Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
1.2k 234 70.0k 220

• merhaba tekrardan vize yenileme için başvurumu yaptım bugün 3 gün sonra vfs ye evraklarımı teslim edeceğim. Şu an 13 ve 17 yaşında olan 2 kızım içinde yenileme yapmak istiyordum ama onları mülakata çağıracakları kesin. Onun için tek başıma başvurdum. Eşimin yenilemesi onaylanmıştı benimde yenilemem onaylanırsa onların mülakatları daha kolay olur diye düşündüm. Şimdi eski gönderileri okuduğumda beraber başvuru yapıp onların pasaportu onaylanmadan geri dönerse randevu için sistemde yakın tarih bulunabiliyor gibi okudum. Sizce beraber grup olarak mı evrakları bırakmalıydım vfs ye

• @sibelkguney benim fikrim değiştirebiliyorsanız grup yapın. Çocuklarla beraber başvurun.

• @sibelkguney buradaki forumda okumuştum, bir arkadaş çocuklarına ayrı kendisine ayrı başvuru yapmıştı, çocukları için randevu da neden ayrı başvurdunuz sorusuna arkadaş kayınvalidem bakacaktı çocuklara ziyaretimde, ameliyat oldu o yüzden çocukları da götüreceğiz demiş, memur inandırıcı bulmamış ve red vermişti, forumlarda geriye dönük bakarsanız bulursunuz

• Randevu alırken sorulan sorularda cos ( change of status ) konusu yani geçmişte yapılan statü değişikliği ile ilgili soruda var. Eğer eski vizeniz ile geçmişte statü değişikliği yapılmışsa mülakatsız başvuruya uygunluk olmaz. Bu sorulan sorulara her ne kadar hatalı veya yanlış cevap versenizde pasaportu teslim ettikten sonra sistemden zaten kişinin tüm geçmişini, eski vize bilgilerini filan görüyorlar. O nedenle sonradan mülakat şartı getiriliyor. Soruları doğru ve hatasız cevaplamak en sağlıklısı.

• @interrupted-bigmall merhaba bana başvurumda öyle bir soru sorulmadı. Daha önce Amerikada bulundunuz mu? Giriş çıkış tarihleri istendi. COS yapıp mülakatsız yenileyen arkadaşlarım da var.

• randevu alınırken sorulan soruların en son kısmında var

• geçmiş vize ile statü değişikliği yapmıştım ve randevu alırken sorularda bu konu için ilk olarak statü değişikliği yapmadım olarak işaretledim otomatik olarak mülakatsız başvuruya uygun çıkardı. Sonra tekrar başa dönerek yeniden sil baştan randevu başvurusu gerçekleştirdim ve COS statü değişikliği yaptım şeklinde işaretledim bu seferde mülakatsız başvuruya uygun değil normal görüşmeli randevuya yönlendirdi. Sorulan soruların cevaplarına göre mülakatsız başvuruya uygunluğu otomatik belirtiyor. Elbette ben normal randevulu olanı tercih ettim çünkü eger hatalı cevap verip sonra pasaportu teslim ettiğimde mutlaka refused olup mülakatlı görüşme şartı getirirlerdi. Zaman kaybetmeye gerek yok. Bakalım başvuru yaptık randevu gününü bekliyoruz. Sorular arasında geçmiş vizenizi 18 yaşından büyükken mi aldınız gibi sorularda var sanıyorum değişik olarak toplam altı soru yer alıyor. en sondada bu cos konusu ile ilgili sorular var.

• @interrupted-bigmall ilginç bana sorulmaması🤔

• @nuri-son Başvurumda COS ile ilgili hiçbir soru gelmedi. Ayni vize türünden yenileme yaptım önceki vizem öğrenci de değildi. Tek vizem vardı o da turist vizesi. Sizin söylediğniz türden soru karşıma çıkmadı .

