F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)
-
@aslı_a_b NVC ile iletisim konusunda birine danisip size cevap vereyim ben.
-
I130 formunu ablam doldurdu ..Receıpt Number ın yazdığı This notice does not grant any imigration status or benefit yazan bir form çıktısı var elimde .. check your case status yaptığımda (uscis.gov dan) başvurunuz alınmıştır diyor ..Ablamla görüşmüyorum ..Süreç tamamlanıp F4 sonuçlanırsa başka bir sponsor gösterebilir miyim ..Yoksa başvurudan vazgeçme olasılığı var mı ilk sponsorun
-
@meltem Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
I130 formunu ablam doldurdu ..Receıpt Number ın yazdığı This notice does not grant any imigration status or benefit yazan bir form çıktısı var elimde .. check your case status yaptığımda (uscis.gov dan) başvurunuz alınmıştır diyor ..Ablamla görüşmüyorum ..Süreç tamamlanıp F4 sonuçlanırsa başka bir sponsor gösterebilir miyim ..Yoksa başvurudan vazgeçme olasılığı var mı ilk sponsorun
maalesef bildigim kadariyla size basvuran yapan kisi sponsorlardan biri olmak zorunda. Eger tek basina sponsor olmak icin maddi birikimi yeterli degilse kendisiyle beraber baska biri de sponsor olabilir, ama kendisinin olmasi sart.
-
@crazycells teşekkür ederim ...2013 de başvuruldu ...2005 değerlendiriliyor gibi gördüm ...Ülkeden ülkeye değişiyor sanırım ...
-
@meltem Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells teşekkür ederim ...2013 de başvuruldu ...2005 değerlendiriliyor gibi gördüm ...Ülkeden ülkeye değişiyor sanırım ...
evet, maalesef F4 kategorisi en cok bekleme suresine ait kategori. Size sira gelince islemlere devam edebilirsiniz ancak, belki o zamana kadar sorunlar ortadan kalkmis olur.
-
Selamlar..
07.05.2010 tarihinde elimize ulaşan mektup ile Priority Date: 11.08.2009 olarak görünüyor. Bu aşamada ara ara Visa Bulletin takip ediyoruz. Dec2018 bulletinde F4 vizesi için 01.02.2006 görünüyor..Bu durumda 01.02.2006 öncesi priority date olanlar için evrak gönderme prosedürü başlamış oluyor ve bizim halihazırdaki duruma göre (sonradan değişme ihtimali de var elbette) 3,5 yıl bekleyeceğiz gibi bir sonuç çıkarıyorum. Bilgileri teyit edebilirmisiniz? Hesabım doğru mudur?
-
Priority date geldiği zaman bizi belgeleri toplamak için mektup aldık diyelim. Forumdan okuduklarımdan, bundan sonraki süreç anladığım kadarıyla 3-4 ay sonrasına mülakat tarihi veriliyor şeklinde ve mülakat sonrası sürecin ne kadar süreceği hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Yardımcı olaiblir misiniz?
-
3,5yıl priority date bekleme süresi ve ardından 0,5yıl mülakat bekleme,vs. olsa kabaca 4 yıl sonra ailecek USA'e gidebilecek duruma geliyoruz gibi bir sonuç çıkarıyorum. Bu yaklaşık doğru mudur?
Bilgiler için şimdiden teşekkürler.
E.D.
-
-
@edavazli F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri) içinde söyledi:
Selamlar..
07.05.2010 tarihinde elimize ulaşan mektup ile Priority Date: 11.08.2009 olarak görünüyor. Bu aşamada ara ara Visa Bulletin takip ediyoruz. Dec2018 bulletinde F4 vizesi için 01.02.2006 görünüyor..Bu durumda 01.02.2006 öncesi priority date olanlar için evrak gönderme prosedürü başlamış oluyor ve bizim halihazırdaki duruma göre (sonradan değişme ihtimali de var elbette) 3,5 yıl bekleyeceğiz gibi bir sonuç çıkarıyorum. Bilgileri teyit edebilirmisiniz? Hesabım doğru mudur?
-
Priority date geldiği zaman bizi belgeleri toplamak için mektup aldık diyelim. Forumdan okuduklarımdan, bundan sonraki süreç anladığım kadarıyla 3-4 ay sonrasına mülakat tarihi veriliyor şeklinde ve mülakat sonrası sürecin ne kadar süreceği hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Yardımcı olaiblir misiniz?
-
3,5yıl priority date bekleme süresi ve ardından 0,5yıl mülakat bekleme,vs. olsa kabaca 4 yıl sonra ailecek USA'e gidebilecek duruma geliyoruz gibi bir sonuç çıkarıyorum. Bu yaklaşık doğru mudur?
Bilgiler için şimdiden teşekkürler.
E.D.
