'de evlenmeyi planlıyoruz ve evlilikten sonra CR-1 için I-130 başvurusu yapacağız, ikametgah/domicile için belgeyi nasıl doldurmamız lazım?
    2. Ekstra support için orada uzun süre yaşayan ve tax ödeyen bir Amerikan vatandaşını support olarak göstermemiz mi lazım?
    3. Sözleşmede yıllık 50.000 USD kazanacağı belirtiyor bu ekonomik olarak petition edebilmesi için yeterli mi?

Teşekkürler

• Arkadaşlar bugün bebeğimin vatandaşlık ve pasaport işlemleri için Ankara’da konsolosluktaydım inanılmaz bir yoğunluk vardı, işlemler bitince orada çalışan birkaç kişiden randevuların neden çok geciktiği hakkında bilgi almaya çalıştım ancak onların da konuyla ilgili yetkiye sahip olmadıklarından başka bir bilgi alamadım.

Ancak aynı işlem için 5 Eylül’de konsolosluğa giden arkadaşım önünde sadece beş kişinin olduğunu ve herhangi bir sıra beklemediğini söyledi. Ben gittiğimde ise en az 100 kişi vardı bekleyen. Bir yandan da acaba diyorum işlemleri yavaştan sıraya alıp herkese randevu dağıtmaya mı başladılar..

• @erncndr inşallah öyledir.

• @rock ben ucsic i arayarak memurla yarim saat konustum, hukumetin kapanmasinin vize isleyisi ve mulakatlara olumsuz bir yansimasinin olmadigini soyledi, ben memurun yalancisiyim. Tek sorun gordugum kadari ile, ankara konsoloslugunun yogunlugu, cunku sadece turkiye degil, turkiyenin komsusu olan bir cok ulke vize basvurularini aliyorlar. Onumuzdeki hafta herkesin mulakat alacagina inancim cok buyuk, hadi hayirlisi.

• @Bircan anladım hocam umarım öyledir ve ayrıca artık herkes mülakat alamayacak ankaradan bence bu da bizim işimize gelir umarım en geç önümüzdeki hafta alırız gerçekten 🙏🏼

• @rock Ben Pazartesi randevu maili geleceğinden çok ümitliydim aslında ama yine olmadı...

• Ay bitene kadar kesin alıyoruz maili son günler en kötü ocak başı için bize vermeleri gerek yeter artık

• @burak2344 Eğer ocak ortası-sonu olursa pasaport gelene kadar çoğumuzun neredeyse 24 ay dolmuş olacak. Bu biraz acı veriyor çünkü vizeyi alıp beklemekle aynı şey değil, ucu ucuna ve çok stresli olur.

• @beta83 Allah başka bu kadar uzun sancılı bekleyişler vermesin. Amin.

• @beta83 bu hafta 10 kasım ve veteran felan araya girdi ben de önümüzdeki haftadan çok ümitliyim umarım gelir

• @beta83 23 ay sürecek gibi süreçler umarım hepimize mailler gelir aynı gün olsun hepimiz gidelim gerekirse valla bıktık 18 ayda giden adamlar düzenlerini neredeyse kurdu biz daha burada mail bekliyoruz

• @rock Konsolosluğun önünde toplanıp birbirimize taktik veririz,ne güzel olur :) Bahsettiğiniz adaletsizlik benim de çok canımı sıkıyor. Bir yanda 1 ayda randevu alanlar bir yanda 6 ayda alamayanlar. Çok bozuk bir sistem, çok.

• Merhaba, biz Haziran 2025'de başvurduk. 18 Ay kaldı gösteriyordu. Üzerinden 5 Ay geçti ve şimdi 16 Ay Kaldığı yazıyor. Bizim gibi böyle bir durumda olan var mı? Neden 5 ay geçtiği halde 2 ay geçmiş gösteriyor?

• @beta83 kesinlikle umarım bir an önce gelir taktiğe gerek olacağını sanmıyorum ama hiç olmazsa heycanımızı paylaşırız birbimize sakinlik veririz umarım olur

• @BBB-K Merhabalar, bu normal bir durum bizimde öyle gözüküyordu her gün ayrı yarın girseniz 20 ay bile diyebilir endişe etmenize gerek yok süreç en az 15 ayı buluyor artık I 130 için, burdaki herkeste bu durumu yaşadı o yüzden beklemeniz gerekiyor kendinizi strese sokmayın 🌸

• @BBB-K Merhaba öncelikle aynı Başvuru tarihlerine sahibi bende 4 Haziran 2025 PD sahibiyim. I-130 Adımı ile alakalı bilmeniz gereken şey en iyimser ihtimalle 12 Ay en kötü ihtimalle 16 ay kadar sürebilen bir süreç o yüzden bunu düşünmek için çok erken aşamadasınız Pratikte baktığınız zaman en kötü ihtimale göre tasarlarsak 8.İnci ayı görmeden yolu yarıladık bile diyemeyiz bizim daha yolu yarılamamız için bile 3 ay var. Tabi şansımız yaver gider erken onay alırız onlar ayrı konular

Şuanda TMVN kullanıyorum sizede öneririm bir çeşit veri havuzu bu konu ile alakalı detaylı veri sunan bir uygulama ve o açıdan çok faydalı benim için Şuanda ortalama onay alıcağım tarihi Mayıs 2026'nın ilk 2 haftası olarak öngörüyor uygulama. Sizde Haziran 2025 PD olduğunuz için aşağı yukarı sonuç benimkiyle eşdeğer olucaktır.

Eğer USCIS Yavaşlamazsa benimle birlikte Bu Mayıs ayında bir onay bekleyebilirsiniz. Fakat dediğim gibi bu uygulamanın yaptığı temel şey USCIS'in hangi caselere baktığını tespit edip onun üzerinden süre tahmini yapmak günün sonunda USCIS yavaşlarsa bekleyeceğimiz süre uzayabilir. Ama şimdilik Mayıs 2026 olarak düşünebilirsiniz hocam ^^

• Merhaba arkadaslar; anladigim kadari ile I-130 onayindan sonra ,ilk is harclari yatirmak olacak. Kac tane harc yatiracagimizi acilan CEAC sistemine kayit olduktan sonra gorebilecekmiyiz.? Birde I-864 u nasil gonderiyoruz, online olarak DS-260 a mi ekleniyor!. Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.

Benzer Başlıklar

• Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    908 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k