• Merhaba, Görüşme Muafiyeti (Interview Waiver) hakkımı kullanarak istenilen belgeleri UPS İzmir'den VFS Ankara'ya göndereceğim. vfs.gtspremium.com adresine UID bilgimi girerek ardından Türkiye ve en sağdaki Interview Waiver seçeneğini seçerek ödeme yaptım. Vize Merkezi tarafından yapılacak değerlendirme sonrasında pasaportumu bıraktığım UPS İzmir lokasyonundan almak istiyorum. İki sorum var:

1. Pasaportumu UPS İzmir lokasyondan teslim almak için UID bilgimi girip ortadaki Türk Bayrağını mı seçmeliyim?
    2. Doğru seçimi yapıp yeni ödemeyi ne zaman yapmalıyım?
      Konu ile iligli deneyimli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

• Benim devam eden vize yenileme hikayemi sizinle paylaşayım;
    Vizesiz yenileme hakkım ile evraklarımı 17.10.2025 tarihinde VFS Global İstanbul'a teslim ettim. 21.10 tarihinde İstanbul Konsolosluğuna ulaştığını gördüm ve 24.10 tarihinde statumu kontrol ederken Refused yazısını gördüm. Tabi ister istemez can sıkıntısı oluyor niye böyle oldu diye. Halihazırda devam eden 10 yıllık turist vizem Mart 2026 tarihinde sona erecekti. Bu vizeyi sadece Eylül 2025 tarihinde eşimle birlikte 10 günlük tatilimizde kullanabildim. Malum herkesin gördüğü mülakatsız yenileme hakkı kalkıyor haberlerinden sonra bende hızlıca vizemi yenilemek istedim ama korktuğum başıma geldi.

27.10 tarihinde Yüz yüze bir mülakat planlamanız gerekmektedir konu başlıklı konsolosluk mailini aldım. Şimdi en yakın görüşme tarihi olarak Mart ve Nisan ayları görünüyor. Evraklarımı geri göndermişler onlarıda VFS Global'den 4 Kasımda teslim alıcam. Yeni randevumda Vize Önceliği 221G olarak görünmekte.

Kısacası mülakatsız vizemi alıyım derken yine mülakat için konsolosluk yolları göründü. Galiba bu aralar mülakata çağırılma artmış diye okuyorum yada kendimi böyle avutuyorum :)

• Vize alındıktan sonra pasaportun kaybetilmesi veya vizenin deforme olması ,yırtılması gibi durumlarda vizeyi tekrar yenileyebiliyormuyuz ?
    Verilen vizenin numarası gecerlilik tarihi hepsi sistemde bir sekilde vardır. Pasaportu kaybedince yeni pasaporta aynı vizeyi vermiyorlar mı tekrardan ?
    Yada vize tamamen gercersiz iptalmi oluyor ? en baştan yeni bir başvuru yapıp tekrar mülakata girip yeni bir vizemi almamız gerekiyor ?

• @Cipet kendinizi avutacağınız başka konuda eğer mülakatsız yenileme değil de sıfırdan vize başvuru yapsaydınız muhtemelen 2027 den önce randevu alamayacaktınız:) ara ara kontrol edin daha öne çekersiniz diye düşünüyorum, çünkü biz aynı durumda ertesi hafta alabilmiştik

• @hakzey Çok teşekkürler. Kontrol ediyorum umarım erkene çekerim, durduk yere strese girdik bakalım.

• @Cipet selamlar aynı durumu bende yaşadım.1 hafta 10 gün sonra yüzyüze randevu bulmuştum. ara ara kontrol etmenizde yarar var. umarım benim yaşadığım durumu yaşamaz direk vizeniz onaylanır. çünkü bana red verdiler :)

• @Fatih-Çelik-1 Fatih bey sizin yaşadıklarınızı okudum, çok teşekkür ederim destekleriniz için. Bende ara ara randevu tarihlerine bakıyorum ve hayırlısı diyorum :)

• Selamlar herkese, bir ay önce 10 yıllık b2 vizemizin süresi bitti. Yenilemeye karar verdik. Youtubeden videolara baktığımda, ds160 formunu doldurduktan sonra sistemde kayıt oluştururken, resimdeki 9 numaralı seçenekte bulunan "appointments to submit the interwiev waiver application" seçeneğini seçmem gerektiği söyleniyordu. ben kayıt oluşturuyorum ama bendeki seçeneklerde bu yazdığım çıkmıyor. Bendekinin ekran görüntüsünü de attım. Bende tek mantıklı seçenek "visitor visas" olarak görünüyor. Şimdi bunu seçerim ve ilerlerim, yanlışsa, sonra geri dönüpte düzeltemem diye korktum. Kayıt sisteminde yeniden bir değişikliğe mi gidildi acaba?

alt metni

alt metni

• Bu ileti silindi!

• 15 agustos 2025 tarihinde sisteme güncelleme geldi. Mülakatsız başvuru uygunluk şartları değişti. Ayrıca randevu alınırken sorulan soruların içeriğide değişti.
    Doğum için seyahat kısıtlama gibi birçok aksiyon planı yapılmış olabilir. Interview waiver uygunluk otomatık çıksa bile sonradan mülakat şartı getirilenlerde oluyor.
    Geçmişte eski vize ile yapılan statü değişikliği, sonradan isim değişikliği, vize kalış ihlali gibi bir çok neden mülakat şartı getirilmesine sebep olabilir diyorlar.
    Vize sorunsuz yenilenirse tekrar 10 yıl geçerli yeni vize veriliyor. İyi yanı eğer mülakatsız başvuru için uygunluğunuz varsa mülakata görüşmeye girmeden yeni vizeyi alıyorsunuz.

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    6 İleti
    754 Bakış
    B
    Arkadaşlar f1 dan dün red aldım, b1/b2 turistik vizem var , 2022 ve 2023 yıllarında ıkı şer haftalık giriş çıkışım var. Sizce tekrardan giriş yaptığım da bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım? Bostonda bir dil okulundan red aldım , tekrar bostona giriş yaparken bir sorun olur mu ? Yaşayan arkadaşlar bilgi verirse çok memnun olurum🙂
  • 0 Oy
    4 İleti
    565 Bakış
    B
    Merhabalar.Eylül 2022’de J1 vizesiyle Amerika’ya geldim. 6 ay sonra, Mayıs 2023’te J1 vizesini turist vizesine (B2) çevirmek için başvurdum. Ancak, J1'den J1’e statü değişikliği başvurduğum için 8 ay sonra red mektubu aldım. 2024 Ocak ayında gelen mektupta, 180 gün içinde Amerika’yı terk etmem gerektiği yazıyordu ve ben de 1 Haziran 2024'te Türkiye’ye döndüm. Şu an kafamı karıştıran birkaç soru var: 180 gün kuralı: J1 statüsünden turist statüsüne geçiş başvurum Mayıs 2023’te reddedildi ve 2024 Ocak’ta terk etmeme karar verildi. Bu durumda, askıdaki 8 aylık sürem 180 güne dahil oluyor mu, yoksa red aldıktan sonra kalan 180 gün mü geçerli sayılıyor? 2 yıl kuralı: J1 vizesindeki statü değişikliği sırasında waiver (feragat) başvurusu yapmadım ve arkadaşım da aynı şekilde waiver başvurusu yapmadan turist vizesine geçti. 2 yıl geri dönüş yasağı (2-Year Home Residency Requirement) için, Türkiye’ye döndüğüm tarih mi esas alınır yoksa statü değişikliği tarihi mi? Yani, bu 2 yıl Türkiye'de yaşama zorunluluğu döndüğüm tarihten itibaren mi geçerli olacak? Bir sonraki turist vizesi başvurusu: Statü değişikliği başvurusu 2023 Mayıs’tan 2024 Ocak’a kadar askıda kaldığı için vize başvurusu zamanlaması hakkında kafam karıştı. Bir sonraki turist vizesi başvurumu ne zaman yapmam daha sağlıklı olur? Tecrübeli ya da bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
  • Turist vizesi için en erken tarih?

141
    1 Oy
    141 İleti
    10k Bakış
    ATS16A
    @graombze RushVisasNow @Rushvisasnow
  • Devlet memuru olarak B1/B2 turist vizesi başvurusu yapmak

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    ayvalik10A
    @mertem441 günaydın gerçek başlığa zaten bu cümleyi yazdınız aynı şeyi tekrar tekrar başka başlıklara yazarsanız çorba oluyor ondan dolayı ricamız tek bir başlıktan ilerleyin ki çok daha sağlıklı bilgiye sahip olabilirsiniz. @crazycells bu başlığı kapatıp diğer başlıkla birleştirebilir miyiz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k