1.Evet, hesap dogru 15 Mayis 2006 gorunuyor su an icin... yaklasik 3.5 yil ama bu sure azalabilir de artabilir de :)
2-3.Ondan sonraki sureci 6 ay -1 yil arasi gibi dusunmek daha dogru olur kanimca, dolayisiyla siz surecinizi 4.5 yil sonra bitirecekmis gibi kabaca plan yapabilirsiniz.
-
-
@crazycells Bilgi için çok teşekkürler.
-
@brooklyn merhabalar NVC dosyayı kabul edip herşey tamam ise Ankara'nın dosyayı bana gönder demesi veya randevu vermesi ne kadar zaman aliyor.
Teşekkürler -
Selam,Eşim kardeşinden dolayı F4 vize kategorisinden GC alma hakkı kazandı.Ocak 2019 da DS260 formunu doldurup gönderdik, kardeşi de kendisi ile ilgili evrakları sisteme yükledi ve kabul edildi.2019 Şubat ayı içersin de ise bizim ile ilgili istenilen gerekli dokümanları sisteme yükledik, Mart ayı ortasında da NVC'den dokümanların kabul edildiği ve konsolosluk randevusu ile ilgili mail gönderileceği bilgisi geldi. Bu arada bizim (Your Priority Date 11OCT2005)" numaramız aktif olmuştur diye düşünüyorum.Bu süreci yaşayan aynı vize kategorisindeki arkadaşlar ne kadar bir bekleme süresinden sonra mülakat tarihi maili aldılar?Bu kategoride ki mülakat tarihlerinde uzun süreli gecikmeler oluyor mu?
-
@burhak 2-3 ay icinde mulakat tarihi bilgisi verilecektir diye tahmin ediyorum, verildikten sonra da mulakatiniz 1-2 ay icinde olur.
-
@crazycells Bilgi için teşekkürler,
-
sayın @crazycells bu başlık doğrudur umarım : ) priority date miz 19JAN06.Şimdi nisan ayında current olup haziran için mi sıra beklemiş oluyoruz
-
@denizbilmez F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri) içinde söyledi:
sayın @crazycells bu başlık doğrudur umarım : ) priority date miz 19JAN06.Şimdi nisan ayında current olup haziran için mi sıra beklemiş oluyoruz
Aynen oyle :slight_smile: bu baslik daha uygun.
Sizin dosya numaraniz zaten aktif, tablo B'ye bakmaniz lazim, tablo A'daki tarihler "final action date" yani orada belirtilen tarihlerden once basvuru yapanlarin basvuruya devam etme suresi gecmek uzere anlaminda bir uyari...
Sizin simdiye kadar NVC'ye belgeleri gondermis olmaniz lazim, eger gonderdiyseniz telaslanacak bir durum yok, su an sadece NVC'den haber beklemelisiniz.
-
evet,evrakları zaten şubat ayında göndermiştik ceac sitesinde istenilen tüm dosyaları ve onaylanmıştı 3 günde.Anladıklarım doğru mu diye sormak istiyorum; yani current olduk ve mayıs ayında bir tarih vermeleri gerekiyor değil mi?
-
evet,evrakları zaten şubat ayında göndermiştik ceac sitesinde istenilen tüm dosyaları ve onaylanmıştı 3 günde.Anladıklarım doğru mu diye sormak istiyorum; yani current olduk ve mayıs ayında bir tarih vermeleri gerekiyor değil mi?
Sizin numaraniz aktif oldugu icin surece devam edip belgeleri gonderebildiniz. Mayis ayinda bir tarih vermeleri gerekmiyor, mulakat tarihi almak icin NVC'nin bilgilendirmesini beklemelisiniz.
-
@crazycells anladım son bir soru sorabilir miyim cevapsız bir soru kalmaması için.Notice regarding your Immigrant Visa Case becoming Documentarily Qualified e maili aldık yani ondan sonra herhangi bir mail almadık sadece bekleyin interwiew date i denildi yani tüm belgeri göndermişiz dimi endişe etmemize gerek yok? : )
-
@crazycells anladım son bir soru sorabilir miyim cevapsız bir soru kalmaması için.Notice regarding your Immigrant Visa Case becoming Documentarily Qualified e maili aldık yani ondan sonra herhangi bir mail almadık sadece bekleyin interwiew date i denildi yani tüm belgeri göndermişiz dimi endişe etmemize gerek yok? : )
Evet, siz ustunuze duseni yapmissiniz. Su an sadece beklemeniz lazim.
-
sayın @crazycells evrakları hızlı bir şekilde(1-1.5 ay içinde) göndermenin sürece bir etkisi var mıdır sizce? değerli zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim .
-
Selamlar,
F4 kategorisinde tüm işlemleri tamamladık ve konsolosluk randevusu bekliyoruz.Ancak yaklaşık 1 ay sonra zorunlu olarak adres değişikliği yapacağız.Güncel adresi bildirmeye veya ds260 formunu güncellemeye gerek var mı?Bu durum herhangi bir sorun yaratır mı?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
44
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum