IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Dün evlilik yıldönümümüzdü 2.yılımızı doldurduk, kahredici bekleyiş devam ediyor.
-
Bu ileti silindi! -
@Refiks Öncelikle, nice güzel yıllarınız olmasını temenni ediyorum :) CEAC sistemini kontrol etme şansınız oldu mu? Vize kategoriniz CR1'den IR1'e döndü mü? yoksa bunun için inquiry mi göndermek gerekiyor? Bizim de 2. evlilik yıl dönümümüz geliyor da :)
-
@Seyduna you don’t need to submit any public inquiry
It will automatically change to ir1. Just log in to check your CEAC now
-
@Refiks Hocam hem evliliğinizin 2.yılını kutluyorum hem dolaylı yoldan IR1'e geçişinizi kutluyorum diyeyim an itibariyle dolaylı olarak IR1 geçmiş oldunuz ^^ Bu bekleyiş konusunda zaten yorum artık yapsakta bir şey değişmiyor umarım bir an önce mülakatlarını alır herkes..
-
Nice mutlu yıllarınız olsun hepinizin :) Arkadaşlar dua edelim de hemen gelsin randevu maillerimiz. Çünkü aralık sonu, ocak başı Noel, New Year, Martin Luther King Day derken hep tatil olacak.
-
@rock selamlar. daha çok araştıracaklarmış hocam. belgenin ismi eDS-5535. doldurdum gönderdim. bekliyorum :( araştırsınlar. ajan değiliz sonuçta!!!
-
@yeşim-yıldırım Yeşim hanım evet ama 3 sene oldu ya. Ben bilsem Meksika üzeri giderdim. adamlar gitti dönecek oldu ya. ayıptır. bekliyorum bakalım. Doldurdum gönderdim.. Bu exel dosyasında yazıyorum güncel olarak. saygılar.
-
Ben artık hiç bir şeyi kontrol etmiyorum :) @Seyduna
-
Ektocum teşekkür ederim, artık pek umursamıyorum, bu süreci unuttum bile gün içinde hiç aklıma bile gelmiyor artık, ne oldu ne bitti vsvsv. 🥲 İtalik yazı@Ekto-Oktan İtalik yazı
-
@Refiks anlıyorum :) Koyverme kendini az kaldı inşallah :)
-
@uniquenessO Thank you :)
-
Düşünsenize bir sabah uyanıp bu konuyu kontrol etmek için foruma giriyorsunuz ve bir gecede toplam 4-5 sayfa ileti yazılmış randevular dağıtılmış herkes sonunda başladılar randevuları dağıtmaya diyip sevinçlerini birbirleriyle paylaşmış falan :))
Her gün bu anı yaşarım belki diyerek giriyorum buraya. 😁 Kimsede en ufak bir gelişme olmaması can sıkıcı tabi… -
@erncndr valla bende aynı umutla giriyorum bakıyorum ki herkes şikayette yine hemen cıkıorum 😂 allah sabır versin hepimize
-
@Refiks tebrikler, rabbim ne size nede kimseye boyle sacma sapan ayriliklar gostermesin bir daha insallah. Eli kolu bagli olmak cok zor.
-
Arkadaşlar merhabalar, bildiğim kadarıyla ABD'deki hükümet kapanmasının 36. günü. Yani tarihteki en uzun hükümet kapanmasını yaşıyor ABD. Bu kapanma bizim vize işlemlerini etkiliyor mu bilmiyorum ama Cumhuriyetçiler Aralık ve 2026'nın ilerleyen günlerinde sunulmak üzere bazı bütçeler hazırlıyormuş. Yani bunun anlamı bu kapanma 2026'a sarkabilir.
-
Merhaba, eşimin Amerikada aktif bir hayatı yok. Akrabaları orada ve gel burada ev kirala banka hesabı aç gibi tavsiyeler veriyor. Sadece bu iki işlem için başvurumuzu 1-2 ay ötelememiz sizce mantıklı mıdır? İlişkimizi kanıtlayabilecek yeterince belgemiz var (kendimizce). Amerikadaki kira sözleşmesi ve banka hesabı bu süreçte yardımcı olacak mıdır?
-
@ozcancavus Oradaki süreci bilmemekle birlikte, imkanınız varsa sürece Amerika'da başlamanızı tavsiye ediyorum. Türkiye'deki başlatılan süreçler saçma bir şekilde 2 yılı aşmaya doğru gidiyor. Ya da hangi ülkede yaşamak istiyorsanız, süreci o ülkede başlatmanız daha mantıklı
-
@ozcancavus merhaba , daha öncede yazdım herkesin hikayesi farklı.İ130 başvurusunu başlatmanız için abd de banka hesabı gibi şeyler gerekli değil.Örnek biz hiç bunları yapmadan dq olduk mülakat bekliyoruz.Benim eşiminde abd ile bağı yok.Zaten ilk süreç 14-16 ay sürüyor.Gerekirse NVC aşamasında yaparsınız.Tavsiyem siz süreci başlatın …. Kervan yolda düzülür :)şimdiden kolay gelsin
-
@ozcancavus Öncelikle merhaba aynı durumda olan bir kişi olarak sorunuza yanıt vermek istedim öncelikle İlk etapta I-130 başvurusunda önemsenen tek şey Evliliğin var olup olmadığı ve gerçek olup olmadığı o yüzden bunların ilk etapta I-130 başvurusunda düşünmenize gerek yok. Sadece eşinize ait bilgiler evlilik bilgileriniz ve detaylı olarak dosyaları yüklemelisiniz 11-15 Ay süren bir incelemenin ardından onay alıcaksınız ve NVC yani vize aşamasına geçtiğinizde bu konular gündeme gelicektir.
Bu noktadada eşinizin ABD'de hayatının olmaması bir sorun değil buradaki en önemli kıstas maddi bir sponsordur Green card veya ABD vatandaşlığına sahip geliri yeten ve amerikada aktif olarak yaşayan herhangi birini seçip sponsor olmaya ikna ederseniz ilerleyebilirsiniz. Domicile eşinizin ABD'deki yerleşikliği soruluyor bunun içinde Re-Establish Domicle yani tekrardan ABD'de bir ikamet kurucağına dair eşinizin iş arama kayıtları yazdığı mektup ve detaylı niyetini belirtmesi durumunda onay alırsınız ve süreç sorunsuzca tamamlanır.
Sizin şu aşamada en öncelikli yapmanız gereken şey Hemen evlenip I-130 formunu doldurmak. I-130 formunu online doldurmanızı tavsiye ediyorum daha sonrasında sistem üzerinden kanıt eklemeye ve daha fazlasına izin verir böylelikle. Evlenip I-130'u doldurun ve doldurduktan sonra zamanla kanıt ekleyebilir ve süreci gözlemleyebilirsiniz inanın bana bu sonraki aşama şuan bunları düşünmek için erken I-130'u bir an önce doldurun süreç zaten 11 ay ila 15 ay arasında sürüyor bu form için ve ne kadar geç doldurursanız o kadar çok bekleyeceğiniz anlamına gelir. Ben evlilikten 1 hafta sonra doldurmama rağmen tam 5 ay geçirdim ve hala bekliyorum çile gibi bir süreç
(Ek olarak tüm bu anlattıklarım Online I-130 doldurma ve Konsolosluk üzerinden vize alarak gidiceğinizi hesaplayarak yaptığım yorumlar. Eğer ABD İçinden statü değiştirme gibi bir amaç taşıyorsanız onun için maalesef yüzeysel bilgiye sahibim ve anlattıklarım buna göre değişiklik gösterebilir saygılarımla.)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum